🔥 بونوس ۴۰٪ ارانته برای افتتاح حساب جدید — فرصت محدود!🔥 بونوس ۴۰٪ ارانته — فرصت محدود! ثبت‌نام کنید ←
آخرین تحلیل‌های هوش مصنوعی
ابزارهای معاملاتی

سشن های فارکس ⏲️ ساعت معاملات فارکس به وقت ایران + نمایش زنده

فهرست مطالب

بازار فارکس به‌دلیل فعالیت ۲۴ ساعته، فرصت‌های متعددی برای معامله ارائه می‌دهد — اما این به معنای سودآوری در هر ساعت از شبانه‌روز نیست. شناخت دقیق سشن‌های معاملاتی فارکس و زمان همپوشانی آن‌ها، یکی از پایه‌ای‌ترین مهارت‌هایی است که هر تریدری باید بداند.

در این مقاله از آموزش فارکس، ایران تریدر همه چیز را درباره سشن‌های فارکس یاد می‌گیرید: ساعت دقیق هر سشن به وقت ایران، جدول نوسانات پیپ ۲۰۲۵، زمان‌های طلایی همپوشانی، استراتژی London Breakout، و دانلود اندیکاتور سشن برای متاتریدر ۴ و ۵.

ساعت زنده سشن‌های فارکس به وقت تهران

در حال بررسی…
وضعیت سشن‌ها در حال محاسبه است
--:--:--
ساعت فعلی به وقت تهران
سشن بعدی
در حال محاسبه…
بهترین همپوشانی امروز
لندن + نیویورک
در حال محاسبه…
همپوشانی سشن‌ها

سشن‌های اصلی فارکس

جزئیات هر سشن در کنار نمایش روی ساعت ۲۴ ساعته.

نقشه ۲۴ ساعته بازار

فعالیت سشن‌ها
NOW --:--
0006121824
بازار فارکس در تعطیلی هفتگی است
زمان بازگشایی در حال محاسبه است…


سشن های فارکس به وقت ایران

ساعت ۱۱ صبح یک ستاپ تمیز روی EUR/USD می‌بینید، وارد می‌شوید و قیمت چهل دقیقه تکان نمی‌خورد. همان ستاپ، همان نماد، ساعت ۴ عصر: هشتاد پیپ در یک ساعت. تحلیل‌تان عوض نشده — ساعت‌تان عوض شده است.

بازار فارکس در روزهای کاری تقریباً ۲۴ ساعته باز است، اما این به معنای یکسان بودن شرایط بازار در تمام ساعات نیست. یک جفت‌ارز می‌تواند در ساعات آسیا آرام و رنج باشد و چند ساعت بعد، با باز شدن لندن یا نیویورک، وارد یک حرکت سریع و پرحجم شود.

به همین دلیل شناخت سشن های فارکس فقط برای دانستن ساعت باز و بسته شدن بازار نیست. سشن‌ها به شما نشان می‌دهند چه زمانی نقدینگی وارد بازار می‌شود، چه ساعتی احتمال نوسان بالاست و چه زمانی باید بیشتر مراقب اسپرد و حرکات نامنظم باشید.

در این راهنما ساعت سشن های فارکس به وقت ایران را می‌بینید، می‌فهمید چرا این ساعت‌ها در طول سال جابه‌جا می‌شوند، اختلاف ساعت سرور بروکرتان را چطور یک بار برای همیشه حساب کنید، و مهم‌تر از همه: در کدام بازه‌ها معامله کنید و کدام ساعت‌ها معمولاً به ضرر شما تمام می‌شود.

پاسخ سریع: بازار فارکس از بامداد دوشنبه به وقت ایران باز می‌شود و تا بامداد شنبه ادامه دارد. سشن‌های اصلی آن سیدنی، توکیو، فرانکفورت، لندن و نیویورک هستند. فعال‌ترین بازه روز، همپوشانی لندن و نیویورک است؛ تقریباً ۱۵:۳۰ تا ۱۹:۳۰ وقتی اروپا و آمریکا ساعت تابستانی دارند و ۱۶:۳۰ تا ۲۰:۳۰ در بقیه سال. برای ساعت دقیق همین امروز، به ساعت زنده بالای همین صفحه نگاه کنید.

ساعت باز شدن بازار فارکس به وقت ایران

پرتکرارترین سؤال کاربران این است: بازار فارکس ساعت چند باز می‌شود؟

برخلاف بورس تهران یا بورس نیویورک، فارکس بازار متمرکز نیست؛ نه ساختمانی دارد، نه زنگ افتتاحیه. معاملات بین بانک‌ها، مؤسسات مالی و شبکه‌های الکترونیکی انجام می‌شود و فعالیت بازار از یک منطقه جغرافیایی به منطقه بعدی منتقل می‌شود.

در عمل، هفته معاملاتی از عصر یکشنبه به وقت نیویورک شروع می‌شود که در ایران بامداد دوشنبه است، و تا عصر جمعه نیویورک یعنی بامداد شنبه به وقت ایران ادامه دارد. برای نمونه، ساعات معاملات ارز در OANDA از ۱۷:۰۵ یکشنبه تا ۱۶:۵۹ جمعه به وقت نیویورک اعلام شده است.

پس پاسخ کوتاه به «بازار فارکس کی باز میشود؟» این است: بامداد دوشنبه به وقت ایران — حدود ۰۰:۳۰ تا ۰۱:۳۰ بسته به فصل و بروکر. برای ساعت و دقیقه دقیق همان هفته، ساعت زنده این صفحه و مشخصات معاملاتی بروکر خودتان مرجع هستند.

یک تذکر مهم: بعضی بروکرها بازار را چند دقیقه دیرتر باز و چند دقیقه زودتر می‌بندند. اگر روز دوشنبه دیدید نماد شما هنوز معامله نمی‌شود، لزوماً مشکل از پلتفرم نیست؛ ساعت رسمی بروکرتان را چک کنید.

