جستجو
irtrader-logo.png

اندیکاتور MFI و کاربرد آن در معاملات

فهرست مطالب

اندیکاتور MFI و کاربرد آن در معاملات

اندیکاتور MFI و کاربرد آن در معاملات

یکی از ابزارهای قدرتمند تحلیل تکنیکال در بازارهای مالی اندیکاتور شاخص جریان پول یا همان اندیکاتور MFI است. این اندیکاتور برای اطلاع از قدرت روند استفاده شده و فشار خرید و فروش یک دارایی را اندازه گیری می‌کند.

در مقاله امروز از سلسله مقالات آموزشی معامله گر ایرانی، با آموزش اندیکاتور MFI (صفر تا صد) خدمت شما هستیم. مقاله امروز را از دست ندهید.

اندیکاتور MFI چیست و چگونه کار می‌کند؟

اما اندیکاتور MFI چیست؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت که اندیکاتور MFI یک اندیکاتور مومنتوم است که در بازارهای مالی برای اندازه گیری قدرت جریان پول (ورود و خروج پول) استفاده می‌شود. دامنه این اندیکاتور از 0 تا 100 متغیر بوده و داده‌های قیمت و حجم را در خود جای می‌دهد.

پارامترهای اندیکاتور MFI معمولاً (بطور پیش فرض) روی عدد 14 تنظیم می‌شوند. وقتی این اندیکاتور اعداد بالای 80 را نشان می‌دهد به این معنی است که دارایی ممکن است اشباع خرید شده باشد، وقتی این اندیکاتور اعداد پایین تر از 20 را نشان می‌دهد به این معنی است که ممکن است دارایی اشباع فروش شده باشد.

سیگنال خرید و فروش در اندیکاتور MFI

سیگنال خرید و فروش در اندیکاتور MFI

معامله گران اغلب از اندیکاتور MFI همزمان همراه با سایر اندیکاتورها برای تأیید روند یا برگشت قیمت استفاده می‌کنند.

همچنین تریدر ها گاهی به دنبال شناسایی واگرایی بین پرایس اکشن و اندیکاتور MFI نیز هستند تا بتوانند نقاط ورود یا خروج خود را بهینه سازند.

نحوه محاسبه اندیکاتور MFI

پیش از هر چیز تاکید کنیم که نیازی به محاسبه هیچ یک از موارد ذیل توسط شما نیست و نرم افزار متاتریدر بطور خودکار تمامی این محاسبات را خودش برای شما انجام می‌دهد.

اندیکاتور MFI به شکل زیر محاسبه می‌گردد (تحلیل اندیکاتور MFI):

1- قیمت تیپیک (TP): ابتدا قیمت تیپیک را برای هر دوره محاسبه کنید:

High= بالاترین قیمت

Low= پایین ترین قیمت

Close= قیمت پایانی

TP = ((High + Low + Close))/3

2- جریان پول (MF): قیمت تیپیک را در حجم آن دوره ضرب کنید:

 MF = TP × Volume

3- جریان پول (ورود و خروج): مجموع ورود و خروج پول در یک دوره مشخص (معمولا 14).

جریان مثبت پول زمانی رخ می‌دهد که قیمت تیپیک فعلی بالاتر از قیمت قبلی باشد و جریان منفی پول زمانی رخ می‌دهد که قیمت تیپیک فعلی کمتر از آن باشد.

4- نسبت جریان پول MFR: نسبت جریان پول مثبت به جریان پول منفی را محاسبه کنید:

MFR = (Positive\ Money\ Flow)/(Negative\ Money\ Flow)

5- محاسبه MFI Indicator : در پایان، MFI را با استفاده از فرمول زیر محاسبه کنید:

 MFI = 100 – (( 100/(1 + MFR) ))

MFI = 100 – (( 100/(1 + MFR) ))

که در نتیجه مقداری بین 0 تا 100 بدست می‌آید.

تفاوت MFI با سایر اسیلاتورها مانند RSI

اندیکاتور MFI و اندیکاتور RSI هر دو اندیکاتورهای مومنتوم هستند، اما رویکرد هر یک نسبت به داده های قیمتی متفاوت است. اندیکاتور MFI حجم را در محاسبات خود گنجانده است و فشار خرید و فروش را بر اساس قیمت و حجم منعکس می‌کند. این در حالی است که تمرکز اندیکاتور RSI تنها بر روی تغییرات قیمت است و سرعت و تغییر قیمت را در یک دوره مشخص اندازه‌گیری می‌کند.

هر چند هر دو اندیکاتور از 0 تا 100 متغیر هستند و شرایط بیش خرید یا بیش فروش را نشان می‌دهند، اما اندیکاتور MFI می‌تواند در مورد قدرت پرایس اکشن (با توجه به در نظر گرفتن حجم معاملات) دید جامع تری ارائه دهد. بنابراین، معامله گران اغلب از اندیکاتور MFI برای داشتن تحلیل قوی‌تر استفاده می‌کنند.

