جستجو
irtrader-logo.png

اسلیپیج در معاملات فارکس چیست و چرا رخ می‌دهد؟

فهرست مطالب

اسلیپیج در فارکس زمانی رخ می‌دهد که سفارش با قیمتی متفاوت از قیمت درخواستی تریدر اجرا شود.

اسلیپیج چیست؟ تفاوت بین قیمت اجرا شدن مورد انتظار و قیمت واقعی اجرا شدن ” اسلیپیج” نامیده می‌شود.

در مقاله امروز از سری مقالات معامله‌گر ایرانی، به آموزش کامل مفهوم اسلیپیج یا لغزش قیمت در فارکس و موارد زیر خواهیم پرداخت: علت اسلیپیج در معاملات فارکس، انواع اسلیپیج در بازار فارکس، نحوه جلوگیری از اسلیپیج، اسلیپیج مثبت و منفی. در پایان نیز بهترین بروکرها برای کاهش اسلیپیج را به شما پیشنهاد خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

اسلیپیج یا لغزش قیمت چیست؟

اما اسلیپیج چیست؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت که هر زمان که سفارش شما با قیمتی متفاوت با قیمت درخواستی شما اجرا شود، به آن اسلیپیج گویند.

اسلیپیج لزوماً چیزی منفی نیست زیرا هر تفاوتی بین قیمت مورد نظر اجرا شدن سفارش و قیمت واقعی اجرا شدن سفارش، واجد شرایط اسلیپیج است.

قیمت‌ها در فارکس می‌توانند به سرعت تغییر کنند و همین امر باعث می‌شود که در طول تأخیر بین پردازش سفارش و اجرای آن، لغزش قیمت یا اسلیپیج رخ دهد.

اسلیپیج در زمان هایی که بازار به شدت متلاطم است اتفاق می‌افتد: مثل زمان انتشار یک خبر فوری یا انتشار آمار مهم اقتصادی.

اسلیپیج در فارکس

اسلیپیج در فارکس

در شرایط عادی بازار فارکس، جفت ارزهای اصلی کمتر در معرض اسلیپیج خواهند بود زیرا نقدینگی در آنها بالاتر است.

جفت ارزهای اصلی عبارتند از: EUR/USD، GBP/USD، USD/JPY، USD/CAD، AUD/USD و NZD/USD.

شما می‌توانید با گذاشتن سفارشات لیمیت (عدم باز کردن پوزیشن به قیمت لحظه بازار) از خود در برابر اسلیپیج محافظت کنید.

انواع اسلیپیج در معاملات فارکس

و اما بپردازیم به انواع اسلیپیج در بازار فارکس!

فرض کنید می‌خواهید روی EUR/USD و با قیمت 1.1050 پوزیشن خرید باز کنید.

در پلتفرم معاملاتی خود، قیمت 1.1050 را مشاهده می‌کنید و روی «BUY» کلیک می‌کنید.

پس 1.1050 قیمتی است که می‌خواستید سفارش خرید شما روی آن اجرا شود.

سفارش از طریق اینترنت به بروکر ارسال می‌شود.

پس از دریافت سفارش، بروکر باید بررسی کند که آیا شما وجه کافی برای تامین هزینه سفارش جدید در حساب خود دارید یا خیر.

معنای آن این است که بروکر بررسی می‌کند که آیا شما اصلا مارجین کافی برای باز کردن پوزیشن دارید یا خیر!

از انتقال دیتا گرفته تا پردازش آن، این مدت همگی یک تاخیر ایجاد می‌کند.

این بدان معناست که از زمانی که بروکر قیمت‌ها را ارسال می‌کند، تا زمانی که بروکر بتواند سفارش را اجرا کند، ممکن است قیمت‌ها تغییر کرده باشند (علت اسلیپیج در معاملات فارکس).

تفاوت در قیمت درخواست شده و قیمت اجرا شده اسلیپیج در فارکس نام دارد.

