استراتژی فارکس از صفر تا صد ✔️ بهترین استراتژی اسکالپ و بلند مدت

استراتژی فارکس چیست؟ بهترین استراتژی اسکالپ

در بازار مالی فارکس، یک تریدر برای کسب سود مستمر، در امان ماندن از ضرر های پیش بینی نشده و حفظ بقای خود در بازار نیاز به روش ها، قوانین و دستور العمل های از پیش تعیین شده ای دارد که به آن استراتژی فارکس یا استراتژی معامله گری در بازار فارکس گفته می‌شود. در این مقاله، انواع استراتژی های فارکس (مانند استراتژی اسکالپ و غیره) بررسی خواهد شد.

بازار جهانی فارکس بزرگترین بازار مالی جهان است که حجم معاملات آن به 7.5 تریلیون دلار در روز می‌رسد. معامله گری در این بازار نه تنها مستلزم دانش، مهارت و تجربه می‌باشد، بلکه نیازمند یک برنامه معاملاتی دقیق و یک استراتژی فارکس با قوانین و روش های مشخص است که به معامله گر کمک می‌‎کند، بدون افتادن در دام احساسات وارد معامله شده، آن را مدیریت کند و در زمان مناسب از معامله خارج شود.

در این مقاله قصد داریم استراتژی فارکس، انواع مختلف آن و عوامل مهمی که در طراحی یک استراتژی معاملاتیِ مناسب و اصولی دخیل اند را بررسی کنیم. برای دسترسی به آموزش های رایگان سایت تریدر ایرانی، روی این لینک کلیک کنید.

اگر با تعریف استراتژی، اینکه چگونه یک استراتژی کارآمد ایجاد کنید و عواملی که در این امر مهم هستند آشنایی دارید و یا اینکه آشنایی ندارید اما فعلا حال و حوصله آموختن ندارید 🙂 می توانید روی لینک زیر کلیک کنید تا مستقیما به مخزن استراتژی های سایت ما بروید. در این بخش استراتژی های مختلف را به صورت عملی آموزش دادیم و به صورت مداوم به آنها خواهیم افزود.

فهرست مطالب

استراتژی چیست؟

یکی از ویژگی های یک موجود زنده این است که برای رسیدن به هدف، راهکار ها و روش هایی را به خدمت می‌گیرد که شانس موفقیت او را بالا ببرد.
به چگونگی زندگی حیوانات توجه کنید. تماشای یک شیر در حال شکار شگفت انگیز است. او بدون برنامه ریزی دقیق به سمت طعمه نمی‌دود. او توانایی ها و محدودیت های خود را می‌داند بنابراین طعمه مناسب را از دور شناسایی کرده، بسیار آرام و محافظه کارانه به آن نزدیک می‌شود. پس از اینکه فاصله به اندازه کافی کم شد، به سرعت وارد عمل شده، طعمه را قافلگیر کرده و آن را شکار می‌کند.

در اینجا هدف بقا است و همه دستور العمل ها، محاسبات و روش هایی که شیر برای موفقیت در شکار از آن استفاده می‌کند استراتژی نامیده می‌شود.
انسان نیز با توجه به توانایی ها و ابزار هایی که در اختیار دارد، برای رسیدن به هر هدفی، یک استراتژی طراحی کرده و به مرور زمان آن را بهبود می‌بخشد و این در همه جنبه های زندگی انسان قابل مشاهده است. اگر می‌خواهید نمونه عینی استفاده از استراتژی توسط انسان را ببینید، در میهمانی بعدی توجه کنید که چگونه آن مردِ با تجربه و زیرک، سعی می‌کند با بانوی مورد علاقه اش ارتباط برقرار کرده و او را تحت تاثیر قرار دهد!
به طور کلی استراتژی عبارت است از روش ها و ابزار هایی که برای رسیدن به هدف از آن استفاده می‌کنیم.

استفاده از استراتژی منحصر بازار فارکس نیست

استراتژی فارکس چیست؟

معامله کردن بدون استراتژی، مانند رانندگی کردن بدون نقشه است. ممکن است شانسی به مقصد برسید اما به احتمال زیاد گُم خواهید شد

معامله گری از سایر فعالیت های انسان مستثنی نیست بنابراین یکی از مواردی که یک معامله گر برای موفقیت در بازار مالی به آن احتیاج دارد، استراتژی است. استراتژی فارکس به زبان ساده قوانین و روش هایی است که یک معامله گر برای ورود، مدیریت و خروج از معامله از آن استفاده می‌کند.

به کمک استراتژی فارکس، جهت ساده سازی معاملات، انتخاب های خود را محدود می‌کنیم تا بتوانیم با آرامش و بدون تداخل احساسات، تصمیمات منطقی اتخاذ کنیم. یک استراتژی می‌تواند بر اساس این که چه عواملی در تصمیم گیری دخیل باشد، ساده یا پیچیده باشد و معامله گر می‌بایست استراتژی خود را مطابق با سلیقه خود طراحی و موفقیت آن را ارزیابی کند. معامله گر در طراحی استراتژی خود، تمام عوامل فنی که فکر می‌کند در موفقیت آمیز بودن معاملاتش موثر است را دخیل می‌کند.

ویژگی های یک استراتژی فارکس کارآمد چیست؟

یک استراتژی فارکس می‌بایست ویژگی های زیر را داشته باشد:
  • اهداف و انتظارات معامله گر در آن تعریف شده باشد.
  • نقاط قوت و ضعف معامله گر در آن لحاظ شده باشد.
  • با خصوصیت های فردی معامله گر هماهنگ باشد.
  • دارای قوانین واضح و روشن باشد که معامله گر بتواند دقیقا طبق آن عمل کند.
  • به کمک قوانین مدیریت ریسک، از سرمایه معامله گر محافظت کند.
  • برای پیشامد های مختلف دستور العمل های روشن و مناسبی ارائه دهد.
  • پارامتر های آن قابل تنظیم باشد که معامله گر بتواند به مرور زمان آن را بهینه سازی کند.

چگونه یک استراتژی فارکس طراحی کنیم؟

ساختن یک استراتژی فارکس می‌تواند در پنج دقیقه انجام شود اما طراحی یک استراتژی فارکسِ مناسب که معامله گر به کمک آن بتواند در طولانی مدت نتیجه بگیرد، می‌تواند زمان بر باشد. این کار شباهت زیادی به راه اندازی یک کسب و کارِ نوظهور دارد که در آن، کارآمدیِ تصمیماتی که می‌گیریم و قوانینی که وضع می‌کنیم از طریق چرخه های آزمون و خطا ارزیابی شده و به مرور زمان با استفاده از بازخورد ها اصلاح می‌شوند.

معامله گر نیز در ابتدا قوانین و روش هایی را در استراتژی خود تعریف می‌کند که صحیح و کارآمد به نظر می‌رسد. سپس استراتژیِ خود را در بازار می آزماید و به کمک بازخورد هایی که در طولانی مدت به دست می آید، استراتژی خود را اصلاح و بهینه سازی می‌کند. البته یک تریدر مجبور نیست ماه ها و سال ها صبر کند تا ایرادات و محدودیت های استراتژیِ خود را کشف کند. او می‌تواند عملکردِ استراتژی فارکسِ خود را در گذشته بازار بررسی کرده و سریعتر به نتیجه برسد.

