در ادامه مجموعه مقالات و دروس آموزش فارکس، امروز به شما می گوییم که در صورت انجام 5 مورد زیر شکست شما در بازار فارکس قطعی خواهد بود!
آیا میدانستید که پنج عامل مرگبار که باعث شکست معاملهگران میشوند، در واقع خود درگیری هستند؟
بسیاری از معامله گران، خودشان در معاملاتِ خودشان خرابکاری می کنند و حتی ممکن است از انجام آن هم مطلع نباشند. وقتی حسابشان صفر می شود، هیچ کس را جز خودشان نمی بینند که سرزنش کنند.
اگرچه شاید برای این دسته از معاملهگران دیر باشد، اما خوشبختانه برای شما هنوز دیر نیست.
امروز میخواهیم مطمئن شویم که شما از همان نقاط کور ضربه نمی خورید و انشالله که بتوانیم جلوی به فنا رفتن شما را بگیریم!
ما این عوامل را در 5 مورد خلاصه کرده ایم.
- اعتماد به نفس بیش از حد
- معامله کردن بیش از حد (اورتردینگ)
- لوریج بیش از حد
- پهنه ی ریسک بیش از حد
- جابجایی حد ضرر
حال بیایید این موارد را شکافته و نگاهی دقیقتر به هر یک از موارد آن اندازیم.
اعتماد به نفس بیش از حد
اعتماد به نفس بیش از حد فقط این حس نیست که شما می توانید از پس هر چیزی برآیید. اعتماد به نفس بیش از حد عبارتست از اعتقاد کاذب به مهارت های معاملاتی خود.
داشتن اعتماد به نفس یکی از ویژگی های بسیار مهم برای تبدیل شدن به یک معامله گر موفق است. وقتی اعتماد به نفس دارید، احتمالا بیشتر ریسک می کنید یا بیشتر به دنبال فرصت های معاملاتی می گردید.
با این حال، اینکه معتقد باشید معاملات شما بالقوه می تواند سودآور باشد یک چیز است، و اینکه فکر کنید همه چیز بازارها را می دانید و همیشه برنده اید و به هیچ وجه امکان ندارد شکست بخورید، دگر چیز.
گرچه داشتن اعتماد به نفس لازم است، اما اعتماد به نفس زیادی می تواند عواقب منفی در پی داشته باشد.
به این پدیده اثر اعتماد به نفس بیش از حد گویند.
اثر اعتماد به نفس بیش از حد یک سوگیری شناختی است که در آن شخص به طور ذهنی معتقد است که قضاوت او بهتر یا قابل اعتمادتر از واقعیت عینی آن چیز است.
اساساً وقتی اعتماد به نفس شما بالاست، نظر شما نسبت به خودتان بالاتر از چیزی است که یک فرد بی طرف و منطقی با در اختیار داشتن همان اطلاعات و حقایق، در مورد شما فکر می کند.
روانشناسان می گویند که اعتماد به نفس بیش از حد به سه شکل نمود می یابد:
- بیش برآورد (اضافه برآورد کردن)
- بیش اطمینانی
- جایابی کاذب
برآورد بیش از حد، تمایل به برآورد بیش از حد عملکرد یک نفر است.
بیش اطمینانی عبارت است از اطمینان بیش از حد به اینکه شخص حقیقت را می داند.
جایابی کاذب، که قضاوت عملکرد شما در مقایسه با عملکرد فرد دیگر است.
به عبارت دیگر، دوستان با اعتماد به نفس بیش از حد معتقدند که از اکثریت جامعه بهتر هستند و صحت دانش و سطح توانایی های خود را بیش از حد ارزیابی می کنند.
به عنوان مثال، اگر از مجموعه ای افراد بخواهید به توانایی های رانندگی خود را نمره دهند، متوجه خواهید شد که اکثر مردم سطح رانندگی خود را بالاتر از حد متوسط می دانند!
