در صنعت پویا و غولپیکر فارکس، دو سبک معاملاتی ترید روزانه (که به نام دی تریدینگ یا معاملات ساعتی نیز شناخته میشود) و ترید سوئینگ از جمله استراتژیهای برجسته و پرطرفدار هستند. هر یک از این دو سبک معاملاتی چالشها و مزایای خاص خود را دارند و به همین دلیل، معاملهگران بسته به ذائقه معاملاتی خود یکی از آنها را انتخاب میکنند.
مهمترین تفاوت ترید روزانه و سویینگ در مدت زمان نگهداری پوزیشن است. در ترید روزانه، پوزیشنها معمولاً به اندازه چند ساعت باز میمانند، درحالیکه در ترید سوئینگ، پوزیشنها ممکن است برای چندین روز باز بمانند. در این مقاله از مجموعه مقالات معاملهگر ایرانی، ابتدا نگاهی به ویژگیهای هر یک از این دو سبک معاملاتی خواهیم داشت و سپس به مقایسه ترید روزانه و سوئینگ و تفاوتهای کلیدی آنها خواهیم پرداخت.
مقایسه معاملات روزانه با سوئینگ تریدینگ
معاملات روزانه یا ساعتی و سوئینگ تریدینگ دو سبک معاملاتی محبوب در بازار فارکس هستند که هر یک طرفداران خود را دارند. در سویینگ تریدینگ تمرکز بر روی روندهای میانمدتی است و پوزیشنها از چند روز تا چند هفته باز نگه داشته میشوند. در این سبک معاملاتی تعداد پوزیشنهای گرفته شده محدود است. در معاملات سویینگ نیازی به رصد مداوم بازار و پرایس اکشن نبوده و معاملهگر تحلیل و دید جامعتری نسبت به بازار دارد.
از سوی دیگر معاملات ساعتی یا روزانه نیز یک استراتژی معاملاتی است که طی آن معاملهگر از نوسانات کوتاه مدت قیمت سود میبرد. پوزیشن ها در طول یک روز معاملاتی باز و بسته میشوند و معاملهگران با استفاده از تحلیل تکنیکال باید به سرعت در خصوص پوزیشنگیری یا عدم آن تصمیمگیری کنند. سبک معاملاتی روزانه یا دی تریدینگ مستلزم گرفتن پوزیشن های متعدد است زیرا سودها نسبت به سبک معاملاتی سویینگ کوچکتر هستند. مدت زمان باز بودن پوزیشن مهمترین تفاوت ترید روزانه و سویینگ است.
بررسی مزایا و معایب سوئینگ تریدینگ
سویینگ تریدینگ یکی از استراتژیها و سبکهای معاملاتی در فارکس است که طی آن معاملهگر پوزیشنی را باز میکند و برای چند روز یا حتی چند هفته آن را حفظ میکند تا از «نوسانات» یا روند قیمت بهره ببرد.
در این استراتژی معمولاً باید تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی را همزمان لحاظ کرد. در سویینگ تریدینگ معاملهگران از پرایس اکشن، الگوهای قیمتی و اندیکاتورها برای شناسایی نقاط ورود و خروج احتمالی استفاده میکنند. معامله گران سویینگ اغلب به دنبال پیدا کردن ستاپهایی هستند که نشاندهنده برگشت روند یا ادامه روند هستند.
مزایای سوئینگ تریدینگ
هدف معاملهگر از انجام سوئینگ تریدینگ سود بردن از نوسانات قیمتی است. در ادامه مقایسه ترید روزانه و سوئینگ، در زیر مزایای استفاده از سبک معاملاتی سوئینگ تریدینگ ارائه می شود:
1- انعطاف پذیری در بحث زمان
در ادامه برشمردن تفاوت ترید روزانه و سویینگ، باید دانست که یکی از مهمترین مزایای سوئینگ تریدینگ، انعطافپذیری بالای آن در مدیریت زمان است. در استراتژی ترید روزانه (دی تریدینگ)، معاملهگر باید ساعتهای زیادی را پای سیستم و نرمافزار معاملاتی خود سپری کرده و نمودارها را بهدقت رصد کند، زیرا هدف این روش بهرهگیری از نوسانات کوتاهمدت است. در مقابل، معاملهگر سوئینگ با استفاده از تایمفریمهای بالاتر، پوزیشنهای خود را باز کرده و زمان بیشتری برای انجام تحلیلهای دقیق دارد. به عبارتی، او میتواند معاملات خود را با دقت و تخصص بیشتری انجام دهد.