سشن معاملاتی فارکس چیست؟

سشن (Session) در لغت یعنی «جلسه» یا «نشست». در فارکس، به بازه‌ای که بانک‌ها، مؤسسات مالی و معامله‌گران یک منطقه جغرافیایی بیشترین فعالیت را دارند، سشن معاملاتی می‌گویند.

فارکس یک بازار OTC است؛ یعنی بورس مرکزی واحدی ندارد. فعالیت آن همراه با ساعات کاری مراکز مالی مهم دنیا از شرق به غرب حرکت می‌کند:

سیدنی ← توکیو ← فرانکفورت ← لندن ← نیویورک

همین توالی است که بازار را در روزهای کاری تقریباً شبانه‌روزی نگه می‌دارد. اهمیت سشن‌ها هم از اینجا می‌آید که با ورود بانک‌ها و مؤسسات یک منطقه معمولاً:

  • حجم سفارش‌ها افزایش پیدا می‌کند؛
  • نقدینگی و عمق بازار بیشتر می‌شود؛
  • اسپرد جفت‌ارزهای اصلی می‌تواند کاهش پیدا کند؛
  • و احتمال شکل‌گیری حرکت‌های جهت‌دار بالا می‌رود.

البته هیچ سشنی تضمین نمی‌کند بازار حتماً پرنوسان یا رونددار باشد. اخبار اقتصادی، تعطیلات رسمی کشورها و شرایط کلی بازار می‌توانند رفتار معمول یک سشن را کاملاً تغییر دهند. سشن یک احتمال است، نه یک قانون.

بازار فارکس چقدر بزرگ است؟

طبق پیمایش سه‌سالانه بانک تسویه بین‌المللی (BIS) در آوریل ۲۰۲۵، متوسط گردش روزانه بازار ارز به حدود ۹.۶ تریلیون دلار رسیده؛ یعنی حدود ۲۸ درصد رشد نسبت به سال ۲۰۲۲. دلار آمریکا در یک سمتِ حدود ۸۹ درصد از کل معاملات حضور داشته و میزهای معاملاتی مستقر در بریتانیا با سهمی نزدیک به ۳۸ درصد همچنان بزرگ‌ترین مرکز FX جهان‌اند. بریتانیا، آمریکا، سنگاپور و هنگ‌کنگ روی‌هم حدود ۷۵ درصد معاملات جهانی را در اختیار دارند.

این آمار دقیقاً توضیح می‌دهد چرا لندن و نیویورک تا این حد بر بازار اثر می‌گذارند و چرا ساعات آسیا معمولاً آرام‌تر است.

جدول ساعت سشن های فارکس به وقت ایران

هر سشن یک «ساعت مرجع محلی» دارد و بقیه محاسبات از روی آن انجام می‌شود. جدول زیر هم ساعت محلی و هم معادل آن به وقت تهران را نشان می‌دهد:

سشنساعت مرجع محلیبه وقت ایران — دوره DST اروپا/آمریکابه وقت ایران — دوره ساعت استانداردنمادهای شاخص
سیدنی08:00–17:00 سیدنی۰۱:۳۰ — ۱۰:۳۰۰۰:۳۰ — ۰۹:۳۰AUD، NZD
توکیو09:00–18:00 توکیو۰۳:۳۰ — ۱۲:۳۰۰۳:۳۰ — ۱۲:۳۰JPY، AUD
فرانکفورت08:00–17:00 فرانکفورت۰۹:۳۰ — ۱۸:۳۰۱۰:۳۰ — ۱۹:۳۰EUR، CHF
لندن ⭐08:00–17:00 لندن۱۰:۳۰ — ۱۹:۳۰۱۱:۳۰ — ۲۰:۳۰EUR، GBP، USD
نیویورک ⭐08:00–17:00 نیویورک۱۵:۳۰ — ۰۰:۳۰۱۶:۳۰ — ۰۱:۳۰USD، CAD، طلا

این جدول یک تقویم ثابت شش‌ماهه نیست. بریتانیا، منطقه یورو، آمریکا و استرالیا ساعت رسمی خود را تغییر می‌دهند، اما ایران و ژاپن DST ندارند — و تاریخ تغییر ساعت این کشورها هم با هم یکی نیست. نتیجه اینکه چند هفته در سال، ساعت واقعی یک سشن با هر جدول «تابستان/زمستان» یک ساعت اختلاف پیدا می‌کند. مرجع ساعت امروز، ابزار زنده بالای همین صفحه است که بر پایه منطقه‌های زمانی استاندارد (Europe/London، America/New_York، Asia/Tokyo، Australia/Sydney) کار می‌کند و DST را خودش اعمال می‌کند.

چرا سیدنی برعکس بقیه است؟ استرالیا در نیمکره جنوبی است و ساعت تابستانی‌اش دقیقاً در فصلی اجرا می‌شود که اروپا و آمریکا ساعت استاندارد دارند. برای همین سشن سیدنی در نیمه دوم سال شمسی زودتر باز می‌شود، نه دیرتر. توکیو هم چون ژاپن اصلاً تغییر ساعت ندارد، تقریباً تمام سال ثابت است.

چرا ساعت سشن های فارکس در طول سال تغییر می‌کند؟

دلیل اصلی ساعت تابستانی یا Daylight Saving Time است.

ایران از سال ۱۴۰۲ دیگر ساعت رسمی را تغییر نمی‌دهد، اما آمریکا، بریتانیا، منطقه یورو و استرالیا همچنان DST دارند. وقتی آن‌ها ساعتشان را یک ساعت جلو می‌کشند و ما ثابت می‌مانیم، اختلاف ساعت ما با آن‌ها یک ساعت کم می‌شود. نتیجه:

  • سشن لندن بخشی از سال حدود ۱۰:۳۰ و بخش دیگری حدود ۱۱:۳۰ به وقت ایران شروع می‌شود.
  • سشن نیویورک بین ۱۵:۳۰ و ۱۶:۳۰ جابه‌جا می‌شود.
  • توکیو تقریباً ثابت می‌ماند، چون ژاپن و ایران هیچ‌کدام DST ندارند.
  • سیدنی در جهت معکوس تغییر می‌کند.