قیمت نهایی اجرا شدن سفارش در مقابل قیمت درخواست شده، سه نتیجه زیر را در پی خواهد داشت: عدم اسلیپیج، اسلیپیج مثبت و منفی.

برای آشنایی با سایر مفاهیم پایه بازار فارکس به جز مقاله اسلیپیج چیست؟، به صفحه آموزش فارکس مراجعه فرمایید.

عدم اسلیپیج

در این مورد، ابتدا سفارش ارسال می‌شود و بهترین قیمت خرید موجود 1.1050 است (دقیقاً همان قیمتی که شما درخواست داده‌اید)، در این حالت سفارش روی قیمت 1.1050 اجرا می‌شود.

اسلیپیج مثبت (Positive Slippage)

در این مورد، ابتدا سفارش ارسال می‌شود و بهترین قیمت خرید موجود که در بازار ارائه می‌شود ناگهان به 1.1045 تغییر می‌کند (5 پیپ کمتر از قیمت درخواستی شما)، در این حالت سفارش شما با قیمت بهتر یعنی 1.1045 اجرا می‌شود.

اسلیپیج مثبت یکی از انواع اسلیپیج در بازار فارکس است.

اسلیپیج منفی و مثبت

اسلیپیج منفی و مثبت

اسلیپیج منفی (Negative Slippage)

در این مورد، ابتدا سفارش ارسال می‌شود و بهترین قیمت خرید موجود در بازار که ارائه می‌شود ناگهان به 1.1057 تغییر می‌کند (7 پیپ بالاتر از قیمت درخواستی شما)، در این حالت سفارش روی قیمت 1.1057 اجرا می‌شود.

اینجاست که تأثیر اسلیپیج بر سودآوری معامله‌گر در بازار فارکس را متوجه می‌شویم. اسلیپیج منفی یکی از انواع اسلیپیج در بازار فارکس است.

چه زمانی اسلیپیج در فارکس رخ می‌دهد؟

در یک بازار هم خریداران و هم فروشندگان حضور دارند. برای هر خریداری که می‌خواهد پوزیشن خرید خود را به یک قیمت مشخص و با حجم مشخص باز کند، باید در بازار به قیمت و حجم مساوی فروشنده وجود داشته باشد که این فروشنده بخواهد با همان قیمت و حجم بفروشد. اگر چنین حجم و قیمتی وجود نداشته باشد، سبب عدم تعادل بین خریداران و فروشندگان می‌شود. این همان زمانی است که باعث می‌شود قیمت ها تغییر کند و بالا و پایین شود (علت اسلیپیج در معاملات فارکس).

به عنوان مثال، اگر می‌خواهید روی جفت ارز EUR/USD با قیمت 1.1050 پوزیشن خرید باز کنید، اما حجم یا فروشنده کافی برای فروش یورو با قیمت 1.1050 وجود ندارند، سفارش شما باید به دنبال اجرا شدن با بهترین قیمت موجود بعدی باشد. حال، این قیمت باید بالاتر باشد (چون هیچ فروشنده ای روی 1.1050 وجود ندارد) و در همین زمان است که اسلیپیج منفی رخ می‌دهد. فرض کنید سفارش شما با 1.1053 اجرا شده است. به عبارتی اسلیپیج منفی 3 پیپ را تجربه می‌کنید.

از سوی دیگر، اگر افراد زیادی مایل به فروش یوروهای خود باشند، ممکن است سفارش شما فروشنده ای را پیدا کند که مایل به فروش با قیمت کمتر از 1.1050 است، مثلا روی 1.1048. اگر سفارش شما اجرا شده باشد، می‌توانید EUR/USD را با 2 پیپ ارزان‌تر از آنچه می‌خواستید بخرید. این اسلیپیج مثبت است. اسلیپیج در فارکس ممکن است در سفارشات حد ضرر نیز رخ دهد! به این معنی که حتی اگر سفارش حد ضرر را در پلتفرم معاملاتی خود به عنوان یک سفارش پندینگ وارد کرده باشید، اگر بازار خیلی سریع حرکت کند، ممکن است سفارش شما اجرا نشود.