از این رو، سوئینگ تریدینگ برای معاملهگرانی که قادر به نشستن طولانیمدت پشت سیستم نیستند، انتخابی مناسبتر به شمار میآید. این ویژگی یکی از اصلیترین تفاوتها بین ترید روزانه و سوئینگ است.
2- پتانسیل کسب سود بیشتر
هدف در استراتژی ترید روزانه تمرکز بر سودهای کوچک و کسب سود سریع و گرفتن پوزیشنهای متعدد است. اما معاملهگران سویینگ اساسا بدنبال کسب سود از نوسانات قیمتی بزرگ هستند. معاملهگران سوئینگ میتوانند با باز نگه داشتن و حفظ پوزیشنهای خود در طی چند روز یا چند هفته نوسانات شیرین و روندهای قابل توجه بازار را شکار کنند. معامله زدن در چنین شرایطی پتانسیل مقدار سود احتمالی را مضاعف می سازد.
3- کاهش استرس و بار روانی ناشی از معاملات
استراتژی ترید روزانه نیازمند تحلیل سریع، واکنش فوری و فعالیت بالا (مانند باز و بسته کردن پوزیشنهای متعدد) است که میتواند موجب افزایش استرس معاملهگر و به دنبال آن، تصمیمگیریهای شتابزده و غیرمنطقی شود. اما در معاملات سوئینگ، به دلیل نبود نیاز به تصمیمگیری سریع و عدم وجود محدودیت زمانی در فرآیند تصمیمگیری، سطح استرس بهطور چشمگیری کاهش مییابد. این کاهش استرس منجر به تصمیمگیری بهتر، پایبندی بیشتر به استراتژی معاملاتی و بهبود سلامت روحی و جسمی معاملهگر میشود.
4- استفاده همزمان از تحلیل تکنیال و بنیادی
معاملهگران سوئینگ با توجه به اینکه فرصت تحلیل بیشتری دارند می توانند تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال (بنیادی) را در استراتژیهای معاملاتی خود بگنجانند. معاملهگر سویینگ (سویینگ تریدر) علاوه بر تحلیل الگوهای قیمتی، معامله با خط روند حمایت و مقاومت و استفاده از اندیکاتورهای مختلف، خبرهای اقتصادی و آمار اقتصادی همچون نرخ بهره و رویدادهای ژئوپلیتیکی که بر پرایس اکشن اثرگذار هستند را نیز در نظر خواهد گرفت. این تحلیل جامعتر به اتخاذ تصمیمات آگاهانهتر منجر خواهد شد.
5- پرداخت کمیسیون پایینتر
با توجه به اینکه تعداد پوزیشنهای گرفته شده توسط معاملهگر سوئینگ به مراتب کمتر از تعداد پوزیشن گرفته شده توسط معاملهگر ساعتی یا روزانه است، معاملهگر سوئینگ هزینه کمیسیون و کارمزد کمتری را متقبل خواهد شد.
6- فرصتی برای یادگیری
شخصا بهعنوان کسی که بیش از 10 سال در بازارهای مالی در حال معامله زدن است خدمتتان عرض میکنم که معاملات سویینگ فرصتی خوبی را برای تست و یادگیری بهتر استراتژیهای معاملاتی در اختیار شما قرار میدهد. با توجه به اینکه پوزیشنها در معاملات سویینگ روزهای متعدد باز هستند، همین امر سبب میشود تا معاملهگر ایرانی به استراتژی معاملاتی خود توجه بیشتری کند و آن را با شرایط مختلف بازار میزانتر کرده و کیفیت آن را بهبود ببخشد.