نکته‌ای که کمتر گفته می‌شود: اروپا و آمریکا در یک تاریخ ساعتشان را عوض نمی‌کنند. معمولاً چند هفته فاصله وجود دارد. در آن هفته‌ها، فاصله بین شروع لندن و شروع نیویورک — یعنی طول همپوشانی — موقتاً کوتاه‌تر یا بلندتر می‌شود.

اگر استراتژی شما ساعت‌محور است (London Breakout، کیل‌زون، معاملات خبری)، هفته‌های تغییر ساعت را با حجم کمتر و دقت بیشتر معامله کنید. یک بار چک کردن ساعت زنده صفحه، از حفظ کردن هر جدولی مطمئن‌تر است.

ساعت سرور بروکر با ساعت ایران چه فرقی دارد؟

یکی از رایج‌ترین سردرگمی‌های معامله‌گران ایرانی این است: چرا ساعت سشن لندن در سایت ۱۰:۳۰ است ولی روی متاتریدر من عدد دیگری نشان داده می‌شود؟

دلیلش ساده است: متاتریدر ساعت سرور بروکر را نمایش می‌دهد، نه ساعت محل زندگی شما. بسیاری از بروکرها از GMT+2 (در دوره ساعت استاندارد) و GMT+3 (در دوره DST) استفاده می‌کنند تا کندل روزانه با بسته شدن نیویورک هماهنگ شود — اما این یک قانون جهانی نیست و هر بروکر می‌تواند تنظیم متفاوتی داشته باشد.

محاسبه اختلاف، یک بار برای همیشه

  1. در متاتریدر پنجره Market Watch را باز کنید و ساعت سرور را ببینید.
  2. آن را با ساعت تهران مقایسه کنید.
  3. اختلاف را یادداشت کنید (معمولاً ۳۰ دقیقه یا ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه).
  4. همان اختلاف را هنگام علامت‌گذاری سشن‌ها روی چارت اعمال کنید.

مثال: اگر ساعت سرور بروکر شما GMT+3 باشد، تهران با GMT+3:30 نیم ساعت جلوتر است. پس شروع سشن لندن که به وقت تهران ۱۰:۳۰ است، روی چارت شما ۱۰:۰۰ دیده می‌شود.

مراقب Rollover باشید

بیشتر بروکرها نزدیک پایان روز معاملاتی خود عملیات Rollover یا Swap را انجام می‌دهند؛ معمولاً حوالی ساعت ۰۰:۰۰ به وقت سرور. در آن بازه کوتاه ممکن است:

  • اسپرد بعضی نمادها چند برابر شود؛
  • عمق بازار به‌شدت کاهش پیدا کند؛
  • و اجرای سفارش‌ها با شرایط معمول روز فرق کند.

اگر سرور بروکر شما GMT+3 باشد، این لحظه تقریباً ۰۰:۳۰ به وقت تهران است و اگر GMT+2 باشد، حدود ۰۱:۳۰. چون زمان دقیق بین بروکرها یکسان نیست، به‌جای حفظ کردن یک ساعت ثابت، بخش Contract Specification بروکر خودتان را ببینید. استاپ‌های خیلی نزدیک در همین دقایق زده می‌شوند.

معرفی پنج سشن اصلی فارکس

سشن سیدنی — شروع چرخه

سیدنی آغاز چرخه اصلی معاملات اقیانوسیه است و معمولاً نسبت به لندن و نیویورک نقدینگی کمتری دارد. در بسیاری از روزها بازار آرام است، حرکات محدودند و اسپرد بعضی نمادها بازتر از حالت عادی می‌شود.

ارزهایی که در این سشن اهمیت بیشتری پیدا می‌کنند: AUD/USD، NZD/USD و AUD/JPY. با این حال انتشار داده‌های اقتصادی استرالیا و نیوزیلند یا تصمیمات RBA و RBNZ می‌تواند این آرامش را یک‌باره به هم بزند.

برای تریدر ایرانی: این سشن بیشتر برای مرور بازار، بررسی تقویم اقتصادی و آماده کردن سناریوی روز کاربرد دارد تا معاملات پرسرعت.

سشن توکیو به وقت ایران

توکیو مهم‌ترین بخش بازار آسیاست و معمولاً از حدود ۰۳:۳۰ تا ۱۲:۳۰ به وقت ایران فعال است. چون ژاپن و ایران هیچ‌کدام DST ندارند، این بازه در طول سال تقریباً ثابت می‌ماند.

جفت‌ارزهای مرتبط با ین بیشترین توجه را می‌گیرند: USD/JPY، EUR/JPY، GBP/JPY و AUD/JPY.

ویژگی رایج سشن آسیا این است که در بسیاری از روزها قیمت داخل یک محدوده مشخص حرکت می‌کند. سقف و کف همین محدوده بعداً برای استراتژی‌های Asian Range و London Breakout اهمیت پیدا می‌کند. اما «آرام بودن آسیا» قانون همیشگی نیست؛ تصمیمات بانک مرکزی ژاپن (BOJ) یا داده‌های مهم چین، ژاپن و استرالیا می‌توانند نوسان شدیدی ایجاد کنند.

سشن فرانکفورت — پیش‌گشایش اروپا

در تقسیم‌بندی کلاسیک چهار سشن اصلی داریم، اما فرانکفورت آن‌قدر مهم است که ارزش دارد جدا دیده شود. فعالیت اروپا قبل از باز شدن کامل لندن شروع می‌شود و فرانکفورت یکی از نخستین مراکزی است که نقدینگی اروپایی را وارد بازار می‌کند.

برای جفت‌ارزهای مرتبط با EUR و CHF این ساعت مهم است. داده‌های اقتصادی آلمان و منطقه یورو و همچنین تصمیمات بانک مرکزی اروپا (ECB) معمولاً در همین بخش از روز منتشر می‌شوند.