اگر رانندگی همه مردم بالاتر از حد متوسط باشد، پس رانندگان متوسط کجا هستند؟
برای به حداقل رساندن اثرات اعتماد به نفس بیش از حد، باید وقت گذاشته و خود و آنچه قادر به دستیابی به آن هستید را به درستی درک کنید.
شما باید از محدودیت های خود و فرصت هایی که ارزش دنبال کردن ندارند مطلع باشید.
مهمتر از همه، شما باید همیشه این را در نظر بگیرید که ممکن است اشتباه کنید، به شواهد جدید گوش فرا دهید و بدانید چه زمانی باید نظر خود را تغییر دهید!
برای معامله کردن داشتن اعتماد به نفس ضروری است، اما این مهم باید با فروتنی فکری تعدیل شود تا زیادی و بیش از حد نشود.
معامله زدن بیش از حد یا اورتریدینگ (از جمله معاملات انتقام جویانه)
اورتریدینگ زمانی است که شما به طور مکرر معامله می کنید، پوزیشن های بسیار سنگین می گیرید و/یا ریسک های محاسبه نشده را متقبل می شوید.
معامله گران موفق بسیار صبور هستند. شکل گیری آرایش های تکنیکالِ با کیفیت زمان بر هستند، بنابراین آنها صبور بوده و منتظر می مانند تا ابزارهای مختلف الگوهای آنها را تایید کنند.
مهم نیست که شکل گیری کامل آرایش یا الگوی تکنیکال مورد نظر آنها دو ساعت طول بکشد یا دو هفته.
آنچه برای آنها مهم است محافظت از سرمایه معاملاتی است بنابراین آنها منتظر می مانند تا احتمالات بیشتر به نفع آنها شود و بعد وارد معامله می شوند.
اگر بیش از حد معامله کنید، خودتان متوجه خواهید شد.
اگر پوزیشنی را به دلیل ضرر ببندید، از ته قلبتان خودتان احساس میکنید که نباید آن پوزیشن را می گرفتید، پس مرتکب اورتریدینگ شده اید.
به عنوان مثال، وقتی قرار است با استفاده از نمودار روزانه معامله کنید، آیا همچنان به تایم فریم های پایینتر همچون نمودار 5 دقیقهای نگاه میکنید تا فرصت های بهتری را در آنجا کشف کنید؟
آیا می بینید که ساعتها به نمودارها خیره میشوید و زورکی می خواهید روی یک تکنیکال «تا حدودی خوب» پوزیشن بگیرید؟
گذاشتن وقت زیادی و خیره شدن به نمودارها منجر به اورتریدینگ می شود، زیرا با نگاه کردن به «پرایس اکشن» (و اندیکاتورها) ممکن است از خود بیخود شوید و با خود بگویید: “به.به. تکنیکال های اعلا و بی نقص دارند خود را نشان می دهند” که در واقع چیزی جز سراب نیستند!
معامله انتقام جویانه
اینکه به احساسات خود اجازه دهید به حدی برسند که بر عملکرد معاملاتی شما تاثیر گذارند خطرناک است.
وقتی صحبت از معاملات می شود، باید عقل سر کار باشد، نه قلب.
هنگامی که در یک بازه زمانی کوتاه متحمل یک ضرر بزرگ یا سلسله ضررهای متوالی می شوید، شاید وسوسه شوید دست به معاملات انتقام جویانه زنید.
شما دوست دارید که “به بازار بازگردید”.
معامله انتقام جویانه زمانی است که شما بلافاصله پس از شناسایی ضرر مجدد وارد بازار شده و یک پوزیشن جدید باز می کنید زیرا معتقدید که می توانید به سرعت ضرر و پول از دست رفته را جبران کرده و پول را به حساب خود برگردانید.
وقتی طرز فکر شما اینگونه می شود، وضعیت ذهنی شما دیگر عینی نیست. در این حالت شما بیشتر متمایل به اشتباه کردن در معاملات خود می شوید که نتیجه آن از دست رفتن پول بیشتر است.
چگونه باید از معامله انتقام جویانه جلوگیری کرد؟
- در حین معاملات هوشیار و کاملاً متمرکز باشید.