معایب معاملات سویینگ در فارکس
هر چند سوئینگ تریدینگ در فارکس دارایی مزایایی است اما معایبی نیز دارد که قابل چشم پوشی نیستند. در زیر به معایب سویینگ تریدینگ اشاره داریم:
1- گپهای قیمتی و ریسکهای شبانه
معاملهگران سوئینگ معمولا پوزیشنهای خود را در طول شب باز میگذارند. همین امر آنها را در معرض گپهای قیمتی قرار میدهد. انتشار ناگهانی خبرهای اقتصادی مهم، رویدادهای ژئوپلیتیکی و نیز تحولات سیاسی غیرمنتظره میتواند سبب ایجاد گپهای قیمتی در شروع بازار در ساعات اولیه روز دوشنبه و یا حتی در زمان باز شدن بازارها شود. این گپها گاها میتواند ضررهای هنگفتی را به معامله گر سوئینگ تحمیل کند. بنابراین در نظر گرفتن اصول صحیح مدیریت ریسک در این سبک معاملاتی بسیار ضرورت دارد.
2- مهارت تحلیل قوی
در معاملات سوئینگ باید اشراف کامل و جامعی نسبت به تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی داشت. معامله گر سوئینگ باید قادر باشد الگوهای قیمتی و پرایس اکشن را با مهارت خوبی تشخیص داده و تحلیل کند و همزمان آمار اقتصادی موثر را نیز با دقت در نمودارها لحاظ کند. عدم تسلط بر تحلیل تکنیکال و یا بنیادی می تواند منجر تصمیمگیری های ضعیف برای معاملهگر سوئینگ شود.
3- دراوداون های بزرگتر
با توجه به اینکه در سوئینگ تریدینگ، پوزیشن به مدت چندین روز باز می ماند، معاملهگر سوئینگ ممکن است دراوداون های شدیدی را در بازارهای متلاطم روی حساب خود تجربه کند. ای بسا معامله گر سویینگ در طول توسانات نامطلوب بازار حتی کال مارجین شود!
4- فرصتهای معاملاتی کمتر
با توجه به اینکه معامله گر سویینگ استراتژی مشخصی داشته و روی الگوهای قیمتی خاص پوزیشن میگیرد، ای بسا چنین ستاپهایی چندان زیاد بر روی نمودار پدیدار نشوند! بنابراین فرصتهای معاملاتی که برای معاملهگران ساعتی رخ میدهند برای معاملهگر سویینگ نباشد.
5- چالشهای استرس
بله. میدانم این مورد را در پیش تر در تفاوت ترید روزانه و سویینگ نیز گفتم اما باید توجه داشت که از طرفی باز نگه داشتن پوزیشن در طول شب و یا تعطیلات آخر هفته خود میتواند استرس و فشار روانی به معاملهگر وارد کند.
بررسی مزایا و معایب معاملات روزانه
معاملات روزانه در فارکس عبارتست از خرید و فروش جفت ارزها یا هر گونه دارایی در طول یک روز معاملاتی با هدف کسب سود از نوسانات کوتاهمدت بازار. در این استراتژی ترید روزانه معاملهگران، اساسا با استفاده از تحلیل تکنیکال بدنبال کسب سود روی نوسانات کوچک قیمت هستند. پوزیشنها در معاملات روزانه یا ساعتی قبل از بسته شدن بازار در پایان روز بسته میشوند از همین رو پوزیشن در طول شب باز نمیمانند.
مزایای ترید روزانه
استراتژی ترید روزانه در فارکس نیز دارای مزایایی است. این سبک معاملاتی، معاملهگرانی که فعالیت آنها زیاد بوده و به دنبال کسب سودهای سریع در بازار هستند را به خود جذب میکند.
1- پتانسیل سود سریع
استراتژی ترید روزانه به معاملهگران اجازه میدهد تا بتوانند بر روی روندهای کوتاهمدت بازارهای مالی سود شکار کنند. با باز و بسته کردن پوزیشن ها در طول یک روز، معاملهگران اگر به درستی روند بازار را پیش بینی کرده باشند، میتوانند سود قابل توجهی کسب کنند.
2- عدم وجود ریسک شبانه
یکی از مزایای مهم استراتژی ترید روزانه، حذف ریسک باز بودن پوزیشن در طول شب است. از آنجایی که پوزیشنها معمولا بیشتر از 7 یا 8 ساعت باز نمیمانند، معاملهگران در معرض نوسانات نامطلوب بازار قرار نمیگیرند، مواقعی همچون زمان انتشار خبرهای مربوط به آمار اقتصادی یا وقوع رویدادهای ژئوپلیتیکی.