به عنوان مثال، روی جفت ارز EUR/USD با قیمت 1.1050 پوزیشن خرید باز می‌کنید و حد ضرر خود را روی 1.1030 می‌گذارید. ناگهان مریخی ها به اروپا حمله می‌کنند و EUR/USD به شدت می‌ریزد. استاپ شما می‌خورد اما می‌بینید که قیمت اجرا شدن سفارش شما 1.0930 بوده است! به عبارتی اسلیپیج منفی 100 پیپ را تجربه کردید! آن دسته از دوستانی که بین اسپرد و اسلیپیج در فارکس گیج بودند، می‌بینید که تفاوت اسلیپیج و اسپرد بسیار زیاد است.

اسلیپیج در بازار فارکس

اسلیپیج در بازار فارکس

چرا اسلیپیج در فارکس اهمیت دارد؟

اسلیپیج در فارکس مهم است زیرا ممکن است قیمت‌های اجرایی ناعادلانه ای را دریافت کنید. بروکر اینگونه می‌تواند سودی بی‌ریسک از شما کاسبی کند. برای مثال، فرض کنید می‌خواهید روی GBP/USD پوزیشن بگیرید. بروکر شما قیمت های 1.3085 (BID) و 1.3090 (ASK) را به شما ارایه می‌دهد. وقتی سفارش به قیمت لحظه بازار ارسال می‌کنید، زمانی که قیمت درخواستی شما روی 1.3090 بود، انتظار باز شدن پوزیشن خرید خود را داشتید. به دلیل تاخیر در رسیدگی به سفارش، فرض کنید بازار ریزش کرده و قیمت به 1.3080 رسیده است.

بروکر اکنون می‌تواند سفارش را روی قیمت 1.3080 اجرا کند. اما شما درخواست باز کردن پوزیشن خرید را روی 1.3090 ارسال کرده بودید. بنابراین بروکر پوزیشن خرید GBP/USD را روی قیمت 1.3080 باز می‌کند و سپس با قیمت 1.3090 به شما می‌فروشد و سود بی ریسک 10 پیپ را در جیب خود می‌گذارد! به عنوان تریدر، هیچ اطلاعی هم از تغییر قیمت ندارید. فقط می‌بینید که سفارش خرید شما روی قیمت 1.3090 اجرا می‌شود که همان قیمتی است که سفارش در آن ثبت شده است.

پس با استفاده از این مثال تفاوت اسلیپیج و اسپرد را هم متوجه شدیم.

ارتباط اسلیپیج با نوسانات بازار فارکس

وقوع اسلیپیج در فارکس ارتباط مستقیم و تنگاتنگی با نوسانات بازار دارد. یک علت اسلیپیج در معاملات فارکس همین نوسانات است.

  1. افزایش احتمال اسلیپیج در فارکس: در بازارهای پرنوسان و متلاطم، احتمال وقوع اسلیپیج در فارکس افزایش می‌یابد. زیرا قیمت‌ها به سرعت تغییر می‌کنند و ممکن است سفارشات در قیمت‌های متفاوتی اجرا شوند. پس جهت جلوگیری از اسلیپیج در فارکس بهتر است در بازارهای با ثبات و کم تلاطم اقدام به معامله زدن کرد.
  2. مدیریت ریسک اسلیپیج: معامله‌گران باید در بازارهای پر نوسان، به مدیریت ریسک اسلیپیج توجه بیشتری داشته باشند. استفاده از سفارشات لیمیت (Limit Orders) می‌تواند به مدیریت ریسک اسلیپیج کمک کند.

ریکوت

برخی از بروکرها به‌جای اجرای سفارش با قیمتی متفاوت، کاری دیگر انجام می‌دهند که ریکوت نام دارد.

