جستجو
irtrader-logo.png

بهترین استراتژی‌ها برای بازار نوسانی

فهرست مطالب

بهترین استراتژی‌ها برای بازار نوسانی

بهترین استراتژی‌ها برای بازار نوسانی

8 استراتژی که در زمزه بهترین استراتژی فارکس برای بازارهای نوسانی هستند عبارتند از: استراتژی اسکالپ، استراتژی پرایس اکشن، استراتژی سوئینگ تریدینگ، استراتژی ترید روزانه، استراتژی بریک‌اوت، استراتژی پوزیشن تریدینگ، استراتژی ترید رنج و استراتژی مومنتوم. در این مقاله از مجموعه مقالات معامله‌گر ایرانی، این 8 استراتژی‌ برتر بازار فارکس که مشخصا برای بازارهای پر نوسان هستند را با هم بررسی می‌کنیم. چه شما یک معامله گر باتجربه باشید و چه تازه‌کار، این 8 استراتژی‌ به شما کمک می‌کنند تا نتایج معاملات خود را در بازارهای پر نوسان بهبود بخشید. با ما همراه باشید.

استراتژی اسکالپ 

استراتژی اسکالپ در فارکس، یکی از بهترین استراتژی‌ها است که بر اساس کسب سودهای کوچک از نوسانات جزئی قیمت طراحی شده است. معامله‌گرانی که از استراتژی اسکالپ استفاده می‌کنند، معمولاً پوزیشن های متعددی را در طول یک روز باز و بسته می‌کنند تا بتوانند از نوسانات قیمت جفت ارزها سود کسب کنند. چه بازاری بهتر از بازارهای نوسانی برای بهترین استراتژی ترید: استراتژی اسکالپ!

در بازارهای نوسانی، حرکات قیمت می‌تواند شدید و سریع باشد و فرصت های معاملاتی خوبی را برای اسکالپرها فراهم کند. اسکالپرها اغلب از تحلیل تکنیکال، به‌ویژه اندیکاتورها نظیر میانگین متحرک و باندهای بولینگر، برای شناسایی نقاط ورود و خروج خود استفاده می‌کنند. اسکالپرها معمولا معامله زدن روی جفت ارزهای اصلی (EUR/USD یا GBP/USD) را ترجیح می‌دهند تا اینگونه اطمینان حاصل کنند که سفارش آنها در بهترین استراتژی معاملاتی آنها، بدون هر گونه اسلیپیج اجرا می‌شود.

استراتژی معاملاتی اسکالپ

استراتژی معاملاتی اسکالپ

با توجه به ماهیت استراتژی معاملاتی اسکالپ (نیاز به فعالیت زیاد و سریع)، معامله گران این روش باید منضبط و متمرکز بوده و قادر به تصمیم گیری سریع باشند. همچنین این استراتژی نوسان‌گیری نیاز به مهارت، تجربه و درک قوی از بازار فارکس نیز دارد.

استراتژی پرایس اکشن 

معاملات پرایس اکشن نیز از انواع استراتژی معاملاتی فارکس است، که بر اساس تحلیل کف و سقف های قبلی قیمت طراحی شده است. معامله گرانی که از این استراتژی استفاده می‌کنند، به جای اندیکاتورهای تکنیکال، به رفتار قیمت و الگوهای معاملاتی تکیه کرده اند. باور بسیاری از معامله گران باتجربه راز موفقیت در فارکس استفاده از معاملات پرایس اکشن است.

مولفه‌های کلیدی استراتژی پرایس اکشن

  • الگوهای کندل استیک: معامله گران ساختارهای کندلستیک مانند کندل های پین بار (Pin Bar)، کندل های پوششی (Engulfing) و کندل‌های دوجی (Doji) را شناسایی کرده تا اینگونه بتوانند تمایلات بازار را ارزیابی کنند.
  • سطوح حمایت و مقاومت: با پیدا کردن کف و سقف‌های قبلی قیمت معامله‌گران قادر خواهند بود تا سطوح حمایت و مقاومت را شناسایی و در نتیجه نقاط ورود و خروج بهتری انتخاب کنند.
  • روند: از طریق تشخیص روند غالب (صعودی، نزولی یا ساید) معامله‌گران می‌توانند با نوسانات بازار همگام‌تر شوند.
  • تحلیل حجم: حجم معاملات افزایشی در طول نوسان قیمت می‌تواند نشان دهنده قدرت روند و حجم پایین ممکن است حکایت از ضعیف بودن روند داشته باشد.

