در ادامه مجموعه مقالات آموزش فارکس، امروز نحوه اجرای سفارش استاپ لاس را به شما خواهیم آموخت.
پس از آنکه تکالیف خود را انجام دادید و یک برنامه معاملاتی مناسب برای خود طراحی کردید که یک حد ضرر نیز در آن گنجانده شده است، حال باید اطمینان حاصل کنید که اگر بازار مخالف شما حرکت کرد، حد ضرر ها اجرا شوند.
برای انجام این کار دو گزینه وجود دارد. یکی استفاده از حد ضرر خودکار و دیگری استفاده از حد ضرر ذهنی می باشد.
کدام یک برای شما مناسب تر است؟
اینجاست که داستان کمی پیچیده می شود زیرا پاسخ به این پرسش در میزان انضباط معاملاتی شما نهفته است.
آیا به میزان کافی بلحاظ ذهنی سرسخت و خوددار هستید که به استاپ های خود پایبند باشید؟
در گرماگرم و بحبوحه معاملات، وجه تمایز افراد موفق بلندمدتی از بازندهها این است که آنها میتوانند به برنامههای از پیش تعیینشده خود به گونه ای کاملا دقیق پایبند باشند.
معاملهگران، به ویژه آنهایی که کم تجربه تر هستند، اغلب به توانایی خودشان شک می کنند و زمانی که درد ناشی از ضرر شروع میشود آن عینیت و دقت و بی طرفی را از دست داده و سراغ افکار منفی می روند: «شاید بازار از همینجا برگردد. بهتره پوزیشن را کمی بیشتر باز نگه دارم. احتمالا بعدها قیمت به نفع من حرکت خواهد کرد.”
اشتباه! اشتباه!
اگر بازار به سطح حد ضرر شما رسیده است، منطق معامله شما دیگر معتبر نیست و زمان آن رسیده است که پوزیشن خود را ببندید… بدون معطلی و بی برو و برگرد!
از همین رو است که خدایان فارکس سفارشات لیمیت (حد) را خلق کردند.
معامله گران جدید فارکس همیشه باید از سفارشات لیمیت استفاده کنند تا معامله ضررده آنها در سطوح از پیش تعیین شده به صورت خودکار بسته شود.
این کار سبب خواهد شد فرصت نداشته باشید که مدام به برنامه معاملاتی خود شک کرده که مبادا اشتباه کرده باشید. حتی لازم نیست برای اجرای این سفارش جلوی سیستم معاملاتی خود بنشینید.
چقدر عالیه.نه؟!
البته، هر چه معاملات بیشتری انجام داده و تلخ و شیرین روزگار را بیشتر بچشید، احتمالا درک بهتری از رفتار بازار و روش های خود داشته و در نتیجه منضبط تر خواهید شد.
تنها در چنین شرایطی است که استفاده از استاپ های ذهنی اشکالی نخواهد داشت، اما همچنان به شدت توصیه می کنیم که برای خروج از بیشتر معاملات خود از سفارشات لیمیت استفاده کنید.
بستن پوزیشن به صورت دستی، شما را در معرض اشتباه کردن قرار می دهد (به ویژه در زمان رویدادهای پیش بینی نشده)، اشتباهاتی نظیر وارد کردن اشتباه سطوح قیمتی یا سایز پوزیشن، قطع برق، دستشویی گرفتن و..
پوزیشن خود را در معرض ریسک های غیرضروری و بیخودی قرار ندهید، همیشه از سفارش لیمیت استفاده کنید تا محکم کاری کرده باشید!
از آنجایی که استاپ ها هرگز وحی منزل نیستند و شما قادر به جابجا کردن آنها هستید، این درس را با 3 قانون که در هنگام استفاده از سفارشات حد ضرر باید آنها را رعایت کنید، به پایان می رسانیم.
3 قانون تنظیم حد ضرر
قانون شماره 1: اجازه ندهید که دلیل جابجا کردن استاپ، احساسات شما باشد.
همچون حد ضرر اولی، اصلاحات و جابجایی حد ضرر شما نیز باید پیش از باز کردن پوزیشن مشخص باشد. ترس به دل خود راه ندهید!
قانون شماره 2: حد ضرر خود را حتما تریل کنید.
تریل کردن استاپ به معنای جابجا کردن آن در جهت یک معامله سودده است. در این حالت اگر لات های بیشتری بگیرید و پوزیشن خود را سنگین تر کنید، سودهای خود را قفل کرده و ریسک خود را مدیریت می کنید.
قانون شماره 3: استاپ خود را بازتر نکنید.
باز تر کردن استاپ فقط ریسک و مقدار ضرر شما را افزایش خواهد داد. اگر بازار حد ضرر از پیش تعیین شده شما را زد، کار معامله شما تمام است. اجازه دهید استاپ خورده و پوزیشن بسته شود و به سراغ فرصت معاملاتی بعدی بروید.
اساساً بازتر کردن حد ضرر همچون نگذاشتن حد ضرر است و بنابراین چنین کاری منطقی نیست! هرگز حد ضرر خود را بازتر نکنید!
درک این قوانین بسیار آسان است و باید کاملا و با جدیت به آنها پایبند بود، به خصوص قانون شماره 3!
حد ضرر خود را هرگز بازتر نکنید!
در غیر اینصورت عاقبت شما مثل این بنده خدا خواهد بود.
همیشه به یاد داشته باشید که معامله خود را از پیش برنامه ریزی کرده و بفهمید که تحت هر سناریوی احتمالی باید چه کنید تا وحشت زده نشوید و کاری را انجام ندهید که احتمالاً بعداً از انجام آن پشیمان شوید.
دیگر مقلات ما
خلاصه درس: گذاشتن حد ضرر
پیرمرده چه باحاله