معامله گر در طراحی یک استراتژی می‌بایست به عوامل زیادی توجه کند که در ادامه، این عوامل را بررسی کرده ایم.

تایم فریم معاملاتی (Time Frames)

یک تریدر باید از پیش تعیین کند که می‌خواهد در کدام تایم فریم یا تایم فریم ها معامله کند. این فاکتور بر اساس سلیقه معامله گر تعیین می‌شود. برخی از معامله گران تمایل دارند ساعت ها پای چارت بنشینند و چندین و چند معامله باز و بسته کنند. این افراد تایم فریم های کوتاه تری مانند تایم فریم پنج یا پانزده دقیقه ای را مناسب کار خود می‌دانند. در حالی که برخی دیگر ترجیح می‌دهند در طول روز تعداد معاملات کمتری داشته باشند و در تایم فریم های یک ساعته به بالا فعالیت کنند.

 

همچنین برخی از معامله گران تمایل دارند که معاملات خود را در تایم فریم های چند گانه انجام دهند. به عنوان مثال نواحی حمایت و مقاومت در تایم فریم روزانه مشخص شود، اما نقاط ورود، روی تایم فریم یک ساعته انتخاب شود. این معامله گر باید از پیش مشخص کند که قرار است با چه تایم فریم هایی کار کند و هر تایم فریم چه کاربردی خواهد داشت.

بدین ترتیب، معامله گر در طراحی استراتژی فارکس، با محدود کردن انتخاب های خود، پیشاپیش از هرج و مرج در رفتار معاملاتی خود جلوگیری می‌کند و موجودی حساب خود را در برابر آسیب هایی که ممکن است ناخواسته به آن وارد کند، بیمه می‌کند!

سشن های مختلف بازار (Market Sessions)

سشن های معاملاتی بازار فارکس

همانطور که می‌دانید، بازار فارکس 24 ساعت در شبانه روز فعال است و می‌توانیم معاملات خود را در ساعات دلخواه انجام دهیم. با این حال بهتر است که معامله گر بسته به جفت ارز یا جفت ارز هایی که معامله می‌کند، بازه زمانی مشخصی را در طول روز انتخاب کرده و سختگیرانه به آن پایبند باشد.

سشن های فارکس لندن و نیویورک بیشترین حجم معامله و بیشترین نوسان را دارند اما این بازه زمانی به وقت تهران از حدود ساعت 10:00 صبح آغاز شده و تا 12:00 شب ادامه دارد. بدیهی است که  اگر تریدر ساعات زیادی را به فعالیت بپردازد، از لحاظ فیزیکی و ذهنی دچار خستگی شده و این موضوع بدون شک در تصمیم گیری و توانایی کنترل احساسات معامله گر تاثیر خواهد گذاشت. بنابراین یکی از مواردی که باید در طراحی استراتژی فارکس در نظر گرفت، ساعات فعالیت در بازار است.

جفت ارز ها (Currency Pairs):

در بازار فارکس جفت ارز ها و کالا های زیادی وجود دارند که معامله گر می‌تواند آزادانه هر کدام را برای معامله انتخاب کند. یکی از مسائلی که می‌بایست به روشنی در استراتژی لحاظ شود، نماد یا نماد هایی است که تریدر برای انجام معاملات انتخاب می‌کند. محدود کردن تعداد نماد های معاملاتی به تریدر کمک می‌کند که به مرور زمان روی یک یا چند کالا یا جفت ارز متخصص شود و ویژگی های پنهان آن ها را در یابد.


یکی از تله هایی که تازه کاران در آن گرفتار می‌شوند این است که آنها تعداد نماد های خود را محدود نمی‌کنند و روی تعداد زیادی از نمودار ها دنبال فرصت های معاملاتی می‌گردند که باعث از دست رفتن تمرکز و در نتیجه تصمیم گیری ضعیف می‌شود. بنابراین معامله گر در اینجا نیز می‌بایست با محدود کردن انتخاب ها، جلوی خود را بگیرد.

ورود و خروج (Entry And Exit):

مهمترین وظیفه استراتژی فارکس تعیین روش ها و قوانینی برای ورود و خروج به معامله است. در هر لحظه در بازار، هزاران بهانه برای خرید و هزاران بهانه برای فروش وجود دارد اما معامله گر صرفا مجاز است در چارچوب قوانین و شروطی فعالیت کند که از پیش در استراتژی فارکس خود تعیین کرده است.

معامله گران مختلف رویکرد ها و اصول متفاوتی برای تعیین نقاط ورود و خروج تعریف می‌کنند. اینکه چگونه معامله کنیم و برای انتخاب فرصت های معاملاتی چه فاکتور هایی را مد نظر قرار دهیم بستگی به عوامل زیادی دارد اما به طور کلی هر معامله گر با توجه به سبک معاملاتی، تجربه و سلیقه خود، قوانین ورود و خروج را وضع می‌کند.

سفارش ها (Orders):

در بازار فارکس معامله گر برای ورود و  خروج از معامله این امکان را دارد که از انواع مختلفی از سفارشات استفاده کند که هر کدام مزایا و معایب خود را دارند.

به عنوان مثال، استفاده از سفارشات Stop احتمال موفقیت بیشتری دارند اما بخشی از سود معامله گر را هدر می‌دهند در مقابل استفاده از سفارشات Limit  پر ریسک تر اما بهینه تر است. معامله گر می‌تواند در استراتژی خود، قوانینِ استفاده از انواع سفارشات را تشریح کند و یا حتی استفاده از بعضی از انواع سفارش ها را برای خود ممنوع کند.

تنظیم قوانین دقیق برای استفاده از ابزار های معامله گری در بلند مدت باعث بهینه سازی نتایج  و جلوگیری از خسارت های احتمالی می‌شود.

قوانین مدیریت ریسک (Risk Management Rules):

یکی از مهمترین مسائلی که حتما می‌بایست در طراحی استراتژی لحاظ شود، ایجاد قوانین مدیریت ریسک است. معامله گر حتی اگر به کمک پرتاب سکه وارد معاملات شود، می‌تواند با به کارگیری استراتژی های مدیریت ریسک از موجودی حساب خود محافظت کند.

رعایت بی قید و شرطِ قوانین مدیریت ریسک، به بقای معامله گر در بازار منجر می‌شود.

یک استراتژی فارکس می‌بایست حاوی روش ها و قوانین بی رحمانه ای برای کنترل ریسک باشد. یکی از کارآمد ترین این قوانین، قانون پوزیشن سایزینگ (Position Sizing) است که در آن معامله گر تصمیم می‌گیرد در هر معامله چه بخشی از کل سرمایه خود را ریسک کند. (معمولا بین 1 تا 3 درصد و در استراتژی های اسکالپ کمتر از 1 درصد)

معماله گر همچنین می‌تواند برای پیشگیری از اقدامات احساسی، برای خود این قانون را در نظر بگیرد که به عنوان مثال اگر پنج معامله پشت سر هم به حد ضرر خورد، آن روز دیگر هیچ معامله ای انجام ندهد. این قانون برای جلوگیری از تصمیمات اشتباه ناشی از حس انتقام از بازار به وجود آمده و باعث می‌شود اگر معامله گر از دستِ بازار عصبانی شد، این خشم را از موجودی حساب خود دور نگه دارد.