به طور کلی، استراتژی‌ پرایس اکشن یکی از بهترین انواع استراتژی معاملاتی فارکس است که بر رفتار لحظه ای قیمت تأکید دارد و معامله‌گران باید به سرعت با شرایط متغیر بازار سازگار شوند.

در ادامه همین بحث، مقاله بهترین روزها برای معامله زدن در فارکس را از دست ندهید.

استراتژی سوئینگ تریدینگ 

معاملات سویینگ یا سویینگ تریدینگ عبارتست از گرفتن پوزیشن روی نوسانات کوتاه‌مدت یا میان‌مدت. در این استراتژی پوزیشن ها معمولاً به مدت چند روز تا چند هفته باز نگه داشته می‌شوند.

استراتژی سویینگ تریدینگ

استراتژی سویینگ تریدینگ

مولفه های کلیدی معاملات سویینگ

  • شناسایی روندها: معامله گران نمودارها را تحلیل می‌کنند تا بتوانند روند غالب (صعودی یا نزولی) و نقاط احتمالی برگشت روند را مشخص کنند.
  • زمان‌بندی: معامله گران سویینگ اغلب به دنبال خبرهای مهم یا آمار اقتصادی هستند که می‌تواند سبب تحریک نوسانات و فراهم آوردن فرصت‌های کسب سود شود.د

استراتژی ترید روزانه

اما یکی دیگر از بهترین استراتژی های ترید، معاملات روزانه یا ساعتی است که در بازارهای پر نوسان بسیار کاربرد دارد. معاملات ساعتی یا دی تریدینگ عبارت است از انجام معاملات متعدد در طول یک روز برای کسب سود روی نوسانات کوتاه‌مدت قیمت.

مولفه های کلیدی معاملات روزانه

  • تحلیل تکنیکال: معامله گران به شدت متکی به نمودارها، اندیکاتورهای فارکس و الگوهای کندل استیک برای شناسایی نقاط ورود و خروج هستند.
  • تایم فریم ها: معامله گران ساعتی اغلب از تایم فریم های پایین (1 دقیقه ای تا 15 دقیقه ای) برای شکار سود روی نوسانات استفاده کرده و استراتژی های خود بر اساس شرایط لحظه ای بازار طراحی می‌کنند.

استراتژی بریک‌اوت 

استراتژی شکست یا بریک اوت یکی دیگر از انواع استراتژی معاملاتی فارکس بوده و عبارت است از شناسایی سطوح کلیدی حمایت یا مقاومت و ورود به معامله زمانی که قیمت از این سطوح عبور کند. در بازارهای نوسانی، شکست‌ها می‌توانند نشانه‌ای از نوسانات قوی قیمت باشند و فرصت‌های خوبی برای کسب سود فراهم کنند.

استراتژی بریک اوت

استراتژی بریک اوت

مراحل استراتژی بریک اوت

  1. شناسایی سطوح: از تحلیل تکنیکال برای یافتن سطوح حمایت و مقاومت مهم در نمودارها استفاده کنید.
  2. منتظر تایید باشید: به دنبال شکست قاطع قیمت در بالای مقاومت یا زیر حمایت باشید. در حالت ایده آل این شرایط با افزایش حجم همراه است که نشان دهنده روند گرفتن بازار است.
  3. نقطه ورود: بلافاصله پس از وقوع شکست، می‌توانید پوزیشن خود را باز کنید یا برای داشتن نقطه ورود بهتر می‌توانید منتظر پولبک قیمت به سطح شکسته شده باشید.
  4. حد ضرر: حد ضرر خود را درست زیر نقطه شکست (برای شکست صعودی) یا بالای آن (برای شکست نزولی) قرار دهید.
  5. حد سود: حد سود خود را بر اساس نسبت ریسک به پاداش یا سویینگ‌های سقف و کف قبلی تعیین کنید.

در بازارهای پرنوسان، شکست‌ها می‌توانند منجر به نوسان سریع قیمت شوند. استراتژی بریک اوت نیز به باور بسیاری از معامله گران بهترین استراتژی فارکس برای بازارهای نوسانی است.