3- تنوع استراتژی ها
معاملهگران ساعتی میتوانند از انواع و اقسام استراتژیهای مختلف استفاده کنند: از اسکالپ بگیرید تا معاملات مومنتوم و حتی نیوز تریدینگ (معامله خبر). در چنین شرایطی معامله گران ساعتی می توانند با شرایط مختلف بازار براحتی و به سرعت سازگار شوند.
معایب ترید روزانه
معاملات روزانه یا ساعتی همانطور که دارای مزایایی هستند، معایبی نیز دارند.
- با توجه به اینکه استراتژی ترید روزانه نیازمند فعالیت زیاد است، معاملهگران باید ساعات زیادی را صرف تحلیل و رصد نمودار ها در طول یک روز کنند. این میتواند منجر به خستگی جسمی و روحی شده که خود میتواند بر تصمیمگیری معاملاتی اثر بگذارد. ماهیت معاملات ساعتی (دی تریدینگ) بگونه ای است که به سختی بتوان همزمان با انجام معاملات به کار دیگری نیز پرداخت.
- ریسک ضرر در معاملات ساعتی بالاست. بازار فارکس بازاری بی ثبات است و در عرض چند دقیقه همه چیز میتواند دگرگون شود. با توجه به این نکته میتوان گفت استراتژی ترید روزانه نیازمند داشتن تبحر و مهارت سطح بالایی در تحلیلها است.
- کارمزد و هزینههای معاملات از دیگر معایب سبک معاملات روزانه است. با توجه به اینکه معاملهگران پوزیشنهای متعددی را در طول روز باز و بسته میکنند، این منجر به افزایش هزینه بروکرها و اسپرد پرداختی میشود. اگر این هزینهها مدیریت نشود براحتی میتواند شهد شیرین سود معاملات ساعتی را به کام معاملهگر تلخ کند. شاید بتوان گفت این مهمترین تفاوت ترید روزانه و سوئینگ است.
- همچنین گاهی بروکرهای فارکس با ایجاد مقررات و محدودیتهایی بر استراتژیهای معاملاتی ساعتی و سودآور تاثیرگذار هستند. بروکرها با ایجاد الزامات لوریج و مارجین بر معاملات ساعتی یا روزانه تاثیرگذار باشند.
بهترین اندیکاتور سوئینگ تریدینگ
همانطور که بارها در طول دروس گذشته اشاره کرده ایم، هیچ اندیکاتور بهترین و تکمیلی در فارکس وجود ندارد! یکی از دلایل مهم آن پویایی بازار فارکس است که در بازارهای مختلف کارایی اندیکاتورهای فارکس فرق میکند. اما به برخی از اندیکاتورهای محبوبی که معاملهگران سویینگ از آنها بیش از سایرین استفاده میکنند، در زیر میپردازیم:
- میانگین های متحرک: اندیکاتور میانگین متحرک اندیکاتوری است که می توان از آن براحتی برای تشخیص جهت روند بازار استفاده کرد. کراس یا تقاطع خطوط میانگین متحرک، سیگنالی برای ورود به معاملات یا سیگنال خروج است.
- اندیکاتور MACD: اندیکاتور مکدی یکی از دیگر از اندیکاتورهای محبوب بازار فارکس است که از آن برای تشخیص جهت روند و تغییر در قدرت روند بازار استفاده می شود. هیستوگرام های مکدی، تقاطع خطوط و نیز رخ دادن واگرایی از جمله ظرفیت های خوب این اندیکاتور هستند.
- باندهای بولینگر: باندهای بالینگر یا بولینجر دیگر اندیکاتوری است؛ که از آن برای شناسایی شرایط اشباع خرید و اشباع فروش از آن استفاده میشود. خارج شدن قیمت از باند بالایی به معنی شرایط اشباع خرید و خارج شدن قیمت از باند پایینی اندیکاتور به معنای اشباع فروش است.
- فیبوناچی اصلاح: معامله گران سویینگ از فیبوناچی اصلاح برای شناسایی نقاط احتمالی خرید و فروش در طول اصلاح قیمت استفاده میکنند. این اندیکاتور سطوح حمایت و مقاومت را علامتگذاری میکند.
- اندیکاتور ATR: بسیاری از معاملهگران سویینگ از اندیکاتور ATR برای محاسبه سایزبندی پوزیشن و نیز محل گذاشتن حد ضرر خود استفاده میکنند.
نظرات
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.