خوب از اینجای دوره آموزش فارکس ، درسها کمی سخت تر می شوند، پس بیشتر دقت کنید. به یک قرن پیش بازگردیم ، زمانی که حسابرس حرفه ای و نابغه ای به نام رالف نلسون الیوت زندگی می کرد.
الیوت با تجزیه و تحلیل ارزش سهام در طول نزدیک به 75 سال ، کشف کرد که بازارهای سهام که تصور می شد رفتاری تقریبا بی نظم دارند ، در واقع چنین نیستند.
هنگامی که او به سن 66 سالگی رسید ، موفق شد شواهد (و اعتماد به نفس) کافی را جمع کند تا کشف خود را با جهان در میان بگذارد.
وی نظریه خود را در کتابی با عنوان “قانون امواج” منتشر کرد.
طبق نظر وی ، بازار بصورت چرخه های تکراری معامله می شود ، که به گفته وی حاصل احساسات سرمایه گذاران، ناشی از عوامل اثر گذار خارجی مثل رسانه های خبری از قبیل CNBC، بلومبرگ ، ESPN یا روانشناسی غالب تریدرها در آن زمان می باشد.
نوسانات در بازار به صورت الگوی تکراری واحد هستند
الیوت توضیح داد که نوسانات صعودی و نزولی قیمت همیشه به صورت یک الگوی تکراری واحد خود را نشان می دهد.
وی این نوسانات صعودی و نزولی را “امواج” نامید.
وی معتقد بود ، اگر بتوان این الگوهای تکراری قیمت ها را به درستی شناسایی کرد، می توان پیش بینی کرد که بعد از این قیمت به کجا می رود (یا نمی رود).
همین امر سبب شده است تا امواج الیوت برای معامله گران بسیار جذاب باشد.
چنین مطلبی به آنها راهی نشان می دهد تا نقاط دقیقی را که قیمت در آنجا احتمالاً برگشت می کند را شناسایی کنند.
به عبارت دیگر ، الیوت نظامی ارائه داد که معامله گران را قادر می ساخت تا بتوانند کف ها و سقف ها را معامله کنند.
خلاصه اینکه، ناگهان در وسط بی نظمی قیمت ها ، الیوت نظم پیدا کرد. عالیست ، نه؟
البته ، همچون تمامی نوابغ دیوانه ، نیاز بود تا وی این مشاهدات و ادعای خود را ثابت کند و بنابراین او یک نام فوق العاده اصیل برای نظریه خود ارائه داد: نظریه امواج الیوت.
اما قبل از اینکه به امواج الیوت بپردازیم ، ابتدا باید بدانید که فرکتال چیست.
فراکتال چیست؟
اساساً ، فراکتال ها ساختارهایی هستند که می توانند به بخش هایی تقسیم شوند که هر یک از آنها نسخه کپی بسیار مشابهی از یک کل است. ریاضیدانان دوست دارند این مشخصه را “شباهت به خود” یا “خود تشابهی” نامند.
برای یافتن نمونه هایی از فراکتال نیازی نیست چندان دور برویم. آنها را می توان در سراسر طبیعت پیدا کرد! به برگ سرخس دقت کنید! می بینید که هر برگ کوچک سرخس شبیه برگ بزرگتر است و از طرفی هر برگ شبیه خود درخت سرخس است.
صدف دریایی یک فراکتال است. دانه برف یک فراکتال است. ابر یک فراکتال است. صاعقه یک فراکتال است.
چرا فراکتال ها مهم هستند؟
یک ویژگی مهم امواج الیوت فراکتال بودن آنهاست. دقیقاً مانند سرخس و دانه های برف ، امواج الیوت را نیز می توان به امواج کوچک تر الیوت تقسیم کرد.
آماده اید الیوت شناس شوید؟ ادامه مطلب را در مقاله بعد بخوانید!
دیگر مقلات ما
امواج محرک یا ایمپالس در نظریه الیوت
اقا سعید سلام وقت بخیر ؛ یه سوال و درگیری دارم دیدی وقتی روی یه بروکر چندتا حساب داری حالا چه لایوه چه دمو ؟؟؟ وقتی سوییچ میکنی رو اکانت دیگه و بر میگردی بعد از مثلا یه نیم ساعت یا هرچی خلاصه یه اکانت عوض کنی و برگردی چارت عوض شده !!!!! یعنی s/r ها پاک شدند و مثلا یه خط کشیدی اونم پاک شده و باز یه چند روزی اسیری بیاری سرجاش الان باید چی کار کرد که وقتی یه اکانت به اکانت میکنی همه چیز تقریبا مثل اولش نشه !!؟!؟
سلام دوست گرامی،
این مشکل معمولا وقتی پیش میاد که نوع حساب ها متفاوت هست و اسم سیمبل ها یکی نیست. راحت ترین راه اینه که با تعویض حساب ، چارت نمادهای قبلی رو نبندی بزاری باز بمونن هرچند تو حسابی که لاگین کردی کارآیی ندارند ولی برای زمانی که برگردی به حساب قبلیت به دردت میخورن.
ای زنده باد اقا سعید منم دقیقا همین کارو میکنم یعنی اصلا نمیبندم ولی مثلا وقتی برمیگردم این چیزا میمونه : رنگ کندل ها !!!! و این چیزا از بین میره : خطوط روند ؛ مقاومت و حمایت از هرنوع چه ناحیه مسطیلی و چه …. اندیکاتوری اگر باشه !!!! و خلاصه تقریبا چارت نو میشه !!!! و من همیشه یه سری نوشته برای خودم مینویسم رو چارت اونا پاک میشه !! اصلا به خاطر اونا پرسیدم و حتی یه مویینگ اورج ساده هم پاک میشه فقط رنگ کندل ها رو مثلا ار کردی سبز قرمز دیگه سیاه سفید نمیشه
سلام خسته نباشید. سوالی برای من پیش اومده این که ایا امکانش هست که با استفاده از (سینوس) امواج بازار رو مانند الیوت شناسایی و پیش بینی کرد و این که در پیدا کردن کف و سقف روند و تعیین حد ضرر و حد سود چقدر کارامده؟ و این که ایا ترکیب سینوس با شمازش امواج الیوت موثره!
سلام دوست گرامی،
راستش تجربه ای در این مورد نداشتیم. اما در گذشته بازار بررسی کنید اگر دیدید جواب میده به احتمال زیاد در آینده هم جواب میده. کلا فلسفه تحلیل تکنیکال این هست که آنچه در گذشته اتفاق افتاده در آینده هم تکرار میشه.
سلام جناب حسینی عزیز قبل از شروع سوال از شما و تیم پر توانتون بابت آموزشهای بسیار خوبتون کمال تشکر را دارم . و سوال بنده اینکه چرا آموزشهای الگوهای هارمونیک شکستها و شکستهای اشتباه و واگرایی ها و تحلیل چند تایم فریمی رو آموزش ندادید؟ چون در ابتدای فصل دوم به اینها اشاره کرده بودید .
سلام دوست گرامی،
تمام این مقالاتی که گفتید روی سایت قرار داره و می تونید مطالعه کنید. توی لینک زیر مقالات رو می تونید کامل تر ببینید و البته صفحه مدرسه فارکس هم داره به روز میشه.
https://irtrader.net/blog/
سلام مجدد خیلی ممنون از شما