استراتژی پوزیشن تریدینگ 

معاملات پوزیشن شاید بهترین استراتژی‌ فارکس برای سرمایه گذاری بلندمدت باشد که در آن معامله‌گران هفته‌ها، ماه‌ها یا حتی سال‌ها پوزیشن خود را نمی‌بندند تا از روندهای بزرگ و اصلی بازار سود کسب کنند. در بازارهای پرنوسان، این استراتژی نوسان‌گیری می‌تواند سودمند باشد زیرا به معامله‌گران اجازه می‌دهد تا نوسانات کوتاه‌مدت را نادیده گرفته و بر نوسانات بزرگ بازار تمرکز کنند.

استراتژی معاملاتی پوزیشن تریدینگ

استراتژی معاملاتی پوزیشن تریدینگ

مولفه های کلیدی استراتژی پوزیشن تریدینگ:

  • تحلیل بنیادی: معامله گران پوزیشن اغلب به شاخص های اقتصادی، رویدادهای ژئوپلیتیکی و سیاست های بانک مرکزی برای تعیین روند جفت ارزها تکیه می‌کنند.
  • تحلیل تکنیکال: شناسایی سطوح حمایت و مقاومت بلند مدت، خطوط روند و الگوهای نموداری به تصمیم گیری بهتر برای ورود و خروج کمک می‌کند.
  • مدیریت ریسک: به دلیل دامنه نوسانات بزرگ تر، معامله گران پوزیشن معمولاً حد ضررهای خود را بازتر می‌گذارند تا از نوسانات موقت قیمت در امان بمانند.

این استراتژی برای معامله گرانی مناسب است که فعالیت زیادی ندارند و نمی‌توانند زیاد پشت سیستم بشینند تا نمودارها را رصد کنند.

استراتژی ترید رنج 

معامله کردن در بازارهای رنج (بازه های قیمتی)، یکی دیگر از انواع استراتژی‌ معاملاتی فارکس در بازارهای پرنوسان است، که در آن قیمت‌ها بین سطوح حمایت و مقاومت مشخصی در نوسان هستند. معامله گران این سطوح را شناسایی می‌کنند تا در زمان برگشت قیمت‌ها در نواحی رنج بازار، کسب سود کنند.

مقاله پیشنهادی جهت مطالعه بیشتر: 4 استراتژی معاملاتی جایگزین برای بازارهای کم نوسان 

مراحل استراتژی ترید رنج:

  1. ناحیه رنج قیمت را شناسایی کنید: از تحلیل تکنیکال برای پیدا کردن سطوح حمایت و مقاومت افقی که قیمت‌ها به طور مکرر به آنها واکنش نشان می‌دهند، استفاده کنید.
  2. نقاط ورود: نزدیک به حمایت بخرید و نزدیک به مقاومت بفروشید. پیش بینی شما باید این باشد که قیمت به نقطه وسط این بازه قیمتی برمی‌گردد. این بهترین استراتژی ترید برای این سبک معاملاتی است.
  3. مدیریت ریسک: حد ضرر خود را درست بیرون از این ناحیه رنج بگذارید تا در برابر هر گونه بریک اوت احتمالی (که می‌تواند در بازارهای پر نوسان رخ دهد)، در امان باشید.
  4. حد سود: حد سود را در داخل بازه رنج قیمت بگذارید، معمولاً نزدیک مرز مخالف.
  5. شرایط بازار: تجربه نشان داده است که این استراتژی در بازارهای ساید بهترین استراتژی نوسان‌گیری است. همچنین معامله گران باید در طول روندهای قوی یا پیش از رویدادهای خبری مهم، از معامله زدن پرهیز کنند چراکه می‌تواند منجر به بریک اوت شود.

با استفاده از معاملات رنج که یکی از بهترین استراتژی های ورود به معامله در فارکس است، معامله‌گران می‌توانند از نوسانات کوتاه مدت قیمت سود بزنند و در عین حال ریسک را به طور موثر در بازارهای پر نوسان مدیریت کنند.

استراتژی مومنتوم

معاملات مومنتوم در فارکس عبارت است از شکار سود روی قدرت نوسانات اخیر قیمت. در بازارهای پر نوسان، این استراتژی متمرکز است بر شناسایی جفت ارزهایی است که روندهای صعودی یا نزولی قابل توجهی را تجربه می‌کنند.