نسبت ریسک به ریوارد (Risk Reward Ratio):

معامله گر می‌بایست به مرور زمان دریابد که چه ریسک به ریواردی با ویژگی های فردی او متناسب تر است. برخی از معامله گران فرصت های معاملاتی با ریسک به ریوارد های 1/2 به بالا را بر می‌گزینند تا معاملاتی با ریسک های کم و ریوارد های بزرگ داشته باشند.  این معامله گران تمایل دارند که تعداد معاملات برنده کمتری داشته باشند ولی در همان اندک معاملاتِ برنده، سود زیادی کسب کنند. برخی دیگر، فرصت های معاملاتی با نسب ریسک به ریوارد کمتر از 1/2 را انتخاب می‌کنند. آنها ترجیح می‌دهند بیشتر برنده باشند ولی در هر معامله مقدار کمتری سود کنند. برخی دیگر از معامله گران نیز می‌توانند با هر دو رویکرد معامله کنند و هر فرصت معاملاتی را با ریسک به ریوارد متناسب با آن فرصت، معامله کنند.

لازم به ذکر است که در استراتژی اسکالپ معمولا از ریسک به ریوارد 1/1 استفاده میشود.

عوامل فاندامنتال (Fundamental Factors):

برخی از معامله گران، به عوامل فاندامنتال موثر در بازار فارکس اهمیت داده و این عوامل را در تصمیم گیری معاملاتی خود تاثیر می‌دهند. این عوامل می‌تواند شامل اخبار، گزارشات اقتصادی، جلسات بانک مرکزی و غیره باشد.

در یک استراتژی فارکس، می‌بایست از پیش قوانینی راجع به استفاده یا عدم استفاده از عوامل فاندامنتال تنظیم شده باشد و درصورتی که معامله گر تمایل داشته باشد از این فاکتور ها استفاده کند، باید چگونگی تاثیر آن در تصمیم گیری از پیش مشخص شده باشد.

تریدر های فارکس مخصوصا در استراتژی اسکالپ، معمولا اهمیت زیادی برای عوامل فاندامنتال قائل نیستند و صرفا از آن برای پیشبینی میزان نوسان بازار استفاده می‌کنند. حتی برخی تقویم اقتصادی فارکس را پیگیری می کنند تا در زمان اخبار مهم معامله انجام ندهند.

انواع استراتژی فارکس:

همانطور که اشاره کردیم، معامله گران تنظیمات و ویژگی های استراتژی مورد استفاده خود را به مرور زمان شخصی سازی می‌کنند بنابراین احتمالا به تعداد معامله گران فعال در بازار، استراتژی های مختلف وجود دارند که ممکن است در کلیات و جزئیات با یکدیگر متفاوت باشند. استراتژی ها می‌توانند در نحوه تعیین نقطه ورود، بازه زمانیِ باز بودن معاملات، دستی یا اتوماتیک بودن استراتژی معاملاتی و قوانین مدیریت ریسک با یکدیگر تفاوت داشته باشند. در ادامه استراتژی های معاملاتی را بر اساس موارد ذکر شده دسته بندی کرده و به توضیح آنها پرداخته ایم.

انواع استراتژی های معاملاتی بر اساس بازه زمانی:

یکی از مهمترین ویژگی های یک استراتژی فارکس این است که در آن، معاملات چه مدت باز می‌مانند؟ در بازار فارکس، معامله گر این اختیار را دارد تا پوزیشن خود را از چند ثانیه تا چند ماه باز نگه دارد. اما معمولا یک معامله گر بازه زمانی مشخصی را برای انجام معاملات خود بر می‌گزیند.

تریدری که به معاملات کوتاه مدت علاقه مند است صرفا معاملات کوتاه مدت انجام می‌دهد و فرصت های معاملاتی بلند مدت برای او بی اهمیت هستند و بلعکس معامله گران صبور تر که به فکر سلامت چشم هایشان نیز هستند، به نوسانات لحظه ای بازار اهمیت نمی‌دهند و در تایم فریم های بالاتر فرصت های معاملاتی بزرگتری را میابند که ممکن است از چند روز تا چند ماه به طول بیانجامد. 

انواع استراتژی های معاملاتی بر اساس اینکه یک معامله چه مدت می‌تواند طول بکشد عبارت اند از استراتژی اسکالپ (Scalp)، ترید روزانه (Day Trading)، معاملات سوینگ (Swing Trading) و پوزیشن تریدینگ (Position Trading) که در ادامه به بررسی هر یک خواهیم پرداخت.

استراتژی های اسکالپ (Scalping Strategies)

اسکالپ عبارت است از باز و بسته کردن تعداد زیادی از معاملات در طول روز.  یک تریدر اسکالپر (Scalper) ، به سرعت فرصت های معاملاتی کوچک را در بازار شناسایی کرده و وارد معامله می‌شود. سپس پس از مدت زمان اندکی سود خود را خارج کرده و معامله را می‌بندد. معاملات اسکالپ می‌تواند برای بسیاری از معامله گران کاری دشوار و طاقت فرسا باشد چرا که در عمل، این کار نیازمند تجربه و مهارت بسیار است و معامله گر می‌بایست توانایی زیادی در تصمیم گیری سریع و کنترل اضطراب داشته باشد.

انواع استراتژی های اسکالپ:
  • استراتژی اسکالپ در جهت روند: در این استراتژی معامله گر سعی می‌کند زمانی که بازار در روند است، به سرعت در جهت روند وارد معامله شده و در صورت ادامه روند، سود کسب کند.
  • استراتژی اسکالپ خلاف جهت روند: در این استراتژی معامله گر سعی می‌کند در خلاف جهت روند اصلی و در پولبک ها وارد معامله شود.
  • استراتژی اسکالپ در محدوده معاملاتی: این استراتژی مخصوص بازار های رنج (Sideways) است که در آن تریدر دو محدوده حمایت و مقاومت را روی نمودار پیدا کرده و سعی می‌کند در نزدیکی حمایت معامله خرید و در نزدیکی مقاومت معامله فروش انجام دهد.
  • استراتژی اسکالپ فروش در سقف: برخی از اسکالپر ها تمایل دارند پس از یک رالی صعودی قدرتمند، در بالا ترین قیمتِ بازار وارد معامله فروش شوند و از حرکات برگشتی قیمت سود کسب کنند.
  • استراتژی اسکالپ خرید در کف:  در این استراتژی اسکالپ، معامله گر پس ار یک ریزش قدرتمند، در پایین ترین قیمت بازار اقدام به خرید می‌کند و از حرکات برگشتی بازار سود می‌کند.
مثالی از عملکرد یک استراتژی اسکالپ در روند

در تصویر بالا، استراتژی اسکالپ در جهت روند به کمک میانگین متحرک نمایی را مشاهده می‌کنیم. (هر گاه قیمت به میانگین متحرک بازگشت، وارد پوزیشن Long می‌شویم و ده پیپ بالاتر سیو سود می‌کنیم. حد ضرر نیز در هر معامله خرید 10 پیپ پایین تر از نقطه ورود می‌باشد)

استراتژی های معامله گری روزانه (Day Trading Strategies):

استراتژی فارکس ترید روزانه (Day Trading)

این نوع استراتژی فارکس، یک قانون مهم دارند:  یک معامله باید در همان روزی که باز شده بسته شود.

