سیاست های انقباضی و انبساطی بانک های مرکزی

1761 بازدید

سیاست پولی

تا این قسمت از مجموعه مقالات آموزش فارکس، یاد گرفتیم که قیمت ارز به شدت تحت تأثیر تغییرات نرخ بهره در یک کشور قرار می گیرد.

و می دانیم که نرخ بهره در هر صورت تحت تأثیر دیدگاه بانک مرکزی در مورد اقتصاد و ثبات قیمت ها قرار دارد و این امر بر سیاست های پولی تأثیر می گذارد.

مدیریت بانک های مرکزی همچون سایر مشاغل است: از این جهت که دارای یک رهبر، یک مدیر کل یا یک رئیس هستند.

نقش آن فرد این است که صدای بانک مرکزی باشد و به بازار منتقل کند که سیاست پولی به چه سمتی می رود. و بسیار شبیه وقتی است که جف بزوس یا وارن بافت پشت میکروفون می روند! یعنی همه مردم گوش می دهند.

بنابراین با درنظر گرفتن قضیه فیثاغورث (که a² + b² = c² است)، آیا منطقی نیست که به صحبت های این افراد (بانک های مرکزی) با جان و دل گوش فرا دهیم؟

با توجه به قضیه پیچیده اتحاد مزدوج، جواب مثبت است!

بله، مهم است بدانیم که سیاست پولی در آینده احتمالا چه تغییراتی خواهد داشت. و خبر خوب اینکه پل ارتباطی بانک های مرکزی با بازار روز افزون در حال گسترش و بهتر شدن است.

این که آیا واقعا شما می فهمید آنها چه می گویند یا خیر، این یک داستان متفاوت است.

بنابراین ، دفعه بعدی که جرومی پاول یا کریستین لاگارد سخنرانی می کنند، گوش های خود را تیز کنید. چه بهتر که حتی، از تقویم اقتصادی نیز استفاده کنید، تا پیش از آغاز سخنرانی با آمادگی کامل پشت سیستم باشید.

رییس بانک مرکزی

گرچه رئیس یک بانک مرکزی تنها فردی نیست که تصمیمات مربوط به سیاست پولی را برای یک کشور (یا منطقه) اتخاذ می کند، اما آنچه که وی می گوید را نه تنها نمی توان نادیده گرفت، بلکه در حد آیه آسمانی باید به آن گوش فرا داد.

البته شاید کمی جوگیر شدیم، اما منظور ما را خوب گرفتید.

همه مسئولان بانک مرکزی دارای چنین جایگاهی نیستند.

سخنرانی های رییس بانک مرکزی به نوعی سبب تحریک بازار شده و واکنش بازار را در پی دارد، بنابراین مراقب حرکات سریع بازار ها پس از  سخرانی باشید.

سخنرانی ها می توانند شامل مواردی از قبیل تغییرات نرخ بهره (افزایش ، کاهش یا حفظ)، بحث در مورد میزان رشد اقتصادی و چشم انداز آن و یا اطلاعیه های سیاست های پولی که تغییرات آتی را ترسیم می کند، باشند.

اما اگر برایتان مقدور نیست سخنرانی یا اخبار زنده را دنبال کنید، نا امید نشوید. به محض اینکه سخنرانی یا اطلاعیه روی آنتن رود، خبرگزاری های سراسر دنیا اطلاعات را در دسترس عموم قرار می دهند.

تحلیل گران ارزی و معامله گران به یک گونه اخبار را می گیرند و سعی می کنند لحن و زبان کلی اعلامیه را تحلیل کنند، و در هنگام تغییر نرخ بهره یا اطلاعات مربوط به رشد اقتصادی، با دقت و شدت بیشتری این کار را انجام می دهند.

اگر معامله گران فارکس آمار و صحبت ها را مطابق با انتظارات فعلی بازار نبینند، واکنش بیشتری به تحرکات بانک مرکزی و تغییرات نرخ بهره نشان می دهند. درست مثل واکنش بازار به انتشار سایر گزارش های اقتصادی یا شاخص ها وقتی که مطابق انتظار نیستند.