ریکوت چیست؟

اما جدا از اسلیپیج در فارکس، وقتی بروکر قادر نیست یا نمی‌خواهد سفارشی را به قیمت درخواستی شما اجرا کند، تاخیر اجرا را مشخص می‌کند و درخواست را با قیمت متفاوتی که اغلب برای شما نامطلوب است، به سمت شما برمی‌گرداند. اگر بازار تا محدوده خاصی حرکت کرده باشد، بروکر قیمت جدیدی را برای شما ارسال می‌کند. به چنین حالتی ریکوت گویند. بنابراین برای معامله با قیمت جدید حق انتخاب خواهید داشت. البته، هیچ تضمینی وجود ندارد که سفارش جدید نیز اجرا شود. ممکن است مجدد ریکوت دیگری دریافت کنید.

ریکوت اغلب در صورتی اتفاق می‌افتد که بازار به سرعت در حال حرکت باشد، مثل زمان انتشار آمار اقتصادی مهم یا نشست های مطبوعاتی بانک مرکزی. تا زمانی که بروکر شما سفارش را دریافت کند، بازار آنقدر سریع حرکت می‌کند که نمی‌تواند با قیمت نمایش داده شده اجرا شود. پیام ریکوت در پلت فرم معاملاتی شما ظاهر می‌شود و به شما اطلاع می‌دهد که قیمت تغییر کرده است و از شما می‌پرسد که آیا مایل به پذیرش قیمت های جدید هستید یا خیر.

نمایی از ریکوت

نمایی از ریکوت

ریکوت ها معمولاً روی پوزیشن های سنگین رخ می‌دهند. اگر بروکر شما نتواند سفارش شما را به صورت فوری اجرا کند، ممکن است تغییر قیمت قابل توجهی رخ دهد، حتی اگر فقط چند ثانیه گذشته باشد. هر چند پیام ریکوت ممکن است برای تریدر ناامید کننده باشد، اما نشان دهنده این واقعیت است که قیمت ها به سرعت در حال تغییر هستند.

خلاصه اینکه اگر ریکوت در بازارهای با ثبات و آرام برای شما اتفاق می‌افتد یا به طور مرتب آنها را تجربه می‌کنید، ای بسا وقت آن رسیده باشد که بروکر خود را تغییر داده و جهت جلوگیری از اسلیپیج در فارکس، از میان بهترین بروکرهای فارکس، بروکر اصلح را انتخاب نمایید.

بهترین بروکرها برای کاهش اسلیپیج در فارکس

جلوگیری از اسلیپیج (slippage) یکی از مهم‌ترین عوامل برای معاملات فارکس است که می‌تواند بر نتایج معاملات تأثیر بگذارد. در انتخاب بروکر مناسب برای کم کردن اسلیپیج، موارد زیر را باید مد نظر قرار دهید:

  1. نوع بروکر: بروکرهای ECN و STP معمولاً اسلیپیج کمتری نسبت به بروکرهای بازار ساز یا مارکت میکر دارند، زیرا آنها به طور مستقیم به بازار وصل هستند و قیمت‌ها را از تأمین‌کنندگان نقدینگی دریافت می‌کنند.
  2. پلتفرم معاملاتی: بروکرهایی که از پلتفرم‌های معاملاتی بهینه همچون MetaTrader 4 استفاده می‌کنند، معمولاً ابزارهای بهتری برای مدیریت اسلیپیج در فارکس ارائه می‌دهند.

شما می توانید با مراجعه به صفجه بروکر های فارکس برای ایرانیان با شرایط بروکرها آشنا شوید.

حسب تجربه شخصی نگارنده، بروکرهای لایت فارکس، کپیتال اکستند، آمارکتس و ارانته دارای شرایط مناسب بابت اسپرد بوده و از جمله بروکرهای دارای کمترین میزان اسلیپیج در فارکس می‌باشند.

لطفا به این مطلب امتیاز دهید

نظرات

0 نظر در مورد اسلیپیج در معاملات فارکس چیست و چرا رخ می‌دهد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.

آموزش پراپ تریدینگ، بهترین روش تامین سرمایه برای تریدرهای فارکس