در استراتژی روزانه،  معامله گر در تایم فریم های مناسب که معمولا شامل تایم فریم های زیر چهار ساعته هستند، فرصت های معاملاتی مناسب را تشخیص داده و  با توجه به سبک معامله گری خود نقاط ورود و خروج را تعیین می‌کند. در این نوع استراتژی، باز گذاشتن یک معامله بیش از یک روز ممنوع است و معامله گر چه در سود باشد چه در ضرر، می‌بایست قبل از خواب معاملات خود را بسته باشد.

استراتژی های معامله روزانه، مناسب افرادی است که تمایل دارند به صورت فعال معاملات خود را مدیریت کنند. این معامله گران ترجیح می‌دهند در غیابشان هیچ معامله بازی وجود نداشته باشد که آرامش را از آن ها سلب کند.

استراتژی های معاملاتی سوینگ (Swing Trading Strategies):

سوینگ معمولا در مقابل  اسکالپ تعریف می‌شود. در سوینگ تریدینگ، به روند های میان مدت علاقه مندیم و به سود هایمان اجازه رشد می‌دهیم و در معاملاتمان از نسبت های ریسک به ریوارد بزرگتر از 1/2 استفاده می‌کنیم بنابراین ریسک هایمان کوچک و ریوارد هایمان بزرگ خواهد بود. اما تعداد معاملات برنده کمتری خواهیم داشت. معاملات سوینگ بسته به تایم فریم مورد استفاده، ممکن است از یک روز تا چند ماه زمان ببرد.

استراتژی های مناسب برای سویینگ، باید بتوانند معامله گر را در یافتن نقاط چرخش بازار یاری دهند. معامله گر برای یافتن این نواحی می‌تواند در استراتژی فارکس خود از موارد زیر استفاده نماید.

  • استفاده از محل برخورد دو میانگین متحرک (MA Cross) برای یافتن نواحی برگشتی بازار.
  • استفاده از الگو های پرایس اکشن کلاسیک
  • استفاده از الگو های شمعی
  • استفاده از اندیکاتور RSI
  • استفاده از اندیکاتور بولینگر بندز (Bollinger Bands)
  • استفاده از نواحی عرضه و تقاضا
استراتژی معاملاتی سوینگ به کمک تقاطع دو میانگین متحرک (MA Cross)

در تصویر بالا برای ورود به معامله سوینگ، به کمک دو اندیکاتور میانگین متحرک نمایی با اعداد 9 و 20، نقطه چرخش نزولی بازار را یافته ایم و وارد معامله فروش شده ایم. پس از هفتاد روز، اندیکاتور ها سیگنال خروج ارائه می‌دهند و از بازار خارج می‌شویم.

 

استراتژی های پوزیشن تریدینگ (Position Trading Strategies):

پوزیشن تریدینگ و معاملات طولانی مدت در بازار فارکس

در استراتژی های پوزیشن تریدینگ، تریدر نسبت به معاملات خود دیدگاه بلند مدت دارد. در این نوع استراتژی معمولا عوامل فاندامنتال جدی تر گرفته می‌شوند و از تحلیل تکنیکال برای تعیین نقاط ورود و خروج استفاده می‌شود. پوزیشن تریدر ها با بررسی اخبار، داده های اقتصادی، سیاست های بانکی و فاکتور های اقتصاد کلان، روند های بزرگ بازار را پیشبینی کرده و با بازار همراه می‌شوند. یک معامله گر پوزیشن (Position Trader)، ممکن است سالیانه به تعداد انگشت شمار معامله انجام دهد.

در پوزیشن تریدینگ، معامله گر از پیش اصولی را برای خود تعیین می‌کند که به او در تشخیص حرکات بزرگ و بلند مدت بازار کمک کند. به عنوان مثال تایم فریم های معاملاتی کوتاه مدت در پوزیشن تریدینگ بلا استفاده است و کوچکترین تایم فریمی که در این استراتژی فارکس مورد استفاده قرار می‌گیرد، تایم فریم روزانه می‌باشد.

این استراتژی برای معامله گرانی  مناسب تر است که بیشتر ذهنیت سرمایه گذاری دارند. مهمترین ویژگی که معامله گر برای در اختیار گرفتن این استراتژی به آن نیاز دارد، صبر و حوصله است. چیزی که به ندرت در تریدر ها یافت می‌شود!

انواع استراتژی های معاملاتی بر اساس روش تعیین نقاط ورود و خروج:

اختلاف نظر تحلیلگران فاندامنتال و تکنیکال

استراتژی های مختلفِ معامله گری بر اساس اینکه چگونه و با استفاده از چه ابزار و رویکردی نقاط ورود و خروج را برای معامله گر مشخص می‌کنند، با یکدیگر متفاوت اند. این موضوع مستقیما به روش و سبک معامله گری مورد استفاده تریدر بستگی دارد. بدیهی است که یک معامله گر پرایس اکشن، برای پیدا کردن فرصت های معاملاتی از دانش پرایس اکشن خود بهره می‌گیرد و سبک های دیگر معامله گری نیز برای تعیین نقاط ورود و خروج، از روش ها و ابزار های مخصوص به خود استفاده می‌کنند. در ادامه برخی از انواع استراتژی های معامله گری را بر اساس چگونگی تعیین فرصت های معاملاتی، بررسی نموده ایم.

استراتژی های مبتنی بر تحلیل تکنیکال:

تحلیل تکنیکال یکی از متداول ترین ابزار های مورد استفاده تریدر ها برای تعیین فرصت های معاملاتی است که شامل زیر شاخه ها و سبک های بسیاری می‌شود. در تحلیل تکنیکال معامله گر به دنیای بیرون از نمودار قیمت علاقه ای نشان نمی‌دهد و معتقد است قیمت همه اطلاعات مورد نیاز او را در بر دارد. همچنین تریدر ها در تحلیل تکنیکال به رفتار قیمت در گذشته توجه می‌کنند. آنها یک جمله معروف دارند که می‌گوید: 

 

تاریخ تکرار می‌شود!

تحلیل تکنیکال برای تعیین نقاط ورود و خروج، ابزار ها و رویکرد های متعدد و متنوعی را در اختیار معامله گر قرار می‌دهد که هر کدام ویژگی ها و نقاط قوت و ضعف مخصوص به خود را دارند. معامله گر معمولا یک یا چند ابزار که برای او مناسب هستند را انتخاب نموده و صرفا با استفاده از آنها موقعیت های معاملاتی را تشخیص می‌دهد. در ادامه برخی از ابزار ها و زیر شاخه های متداول تحلیل تکنیکال را توضیح داده ایم.