شناسایی شرایط اشباع خرید و اشباع فروش با اندیکاتور MFI

شرایط اشباع خرید و اشباع فروش با استفاده از اندیکاتور MFI را می‌توان با استفاده از دامنه نوسان آن (0 تا 100) شناسایی کرد. به طور کلی، اندیکاتور MFI وقتی بالای 80 است نشان می‌دهد که دارایی اشباع خرید شده است، به عبارتی ممکن است قیمت به زودی اصلاح شود یا کلا برگردد. اندیکاتور MFI وقتی زیر 20 است نشان می‌دهد که دارایی در شرایط اشباع فروش است، به عبارتی احتمال حرکت قیمت به سمت بالا یا برگشت قیمت وجود دارد.

شرایط اشباع خرید و اشباع فروش

شرایط اشباع خرید و اشباع فروش

تشخیص واگرایی‌ها با استفاده از اسیلاتور MFI

معامله گران اغلب به دنبال پیدا کردن واگرایی بین اندیکاتور MFI و پرایس اکشن هستند. به عنوان مثال، اگر وقتی اندیکاتور MFI در حال کاهش است، قیمت‌ها افزایش می‌یابد، ممکن است نشان دهنده تضعیف پرایس اکشن باشد. علاوه بر این، رصد روند اندیکاتور MFI در کنار سایر اندیکاتورها نیز می‌تواند به تصمیم‌گیری بهتر در مورد نقاط ورود و خروج منجر شود.

جهت آشنایی بیشتر با مفاهیم پایه بازار فارکس از جمله واگرایی به صفحه آمورش فارکس مراجعه فرمایید.

واگرایی‌ها در اندیکاتور MFI را می‌توان با مقایسه روند اندیکاتور MFI با نمودار قیمت شناسایی کرد.

  1. واگرایی صعودی: این حالت زمانی اتفاق می‌افتد که قیمت به کف جدید برسد، اما اندیکاتور MFI کف های بالاتری را می‌سازد. این نشان دهنده تضعیف فشار فروش و برگشت احتمالی قیمت و صعودی شدن روند است.
  2. واگرایی نزولی: این حالت زمانی اتفاق می‌افتد که قیمت سقف جدید بسازد، اما اندیکاتور MFI سقف‌های پایین‌تری را ثبت کند. این حالت نشان دهنده ضعیف شدن روند صعودی و بازگشت احتمالی روند نزولی است.
واگرایی ها

واگرایی ها

معامله گران اغلب با استفاده از سیگنال‌های دیگری همچون الگوهای کندلستیک یا سایر اندیکاتورهای تکنیکال به دنبال تایید تحلیل خود هستند.

ترکیب اندیکاتور MFI با سایر ابزارهای تحلیل تکنیکال

اندیکاتور MFI را می‌توان با سایر ابزارهای تحلیل تکنیکال ترکیب کرد و به استراتژی معاملاتی بهینه رسید.

به عنوان مثال، جفت کردن اندیکاتور MFI با اندیکاتور میانگین متحرک می‌تواند به شناسایی بهتر روندها کمک کند. هنگامی‌که MFI از 20 سطح عبور می‌کند و بالای آن می‌رود و همزمان نمودار قیمت بالای میانگین متحرک است، ممکن است یک سیگنال صعودی باشد.

علاوه بر این، استفاده از MFI Indicator در کنار سطوح حمایت و مقاومت نیز می‌تواند برگشت قیمت یا شکست احتمالی را تأیید کند. معامله گران اغلب اندیکاتور MFI را با الگوهای کندل استیک ترکیب می‌کنند تا بتوانند نقاط ورود و خروج خود را تأیید کنند.

کاربرد اندیکاتور MFI در تایید شکست‌های قیمتی

اندیکاتور MFI می‌تواند از طریق تحلیل ارتباط بین پرایس اکشن و حجم، شکست (بریک اوت) را تأیید کند.

هنگامی‌که قیمت به بالای سطح مقاومت می‌رود و آن را می‌شکند، بالا رفتن اندیکاتور MFI و رسیدن آن به بالای سطح 50 نشان‌دهنده قدرت بالای خرید است که همین نکته اعتبار شکست را تقویت می‌کند. برعکس، اگر پرایس اکشن بریک اوت کند اما اندیکاتور MFI نتواند به بالای 50 رود یا واگرایی نشان دهد (مثلا قیمت افزایش یابد در حالی که MFI کاهش می‌یابد)، ممکن است نشان دهنده شکست کاذب باشد.

استفاده از MFI جهت تایید شکست

استفاده از MFI جهت تایید شکست

علاوه بر این، اگر MFI در زمان بریک اوت در حالت اشباع خرید (بالای 80) باشد، می‌تواند نشان دهنده این باشد که حرکت ناپایدار است.

بیشتر بدانید:

برای آشنایی با نمونه استراتژی معاملاتی با استفاده از اندیکاتور MFI به سایت تریدینگ ویو مراجعه فرمایید.

