جستجو
irtrader-logo.png

الگوی پروانه و خفاش – الگوی گارتلی ❤️ آموزش تصویری

فهرست مطالب

الگوی پروانه

الگوی پروانه چیست؟

الگوی پروانه یکی از پرکاربردترین الگوها در تحلیل تکنیکال بازارهای سرمایه گذاری است که به نوعی، تکامل یافته‌ی الگوی قدیمی (دهه 1930) گارتلی است. این الگو، از مدل برگشتی بوده و از نظر طبقه‌بندی، در قسمت الگوهای هارمونیک قرار می‌گیرد. پیش از بررسی این الگو، ابتدا اجازه دهید تا تاریخچه‌ای در خصوص آن مطرح کنیم.

این مقاله، بخشی از دوره‌ی رایگان آموزش فارکس وبسایت معامله گر ایرانی بوده که می‌توانید برای یادگیری کامل فارکس و فعالیت در این بازار پرسود، با ما و سایر دانشجویان، همراه شوید.

الگوی پروانه و خفاش – الگوی گارتلی ❤️ آموزش تصویری
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    الگوی گارتلی

    روزی روزگاری، تریدر باهوش و مجنونی به نام هارولد مک کینلی گارتلی زندگی می‌کرد. او در اواسط دهه 1930 مدیر یک مجموعه خدمات مشاوره‌ای بورس بود که طرفداران زیادی هم داشت. این مرکز خدمات مشاوره‌ای یکی از اولین مجموعه‌هایی بود که از روش‌های علمی و آماری برای تحلیل رفتار بازار سهام استفاده می‌کرد. به گفته گارتلی، وی در نهایت موفق شده بود دو مورد از بزرگترین مشکلات معامله گران را حل کند: اینکه چه چیزی را بخرند و اینکه این چیز را در چه زمانی بخرند.

    دیری نپایید، معامله گران دریافتند که این الگوها را می‌توان در سایر بازارها نیز استفاده کرد. از آن زمان به بعد، کتاب های متنوع، نرم افزارهای معاملاتی و الگوهای مختلف (از جمله الگوی پروانه و خفاش) بر اساس گارتلی‌ها ساخته شده‌اند. بله هارولد مبدع الگوی گارتلی بود.

    الگوی موسوم به 222

    الگوی “222” گارتلی بر اساس شماره صفحه‌ای که این الگو در کتاب وی، یعنی “سود در بازار سهام” آمده بود، نام گذاری شده است. گارتلی‌ها الگوهایی هستند که شامل الگوی پایه ABCD که قبلا در مورد آنها صحبت کردیم، بوده، با این تفاوت که پیش از الگو، سقف و کف‌های مهم و قابل توجهی پدیدار می‌شوند. این الگوها به طور معمول وقتی شکل می‌گیرند که تصحیح روند کلی در حال انجام بوده و ظاهر آن شبیه حرف M برای الگوهای صعودی و یا “W” برای الگوهای نزولی است. با استفاده از این الگوها معامله گران می‌توانند نقاط مناسب ورود برای سوار شدن بر روی روند کلی را پیدا کنند.
    الگوی معاملاتی گارتلی

    تشخیص الگوی گارتلی

    یک الگوی گارتلی زمانی تشکیل می‌شود که قیمت اخیرا در یک روند صعودی (یا نزولی) در حال پیشروی بوده، اما کم کم نشانه‌هایی از تصحیح را نشان دهد. آنچه باعث می‌شود گارتلی پس از شکل گیری به چنین آرایش زیبایی بدل شود، این است که نقاط برگشتی، همان سطح فیبوناچی اصلاحی و سطح فیبوناچی گسترشی هستند. این نشانه‌ای قوی است که این جفت ارز ممکن است برگشت کند.

