وقتی معاملهگران با ضررهای بزرگ مواجه میشوند واکنشهای آنها میتواند متفاوت باشد. برخی ممکن است دچار ناامیدی و افسردگی شوند و نتوانند به درستی تصمیمگیری کنند در حالی که دیگران میتوانند به سرعت از این وضعیت عبور کرده و به فعالیتهای معاملاتی خود ادامه دهند. این واکنشها به نوعی به جنبههای روانشناختی معاملهگری مربوط میشود و نشاندهنده اهمیت مدیریت احساسات در فرآیند معامله است. در این شرایط، ارزیابی مجدد مثبت میتواند به معاملهگران کمک کند تا نقاط ضعف خود را شناسایی کرده و به نقاط قوت تبدیل کنند.
در نهایت تغییر نگرش نسبت به مشکلات و چالشهای معاملاتی میتواند به بهبود عملکرد و افزایش اعتماد به نفس در معاملهگران کمک کند. با استفاده از فرآیند ارزیابی مجدد مثبت، معاملهگران میتوانند از ترسها و نگرانیهای خود به عنوان ابزاری برای بهبود استراتژیهای معاملاتی استفاده کنند. این رویکرد نه تنها به کاهش اضطراب کمک میکند، بلکه میتواند منجر به تصمیمگیریهای بهتر و در نتیجه موفقیت بیشتر در معاملات شود. در این مقاله از معامله گر ایرانی به شما کمک میکنیم تا نقاط ضعف خود را به نقاط قوت تبدیل کنید.
ارزیابی مجدد مثبت در معاملهگری
فرض کنید شما اخیرا چند معامله ضرر بزرگ را تجربه کرده اید. در مرحله بعد احتمالاً چه می کنید؟
آیا شما از آن دسته معاملهگرهایی هستید که افسرده میشوند و روی سیگنالهای معاملاتی واضح نمی توانند پوزیشن بگیرند، یا از آن دسته معاملهگرهایی هستید که می توانید خم به ابرو نیاورده و کار خود را ادامه دهید؟
مهم نیست که چند وقت است که معامله می زنید، همیشه ریسک تجربه اضطراب عملکرد وجود دارد.
وقتی امور مطابق میل شما پیش نمی رود، این احتمال وجود دارد که زیادی بدبین شوید و وضعیت را به عنوان نشانه ای از شکست خود در حرفه مورد نظر ببینید. در نتیجه، عملکرد معاملاتی شما حتی ضعیف تر می شود و در نهایت شما را وادار به تسلیم شدن می کند.
بدیهی است که این یک مشکل است. اما همچون سایر مشکلات، راه حل نیز برای آن وجود دارد. به جای تمرکز بر نقاط ضعف خود، با دیدی جدید به آن نگاه کنید: این فرآیند ارزیابی مجدد مثبت نام دارد.
برای توضیح بیشتر، بیایید معاملهگری را در نظر بگیریم که عادت دارد از استاپ های بسیار نزدیک استفاده کند، چون میترسد ضررش بزرگ شود.
اخیرا، او استاپش (خلاصه درس: گذاشتن حد ضرر) زیاد می خورد و کارش به معامله های ضررده متعدد ختم می شد. این باعث میشود که او از پوزیشن گرفتن و ضرر کردن بیشتر و بیشتر وحشت کند. او اکنون خود را در یک چرخه بسیار معیوب می بیند که باعث شده در کارش قفل شود.
تبدیل نقاط ضعف به نقاط قوت
ای بسا بگویید که نگرش این معامله گر فارکس نسبت به آموزش فارکس و معامله زدن منفی است، اما با استفاده از فرآیند ارزیابی مجدد مثبت، در واقع او می تواند از این نقطه ضعف نهفته به عنوان یک نقطه قوت استفاده کند.
معاملهگر میتواند به جای تمرکز بر ترس ضرر کردن، از این ترس برای ارزیابی مجدد معاملات خود استفاده کند و آن را بهعنوان یک مشکل در سایزبندی پوزیشن (خلاصه درس: سایزبندی پوزیشن) خود ببیند. او می تواند سایز پوزیشن های خود را کم کند تا بلکه ریسک هایش کوچکتر شوند و در عین حال استاپ های خود را دورتر گذارد.
اگر بتوانید یک تفکر، گرایش یا ویژگی منفی را به مثبت تبدیل کنید، می توانید کاری کنید که به جای اینکه علیه شما باشد، به نفع شما کار کند.
فرض کنید که به عنوان یک معامله گر، وقتی بازار علیه پوزیشن شما شروع به حرکت می کند، به راحتی احساسات شما بر شما غلبه می کنید. در نتیجه، زمانی که پوزیشن شما در ضرر است، تمایل به دورتر بردن حد ضرر خود دارید.
کمی ارزیابی مجدد مثبت می تواند به شما کمک کند تا بتوانید تمرکز خود را بصورت زیر تغییر دهید: برداشتن تمرکز از اینکه چگونه این مورد باعث عقب نگه داشتن شما می شود و گذاشتن تمرکز بر اینکه چگونه این مورد می تواند به شما کمک کند.
استفاده از احساسات به عنوان سیگنال
از آنجایی که میدانید زمانی که شرایط بازار برای پوزیشن شما نامطلوب میشود، این احساسات سرریز می شوند، وقتی دیدید که میخواهید استاپ خود را دور تر برید، در واقع میتوانید از آن به عنوان سیگنالی برای جلوی ضرر بیشتر را گرفتن یا کاهش حجم پوزیشن خود استفاده کنید.
اساسا، به جای اینکه اجازه دهید این احساسات شما را تحت کنترل خود درآورد، از احساسات خود به عنوان سیگنالی برای تصمیم گیری بهتر در معاملات استفاده می کنید.
بنابراین می بینید که نگاه کردن به یک مشکل از زاویه ای متفاوت می تواند کمک زیادی به شما در بهبود معاملات کند.
اینگونه بینش های جدیدی در مورد نحوه برخورد با یک مشکل خواهید داشت، بعبارتی به شما کمک می کند بتوانید نقاط ضعف خود را به نقاط قوت تبدیل کنید!
سلام……
ممنون و متشکر…….
🙏🙏🙏