خیلی از روندهای EUR/USD در فرانکفورت شروع می‌شوند و در لندن ادامه پیدا می‌کنند. برای تشخیص بایاس روزانه، این یک ساعت ارزشمند است — هرچند حرکات فرانکفورت معمولاً محتاطانه‌تر از لندن است و بعضی از آن‌ها با باز شدن لندن برمی‌گردند.

سشن لندن به وقت ایران

سشن لندن مهم‌ترین سشن بازار فارکس است. طبق BIS، میزهای معاملاتی مستقر در بریتانیا در سال ۲۰۲۵ حدود ۳۸ درصد گردش معاملات جهانی FX را در اختیار داشته‌اند. در بیشتر روزها، جهت اصلی روز همین‌جا تعیین می‌شود.

لندن ساعت 08:00 به وقت محلی وارد بازه اصلی خود می‌شود؛ برای ایران یعنی معمولاً ۱۰:۳۰ یا ۱۱:۳۰ صبح، و پایان آن حدود ۱۹:۳۰ یا ۲۰:۳۰.

با شروع لندن معمولاً:

  • فعالیت EUR و GBP جهش می‌کند؛
  • نقدینگی جفت‌ارزهای اصلی بالا می‌رود و اسپرد کم می‌شود؛
  • رنج سشن آسیا شکسته می‌شود؛
  • سفارش‌ها با کمترین لغزش (Slippage) اجرا می‌شوند؛
  • و بخش مهمی از حرکت روزانه بازار شکل می‌گیرد.

نمادهای پرطرفدار این سشن: EUR/USD، GBP/USD، EUR/GBP، GBP/JPY و USD/CHF.

ساعت اول لندن معمولاً پرنوسان‌ترین ساعت نیمه اول روز است. اگر تازه‌کار هستید، آن یک ساعت را اول تماشا کنید و بعد وارد شوید. برای شروع اصولی، بخش آموزش فارکس را ببینید.

سشن نیویورک به وقت ایران

نیویورک بخش اصلی فعالیت بازار آمریکاست و برای معامله‌گران دلار، طلا و جفت‌ارزهای Major اهمیت ویژه‌ای دارد. شروع بازه اصلی آن ساعت 08:00 به وقت محلی نیویورک در نظر گرفته می‌شود؛ یعنی معمولاً ۱۵:۳۰ یا ۱۶:۳۰ به وقت ایران، تا حدود ۰۰:۳۰ یا ۰۱:۳۰ بامداد.

بخش ابتدایی نیویورک اهمیت بیشتری دارد؛ چون هم لندن هنوز فعال است و هم بیشتر داده‌های مهم آمریکا در همین ساعات منتشر می‌شوند:

  • CPI (شاخص قیمت مصرف‌کننده)
  • NFP (اشتغال بخش غیرکشاورزی)
  • PCE
  • GDP
  • خرده‌فروشی و داده‌های بازار کار
  • تصمیمات و سخنرانی‌های فدرال رزرو

نمادهای اصلی این ساعات: EUR/USD، GBP/USD، USD/JPY، USD/CAD و XAU/USD.

نکته‌ای که خیلی‌ها از قلم می‌اندازند: نیمه دوم سشن نیویورک، بعد از بسته شدن لندن، معمولاً به‌مراتب کم‌جان‌تر است. نیویورک عملاً یعنی سه چهار ساعت اولش، نه تمام نه ساعت.

میانگین نوسان روزانه در هر سشن

اعداد زیر تخمینی و بر مبنای میانگین ADR سال‌های اخیرند. شرایط بازار متغیر است و این جدول جای مدیریت ریسک را نمی‌گیرد:

جفت‌ارزتوکیولندننیویورککل روز (ADR)
EUR/USD۳۰–۵۰ پیپ۷۰–۹۰۵۵–۷۵۶۰–۹۰
GBP/USD۴۰–۶۰۹۰–۱۲۰۷۰–۹۵۸۰–۱۳۰
USD/JPY۵۰–۷۰۶۵–۸۵۵۵–۸۰۶۰–۱۰۰
GBP/JPY۵۰–۸۰۱۱۰–۱۵۰۹۰–۱۲۰۱۰۰–۱۶۰
AUD/USD۴۰–۶۰۴۵–۶۵۴۰–۶۰۵۰–۹۰
XAU/USD (طلا)۸–۱۵ دلار۱۵–۲۵ دلار۲۰–۳۵ دلار۲۵–۴۵ دلار

بهترین جفت ارز در هر سشن

سشننمادهایی که معمولاً بیشتر مورد توجه‌انددلیل
سیدنیAUD/USD، NZD/USD، AUD/JPYساعت کاری استرالیا و نیوزیلند
توکیوUSD/JPY، EUR/JPY، GBP/JPY، AUD/JPYبیشترین جریان سفارش ین
فرانکفورتEUR/USD، EUR/CHF، EUR/GBPداده‌های آلمان و منطقه یورو
لندنEUR/USD، GBP/USD، EUR/GBP، USD/CHFبیشترین نقدینگی و کمترین اسپرد
نیویورکEUR/USD، GBP/USD، USD/CAD، USD/JPY، XAU/USDداده‌های آمریکا و تمرکز دلار

این جدول تضمین نوسان نیست؛ فقط نشان می‌دهد کدام ارزها از نظر زمانی ارتباط بیشتری با منطقه فعال بازار دارند.