    شناسایی این الگو ممکن است کمی دشوار باشد و بعد از اینکه الگو را شناسایی کردید، با انداختن ابزارهای فیبوناچی روی آن، احتمالا کار دشوارتر هم می‌شود. نکته اصلی برای جلوگیری از این همه سردرگمی این است که کارها را مرحله به مرحله انجام دهید. در هر صورت، این الگو شامل یک الگوی ABCD صعودی یا نزولی است، اما یک نقطه (X) که فراتر از نقطه D قرار دارد نیز، پیش از آن می‌آید.

    ترسیم الگوی گارتلی

    الگوی “دقیق” گارتلی دارای ویژگی های زیر است:

    • حرکت AB باید اصلاح 618. از حرکت XA باشد.
    • حرکت BC باید اصلاح 382. یا 886. از حرکت AB باشد.
    • اگر اصلاح حرکت BC معادل 382. از حرکت AB باشد ، در اینصورت CD باید معادل 1.272 از حرکت BC باشد. اگر حرکت BC معادل 886. از حرکت AB باشد ، در اینصورت CD  باید برابر با 1.618 امتداد حرکت AB باشد.
    • حرکت CD باید اصلاح 786. از حرکت XA باشد.

    الگوی پروانه و خفاش: گونه های جهش یافته گارتلی

    با گذشت زمان، محبوبیت الگوی گارتلی افزایش یافت و مردم در نهایت انواع گونه‌ها را با ایجاد تغییراتی ارائه دادند. به دلایلی عجیب، کاشفان این گونه‌ها تصمیم گرفتند آن‌ها را به نام حیوانات نامگذاری کنند (شاید عضو انجمن مقابله با حیوان آزاری بودند!). وراجی بس است، این مجموعه حیوانات با گارتلی ادغام شدند و الگوی پروانه و خرچنگ و خفاش را ایجاد کردند.

    الگوی خرچنگ

    الگوی خرچنگ صعودی و نزولی

    در سال 2000 میلادی، اسکات کارنی، از پیروان متعصب مکتب الگوهای هارمونیک، الگوی “خرچنگ” را کشف کرد. به گفته وی، خرچنگ صحیح‌ترین حالت در میان همه‌ی الگوهای هارمونیک بوده و آن به این دلیل است که در دورترین منطقه بالقوه برگشتی از حرکت XA است. (این منطقه گاهی اوقات به نام “قیمت برنگردد لباسم را می فروشم” نیز نامیده می شود!). نسبت پاداش به ریسک این الگو بالا بوده، چراکه شما می‌توانید حد ضرر بسیار تنگی قرار دهید. الگوی “دقیق” خرچنگ باید جنبه های زیر را داشته باشد:

    1. حرکت AB باید 0.382 یا 618. اصلاح از حرکت XA باشد.
    2. حرکت BC می تواند 382. یا 886. اصلاح از حرکت AB باشد.
    3. اگر اصلاح حرکت BC برابر با 382. از حرکت AB باشد ، در اینصورت CD باید 2.24 از حرکت BC باشد. اگر حرکت BC برابر با 0.886 از حرکت AB باشد ، در اینصورت CD باید گسترش 3.618 از حرکت BC باشد.
    4. CD باید گسترش 1.618 از حرکت XA باشد.

    الگوی خفاش

    الگوی خفاش صعودی و نزولی

    سال 2001 میلادی، اسکات کارنی الگوی قیمتی هارمونیک دیگری را با نام “خفاش” پایه‌گذاری کرد. الگوی خفاش با اصلاح 0.886 از حرکت XA به عنوان منطقه بالقوه برگشتی تعریف می‌شود. الگوی خفاش دارای مشخصه‌های زیر است:

    1. حرکت AB باید اصلاح 0.382 یا 0.500 از حرکت XA باشد.
    2. حرکت BC می تواند اصلاح 382. یا 886. از حرکت AB باشد.
    3. اگر اصلاح حرکت BC برابر با 0.382 از حرکت AB باشد، در اینصورت CD باید گسترش 1.618 از حرکت BC باشد. اگر حرکت BC برابر با 0.886 از حرکت AB باشد، در اینصورت CD باید گسترش 2.618 از حرکت BC باشد.
    4. CD باید اصلاح 886. از حرکت XA باشد.