- اطمینان حاصل کنید که در وضعیت ذهنی و روحی خوبی هستید و در آن لحظه پر از احساسات منفی نظیر پریشانی، ترس، طمع یا بی حوصلگی و بی صبری نیستید.
- یک برنامه معاملاتی داشته باشید و به آن پایبند باشید! همیشه با روشی اصولی معامله کنید. وقتی پوزیشنی می گیرید یا پوزیشن باز دارید، تحت هیچ عنوان فی البداهه و تصادفی عمل نکنید.
اگر می خواهید به عنوان یک معامله گر موفق شوید، باید بلندمدت فکر کنید.
به خاطر یک باخت یا حتی چند روز ضرر متوالی سریع استرس نگیرید. بر عملکرد معاملاتی خود در طول ماه ها و سال های آینده تمرکز کنید.
اینکه با خود فکر کنید هر چه بیشتر معامله بزنید، بیشتر پول به دست خواهید آورد، خیلی راحت است. اما واقعیت دقیقا برعکس است.
معامله کردن بازی صبر است. معامله گرانی که منتظر می مانند تا آرایش ها و الگوهای تکنیکالی باکیفیت شکل گیرند و در واقع صبورند، همان ها هستند که در دراز مدت سودآور خواهند بود. روی روند کلی معاملات تمرکز کنید. نه روی سود.
لوریج زیادی
در معاملات فارکس، لوریج به این معناست که با مقدار سرمایه کم در حساب معاملاتی، می توانید پوزیشن معاملاتی بمراتب بزرگتری را باز کرده و مدیریت کنید.
برای مثال، با 1000 دلار، کارگزار شما شاید به شما اجازه دهد یک پوزیشن 100،000 دلاری باز کنید. در اینجا لوریج 100:1 است.
مزیت استفاده از لوریج این است که می توانید سودها را با مقدار سرمایه محدود چند برابر کنید.
عیب لوریج این است که ممکن است ضررهای خود را نیز چند برابر کرده و به سرعت حساب خود را نابود کنید!
هنگام معامله اگر در استفاده از لوریج افراط کنیم، با کوچکترین نوسان قیمت ممکن است کل موجودی حساب به فنا رود.
هر چه سطح لوریجی که شما استفاده می کنید بیشتر باشد، نوسانات مانده حساب شما بیشتر می شود. در بیشتر موارد، شما کال مارجین می شوید.
هنگامی که مانده حساب شما به دلیل پوزیشن های بسیار اهرمی شما بالا و پایین می پرد و اصطلاحا دل دل می زند، انشالله که احساسات خود را کنترل کنید و اجازه ندهید که روی ذهنیت معاملاتی شما تأثیر بگذارند.
وقتی چنین حالتی اتفاق می افتد، هیچ کس نباید در اطراف شما باشد.
زمانیکه با لوریج پایین (یا بدون لوریج) معامله می کنید، به معامله خود فضای “نفس کشیدن” می دهید و بعبارتی از سرمایه معاملاتی خود محافظت می کنید.
به عنوان مثال، قادر خواهید بود حد ضررهای خود را بازتر چیده و در عین حال ریسک خود را پایین نگه دارید.
هرچه لوریج شما بالاتر باشد، ریسک شما در هر معامله بیشتر خواهد بود و احتمالاً منجر به این می شود که شما بیشتر تصمیم گیری های غیر منطقی داشته باشید.
علم به چگونگی پیوند بین لوریج و مانده حساب شما نکته ای بسیار مهم است زیرا تعیین کننده اهرم یا لوریج واقعی شما است.
در زیر نتیجه یک مطالعه که توسط یکی از مطرح ترین کارگزاران فارکسی انجام شده است ارائه می شود. در این مطالعه درصد معامله گران سودآور بر میانگین لوریج واقعی بر روی یک نمودار نشان داده شده است.
همانطور که می بینید، با افزایش لوریج واقعی، سودآوری به میزان قابل توجهی کاهش می یابد!