همپوشانی سشن ها؛ فعال‌ترین ساعات روز

وقتی دو مرکز مالی همزمان باز باشند، حجم و نوسان به اوج می‌رسد. به این بازه‌ها همپوشانی (Overlap) می‌گویند:

همپوشانیدوره DST اروپا/آمریکادوره ساعت استانداردویژگی
سیدنی + توکیو۰۳:۳۰ — ۱۰:۳۰۰۳:۳۰ — ۰۹:۳۰آرام؛ مناسب جفت‌ارزهای ین و دلار استرالیا
توکیو + فرانکفورت۰۹:۳۰ — ۱۲:۳۰۱۰:۳۰ — ۱۲:۳۰ورود تدریجی نقدینگی اروپا
توکیو + لندن۱۰:۳۰ — ۱۲:۳۰۱۱:۳۰ — ۱۲:۳۰بازه کوتاه انتقال بازار از آسیا به اروپا
فرانکفورت + لندن۱۰:۳۰ — ۱۸:۳۰۱۱:۳۰ — ۱۹:۳۰شکل‌گیری روند اصلی یورو
لندن + نیویورک ⭐۱۵:۳۰ — ۱۹:۳۰۱۶:۳۰ — ۲۰:۳۰بیشترین نقدینگی روز
فرانکفورت + لندن + نیویورک۱۵:۳۰ — ۱۸:۳۰۱۶:۳۰ — ۱۹:۳۰اورلپ سه‌گانه؛ سنگین‌ترین حجم روز

در همپوشانی لندن و نیویورک، بزرگ‌ترین بانک‌های اروپا و آمریکا همزمان پشت میزند. نتیجه‌اش معمولاً این است: اسپرد به کمترین حد روز می‌رسد، سفارش‌ها بدون لغزش پر می‌شوند و حرکاتی که شکل می‌گیرند ادامه‌دار هستند، نه نویز.

«بهترین زمان معامله» یک قانون قطعی نیست. برای یک اسکالپر، نقدینگی و سرعت بالا مزیت است؛ اما برای کسی که استراتژی آرام و کم‌نوسان دارد، همین ساعت‌ها ممکن است بیش از حد سریع باشند. در روزهای CPI، NFP یا FOMC هم سرعت بازار و احتمال Slippage به‌طور محسوسی بالا می‌رود. «فعال‌ترین ساعت» همیشه به معنی «مناسب‌ترین ساعت برای شما» نیست.

ساعات کم‌حجم و پرریسک بازار

به همان اندازه که دانستن بهترین ساعت مهم است، دانستن ساعت‌های کم‌رمق هم مهم است.

۱. بازه پایانی شب (Dead Market)

بعد از بسته شدن لندن و پیش از جان گرفتن آسیا — تقریباً از ۲۱:۰۰ تا ۰۱:۳۰ به وقت تهران — عمق بازار در بسیاری از جفت‌ارزهای اصلی کاهش پیدا می‌کند. حجم پایین می‌آید، اسپرد بازتر می‌شود و حرکات بیشتر شبیه نویز است تا روند.

البته این را یک قانون مطلق در نظر نگیرید: اگر خبر مهمی از آمریکا در راه باشد یا بازار درگیر یک رویداد بزرگ باشد، همین ساعات هم می‌تواند پرتحرک شود. بهتر است بگوییم این بازه معمولاً کم‌حجم‌تر است، نه اینکه هر شب «مرده» است.

۲. ساعات پایانی جمعه

معامله‌گران آمریکایی پیش از تعطیلات آخر هفته پوزیشن‌هایشان را می‌بندند. نتیجه، برگشت‌های بی‌دلیل و از دست رفتن روندهاست. از حدود ۲۱:۰۰ جمعه به بعد، مدیریت معاملات باز معمولاً منطقی‌تر از باز کردن معامله جدید است. ریسک گپ آخر هفته را هم فراموش نکنید.

۳. دوشنبه‌ی زودهنگام

در ساعات اول بازگشایی هفته، گپ قیمتی و نقدینگی رقیق چیز عجیبی نیست. صبر کردن تا باز شدن کامل بازار اروپا معمولاً انتخاب بهتری است.

۴. لحظه Rollover

همان‌طور که گفتیم، حوالی ۰۰:۰۰ ساعت سرور بروکر اسپرد بعضی نمادها موقتاً باز می‌شود. اگر استاپ‌لاس نزدیکی دارید، آن دقایق نقطه‌ضعف شماست.

یک قاعده ساده: اگر همین حالا نه لندن باز است، نه نیویورک، و نه خبر مهمی در راه است — احتمالاً بهترین معامله شما «معامله نکردن» است.

کیل زون های ICT به وقت ایران

اگر از سبک ICT یا Smart Money استفاده می‌کنید، احتمالاً با مفهوم Kill Zone آشنا هستید.

کیل‌زون خودش یک سشن رسمی بازار نیست؛ بلکه یک فیلتر زمانی است که در متد ICT برای تمرکز روی ساعت‌های خاص استفاده می‌شود. تعریف کلاسیک آن بر پایه ساعت نیویورک است:

Kill Zoneوقتی نیویورک DST داردوقتی نیویورک ساعت استاندارد دارد
Asian Kill Zone۰۳:۳۰ — ۰۷:۳۰۰۴:۳۰ — ۰۸:۳۰
London Kill Zone۰۹:۳۰ — ۱۲:۳۰۱۰:۳۰ — ۱۳:۳۰
New York Kill Zone۱۴:۳۰ — ۱۷:۳۰۱۵:۳۰ — ۱۸:۳۰
London Close۱۷:۳۰ — ۱۹:۳۰۱۸:۳۰ — ۲۰:۳۰

نکته مهم: کیل‌زون جایگزین تحلیل نیست. اول ساختار بازار، نقدینگی، روند و ستاپ را تحلیل می‌کنید و بعد زمان را به‌عنوان یک فیلتر اضافه اعمال می‌کنید. ورود صرفاً به این دلیل که «الان کیل‌زون است» یکی از رایج‌ترین اشتباهات تازه‌کارهای این سبک است.

سشن نیویورک با باز شدن بورس آمریکا فرق دارد

این تفاوت برای معامله‌گران طلا، داوجونز، نزدک و S&P 500 بسیار مهم است و نادیده گرفتنش گران تمام می‌شود.

سشن فارکس نیویورک با بازگشایی رسمی بازار سهام آمریکا یکی نیست. جلسه اصلی NYSE ساعت 09:30 به وقت نیویورک شروع می‌شود؛ یعنی حدود یک ساعت و نیم بعد از شروع بازه سشن FX.