 

 

تحلیل تکنیکال کلاسیک:

 در این رویکرد معامله گر برای تحلیل و بررسی بازار از ابزار ها و مفاهیم کلاسیکِ تحلیل تکنیکال، مانند حمایت و مقاومت استاتیک و دینامیک، روند صعودی و نزولی، بازار بدون روند (Sideways) و کانال صعودی و نزولی بهره می‌برد. همچنین در تحلیل تکنیکال کلاسیک از الگو های ادامه دهنده و برگشتی مانند الگوی سر و شانه (Head And Shoulder Pattern)، سقف و کف دو قلو، پرچم ، مثلث، الگوهای شمعی و موارد دیگر استفاده می‌شود.

استفاده از مفاهیم تحلیل تکنیکال کلاسیک برای یافتن نقاط وزود و خروج

در تصویر بالا، با استفاده از یک خط، دو سقفِ پایین تر را به هم متصل کرده آن را امتداد داده ایم (خط روند نزولی). زمانی که قیمت برای بار سوم به این خط برخورد کرد و الگوی بازگشتیِ سقف دو قلو در آن جا تشکیل شد، می‌توانیم وارد معامله فروش شویم. در تصویر بعد آینده بازار نمایش داده شده است.

استفاده از مفاهیم تحلیل تکنیکال کلاسیک برای یافتن نقاط وزود و خروج
امواج الیوت:

امواج الیوت یک مفهوم تکنیکالی است که با استفاده از آن به بررسی رفتار بازار می‌پردازیم. طبق نظریه امواج الیوت که بنیان گذار آن رالف نلسون الیوت (Ralph Nelson Elliot) است،  قیمت در الگو های تکرار شونده ای به شکل امواج حرکت می‌کند که بررسی آنها می‌تواند معامله گر را در پیشبینی حرکات قیمتی آینده، کمک کند. معامله گر با ترکیب موج های الیوت و سطوح فیبوناچی یا اندیکاتور های دیگر، می‌تواند در جهت روند، نقاط ورود به معامله خرید و فروش را بر روی نمودار بیابد و از سقف ها و کف های قبلی به عنوان محل حد ضرر استفاده نماید.

امواج الیوت شامل پنج موج در جهت روند (Impulsive Waves)، که با استفاده از اعداد 1 تا 5 نام گذاری می‌شوند و سه موج اصلاحی (Corrective Waves) که با حروف انگلیسی A و B و C نام گذاری می‌شوند، است. 

در تصویر زیر موج شماره 4 روی ناحیه 0.38 فیبوناچی با پایان رسیده و بلافاصله پس از آن یک سیگنال فروش تشکیل می‌شود که موقعیت را برای ورود به معامله فروش مناسب می‌کند و تریدر می‌تواند با استفاده از این موقعیت معاملاتی، از ریزش قیمت در موج شماره 5 سود کسب کند.

تعیین نقاط ورود به کمک امواج الیوت و سطوح فیبوناچی

 برای دسترسی به مطالب آموزشی بیشتر راجع به امواج الیوت، روی این لینک کلیک کنید.

پرایس اکشن:

شاید بتوان گفت که امروزه پرایس اکشن متداول ترین و جدید ترین زیر شاخه تحلیل تکنیکال است که خود از چندین و چند زیر شاخه و زیر سبک تشکیل شده است. پرایس اکشن دو ویژگی منحصر به فرد دارد: تمرکز صرفا بر روی رفتار قیمت و دشمنی با اندیکاتور ها! به همین دلیل است که گاهی از پرایس اکشن به عنوان تحلیل تکنیکال خالص یاد می‌شود. سایت تریدر ایرانی در مقاله پرایس اکشن چیست، به طور مفصل به مبحث پرایس اکشن پرداخته است. 

استراتژی فارکس مبتنی بر پرایس اکشن در همه بازار ها و تایم فریم های معاملاتی و در همه نماد ها و جفت ارز های بازار فارکس قابل استفاده است به همین دلیل معامله گر فارکس می‌تواند برای تعیین نقاط ورود و خروج از سبک پرایس اکشن استفاده کند. 

در پرایس اکشن، تریدر برای تعیین نقاط ورود به معامله، ابزار و روش های بسیار متنوعی را در اختیار دارد که بسته به سبک و ترجیحاتِ معامله گر از آنها استفاده می‌شود.

در تصویر زیر، برای تعیین نقطه ورود به معامله فروش از پرایس اکشن البروکس کمک گرفته ایم. در موقعیت معاملاتی زیر دو الگوی سقف دو قلو و MTR را مشاهده می‌کنیم که در کنار یک ناحیه مقاومتی مهم تشکیل شده اند. معامله گر ‌می‌تواند پس از تشکیل کندل سیگنال، وارد معامله ای با نسبت ریسک به ریوارد مناسب شده و از آن سود کسب کند.

 

اندیکاتور ها:

برخی از معامله گران تمایل دارند در استراتژی فارکس خود، استفاده از اندیکاتور ها را لحاظ کنند. اندیکاتور ها تنوع بسیار بالایی دارند و از هر کدام به روش های مختلفی می‌توان استفاده نمود. معامله گران از اندیکاتور ها برای تشخیص نواحی برگشت بازار، تعیین سطوح حمایت و مقاومت، پیدا کردن نقاط ورود و خروج بهینه، اندازه گیری قدرت روند و اهداف دیگر استفاده می‌کنند. همچنین برخی از معامله گران از اندیکاتور ها برای تشخیص واگرایی استفاده می‌کنند.

برخی از متداول ترین اندیکاتور های مورد استفاده معامله گران در بازار فارکس شامل موارد زیر است.

  • میانگین متحرک (Moving Average)
  • حجم (Volume)
  • RSI (Relative Strength Index)
  • Stochastic
  • انحراف معیار (Standard Deviation)
  • MACD
  • بولینگر بندز (Bollinger Bands)
  • ایچیموکو  (Ichimoku)
یافتن سقف های قیمتی به کمک اندیکاتور RSI

در تصویر بالا برای تشخیص سقف های قیمت، از سطوح حمایت و مقاومت و اندیکاتور RSI استفاده شده است. (هرگاه خط اندیکاتور RSI از محدوده مشخص شده بالاتر رود و قیمت نزدیک سطح مقاومت باشد می‌توانیم وارد پوزیشن Short شویم)

فیبوناچی:

فیبوناچی نیز یک ابزار تحلیل تکنیکال متداول است که بر اساس سطوحی عمل می‌کند که توسط اعداد فیبوناچی تعیین شده اند. بررسی ها نشان می‌دهند که معامله گران گاهی به صورت ناخودآگاه به این سطوح واکنش نشان می‌دهند و نتیجه آن ایجاد خاصیت حمایتی و مقاومتی روی این سطوح است. بدین ترتیب برخی از معامله گران برای شکار فرصت های معاملاتی از سطوح فیبوناچی در کنار ابزار های دیگر کمک می‌گیرند. 

همانطور که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید، سطوح فیبوناچی بار ها به عنوان نواحی حمایت و مقاومت عمل کرده است. معامله گر با استفاده ترکیبی از فیبوناچی و مفاهیم دیگر مانند الگو های شمعی، می‌تواند فرصت های معاملاتی خرید و فروش زیادی را روی نمودار بیابد و از آنها استفاده نماید.

واکنش بازار به سطوح فیبوناچی

برای اطلاعات بیشتر در مورد این سطوح مقاله سطوح فیبوناچی را مطالعه کنید.