    الگوی پروانه

    الگوی پروانه صعودی و نزولی

    خب حالا دیگر نوبت به الگوی پروانه پروانه رسید! اگر این آرایش را شناسایی کنید، مطمئنا به خاطر پیپ‌های خفنی که قرار است شکار کنید، جشن می‌گیرید! الگوی دقیق پروانه که توسط برایس گیلمور ابداع شد، با اصلاح 0.786 از حرکت AB نسبت به حرکت XA تعریف می شود. الگوی پروانه شامل ویژگی های زیر است:

    1. حرکت AB باید اصلاح 0.786 از حرکت XA باشد.
    2. حرکت BC می تواند اصلاح 0.382 یا 886. از حرکت AB باشد.
    3. اگر اصلاح حرکت BC برابر با 0.382 از حرکت AB باشد، در اینصورت CD باید امتداد 1.618 از حرکت BC باشد. اگر حرکت BC برابر با 0.886 از حرکت AB باشد، در اینصورت CD باید گسترش 2.618 از حرکت BC باشد.
    4. CD باید برابر با گسترش 1.27 یا 1.618 از حرکت XA باشد.

    درس مربوط به الگوی پروانه که خود نوعی تکامل یافته از گارتلی بود، به پایان رسید. بهتر نیست که در کنار این الگوی کاربردی، با الگوی مهم دیگر در بازار فارکس با نام الگوی سر و شانه آشنا شوید؟ اگر این دو الگو را بدانید، قطعا سود بیشتری از هر معامله نصیب شما خواهد شد.

    دیگر مقلات ما

    بروکر الپاری

    روبو فارکس

    امارکتس

    ارانته

    فیبوگروپ

    فارکس فکتوری

    سوالات متداول الگوی پروانه - خفاش - خرچنگ و گارتلی

    الگوی پروانه یکی از الگوهای هارمونیک و برگشتی است که توسط برایس گیلمور ابداع شده است. این الگو در حقیقت تکامل یافته‌ی یک الگوی قدیمی و کاربردی با نام گارتلی است که در اواسط دهه 1930 میلادی و توسط فردی با همین نام ایجاد شده بود.

    از این الگو در بازارهای رونددار استفاده شده و باید چهار خط بین نقاط A تا D ترسیم کرد. در روند صعودی، الگوی W مانند و در روند نزولی الگوی M مانند ایجاد شده که بر اساس الگوی پروانه باید اندازه‌ی هر خط، در مقیاس مشخصی باشد تا بتوان روند آتی بازار را شناسایی کرده و سود خوبی از هر معامله کسب کرد.

    الگو خفاش نیز یکی از مدل‌های تکامل یافته گارتلی است که در سال 2000 میلادی توسط فردی به نام اسکات کارنی ابداع شد. در این الگو، اندازه خطوط با گارتلی متفاوت بوده و نسبت پاداش به ریسک بالاتر است.

    الگو گارتلی بر اساس شماره صفحه‌ی کتابی با عنوان "سود در بازار سهام" به نگارش گارتلی ابداع شده است. گارتلی مدیر مجموعه‌ی مشاوره سرمایه گذاری در بورس بوده و در اواسط دهه 1930 میلادی توانست یک سری الگوی کاربردی را معرفی کند. هدف گارتلی دو چیز بود:

    • چه چیزی را باید بخریم؟
    • در چه زمانی باید بخریم؟

    به نظر می‌رسد که با گذشت نزدیک به یک قرن از این الگو، هنوز هم منطق و محاسبات آماری و علمی گارتلی برای بازارها کاربردی بوده و به همین جهت، طرفداران بسیاری دارد.

    4/5 - (17 امتیاز)

    نظرات

    0 نظر در مورد الگوی پروانه و خفاش – الگوی گارتلی ❤️ آموزش تصویری

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.

    40% تخفیف خرید چالش در پراپ فرافاند با کد تخفیف : IrTrader