به دلیل افزایش شفافیت توسط بانک های مرکزی، پیش بینی روند اجرای سیاست پولی با گذشت زمان، رفته رفته در حال آسان تر شدن است.

با این حال همیشه این احتمال وجود دارد که بانک مرکزی چشم انداز خود را کمی تغییر داده و شدت آن را کم و زیاد کند.

در این زمان ها است که نوسانات بازار زیاد شده و بازار متلاطم می گردد و باید بر روی پوزیشن های باز موجود و جدید خود احتیاط کنید!

 

بانک های مرکزی هاوکیش (شاهین) در برابر بانک های مرکزی داویش (کبوتر)

 

بله، مبارزه امروز بین شاهین و کبوتر است.

بریم تماشا کنیم؟ صبر کنید. جان؟!

شرمنده، موضوع اشتباه شد.

منظور ما از شاهین در برابر کبوتر، بانک مرکزی هاوکیش در برابر بانک مرکزی داویش است.

در ادبیات غربی شاهین نماد مبارزه طلبی و تهاجم بوده و کبوتر نماد صلح و آرامش است.

بانک مرکزی را می توان بسته به رویکرد آنها در مواجهه با برخی شرایط خاص اقتصادی، هاوکیش یا داویش در نظر گرفت.

 

هاوکیش

 

بانک مرکزی وقتی حتی با وجود آسیب به رشد اقتصادی و اشتغال، برای مبارزه با تورم، بدنبال افزایش نرخ بهره است، “شاهین” یا اصطلاحا هاوکیش توصیف می شود.

آنها به “هاوکیش” معروف هستند و از کلماتی نظیر “بدتر شدن شرایط” و “افزایش نرخ” استفاده می کنند.

به عنوان مثال، “بانک انگلیس به وجود تهدید تورم بالا اشاره می کند.”

اگر بانک انگلیس طی یک بیانیه رسمی اعلام کند که برای کاهش تورم، تمایل به افزایش نرخ بهره دارد، می توان بانک انگلیس را هاوکیش قلمداد کرد.

 

داویش

 

از طرف دیگر (شاید هم از سوی دیگر)، بانک مرکزی وقتی طرفدار اشتغال و رشد اقتصادی از طریق تصویب نرخ بهره شدیدا پایین است، “داویش” توصیف می شود.

آنها همچنین تمایل دارند که نسبت به یک رویداد یا خبر اقتصادی خاص اساسا موضع یا دیدگاه غیر هجومی داشته باشند.

آنها به عنوان داویش شناخته می شوند و از کلماتی مانند “آرام کردن” و “نرمش” استفاده می کنند.

بانک های مرکزی

و برنده مبارزه کسی نیست جز…تساوی!

خوب، البته تا حدودی.

بانک های زیادی را “روی پرچین” پیدا خواهید کرد، که هم گرایش های هاوکیش و هم گرایش های داویش دارند. با این حال، چهره های واقعی در شرایط ناآرام و بحرانی بازار، خودشان را نشان می دهند.

در زیر یک برگه تقلب ارائه شده است که خلاصه ای است از تفاوت سیاست های پولی هاوکیش و داویش:

هاوکیش و داویش

اگر شما دوست دار حیوانات هستید و می خواهید از شاهین ها و کبوتر ها بیشتر بدانید. فیلم زیر را هم ببینید:

https://youtu.be/7gjtlZr6Cjo

4.8/5 - (11 امتیاز)
https://irtrader.net/?p=4176
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوک
سید محمد تبادکانی
حدود 15 سال است که در بازار فارکس فعالیت دارم و درآمد اول من هست. معامله گری در فارکس یکی از شغلهای پر ریسک و پر خطر هست که بدون علم و دانش فقط یک قمار سراسر ضرر خواهد بود.
مطالب بیشتر
برچسب ها:

باکس دانلود

نظرات

0 نظر در مورد سیاست های انقباضی و انبساطی بانک های مرکزی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.

رتبه بندی بهترین بروکرهای فارکس در سال 1402