در ادامه مجموعه مقالات آموزش استراتژی های معاملاتی فارکس، امروز با یکی دیگر از الگو های مطرح و قابل توجه بازارهای مالی خدمت شما هستیم. با ما همراه باشید.
الگوی کازی مودو یا QM یکی از الگوهای معاملاتی است که بسیاری از معامله گران فارکس بدنبال پیدا کردن و گرفتن پوزیشن بر روی آن هستند.
الگوی کازی مودو: معرفی و انواع آن
الگوی کازی مودو یا QM شباهت شدیدی به الگوی معاملاتی سر و شانه یا همان Head & Shoulders که در دروس پایه تحلیل تکنیکال آموخته اید، دارد. با این حال با نگاهی دقیق تر به شمایل این دو الگو، متوجه خواهید شد که همچنان تفاوتهایی بین این دو الگو وجود دارد. همین شباهت ها و تفاوت ها بین این دو الگو، بسیاری از تحلیلگران و معاملهگران بازارهای بورس و فارکس را بر آن داشته است تا الگوی کازی مودو یا کیو ام را نوع حرفهای تری از الگوی سر و شانه قلمداد کنند و آن را در دسته بندی الگوهای مدرن تحلیل تکنیکال قرار دهند.
عموما الگوی کازی مودو همچون الگوی سر و شانه می تواند هم بصورت صعودی و هم بصورت نزولی شکل بگیرد. در تصویر زیر چگونگی آن را مشاهده می کنید:
معرفی الگوی کازی مودو
دقیقا مانند الگوی سر و شانه، این الگو نیز از یک شانه سمت چپ و یک شانه سمت راست و قسمت سر تشکیل شده است و میتواند بصورت صعودی و یا نزولی شکل گیرد. نکته مهمی که در اینجا شایان ذکر است این است که بطور کلی تحلیلگران و معامله گران فارکس همواره تلاش دارند در جهت روند اصلی بازار پوزیشن بگیرند و کمتر پیش می آید که در خلاف جهت روند بازار اقدام به پوزیشن گیری کنند. از همین رو می توان اظهار داشت که حالت صعودی این الگوها زمانی که روند کلی بازار صعودی است دارای ارزش بیشتری بوده و معتبر تر است و از سوی دگر نیز زمانی که روند اصلی بازار در جهت نزول است حالت نزولی در این الگو میتواند پر اهمیتتر بوده و شانس موفقیت بیشتری داشته باشد.
نحوه ورود به معامله با استفاده از الگوی کازی مودو
پر واضح است که در الگوی کازی مودو همواره یک سطح یا ناحیه مهم به چشم می خورد که ما آن را با نام سطح کازی مودو QM Level نشان داده ایم. بمنظور ورود به معامله با استفاده از این الگوی نموداری به شکل زیر عمل میکنیم:
الگوی کازی مودو صعودی: زمانی که قیمت به کف E رسیده و از سطح QM Level شروع به برگشت میکند می توان سفارش خرید خود را ارسال کرد. شایان ذکر است که مشاهده الگوهای کندلی برگشتی در این سطح نشان دهنده اعتبار این نقطه جهت باز کردن پوزیشن است.
الگوی کازی مودو نزولی: زمانی که قیمت به سقف E رسیده و از سطح QM Level شروع به برگشت میکند می توان سفارش فروش خود را ارسال کرد. یکبار دیگر شایان ذکر است که مشاهده الگوهای کندلی برگشتی در این سطح نشان دهنده اعتبار این نقطه جهت باز کردن پوزیشن است.
نحوه تعیین حد ضرر در الگوی کازی مودو
همانطور که پیشتر در مقالات مربوط به نحوه تنظیم و قرار دادن حد ضرر گفتیم، استاپ لاس همواره در نقطهای قرار میگیرد که شما معتقدید با رسیدن قیمت به آن نقطه اعتبار تحلیل شما از بین می رود و فورا باید پوزیشن خود را ببندید. در الگوی کازی مودو سطح حد ضرر میتواند با توجه به شرایط بازار در قیمتهای مختلفی قرار داده شود. مثلا اگر از یک الگوی برگشتی کندلی در راس الگوی کازی مودو برای باز کردن پوزیشن خود استفاده میکنید، میتوانید استاپ لاس خود را چند پیپ پشت الگوی مورد نظر خود تنظیم کنید. یا اگر صرفا با تشکیل الگوی کازی مودو پوزیشن گرفته اید میتوانید حد ضرر را چند پیپ دور تر یعنی پشت شانه سمت چپ قرار دهید.
نحوه گذاشتن حد سود در الگوی کازی مودو
برای گذاشتن حد سود در این الگو میتوانید از یک سری نقاط مهم در این الگوی نموداری استفاده کنید. بطور کلی معاملهگران و تحلیلگران بازارهای بورس و فارکس حد سود اول خود را در نقطه D که در تصویر نیز مشخص شده است قرار می دهند. یعنی بمحض رسیدن قیمت به این سطح پوزیشن خود را به طور کامل بسته یا حد ضرر خود را برای جلوگیری از به باد دادن سود، به این نقطه منتقل میکنند.
حد سود دومی که برخی از معاملهگران از آن در معاملات خود استفاده میکنند نقطه ای است که این الگو شروع به شکل گیری می کند. یعنی حد سود را در جایی می گذارند که این الگو از آنجا حرکت خود را شروع کرده و تشکیل شده است. بمنظور درک بهتر موضوع به تصویر زیر توجه فرمایید.
همیشه به یاد داشته باشید که مهمترین رکن اصلی تبدیل شدن به یک معاملهگر حرفهای پرسود در بازارهای مالی، ممارست و بکتست گیری از استراتژی های مختلف بر روی نمودار میباشد. از همین رو برای درک بهتر ساختار الگوها و نحوه معامله با آنها بهتر است در سابقه و هیستوری قیمتی بازار آنها را پیدا کرده و مورد مطالعه و بررسی قرار دهید.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.