40% از معاملهگرانی که از لوریج واقعی 5:1 یا کمتر استفاده میکردند سودآور بودند، و این در حالیست که تنها 17 درصد از معامله گرانی که از لوریج 25:1 یا بالاتر استفاده میکردند سودآور بودند.
بیشتر معامله گران حرفه ای با لوریج واقعی بسیار پایین معامله می کنند و به ندرت از 10:1 بالاتر می روند. و اینگونه است که آنها همیشه در بازار دوام می آورند.
صرف نظر از میزان لوریجی که کارگزار شما ارائه می دهد، شما میتوانید لوریج پایینتر را به سادگی با واریز پول بیشتر به حساب خود و مدیریت صحیح ریسک از طریق استفاده از سایزبندی مناسب پوزیشن شبیه سازی کنید.
همیشه از لوریج واقعی 10:1 یا کمتر استفاده کنید.
روی هر معامله فقط 10٪ یا کمتر از موجودی حساب خود را ریسک کنید. هرگز اجازه ندهید ارزش تمام معاملات باز شده شما از 10 برابر مانده حساب شما بیشتر شود.
برای محاسبه لوریج واقعی یک معامله، کافیست اندازه معامله خود را بر مانده حساب خود تقسیم کنید.
به عنوان مثال، اگر یک حساب معاملاتی با 5000 دلار موجودی باز کنید، لوریج 10:1 به معنای باز کردن پوزیشن هایی است که بزرگتر از 50000 دلار (معادل 5 مینی لات یا 50 میکرو لات) در هر معامله نیستند.
هر چه لوریج شما کمتر باشد، ایمنی حساب شما بیشتر خواهد بود. به عنوان مثال، لوریج 2:1 به معنای باز کردن پوزیشن هایی است که بزرگتر از 10000 دلار (یا 10 میکرو لات) در هر معامله نیستند.
اگر به عنوان یک معامله گر به دوره حیات معاملاتی خود اهمیت می دهید، بدانید هر چه از لوریج کمتری استفاده کنید، بهتر است.
دسترسی آسان به لوریج بالا به این معنی نیست که حتما باید از آن استفاده کنید!
هنگامی که برای اولین بار حساب ریل خود را باز می کنید، سعی کنید معامله کردن را با لوریج صفر آغاز کنید.
به عنوان مثال، اگر 5000 دلار در حساب معاملاتی خود دارید، پوزیشنی بزرگتر از 5000 دلار (یا 5 میکرو لات) در هر بار باز نکنید.
به مرور زمان و کسب تجربه، یاد خواهید گرفت که بهترین زمان استفاده از لوریج چه زمانی است، و برای دستیابی به اهداف معاملاتی چه میزان لوریج باید استفاده کرد.
هنگام استفاده از هر مقدار لوریج، احتیاط در معاملات باید اولویت شما باشد.
استفاده از لوریج افراطی احتمال سودآوری را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
لوریج دقیقا چیست و چگونه عمل می کند؟ قبل از اینکه حساب خود را به باد دهید، درباره لوریج بیشتر بدانید.
پهنه ی ریسک
هنگامی که در حساب معاملاتی خود چندین پوزیشن باز دارید و هر پوزیشن از یک جفت ارز متفاوتی تشکیل شده است، همیشه اطمینان حاصل کنید که از پهنه ی ریسک خود (میزان ریسکی که خود را در معرض آن قرارداده اید) آگاه هستید.
به عنوان مثال، در بیشتر مواقع، معامله AUD/USD و NZD/USD اساساً مانند داشتن دو پوزیشن باز یکسان است زیرا معمولاً نوسانات آنها مشابه هم است.
حتی اگر تکنیکال معتبر و خوبی روی هر دو جفت ارز مشاهده کردید، بهتر است روی هر دو پوزیشن نگیرید.
شاید گرفتن یکی از این دو پوزیشن منطقی تر باشد.
شاید فکر کنید که با معامله روی جفت ارزهای مختلف دارید ریسک خود را پخش می کنید یا تنوع می بخشید، اما بسیاری از جفت ارزها معمولا همجهت با هم حرکت می کنند.
