معاملات فارکس همواره با ریسک همراه است و یکی از مهمترین عوامل موفقیت در این بازار، مدیریت صحیح ریسک است. میزان ریسکی که در هر معامله میپذیریم، تحت تأثیر عوامل مختلفی همچون سبک زندگی، سرمایه معاملاتی، تایم فریم مورد استفاده و تجربه معاملهگر قرار دارد. در این مقاله امروز از مجموعه مقالات آموزش فارکس، به یکی از محبوب ترین و داغ ترین بحث ها در فارکس می پردازید: یک معامله گر ایرانی چقدر می تواند در هر معامله ریسک کند.
آنچه باید درک کنید این است که ریسک کردن یک اقدام تک بعدی نیست. بله، صد البته قوانینی وجود دارد که باید از آنها پیروی کنید، اما همچنان در درازمدت سودآورتر این است که سلیقه های شخصی خود را نیز لحاظ کنید.
تحمل ریسک اساساً به شما میگوید که با از دست دادن مقدار x در ازای رسیدن به سود احتمالی y چقدر راحت هستید!
ریسک پذیری و ریسک گریزی در فارکس نسبی است
کسانی که تجربه بالا یا درآمد ثابت در بازارهای مالی دارند، هجومیتر هستند، در حالی که کسانی که تعهدات مالی (قسط و بدهی) دارند و تجربه معاملاتی کمی دارند، معمولاً مسیر کمریسکتری را برای رسیدن به سود انتخاب میکنند.
متأسفانه، این موضوع برای معامله گران فارکس همیشه صدق نمیکند.
بسیاری از معامله گران مبتدی با دیدن چشم انداز کسب سود سریع و آسان جذب فارکس میشوند و از آنجایی که تجربه معاملاتی محدودی دارند، معمولاً در نهایت ریسک بیشتری نسبت به توانایی خود متقبل میشوند.
مشکل ریسک کردن پول (البته مقداری که با از دست دادن آن به شما فشار وارد می شود) این است که احتمال ضرر، ذهنیت معاملاتی شما را از بین می برد و شما را از تصمیم گیری درست در معاملات باز می دارد. باعث می شود که تصمیمات خود را به جای اینکه بخواهید بر اساس آموزه ها و درس هایی که یاد گرفته اید بنا کنید، بر اساس موجودی حساب خود بنا کنید.
برای مثال، معاملات دمو (مطالعه بیشتر: حساب دمو فارکس راهی به سوی موفقیت) نشان میدهد که شما زمانی سودآورتر هستید که استاپهای خود را 100 پیپ (پیپ در فارکس چیست؟) دورتر از قیمت ورود خود قرار دهید. اما از آنجایی که با ضررهایی که خوردن حد ضرر ۱۰۰ پیپ دورتر به همراه دارد راحت نیستید، در اولین فرصت معامله ضررده خود را میبندید.
بعد وقتی قیمت برگشت و به سمت پوزیشن شما رفت، سر خود را به میز میکوبید. ای بسا حتی به سمت معاملات انتقام جویانه (چرا معاملات انتقام جویانه یک بازی دو سر باخت است؟) کشیده شوید و ضررهای خود را مضاعف و بعد هم حساب خود را به فنا دهید!
پس از کجا بدانیم که در هر معامله چقدر باید هجومی باشیم؟ در مقاله امروز چند نکته ارائه میگردد:
سبک زندگی تریدر
آیا منبع درآمد ثابتی دارید؟ اگر منابع درآمدی اینجا و آنجا دارید و به موقع پول به حسابتان میآید، احتمالاً از ضرر این جا و آنجا ناراحت نخواهید شد و می توانید بر مهارت های معاملاتی خود تمرکز کنید.
اما اگر انتظار دارید که سود حاصل از معاملات تنها منبع درآمد شما باشد یا قسط و بدهیهای خود را با آن بپردازید، احتمالاً تصمیمهای مبتنی بر ترس و طمع فراوان خواهید داشت و باید سایزبندی کوچک پوزیشن ها را رعایت کنید.