استراتژی معاملاتی مومنتوم

استراتژی معاملاتی مومنتوم

مراحل استراتژی مومنتوم:

  1. شناسایی روندها: از اندیکاتورهای تکینکال مانند اندیکاتور (RSI)، اندیکاتور مکدی (MACD) یا میانگین متحرک (بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری ارز دیجیتال) برای شناسایی روندهای قوی استفاده کنید.
  2. نقاط ورود: زمانی وارد معاملات شوید که اندیکاتورهای مومنتوم ادامه روند را نشان می‌دهند (معمولاً زمانی که قیمت ها سطوح مقاومت یا حمایت کلیدی را می‌شکنند).

سرمایه‌گذاری بلندمدت یا کوتاه‌مدت: کدام بهتر است؟

در صحبت از بهترین استراتژی فارکس، انتخاب بین استراتژی بلند مدت و کوتاه مدت به سود مورد انتظار و ریسک پذیری شما بستگی دارد. در زیر به مزایا و معایب این دو سبک سرمایه‌گذاری می پردازیم:

مزایای سرمایه‌گذاری کوتاه مدت:

  • سود سریع: معامله‌گران می‌توانند از نوسانات سریع قیمت استفاده کرده و در عرض چند دقیقه تا چند ساعت به سود برسند.
  • حضور فعال در بازار: امکان تعدیل بهترین استراتژی معاملاتی بر حسب شرایط بازار، آمار اقتصادی و تحلیل تکنیکال.
  • انعطاف‌پذیری: می‌توان از فرصت‌های کوتاه مدت در بازار نوسانی فارکس استفاده کرد.

معایب سرمایه‌گذاری کوتاه مدت:

  • استرس بالا: نیاز به رصد مداوم بازار و تصمیم گیری سریع دارد که می‌تواند استرس زا باشد.
  • افزایش هزینه‌های جانبی معاملات: معاملات مکرر ممکن است هزینه های جانبی همچون اسپرد و یا کارمزد را مضاعف کند.

برای مطالعه بیشتر در خصوص مفاهیم پایه بازار فارکس به صفحه آموزش فارکس مراجعه فرمایید.

مزایای سرمایه گذاری بلند مدت:

  • استرس کمتر: از آنجایی که سرمایه گذاری بلند مدت نیاز به انجام معاملات کمتر دارد، فشار و بار روحی کمتری را درگیر می‌کند چراکه نیاز به رصد روزانه ندارد.
  • روند: پوزیشن‌ها می‌توانند از روندهای پایدار و تغییرات کلان اقتصادی در طول زمان بهره‌مند شوند.

معایب سرمایه گذاری بلند مدت:

  • نبود پتانسیل کسب سودهای کوچک: انتظار برای شروع حرکت های بلندمدت، ای بسا بهترین استراتژی فارکس نباشد زیرا فرصت های معاملاتی کمتری را ایجاد می‌کند.
  • نوسانات بازار: پوزیشن های بلند مدت می‌تواند تحت تأثیر نوسانات موقت بازار قرار گیرد.

در مجموع استراتژی کوتاه مدت در فارکس معمولاً به دلیل پتانسیل آن برای کسب سودهای سریع و انعطاف پذیری آن است، اما استراتژی بلند مدت نیز می‌تواند برای سرمایه‌گذاری بر روی روندهای بزرگ بازار بهترین استراتژی فارکس باشد. می‌توان گفت گزینه مطلوب به سلیقه شخصی و سبک معاملاتی تریدر بستگی دارد.

نکات طلایی برای موفقیت در بازار نوسانی

در ادامه چند نکته طلایی برای موفقیت در بازارهای نوسانی فارکس ارائه می‌گردد:

  • مدیریت ریسک: برای محافظت از سرمایه خود حتما از حد ضرر استفاده کنید.
  • مطلع باشید: اخبار اقتصادی و رویدادهای ژئوپلیتیکی که می‌تواند بر شرایط جفت ارزها تاثیر بگذارد را پیگیری کنید.
  • معامله روی روندها: به جای اینکه خلاف روند پوزیشن بگیرید، روندهای غالب بازار را شناسایی و آنها را دنبال کنید.
  • لوریج منطقی: مراقب لوریج خود در بازارهای نوسانی باشید. ریسک بالاتر می‌تواند منجر به ضررهای بزرگتر شود.
  • انضباط معاملاتی: به بهترین استراتژی معاملاتی خود پایبند باشید و از تصمیمات هیجانی خودداری کنید.
لطفا به این مطلب امتیاز دهید

نظرات

0 نظر در مورد بهترین استراتژی‌ها برای بازار نوسانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.

آموزش پراپ تریدینگ، بهترین روش تامین سرمایه برای تریدرهای فارکس