استراتژی های مبتنی بر تحلیل فاندامنتال:

تحلیل فاندامنتال در بازار مالی فارکس

تحلیل فاندامنتال نقطه مقابل تحلیل تکنیکال است که در آن نه رفتار گذشته قیمت اهمیتی دارد و نه نمودار قیمتی. در تحلیل فاندامنتال، معامله گر یا سرمایه گذار به مطالعه و بررسی عوامل بنیادی یک دارایی می‌پردازد تا بتواند ارزش ذاتی آن را محاسبه کرده و با قیمت فعلی مقایسه نماید. اینکار به کمک تجزیه و تحلیل داده های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی انجام می‌شود. 

 در بازار فارکس، استفاده از تحلیل فاندامنتال برای تعیین نقاط ورود و خروج در میان معامله گران متداول نیست و معمولا از آنها در کنار ابزار های تکنیکال استفاده می‌شود. اما با این حال تریدر می‌تواند در استراتژی فارکس خود قوانینی وضع کند که فرصت های معاملاتی خرید و فروش با توجه به عوامل فاندامنتال تشخیص داده شود. در ادامه برخی از روش های تعیین نقاط ورود و خروج به کمک عوامل فاندامنتال را بررسی کرده ایم.

معامله با اخبار (News Trading):

  در این روش معامله گر در زمان انتشار اخباری که می‌تواند در قیمت یک دارایی تاثیر گذار باشد، وارد معامله می‌شود. این کار می‌تواند چالش بر انگیز باشد چرا که معامله گر می‌بایست به سرعت پس از انتشار اخبار، نتیجه آن روی قیمت را پیشبینی کرده و طبق آن وارد معامله خرید یا فروش شود. 

توانایی تجزیه و تحلیل سریع اخبار منتشر شده و اتخاذ تصمیم معاملاتی بر اساس آن ممکن است مستلزم سال ها تجربه و بینشی شهودی باشد که به دست آوردن آن زمانبر و پر هزینه است. مهمترین اخبار و گزارشات اقتصادی موثر در قیمت دارایی ها در بازار فارکس عبارت اند از نرخ بیکاری (Unemployment rate)، نرخ تورم (Inflation Rate)، تولید ناخالص ملی (GDP)، نرخ بهره (Interest Rate) و غیره که یک تریدر (News Trader) می‌بایست به مفهوم آنها و چگونگی تاثیرشان روی انواع دارایی ها مسلط باشد.

 لازم به ذکر است که کارشناسان قبل از انتشار این داده های اقتصادی، نتایج آن را پیشبینی نموده اند. پس از انتشار، اگر داده ها با مقادیر پیشبینی شده مغایرت داشته باشند، بازار اصطلاحا Surprise می‌شود و نوسانات شدیدی در قیمت شکل می‌گیرد و معامله گر اگر به اندازه کافی مهارت داشته باشد می‌تواند از این آب گل آلود ماهی بگیرد. 

واکنش بازار به یک داده اقتصادی منتشر شده که نتایج آن غیر منتظره بوده
مثالی از استراتژی فارکس معامله با اخبار:

در تصویر بالا، واکنش بازار به انتشار داده اقتصادی JOLTS Job Openings را مشاهده می‌کنیم. این داده اقتصادی در واقع تغییرات فرصت های شغلی ایجاد شده را در آمریکا نسبت به ماه قبل، نشان می‌دهد. در اینجا چندین نکته قابل توجه وجود دارد. طبق پیشبینی کارشناسان، فعالان بازار انتظار داشتند که نرخ این داده نسبت به ماه پیش کاهش یافته باشد اما پس از انتشار مشخص شد که نه تنها کاهش نیافته بلکه بلعکس تغییرات این نرخ افزایشی بوده است. از طرفی دیگر بالا بودن این نرخ برای دلار یک خبر خوب تلقی می‌شود و دلار را در برابر جفت ارز های دیگر تقویت می‌نماید. به همین دلیل است که بلافاصله پس از انتشار خبر، بازار Surprise شده و ظرف یک کندل پنج دقیقه ای حدود 30 پیپ ریزش داشته است.

تحلیل احساسات در بازار (Sentiment Analysis):

برخی از معامله گران با استفاده از ابزار ها و روش مختلف، احساسات معامله گران فعال در بازار را بررسی کرده و سعی می‌کنند رفتار آنها را در سناریو های مختلفِ آینده پیشبینی کنند و با استفاده از آن در نقاط بحرانی وارد معامله شوند. به عنوان مثال فرض کنید به این تشخیص رسیده ایم که تعداد زیادی از معامله گران در پوزیشن خرید هستند (مثلا 90 درصد). در این شرایط، شاید بتوان نتیجه گرفت که دیگر خریداری باقی نمانده است که قیمت را بالا تر ببرد و به زودی بازار وارد محدوده رنج می‌شود و یا حتی تغییر جهت داده و خریداران از ترس از دست دادن سود هایشان به سرعت از پوزیشن خرید (Long) بیرون آمده و حرکت نزولی را تشدید می‌کنند.

معاملات کَری (Carry Trading):

 کری تریدینگ به زبان ساده عبارت است از خرید یک ارز با نرخ بهره بالاتر در برابر یک ارز با نرخ بهره پایین تر و دریافت روزانه ما به تفاوت نرخ بهره آن از بروکر. به عنوان مثال، فرض کنید نرخ بهره یورو 4 درصد و نرخ بهره دلار 2 درصد است. در این شرایط اگر روی این جفت ارز معامله خرید انجام دهیم، یعنی ارزی را خریده ایم که نرخ بهره بالاتری دارد. با نگه داشتن این پوزیشن، می‌توانیم روزانه 2 درصد (ما به تفاوت نرخ بهره دلار و یورو) از بروکر دریافت کنیم. البته اگر نرخ جفت ارز یورو دلار ریزش کند،  بسته به مقدار ریزش ضرر خواهیم نمود. 

انواع دیگر استراتژی های معاملاتی:

برخی از انواع استراتژی ها در هیچکدام از دسته بندی های فوق نمی‌گنجند که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.

استراتژی های معامله در روند ها (Trend Trading Strategies):

همانطور که می‌دانید یک روند صعودی زمانی اتفاق می‌افتد که بازار سقف ها و کف های بالاتر بسازد و بلعکس اگر بازار سقف ها و کف های پایین تر بسازد، می‌گوییم بازار در روند نزولی است.

 

برخی از معامله گران، ترجیح می‌دهند که صرفا در روند ها معامله کنند و در بازار های رنج و بدون روند، هیچ معامله ای انجام ندهند. آنها در استراتژی فارکس خود قوانینی وضع می‌کنند که که به آنها اجازه معامله خارج از روند ها را نمی‌دهد. این رویکرد با مزایا و معایبی همراه است. وقتی در روند معامله می‌کنیم احتمال موفقیت معاملاتمان بیشتر است که بهای آن را با ریسک بزرگ تر و سودِ باقیمانده کمتر پرداخت می‌کنیم. همچنین از آنجایی که بازار ها اغلب بدون روند هستند و کمتر در روند ها حرکت می‌کند، در این استراتژی، فرصت های معاملاتی کمتری به تریدر پیشنهاد می‌شود.