بنابراین به جای پایین آوردن ریسک، دارید ریسک خود را چند برابر می کنید!
در واقع ناآگاهانه، دارید خود را در معرض ریسک بیشتری قرار می دهید.
به چنین حالتی پهنه ی ریسک بیش از حد گویند.
مگر اینکه قصد داشته باشید هر بار که می خواهید معامله کنید فقط یک جفت ارز را معامله کنید، در غیر اینصورت اطلاع از اینکه چگونه جفت ارزهای مختلف نسبت به یکدیگر حرکت می کنند بسیار مهم است.
لازم است که شما مفهوم همبستگی ارزی را درک کنید.
همبستگی ارزی، چگونگی حرکت دو جفت ارز نسبت به هم (همجهت با هم، خلاف جهت هم یا کاملا تصادفی نسبت به هم) را در طول یک دوره زمانی مشخص اندازه گیری میکند.
شما باید آشنایی داشته باشید که چگونه همبستگی های ارزی بر میزان ریسکی که شما حساب معاملاتی خود را در معرض آن قرار داده اید تاثیر می گذارد.
اگر دقیقا نمیدانید هنگام معامله ی چندین جفت ارز به صورت همزمان دارید چه میکنید، بعدا اگر موجودی حساب شما تبخیر شد تعجب نکنید!
آیا بدون اینکه بدانید دارید ریسک خود را دو یا سه برابر می کنید؟ درباره همبستگی های ارزی بیشتر بدانید.
جابجایی زیادی حد ضررها
حد ضررها سفارشات معلق یا پندینگ هستند که شما وارد سیستم میکنید و زمانی که ضرر شما به یک قیمت از پیش تعیینشده رسید، پوزیشن(های) معاملاتی شما بصورت خودکار بسته می شود.
شاید پذیرفتن اشتباه بلحاظ روانی برای شما دشوار باشد، اما قورت دادن غرور و نفس می تواند مدت بیشتری شما را در بازار نگه دارد.
آیا سرسختی ذهنی و خویشتنداری لازم برای پایبندی به حد ضررهای خود را دارید؟
در بحبوحه بازار و وسط نبرد، وجه تمایز معامله گران برنده در بلندمدت از بازندهها، این است که آنها میتوانند به طور عینی و دقیقا به برنامههای از پیش تعیینشده خود پایبند باشند.
معاملهگران، به ویژه آنهایی که تجربه کمتری دارند، اغلب توانایی خودشان را زیر سوال میبرند و وقتی جای ضرر کردن درد می گیرد، این عینیت و دقت را از دست میدهند.
افکار منفی در آنها رسوخ می کند، افکاری نظیر: “خیلی ضرر کردم.خیلی.” “بهتر است دست نگه دارم و پوزیشن را نبندم”. شاید بازار از همینجا برگردد”.
اگر بازار به حد ضرر شما رسید، دلیل باز کردن پوزیشن و معامله شما دیگر معتبر نیست و وقت آن رسیده است که آن را ببندید.
حتی بدتر از آن، استاپ خود را جابجا یا حذف نکنید و “بگذارید استاپ بخورد!”
بازتر کردن حد ضرر فقط ریسک شما را افزایش می دهد و نیز مقداری که قرار است ضرر کنید!
اگر بازار حد ضرر از پیش تعیین شده شما را زد، در اینصورت کار معامله شما به اتمام رسیده است.
ضرر را بپذیرید و سراغ فرصت معاملاتی بعدی بروید.
بازتر کردن استاپ اساساً مانند این است که اصلاً حد ضرر نگذاشته باشید و چنین کاری به هیچ عنوان منطقی نیست!
حد ضررها کمک می کنند ضررهای خود را محدود کرده و در بازار دوام داشته باشید.
شما می توانید انواع حد ضررها و نحوه استفاده صحیح از آنها را از اینجا مطالعه کنید.
دیگر مقلات ما
very good
خسلی مفید بود
ممنون