اسیلاتور یک اندیکاتور تکنیکال است که بین دو سطح در یک نمودار قیمت پایین و بالا می شود.
اسیلاتور ها مومنتوم را اندازه گیری می کنند. و طراحی شده اند تا نشان دهند چه زمانی یک دارایی احتمالا اشباع خرید یا اشباع فروش می شود.
اسیلاتورها بر اساس این تئوری کار می کنند که با کاهش قدرت حرکت، خریداران و فروشندگان فعال کمتری مایل به معامله با قیمت فعلی هستند.
اسیلاتورها می توانند کمک کنند تا بتوانیم برگشت ها را از نوسانات معمولی تشخیص دهیم.
از آنها پیوسته به عنوان یک فشارسنج برای اندازه گیری مومنتوم استفاده می شود زیرا به مباحث گسترش روند، خستگی روند و یا معکوس شدن روند مربوط می شوند.
دو دسته کلی اسیلاتور وجود دارد:
- اسیلاتور های مرکزی که در بالا و پایین یک نقطه یا خط مرکزی نوسان دارند.
- اسیلاتور های باندی که بین قیمت های اشباع خرید و اشباع فروش در نوسان هستند.
به طور کلی، اسیلاتور های مرکزی برای تحلیل جهت حرکت قیمت مناسب هستند، در حالی که اسیلاتور های باندی برای شناسایی سطوح اشباع خرید و اشباع فروش مناسب هستند.
اندیکاتورهای مومنتوم که خود نوعی اسیلاتور هستند، ابزار گرافیکی هستند که می توانند نشان دهند که قیمت یک دارایی با چه سرعتی در یک جهت در حال حرکت است.
همچنین، آنها می توانند به معامله گران سیگنال دهند که آیا روند فعلی احتمالا ادامه خواهد داشت یا خیر.
فرضیه پشت اندیکاتور مومنتوم این است که وقتی یک دارایی معامله می شود، سرعت نوسان قیمت زمانی به حداکثر می رسد که ورود خریداران جدید در پیک یا اوج خود است.
زمانی که خریداری باقی نمانده باشد، تمایل پس از پیک به سمت ساید شدن یا برگشت روند قیمت است.
شناخته شده ترین اسیلاتور ها عبارتند از: مومنتوم، استوکستیک، (RSI)، (MACD) و شاخص کانال کالا (CCI).
ساز و کار یک اسیلاتور
در تحلیل تکنیکال، سرمایهگذار، نوسانگرها را در مقیاس درصدی از 0 تا 100 اندازهگیری میکند، در چنین حالتی قیمت پایانی وابسته به رنج کل قیمت برای تعداد مشخصی از کندل ها در یک نمودار است. برای دستیابی به این هدف، باید از تکنیک های مختلفی برای دستکاری و صاف کردن میانگین های متحرک متعدد استفاده کرد. هنگامی که بازار در یک رنج خاص معامله می شود، اسیلاتور از نوسانات قیمت پیروی می کند و زمانی که از 70 تا 80 درصد رنج قیمت کل تعیین شده فراتر می رود، شرایط اشباع خرید را نشان می دهد که به معنای فرصت فروش است. شرایط اشباع فروش زمانی وجود دارد که اسیلاتور به زیر 30 تا 20 درصد برسد که به معنای فرصت خرید است.
تا زمانی که قیمت در محدوده تعیین شده باقی بماند، سیگنال ها معتبر باقی می مانند. با این حال، هنگامی که قیمت بریک اوت می کند، سیگنال ها ممکن است گمراه کننده باشند. تحلیلگران شکست قیمت را یا ریست شدن رنج بازار ساید فعلی می دانند یا شروع یک روند جدید. در طول بریک اوت قیمت، اسیلاتور ممکن است برای مدت طولانی در محدوده اشباع خرید یا اشباع فروش باقی بماند.
تحلیلگران تکنیکال اسیلاتورها را برای بازارهای ساید مناسبتر میدانند و هنگامی که از آن در کنار یک اندیکاتور که بازار روند دار یا ساید را مشخص میکند استفاده می کنند، آنها را مؤثرتر میدانند. به عنوان مثال، یک کراس روی میانگین متحرک می تواند برای تعیین اینکه آیا یک بازار روند دار است یا نه استفاده شود. هنگامی که تحلیلگران مشخص می کنند که بازار روند دار نیست، سیگنال های یک اسیلاتور بسیار مفیدتر و موثرتر می شوند.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.