این نوع استراتژی فارکس مناسب افرادی است که تمایل دارند در بیشتر معاملات برنده باشند ولی مقدار سود کمتری کسب کنند.

معامله گری در روند ها

استراتژی های معامله در بازار رنج (Range Trading):

متقابلا برخی دیگر از معامله گران تمایل دارند معاملات خود را در بازار های بدون روند انجام دهند. آنها عموما با استفاده از ابزار ها و روش هایی که تحلیل تکنیکال در اختیار آن ها قرار می‌دهد، سقف ها و کف های قیمتی را روی نمودار پیدا کرده، نزدیکی سقف وارد معامله فروش و در نزدیکی کف وارد معامله خرید می‌شوند. از آنجایی که بازار ها اغلب در محدوده های رنج به سر می‌برند، این نوع استراتژی ها فرصت های معاملاتی بیشتری را به معامله گر پیشنهاد می‌دهند اما اندازه حرکات قیمت در بازار های رنج کوچکتر است و این نوع معاملات به مدیریت دقیق تری نیاز دارند.

معامله گری در بازار های بدون روند

در تصویر بالا به کمک سطوح حمایت و مقاومت استاتیک و استفاده از الگو های شمعی توانسته ایم در نزدیکی سقف نقاط ورود به معامله فروش و در نزدیکی کف نقاط ورود به معامله خرید را بیابیم.

استراتژی های معامله در شکست ها (Breakout Trading strategies):

یکی دیگر از انواع استراتژی های متداول در بازار فارکس این است که بلافاصله پس از شکست یک ناحیه مقاومت یا حمایت استاتیک یا داینامیک وارد معامله خرید یا فروش شویم و از حرکات یکطرفه و سریع قیمت سود کسب کنیم. در این نوع استراتژی ها معامله گر می‌بایست قوانین و روش های شناسایی یک شکست موفق را تعیین کند تا حتی الامکان از شکست های جعلی (Failed Breakout) در امان بماند. 

مزیت این نوع استراتژی فارکس در این است که معامله گر در مدت زمان کوتاهی سود قابل توجهی کسب می‌کند. اما از طرف دیگر نباید فراموش کرد که احتمال شکست موفقیت آمیز می‌تواند کم باشد و این موضوع درصد برد یک استراتژی را کاهش می‌دهد. همچنین این نوع استراتژی نیازمند تصمیم گیری و اقدام سریع توسط معامله گر می‌باشد که هم در زمان ورود به معامله هم در زمان خروج از معامله، اقدامات لازمه به موقع انجام گیرند تا فرصت ها از دست نروند.

معامله در یک شکست موفق صعودی

در تصویر بالا معامله گر می‌تواند پس از شکست صعودی یک محدوده رنج باریک و بسته شدن کندل شکست در بالای چندین کندل قبلی، وارد معامله خرید شده و خد ضرر را در پایین کندل شکست قرار دهد.

استراتژی های دستکاری بازار (Market Manipulation):

این نوع استراتژی ها توسط معامله گران بزرگ بازار انجام می‌شود که سرمایه های کلانی در اختیار دارند و می‌توانند قیمت را حرکت دهند. آنها با استفاده از تکنیک ها و حقه هایی که طراحی می‌کنند معامله گران خرد را به تله انداخته و از این راه کسب سود می‌نمایند. البته اکثر این روش ها در بازار های بسیار بزرگ که حجم معامله روزانه زیادی دارند، قابل اعمال نیست. با این حال در ادامه برخی از فعالیت های شناخته شده آنها را بررسی می‌کنیم.

 

استراتژی استاپ هانت (Stop Hunt):

خرید و فروش های معامله گران سازمانی با معامله گران خرد متفاوت است. از آنجایی که حجم معاملات خرید و فروش آنها بسیار زیاد است، آنها نمی‌توانند مانند معامله گران خرد، در هر نقطه ای از بازار اقدام به خرید و فروش کنند. چرا که نقدینگی موجود در بازار سفارشات آنها را پر نمی‌کند. آنها گاهی برای تامین نقدینگی خود، قیمت را به نواحی قیمتی که در آنجا سفارشات حد ضرر زیادی قرار دارند، هدایت می‌کنند و با فعال کردن این حد ضرر ها، نقدینگی مورد نظر خود را تامین کرده سپس بازار در همان جهتی که توسط معامله گران خرد پیشبینی شده بود حرکت می‌کند. اما چه فایده که حد ضرر آنها فعال شده و با بازار همراه نیستند!

استاپ هانت توسط معامله گران سازمانی
استراتژی پامپ و دامپ (Pump And Dump):

 معامله گران سازمانی گاهی دست به خرید های سنگین و پر حجم بر روی یک دارایی می‌زنند. این کار باعث می‌شود که قیمت کالا افزایش یابد. در این شرایط معامله گران خرد فریب خورده و تصور می‌کنند که یک روند صعودی آغاز شده است بنابراین آنها نیز وارد  معاملات خرید شده  و قیمت دارایی را حتی بالاتر می‌برند. زمانی که قیمت به اندازه کافی افزایش یافت، معامله گران سازمانی دارایی خریداری شده را در حجم های بسیار بزرگ به فروش می‌رسانند و از آنجایی که حجم خرید های معامله گران خرد نمی‌تواند جوابگوی این میزان از عرضه باشد، قیمت به شدت سقوط کرده و معامله گران خرد متضرر می‌شوند.

استراتژی سفارشات جعلی (Spoofing):

یکی دیگر از روش های دستکاری بازار Spoofing است. در این روش، معامله گران بزرگ بازار با قرار دادن حجم عظیمی از سفارشات خرید و فروش، باعث می‌شوند که معامله گران خرد تصور کنند در آن نواحی نقدینگی بزرگی وجود دارد و بر این اساس تصمیمات معاملاتی بگیرند. اما درست پیش از رسیدن قیمت به این نواحی، سفارشات سنگین کنسل شده و محو می‌شوند. در واقع معامله گران سازمانی  به کمک این روش در بازار عرضه و تقاضا ایجاد می‌کنند تا قیمت را به سمت مورد نظر هدایت کنند.

استراتژی های اتوماتیک (Automated Trading Strategies):

استفاده از رباتها، استراتژی فارکس محبوب

معامله گران می‌توانند استراتژی فارکس خود را به کمک برنامه نویسی به الگوریتم ها و ربات هایی تبدیل کنند که بدون نیاز به حضور معامله گر، به صورت خودکار معاملات را انجام می‌دهند. این ربات ها خستگی ناپذیر اند و در انجام معاملات درگیر احساسات نمی‌شوند. آنها بدون توقف کاری که معامله گر به آنها دستور داده را انجام می‌دهند.

با این حال استفاده  از ربات ها معایبی نیز در بر دارد.  بسیاری از معامله گران معتقد اند که معامله گری یک حرفه نظری است (Subjective)  و همانطور که نمی‎‌توان پزشکی و هنر را به ربات ها سپرد، معامله گری را نیز نمی‌توان به کد های برنامه نویسی تبدیل کرد. بنابراین سبک هایی از معامله گری که در آن تصمیمات، به نظر و سلیقه معامله گر بستگی دارد، برای اتوماسیون سازی مناسب نیستند. اما اگر یک استراتژی دارای قوانین و بند های روشنی باشد که بتوان آن ها را به کمک زبان های برنامه نویسی پیاده سازی کرد، استفاده از آن می‌تواند برای معامله گر مفید باشد.