  • سشن فارکس نیویورک: حدود ۱۵:۳۰ یا ۱۶:۳۰ به وقت ایران
  • بازگشایی وال‌استریت (NYSE و نزدک): حدود ۱۷:۰۰ یا ۱۸:۰۰ به وقت ایران

برای نمادهایی مثل XAU/USD، US30، NAS100 و SPX500، همان لحظه بازگشایی سهام اغلب موج جدیدی از حجم و نوسان ایجاد می‌کند — نه ساعت شروع سشن FX.

بهترین ساعت معامله طلا (XAU/USD)

طلا تقریباً در تمام چرخه بازار جهانی معامله می‌شود، اما میزان فعالیت آن در همه ساعات یکسان نیست. برای معامله‌گران ایرانی سه زمان اهمیت بیشتری دارد:

  • شروع سشن لندن — اولین موج نقدینگی جدی روی طلا
  • شروع سشن نیویورک — همزمان با انتشار داده‌های آمریکا
  • بازگشایی بازار سهام آمریکا — موج دوم حجم

در عمل، بازه ۱۵:۳۰ تا ۱۹:۳۰ (و یک ساعت دیرتر در دوره ساعت استاندارد) بیشترین نوسان طلا را در بر می‌گیرد. وقتی داده‌هایی مثل CPI، NFP، PCE یا تصمیم نرخ بهره منتشر می‌شوند، نوسان XAU/USD می‌تواند در چند دقیقه چند برابر شود.

برای ترید طلا فقط به ساعت نگاه نکنید؛ تقویم اقتصادی همان روز را هم بررسی کنید. یک ساعت خوب در روز خبر سنگین، می‌تواند بدترین ساعت شما باشد.

بهترین ساعت ترید فارکس برای تریدر ایرانی

تریدرهای ایرانی یک مزیت جغرافیایی واقعی دارند: دو سشن مهم دنیا، لندن و نیویورک، در ساعات بیداری و بعد از کار روزانه فعال هستند. اگر بخواهیم بازار را ساده کنیم، سه پنجره زمانی اهمیت بیشتری دارند:

۱. شروع لندن

برای بررسی شکست رنج آسیا و معامله روی EUR/USD، GBP/USD و جفت‌ارزهای اروپایی.

۲. شروع نیویورک

برای دلار، طلا و جفت‌ارزهای اصلی؛ همراه با بیشتر داده‌های اقتصادی مهم.

۳. همپوشانی لندن و نیویورک

فعال‌ترین بخش روز برای بیشتر Day Traderها و Scalperها.

در مقابل، بعد از بسته شدن لندن و در بخش پایانی نیویورک، فعالیت بسیاری از جفت‌ارزهای اصلی کمتر می‌شود.

یک روز کاری واقعی؛ اگر شغل تمام‌وقت دارید

فرض کنیم دوره DST اروپا و آمریکاست. برنامه‌ای که واقعاً قابل اجراست:

  • ۰۹:۰۰ — پیش از کار: ده دقیقه چارت. محدوده سشن آسیا را روی GBP/USD علامت بزنید و تقویم اقتصادی را چک کنید. اگر امروز CPI یا NFP دارد، برنامه‌تان را محافظه‌کارانه بچینید.
  • ۱۰:۳۰ — باز شدن لندن: اگر دسترسی دارید، فقط ناظر باشید. اولین شکست محدوده آسیا معمولاً همین‌جا اتفاق می‌افتد.
  • ۱۵:۳۰ — ورود نیویورک: شروع بازه اصلی. اگر روند روز مشخص شده، دنبال پولبک باشید نه شکار سقف و کف.
  • ۱۵:۳۰ تا ۱۹:۳۰ — پنجره اصلی: بهترین چهار ساعت روز برای بیشتر تریدرهای ایرانی. اسپرد کم، حرکت تمیزتر.
  • ۱۷:۰۰ — بازگشایی وال‌استریت: اگر روی طلا یا شاخص‌ها کار می‌کنید، این لحظه را جدا علامت بزنید.
  • ۲۰:۰۰ — جمع‌بندی: معاملات باز را مدیریت کنید، ژورنال بنویسید و لپ‌تاپ را ببندید.
  • بعد از ۲۱:۰۰: بازار کم‌حجم می‌شود. بیشتر معاملات این ساعت، «معامله از سر بی‌حوصلگی» است.

در دوره ساعت استاندارد، همه این ساعت‌ها را یک ساعت جلوتر ببرید.

بهترین روزهای هفته: سه‌شنبه، چهارشنبه و پنجشنبه معمولاً بیشترین نوسان را دارند. دوشنبه آرام‌تر است و جمعه بعدازظهر کمتر قابل اتکاست.

استراتژی London Breakout

معروف‌ترین استراتژی سشن‌محور، London Breakout است. ایده کلی ساده است: بازار در بخشی از سشن آسیا یک محدوده مشخص می‌سازد و با ورود نقدینگی اروپا، یکی از طرفین این محدوده شکسته می‌شود.

مراحل اجرا

  1. سقف و کف محدوده پایانی آسیا را (معمولاً یک تا دو ساعت قبل از باز شدن لندن) مشخص کنید.
  2. منتظر شروع فعالیت اروپا و لندن بمانید.
  3. شکست سطح را با کندل بسته‌شده تأیید کنید؛ صرفاً به عبور یک فتیله اعتماد نکنید.
  4. ساختار کلی بازار و اخبار همان روز را بررسی کنید — شکست خلاف روند تایم بالاتر ریسک بیشتری دارد.
  5. حد ضرر را پشت سمت مقابل محدوده بگذارید.
  6. نسبت ریسک به ریوارد را قبل از ورود مشخص کنید؛ معمولاً حداقل ۱ به ۱.۵.

نمادهای محبوب این استراتژی: GBP/USD، EUR/USD و GBP/JPY.