مزایا و محدودیت‌های اسیلاتور MFI در معاملات

در این بخش از آموزش اندیکاتور MFI به مزایا و معایب اندیکاتور MFI می‌پردازیم:

مزایای اندیکاتور MFI:

  1. تجمیع حجم: MFI با توجه به اینکه داده حجم را در فرمول محاسبه خود گنجانده است، بینش خوبی در مورد قدرت پرایس اکشن ارائه می‌دهد.
  2. سیگنال‌های اشباع خرید/اشباع فروش: به شناسایی شرایط بیش خرید (بالای 80) و بیش فروش (زیر 20) کمک می‌کند و نقاط ورود و خروج را علامت می‌کند.
  3. تشخیص واگرایی: MFI می‌تواند واگرایی‌های بین قیمت و حجم را آشکار کند، که نشان‌دهنده برگشت‌ احتمالی قیمت است.

معایب اندیکاتور MFI:

  1. اندیکاتوری تاخیری: به عنوان یک اندیکاتور مومنتوم، اندیکاتور MFI می‌تواند از پرایس اکشن عقب مانده و منجر به سیگنال‌های تاخیری شود.
  2. سیگنال‌های کاذب: ممکن است در بازارهای پرنوسان یا حتی ساید، موج مثبت کاذب ایجاد کند و باعث گمراه شدن تریدر شود.
  3. پیچیدگی برای مبتدیان: درک و استفاده موثر از اندیکاتور MFI ممکن است برای معامله گران تازه کار چالش برانگیز باشد.

بهترین تنظیمات اندیکاتور MFI برای بازارهای مختلف

تنظیمات اندیکاتور MFI معمولاً بطور پیش فرض 14 است که حساسیت و اعتبار را برای اکثر استراتژی های معاملاتی فراهم می‌آورد. با این حال، معامله گران ممکن است این پارامتر را بر اساس نیازهای خود تعدیل کنند:

  1. تنظیمات کوتاه‌تر (مثلاً 7-10): حساسیت اندیکاتور را افزایش می‌دهد، سیگنال‌های تندتری ارائه می‌کند، اما ممکن است بیشتر منجر به ارایه سیگنال های نادرست شود.
  2. تنظیمات بلندتر (مثلاً 20-21): حساسیت اندیکاتور را کاهش می‌دهد، نوسانات قیمت را صاف می‌کند و بالقوه سیگنال‌های معتبرتری را ارائه می‌دهد که مناسب معامله‌گران بلند مدت است.

علاوه بر این، عموما سطوح اشباع خرید و اشباع فروش روی 80 و 20 تعیین می‌شوند، اما برخی از معامله گران ممکن است این سطوح را روی 70 و 30 تنظیم کنند تا رویکردی محافظه کارانه تر داشته باشند.

با این حال بهترین پارامترها به استراتژی معاملاتی فرد، شرایط بازار بستگی دارد.

جهت انتخاب بروکر مناسب استراتژی معاملاتی خود به صفجه بهترین بروکرهای فارکس مراجعه فرمایید.

اندیکاتور MFI

اندیکاتور MFI

نکات طلایی در استفاده از اندیکاتور MFI برای تحلیل حرفه‌ای بازار

  1. تأیید روندها: از اندیکاتور MFI در کنار سایر اندیکاتورها (مانند RSI یا میانگین متحرک) برای تأیید روندها استفاده کنید و بعد پوزیشن خود را بگیرید.
  2. سطوح اشباع خرید/اشباع فروش را رصد کنید: به دنبال دیدن اعداد بالاتر از 80 (بیش خرید) یا کمتر از 20 (بیش فروش) باشید تا نقاط برگشت احتمالی را شناسایی کنید.
  3. سیگنال های واگرایی: به واگرایی های بین MFI و پرایس اکشن توجه کنید. اگر قیمت سقف/کف جدید تشکیل دهد در حالی که MFI تبعیت نمی‌کند، ممکن است نشانه‌ برگشت روند باشد.
  4. تایم فریم: اندیکاتور MFI را در تایم فریم های مختلف تحلیل کنید تا بتوانید دورنمای بهتری از بازار به دست آورید و زمان‌بندی پوزیشن‌گیری خود را بهبود ببخشید.
  5. حجم: از آنجایی که MFI آمار حجم را در خود جای داده است، حجم معاملات را در کنار سیگنال‌های MFI در نظر بگیرید تا بینش بهتری نسبت به قدرت بازار داشته باشید.
  6. حد ضرر بگذارید: هرگز از گذاشتن حد ضرر جهت مدیریت ریسک، به ویژه در بازارهای پرنوسان، غافل نشوید.

امیدواریم مقاله آموزش اندیکاتور MFI برای شما مفید بوده باشد. شما می‌توانید با مراجعه به صفحه اندیکاتورهای فارکس، با سایر اندیکاتورهای فارکسی نیز آشنا شوید.

لطفا به این مطلب امتیاز دهید

نظرات

0 نظر در مورد اندیکاتور MFI و کاربرد آن در معاملات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.

آموزش پراپ تریدینگ، بهترین روش تامین سرمایه برای تریدرهای فارکس