امروزه بسیاری از معامله گران خرد و معامله گران سازمانی برای تسریع و بهینه سازی معاملات خود، حداقل بخشی از استراتژی خود را به ربات هم محول می‌کنند. همچنین افرادی که از استراتژی اسکالپ استفاده می‌کنند، می‌توانند برای ساده سازی معاملات خود از ربات ها کمک بگیرند.

بررسی عملکرد استراتژی فارکس در گذشته بازار (Back Testing):

پس از طراحی یک استراتژی فارکس که شامل مشخص کردن روش ها و فوانین دقیق برای ورود به معامله، مدیریت معامله باز و خروج از معامله می‌باشد، لازم است معامله گر پیش از آن که شروع به استفاده از استراتژی خود کند، آن را در گذشته بازار بررسی کرده و عملکرد استراتژی را ارزیابی نماید. با این کار معامله گر در میابد که اگر قبلا از این استراتژی در بازار استفاده می‌کرد، اکنون چه نتایجی می‌گرفت. به این کار اصطلاحا بکتست گرفتن (Back testing) می‌گویند.

بکتست گیری به معامله گر کمک می‌کند که با استفاده از بازخورد های به دست آمده از نتایج، نقاط قوت و ضعف استراتژی خود را شناسایی کند و با تغییر دادن پارامتر های مختلف استراتژی، آن را بهینه سازی نماید. لازم به ذکر است که معامله گر پس از اعمال هر تغییر کوچکی در استراتژی، می‌بایست مجددا از استراتژی بکتست بگیرد.

 

جمع بندی و کلام آخر!

استراتژی فارکس یکی از ابزار های حیاتی معامله گر برای فعالیت در بازار است. معامله گر می‌بایست با حساسیت و وسواس بسیار، جزئیات استراتژی خود را انتخاب و طراحی کند. فراموش نکنیم که یک استراتژی حاوی دستور العمل هایی است که همیشه باید به آن پایبند باشیم بنابراین باید آن ها را طوری تنظیم کنیم که با ویژگی ها و خصوصیاتمان هماهنگ باشد. در غیر این صورت نمی‌توانیم در بلند مدت نظم خود را حفظ کنیم و به قوانین استراتژی خود جامه عمل بپوشانیم. به عنوان مثال یک تریدرِ آرام و صبور ممکن است از استراتژی های سویینگ یا پوزیشن تریدینگ استفاده کند در حالی که یک معامله گر کم صبر، پرجنب و جوش و برون گرا احتمالا استراتژی اسکالپ را ترجیح می‌دهد.

بنابراین دست به کار شوید! بهترین روش برای دستیابی به مناسب ترین استراتژی فارکس، آزمون و خطا است. در ابتدا قوانین ساده ای را وضع کنید که کارآمد به نظر می‌رسند و  سپس به کمک بکتست گیری آنها را بهینه کنید. این کار را تا جایی ادامه دهید که استراتژی در گذشته بازار موفق عمل کند. سپس یک حساب فارکس دمو بسازید و استراتژی خود را روی بازار واقعی به کار بگیرید. در حین انجام معاملات، نوشتن ژورنال معاملاتی فارکس را فراموش نکنید. همه احساسات، عواطف، دلایل ورود و خروج و هرچه در حین معامله به ذهنتان می‌رسد را یادداشت کنید. با این کار به مرور زمان می‌توانید معاملات خود را در گذشته بررسی کرده و  استراتژی فارکس خود را بهینه سازی کنید.

لیست بهترین استراتژی های فارکس

حالا زمان آن رسیده است که به طور عملی درگیر این دنیای پر پیچ و خم استراتژی ها شوید. در ادامه لیستی از انواع استراتژی می بینید که از آنها می توانید در انواع سبک ها مثل اسکالپ طلا و فارکس، دی تریدینگ، سویینگ تریدینگ و غیره استفاده کنید. همانطور که قبلتر به طور کامل توضیح دادیم استراتژی ها باید شخصی سازی شوند تا جواب دهند. پس لطفا از استراتژی های زیر فقط به عنوان ایده استفاده کنید و آنها را تست و بهینه کنید.

استراتژی های معاملاتی
217 بازدید

معاملات با مکدی و اندیکاتور ای دی اکس + تاکتیک هایی برای معامله کندل پوششی

امیر پورتیمور 1
MACD و ADX دو مورد از مهم ترین اندیکاتورهای تکنیکال مورد استفاده در معاملات فارکس هستند. شک ندارم که بیشتر شما در مقطعی از معاملات خود از آنها استفاده کرده...
 
ادامه مطلب
استراتژی های معاملاتی
352 بازدید

استراتژی معاملاتی اسکالپ با مومنتوم

امیر پورتیمور 0
در مقاله امروز از مجموعه مقالات آموزش استراتژی در بازارهای مالی، به معرفی و توضیح استراتژی معاملاتی اسکالپ با مومنتوم خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید! سیستم معاملاتی اسکالپ با...
 
ادامه مطلب
استراتژی های معاملاتی
331 بازدید

استراتژی معاملاتی آچار فرانسه

امیر پورتیمور 0
در ادامه استراتژی های موجود در بازارهای مالی، امروز قصد داریم به معرفی استراتژی معاملاتی آچار فرانسه بپردازیم. ابزارهای استراتژی معاملاتی امروز عبارتند از RSI، اسیلاتور استوکستیک و MACD هستند....
 
ادامه مطلب
استراتژی های معاملاتی
313 بازدید

استراتژی ساده معاملاتی: میانگین متحرک و استوکاستیک

امیر پورتیمور 0
در ادامه معرفی استراتژی های بازارهای مالی، امروز قصد معرفی  استراتژی ترکیبی میانگین متحرک و استوکاستیک را داریم. در این استراتژی از یک اندیکاتور میانگین متحرک و اندیکاتور استوکاستیک استفاده...
 
ادامه مطلب
استراتژی های معاملاتی
301 بازدید

استراتژی Tradewithtrend معامله با خط روند و میانگین متحرک نمایی ۳۴

امیر پورتیمور 0
در ادامه مجموعه مقالات آموزش استراتژی های فارکس، امروز خدمت شما خواهیم بود با معرفی سیستم معاملاتی “معامله با روند و میانگین متحرک نمایی 34”. با ما همراه باشید. سیستم...
 
ادامه مطلب
استراتژی های معاملاتی
337 بازدید

استراتژی معاملاتی MACD دومنظوره: کشف اسرار اندیکاتور مکدی!

امیر پورتیمور 0
در ادامه معرفی استراتژی های معاملاتی امروز خدمت شما هستیم با معرفی استراتژی معاملاتی مکدی دو منظوره! با ما همراه باشید. استراتژی معاملاتی دو منظوره MACD متشکل از دو مقدار...
 
ادامه مطلب
5/5 - (2 امتیاز)