در روزهای خبری بسیار مهم، احتمال شکست کاذب و Slippage بالا می‌رود. آن روزها یا کنار بایستید یا حجم را کم کنید.

اندیکاتور سشن های فارکس برای متاتریدر ۴ و ۵

اگر نمی‌خواهید هر بار ساعت‌ها را دستی روی نمودار مشخص کنید، اندیکاتور Session این کار را برایتان انجام می‌دهد — مخصوصاً وقتی ساعت سرور بروکرتان با ساعت ایران فرق دارد.

این اندیکاتورها محدوده زمانی سشن‌ها را مستقیماً روی چارت رسم می‌کنند و برای استراتژی‌هایی مثل London Breakout، Asian Range، Session High/Low و سبک ICT بسیار کاربردی هستند.

اندیکاتور نمایش سشن های فارکس برای متاتریدر ۴

امکانات نسخه متاتریدر ۴

  • نمایش هم‌زمان چهار سشن اصلی روی چارت
  • نمایش سقف و کف هر سشن
  • انتخاب سشن‌های دلخواه
  • تشخیص خودکار اختلاف ساعت بروکر
  • تم رنگی جدا برای چارت روشن و تیره
  • علامت‌گذاری سشن‌های پیش‌رو

دانلود اندیکاتور

روش نصب در MT4

از منوی File → Open Data Folder → MQL4 → Indicators را باز کنید، فایل اندیکاتور را در این پوشه قرار دهید و متاتریدر را یک بار ببندید و دوباره اجرا کنید. بعد از آن اندیکاتور در فهرست Indicators قابل استفاده است.

تنظیمات اندیکاتور نمایش سشن های معاملاتی

نکته کاربردی: در تایم‌فریم یک‌ساعته و بالاتر، چون هر سشن فقط چند کندل را در بر می‌گیرد، به‌جای رسم محدوده معمولاً زمان باقی‌مانده تا سشن بعدی نمایش داده می‌شود. بهترین کارایی این اندیکاتورها در تایم‌فریم‌های ۵ تا ۳۰ دقیقه است.

اندیکاتور نمایش سشن های معاملاتی در تایم فریم ۱ ساعته

برای متاتریدر ۵ نسخه‌ای به کاملی نسخه MT4 وجود ندارد، اما نسخه‌های جایگزین کار را راه می‌اندازند و در همین صفحه در دسترس هستند.

جمع‌بندی

اگر بخواهیم تمام مقاله را در چند خط خلاصه کنیم:

  • بازار فارکس در روزهای کاری تقریباً ۲۴ ساعته است؛ از بامداد دوشنبه تا بامداد شنبه به وقت ایران.
  • پنج سشن اصلی: سیدنی، توکیو، فرانکفورت، لندن و نیویورک.
  • ساعت لندن و نیویورک به وقت ایران به‌دلیل DST در طول سال یک ساعت جابه‌جا می‌شود؛ توکیو ثابت است و سیدنی برعکس تغییر می‌کند.
  • برای ساعت دقیق امروز، ساعت زنده بالای همین صفحه از هر جدول ثابتی دقیق‌تر است.
  • همپوشانی لندن و نیویورک معمولاً نقدشونده‌ترین بخش روز است — اما «فعال‌ترین» همیشه به معنی «مناسب‌ترین برای شما» نیست.
  • بازه ۲۱:۰۰ تا ۰۱:۳۰ و بعدازظهر جمعه معمولاً کم‌حجم و پرریسک است.
  • سشن نیویورک با بازگشایی بورس آمریکا یکی نیست؛ حدود یک ساعت و نیم فاصله دارند.
  • ساعت متاتریدر شما ساعت سرور بروکر است، نه ساعت تهران.
  • برای طلا و معاملات خبرمحور، ساعت سشن را همیشه کنار تقویم اقتصادی بگذارید.

شناخت ساعت بازار به‌تنهایی یک معامله سودده نمی‌سازد؛ اما کمک می‌کند یک ستاپ خوب را در زمانی اجرا کنید که شرایط بازار با استراتژی شما هماهنگ است. و در بلندمدت، همین یک تغییر کوچک تفاوت بزرگی در نتایج می‌سازد.

سوالات متداول درباره سشن های فارکس

سشن فارکس چیست؟

سشن فارکس بازه‌ای از روز است که مؤسسات مالی و معامله‌گران یک منطقه جغرافیایی بیشترین فعالیت را در بازار دارند. سشن‌های اصلی شامل سیدنی، توکیو، فرانکفورت، لندن و نیویورک هستند که به‌ترتیب از شرق به غرب کره زمین باز می‌شوند و همین توالی بازار را ۲۴ ساعته نگه می‌دارد.

بازار فارکس ساعت چند باز میشه؟

هفته معاملاتی فارکس عصر یکشنبه به وقت نیویورک آغاز می‌شود که در ایران بامداد دوشنبه است؛ حدود ۰۰:۳۰ تا ۰۱:۳۰ بسته به فصل. ساعت دقیق به DST آمریکا و تنظیمات بروکر شما بستگی دارد.

ساعت باز شدن بازار فارکس به وقت ایران چند است؟

بامداد دوشنبه، حدود ۰۰:۳۰ یا ۰۱:۳۰ به وقت تهران. پایان هفته هم بامداد شنبه با بسته شدن نیویورک است. ساعت زنده بالای صفحه وضعیت دقیق همین لحظه را نشان می‌دهد.

ساعت سشن لندن به وقت ایران چند است؟

لندن ساعت ۰۸:۰۰ به وقت محلی شروع می‌شود که برای ایران معمولاً معادل ۱۰:۳۰ یا ۱۱:۳۰ است و تا حدود ۱۹:۳۰ یا ۲۰:۳۰ ادامه دارد. پرنوسان‌ترین بخشش معمولاً ساعت اول بازگشایی است.