سرمایه معاملاتی
چقدر در کسب و کار فارکسی خود سرمایه بند کردهاید؟ حساب معاملاتی بزرگتر در هر معامله میتواند از پس پوزیشن های بزرگتری برآید. در نتیجه، معاملهگرانی که حسابهای کوچکی دارند، نباید لات استاندارد یا حتی مینی لات بگیرند که با کوچکترین تلاطم بازار زنگ خطر کال مارجین شدن (چگونه در فارکس کال مارجین نشویم؟) به صدا در می آید. شما می توانید با مراجعه به بخش بهترین بروکرهای فارکس از جزییات حساب های ارائه شده توسط بروکرها مطلع شوید.
تایم فریم معاملاتی
چه مدت قصد دارید پوزیشن خود را باز نگه دارید؟ سایز پوزیشن عموما برای معاملات بلندمدت کوچکتر باید باشد، زیرا باید نوسانات بیشتری را تحمل کنند.
اگر به معاملات ساعتی یا سویینگ علاقهمندید، شاید بد نباشد میانگین سایز پوزیشن خود را کمی افزایش دهید.
تجربه معامله گری
اگر به اندازه کافی سابقه دارید و معامله کردهاید، به شم و غریزه و تصمیمات معاملاتی خود اطمینان بیشتری خواهید داشت.
در واقع، افزایش سایز پوزیشن ممکن است گام بعدی شما برای بهبود معاملات باشد. اما اگر تازه به کوچه فارکس نقل مکان کردهاید و همچنان بر اساس احساسات تصمیم میگیرید، در اینصورت معامله زدن در سایزهای کوچکتر ای بسا گزینه بهتری باشد.
به یاد داشته باشید که هیچ فرمول واحدی برای ریسک پذیری وجود ندارد. میتوانید کتابها و سایت های مختلف را بخوانید و از سایر معاملهگران در گروه ها و فروم ها جویا شوید، اما در پایان، میزان ریسک در هر معامله به میزان تحمل ریسک و شرایط خودتان بستگی دارد. اگر به دنبال یک بروکر با ویژگی های خوب هستید، تحلیل جامع ارانته را از دست ندهید.
میتوانید ریسک کردن را با 1٪ از حساب خود در هر معامله شروع کنید و ببینید که چگونه برای شما جواب میدهد. اگر متوجه شدید که مدام نگران موجودی حساب خود هستید، (و دنبال این نیستید که ببینید برنامه معاملاتی خود را چقدر خوب و دقیق اجرا میکنید)، ریسک خود را کاهش دهید. اگر متوجه شدید که سودها انگیزه کافی برای شما ایجاد نمیکنند، میانگین سایز پوزیشن خود را افزایش دهید.
ای بسا آن را نبینید، اما تحمل ریسک شما بر هر تصمیم معاملاتی شما تأثیر میگذارد.
یک مقدار تعادل را پیدا کنید که تغییرات کافی و قابل توجهی را در حساب شما ایجاد کند و به شما امکان دهد روی بهبود مهارتهای معاملاتی خود نیز تمرکز کنید تا در نهایت بتوانید راه رسیدن به سودآوری مستمر را کشف کنید.
بسیاری از معاملهگران مجرب میزان استاندارد 1٪ تا 2٪ را مطرح میکنند، با این حال افراد دارای استراژی فارکس هجومیتر گاهی اوقات ریسک تا 5٪ را هم توصیه میکنند.
در پایان باید گفت که هیچ فرمول واحدی برای تعیین میزان ریسکپذیری وجود ندارد و این مسئله به شرایط و سلیقه شخصی هر معاملهگر بستگی دارد. میتوانید با ریسک کردن 1٪ از حساب خود در هر معامله شروع کنید و ببینید که چگونه برای شما جواب میدهد. اگر متوجه شدید که مدام نگران موجودی حساب خود هستید، ریسک خود را کاهش دهید. اما اگر متوجه شدید که سودها انگیزه کافی برای شما ایجاد نمیکنند، میانگین سایز پوزیشن خود را افزایش دهید.
نظرات
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.