سشن نیویورک به وقت ایران چه ساعتی است؟

شروع سشن نیویورک ساعت ۰۸:۰۰ به وقت محلی نیویورک در نظر گرفته می‌شود که معمولاً معادل ۱۵:۳۰ یا ۱۶:۳۰ به وقت ایران است و تا ۰۰:۳۰ یا ۰۱:۳۰ بامداد ادامه دارد.

سشن توکیو به وقت ایران چه ساعتی است؟

سشن توکیو معمولاً از حدود ۰۳:۳۰ تا ۱۲:۳۰ به وقت ایران فعال است. چون ژاپن و ایران هیچ‌کدام تغییر ساعت ندارند، این بازه در طول سال نسبتاً ثابت می‌ماند.

سشن آسیا به وقت ایران چه ساعتی است؟

منظور از سشن آسیا معمولاً فعالیت اصلی توکیو و همپوشانی آن با سیدنی است. بخش اصلی آن از حدود ۰۳:۳۰ بامداد به وقت ایران شروع می‌شود و تا حوالی ظهر ادامه دارد.

بهترین سشن برای ترید چیست؟

یک پاسخ واحد برای همه استراتژی‌ها وجود ندارد. با این حال همپوشانی لندن و نیویورک (حدود ۱۵:۳۰ تا ۱۹:۳۰ یا ۱۶:۳۰ تا ۲۰:۳۰) معمولاً بیشترین نقدینگی و فعالیت روز را دارد و برای بیشتر معامله‌گران کوتاه‌مدت مهم‌ترین بازه است.

بهترین ساعت معامله طلا چه زمانی است؟

شروع لندن، شروع نیویورک و بازگشایی بازار سهام آمریکا مهم‌ترین ساعات XAU/USD هستند؛ در عمل بازه ۱۵:۳۰ تا ۱۹:۳۰ به وقت ایران. اخبار اقتصادی آمریکا نیز می‌توانند نوسان شدیدی ایجاد کنند.

چرا ساعت سشن‌ها در متاتریدر فرق دارد؟

چون متاتریدر ساعت سرور بروکر را نمایش می‌دهد، نه ساعت ایران. بیشتر بروکرها روی GMT+2 یا GMT+3 تنظیم شده‌اند. کافی است یک بار اختلاف ساعت سرور با تهران را حساب کنید و همان اختلاف را روی جدول اعمال کنید.

آیا ساعت سشن های فارکس همیشه ثابت است؟

خیر. آمریکا، بریتانیا، منطقه یورو و استرالیا ساعت تابستانی دارند، در حالی که ایران و ژاپن ندارند. به همین دلیل زمان بعضی سشن‌ها نسبت به تهران در طول سال یک ساعت تغییر می‌کند و سیدنی برعکس بقیه جابه‌جا می‌شود.

آیا سشن نیویورک همان ساعت باز شدن بورس نیویورک است؟

خیر. جلسه اصلی NYSE ساعت ۰۹:۳۰ به وقت نیویورک شروع می‌شود؛ یعنی حدود یک ساعت و نیم دیرتر از شروع سشن فارکس نیویورک. به وقت ایران، بازگشایی وال‌استریت معمولاً حدود ۱۷:۰۰ یا ۱۸:۰۰ است.

آیا فارکس شنبه و یکشنبه باز است؟

خیر. معاملات معمول فارکس در آخر هفته متوقف می‌شوند و دوباره از عصر یکشنبه به وقت نیویورک، یعنی بامداد دوشنبه به وقت ایران، آغاز می‌شوند.

بازار مرده (Dead Market) چه ساعتی است؟

تقریباً از ۲۱:۰۰ تا ۰۱:۳۰ به وقت تهران؛ فاصله بین بسته شدن لندن و جان گرفتن بازار آسیا. در این بازه حجم پایین، اسپرد بازتر و حرکات بی‌جهت‌تر است. البته در روزهای خبری این بازه هم می‌تواند پرنوسان شود.

Rollover بروکر چه ساعتی است و چرا مهم است؟

معمولاً حوالی ۰۰:۰۰ به وقت سرور بروکر؛ اگر سرور GMT+3 باشد حدود ۰۰:۳۰ و اگر GMT+2 باشد حدود ۰۱:۳۰ به وقت تهران. در این دقایق اسپرد بعضی نمادها موقتاً باز می‌شود و استاپ‌های نزدیک ممکن است فعال شوند.

4.1/5 - (39 امتیاز)

10 پاسخ

    1. سلام دوست گرامی،
      کار با متاتریدر 4 راحت تر هست ولی با توجه به اینکه احتمال داره در آینده از دور خارج بشه شاید برای شروع بهتر باشه با متاتریدر 5 شروع کنید.

  1. سلام وقت بخیر
    چرا این قسمت از مقاله رو براش دانلود نذاشتین؟؟
    ممنون میشم انجام بشه

  2. سلام
    من اضافه کردم به اندیکاتورم ولی اصلا کار نمیکنه.
    از بروکر الپاری استفاده میکنم ،میتونه بخاطر بروکر باشه؟

    1. سلام دوست گرامی،
      خیر روی هر متاتریدری باید کار کنه. مطمئن بشید تیک allow dll رو زدید و اینکه از تایم فریم یک ساعته و بالاتر استفاده می کنید. یک نکته ای هم که هست اینه که زمانی که بازار تعطیل هست یعنی روزهای شنبه و یکشنبه احتمالا این اندیکاتور عمل نمی کنه.

  3. سلام خیلی ممنون بابات مطالب مفیدتون من تا الان۳ تا اندیکاتور سشن برای متا تریدر ۴ به چارتم اضافه کردم ولی هیچ کدومشون درست کار نکردن. من با soft4fx کار میکنم ولی ساعت سشن هاشو اشتباه مینویسه و منم الان خیلی گیج شدمو برا بک تستم خیلی به اندیکاتور سشن احتیاج دارم ولی همشون غلط هستن خواستم بپرسم راه دیگه ای به جز اضافه کردن اندیکاتور هست که بخواد سشن هارو روی چارت نشون بده ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *