جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو

استراتژی‌های ترید در بحران اقتصادی

فهرست مطالب
استراتژی‌های ترید در بحران اقتصادی

استراتژی‌های ترید در بحران اقتصادی

در دوران بحران اقتصادی که بازارها با نوسانات شدید و عدم قطعیت همراه هستند، بهره‌گیری از استراتژی‌های معاملاتی هوشمندانه می‌تواند تفاوت بین سود و زیان را رقم بزند. تحلیل بنیادی برای درک شرایط کلان اقتصادی، تحلیل تکنیکال برای شناسایی نقاط ورود و خروج، مدیریت ریسک دقیق، و استفاده از روش‌هایی مانند DCA و تنوع‌بخشی، ابزارهایی ضروری برای عبور موفق از این شرایط پرتلاطم هستند. با حفظ نظم ذهنی و پایبندی به برنامه معاملاتی، می‌توان در دوران بحران نیز از فرصت‌های بازار استفاده کرد و سرمایه را از خطرات جدی محافظت نمود.

در این مقاله از مجموعه مقالات معامله‌گر ایرانی، به معرفی و بررسی کامل استراتژی‌های مناسب برای شرایط بحران اقتصادی خواهیم پرداخت.

 

تحلیل بنیادی: کلید موفقیت در معاملات دوران بحران

تحلیل بنیادی عبارتست از ارزیابی شاخص‌های کلان اقتصادی، رویدادهای ژئوپلیتیکی و سیاست‌های بانک مرکزی (برای بررسی ارزش ارز یک کشور). تحلیل بنیادی در طول بحران‌های اقتصادی می‌تواند رمز پیروزی در معاملات باشد. آمار‌های اقتصادی مانند نرخ رشد تولید ناخالص داخلی، نرخ بیکاری و نرخ تورم، شاخص‌های ارزیابی سلامت اقتصادی یک کشور هستند.

معامله‌گران می‌توانند از این آمار و اطلاعات برای پیش بینی سمت و سوی نوسانات جفت ارزها استفاده کنند. به عنوان مثال، اگر اقتصاد یک کشور نشانه‌هایی از رکود را نشان دهد، ارز آن کشور ممکن است در برابر سایر ارزها ضعیف شود. به همین ترتیب، واکنش‌های بانک مرکزی بحران‌ها، از طریق سیاست‌هایی چون کاهش نرخ بهره یا اجری سیاست تسهیل کمی، می‌تواند بر ارزش ارز تأثیر بگذارد.

علاوه بر این، درک جو بازارهای جهانی و تمایلات سرمایه‌گذاران و میزان ریسک پذیری آن‌ها در زمان‌های بحران نیز ضروری است. معامله‌گران می‌توانند خرید ارزهای امن و با ثباتی چون ین ژاپن یا فرانک سوییس که معمولاً در زمان بحران‌های اقتصادی آسیب چندانی نمی‌بینند یا حتی قوی می‌شوند را در نظر گیرند زیرا سرمایه گذاران به دنبال ثبات هستند

استفاده از تحلیل تکنیکال برای شناسایی فرصت‌های معاملاتی

تحلیل تکنیکال یکی از روش‌های خوبی است که معامله‌گران فارکس با استفاده از آن به شناسایی فرصت‌های معاملاتی از طریق تحلیل نمودارها و الگوهای قیمتی می‌پردازند. در زیر به مولفه‌های اصلی تحلیل تکنیکال اشاره داریم:

  1. سطوح حمایت و مقاومت: معامله‌گران باید سطوح قیمتی را پیدا کنند که بازار در گذشته به آن واکنش نشان داده یا روی آنها تثبیت شده است. هر گونه جهش در برخورد با سطح حمایت یا شکست مقاومت نشانه‌ای از فرصت است.
  2. تحلیل روند: شناسایی روندها با استفاده از اندیکاتورهایی  مانند میانگین متحرک به معامله‌گران کمک می‌کند تا بتوانند جهت بازار را تعیین کنند. گرفتن پوزیشن در جهت روند، شانس موفقیت را افزایش می‌دهد.
  3. الگوهای نموداری: الگوهایی  سر و شانه، مثلث و یا پرچم تغییرات قیمت را در آینده را به خوبی نشان می‌دهند. با شناخت این الگوها معامله‌گران می‌توانند زمان برگشت بازار را با دید خوبی پیش‌بینی کنند.
  4. اندیکاتورها و اسیلاتورها: اندیکاتورهایی  RSI و MACD به معامله‌گران کمک می‌کند بتوانند شرایط اشباع خرید یا اشباع فروش را شناسایی کرده و در نتیجه دید بهتری نسبت به نقاط ورود یا خروج خود پیدا کنند. این اندیکاتورها بهترین اندیکاتور برای ترید یک دقیقه نیز هستند.
  5. الگوهای کندل استیک: تحلیل الگوهای کندل استیک می‌تواند درک خوبی از جو بازار و تمایلات معامله‌گران و تشخیص برگشت‌ها ارائه دهد. در صورتیکه با مفاهیم پایه بازار فارکس همچون الگوهای کندلستیک آشنایی ندارید، به صفحه آموزش فارکس مراجعه فرمایید.

مدیریت ریسک: اصل حیاتی برای حفظ سرمایه در شرایط نامطمئن

در بازارهای پرنوسان و بازارهای نامطمئن، نوسانات غیرمنتظره قیمت معمولا به دلیل رویدادهای ژئوپلیتیکی یا خبرهای اقتصادی رخ می‌دهند. مدیریت ریسک به معامله گران اجازه می‌دهد تا حد ضرر متناسب را تنظیم و ضرر‌های احتمالی هر معامله را محدود کنند.

مدیریت ریسک

مدیریت ریسک

با استفاده از یک برنامه معاملاتی سختگیرانه و داشتن انضباط، معامله‌گران قادر خواهند بود از اتخاذ تصمیمات هیجانی در بازارهای متلاطم اجتناب کنند. از جمله قوانین و برنامه‌های انضباطی می‌توان به پایبندی به نسبت ریسک به پاداش و سایز پوزیشن‌ها اشاره کرد.

تنظیم استراتژی‌های معاملاتی متناسب با شرایط بحرانی بازار

جهت تنظیم استراتژی‌های معاملاتی متناسب با شرایط بحرانی بازار باید رویکردی محتاطانه و منعطف داشت. در زیر مراحل اصلی در نظر گرفتن چنین رویکردی با هم مرور خواهیم کرد:

  1. تحلیل بنیادی بازار: برای درک اینکه چگونه شاخص‌های اقتصادی ( تولید ناخالص داخلی، نرخ بیکاری و سیاست‌های بانک مرکزی) تحت تأثیر بحران قرار می‌گیرند، باید تحلیل‌ها را متمرکز بر تحلیل بنیادی کرد. تحولات ژئوپلیتیکی به شدت بر نوسانات ارزی تأثیر می‌گذارد. تفاوت بین ترید روزانه و ترید سوئینگ در فارکس نیز در تحلیل بنیادی نهفته است.
  2. بررسی میزان شدت نوسانات: از اندیکاتورهایی چون اندیکاتور ATR برای ارزیابی شدت تلاطم بازار استفاده کنید. نوسانات و تلاطم بیشتر ممکن است مستلزم گذاشتن حد ضررهای بازتر و سایز پوزیشن‌های کوچکتر باشد.
  3. مدیریت ریسک: پهنه ی ریسک (میزان قرار گرفتن در معرض ریسک روی هر پوزیشن) خود را به درصد کمی‌ از سرمایه خود محدود کنید (مثلا یک تا دو درصد سرمایه روی هر پوزیشن) و از حد ضرر برای محافظت از خود در برابر ضررهای بزرگ استفاده کنید.
  4. تطبیق استراتژی‌ها: از استراتژی‌های دنباله‌روی روند رخت بر بسته و به سمت استراتژی‌های معاملاتی رنج بروید، زیرا ممکن است بازارها رفتار غیر منتظره از خود بروز دهند. بهتر است در مواقع تثبیت قیمت اقدام به گرفتن پوزیشن نمایید.
  5. روی جفت ارزهای اصلی پوزیشن بگیرید: با تمرکز بر جفت ارزهای اصلی (EUR/USD یا USD/JPY) نقدینگی بالا روی این جفت ارزها را در اولویت قرار دهید تا اطمینان حاصل کنید که تحت تاثیر شادوهای قیمتی (نویز بازار) قرار نمی‌گیرید.

کنترل احساسات: راز موفقیت در معاملات پرتلاطم

واکنش‌های هیجانی چون ترس و طمع منجر به اتخاذ تصمیم‌های فی‌الدباهه و متعاقبا ضرر می‌شود. در بحران های اقتصادی و بازارهای پرنوسان، قیمت‌ها می‌توانند به شدت نوسان داشته باشند و باعث فروش یا خرید بیش از حد شود.

با داشتن انضباط، معامله گران به برنامه‌ها و استراتژی‌های معاملاتی خود هر چه بیشتر پایبند و به هیاهوی بازار بی توجه خواهند بود. تمرین تکنیک‌های تمرکز (بطور متناوب نفس عمیق یا استراحت)، به معامله‌گران کمک خواهد کرد تا آرامش و تمرکز خود را حفظ کنند.

علاوه بر این، ژورنال معاملاتی نیز یکی از بهترین ایده‌ها جهت بی توجه بودن به محرک‌های احساسی و تصمیم‌گیری فی‌البداهه است چراکه به صورت خودکار و به مرور سطح کیفی معاملات را بهبود می‌بخشد.

بهره‌گیری از ابزارهای Stop Loss و Take Profit در مدیریت معاملات

گذاشتن حد ضرر (SL) و حد سود (TP) به ویژه در ایام بحران اقتصادی بسیار مهم است. این ابزارها در جهت مدیریت ریسک و محافظت از سرمایه و با خودکار سازی خروج از معاملات بر اساس سطوح قیمت از پیش تعیین شده شده‌اند.

در بازارهای متلاطم، قیمت‌ها معمولا به شدت نوسان می‌کنند و رصد مداوم معاملات هر چه بیشتر چالش برانگیز می‌شود. سفارش حد ضرر، بستن پوزیشن زمانی که میزان ضرر و بازار به قیمت مشخصی می‌رسد را دستور کار قرار می‌دهد. اینگونه از تصمیم‌گیری هیجانی در هنگام ترس یا عدم اطمینان جلوگیری به عمل می‌آید. به ویژه در زمان بحران‌های اقتصادی که نوسانات بازار سریع و وحشیانه می‌شوند، چنین نکته‌ای بسیار مهم است.

برعکس، سفارش حد سود تضمین می‌کند که وقتی بازار به قیمت مورد نظر شما می‌رسد، پوزیشن به صورت خودکار بسته شود. معامله‌گران اینگونه می‌توانند بدون وسوسه و طمع برای کسب سود بیشتر، روی نوسانات مطلوب کسب سود کنند تا در صورت برگشت بازار متحمل ضرر نشوند.

استراتژی متوسط‌گیری قیمت (DCA) در دوران رکود اقتصادی

استراتژی متوسط گیری قیمت (DCA) نیز یک استراتژی موثر برای معامله‌گران در طول ایام بحران اقتصادی است. این استراتژی بدان معناست که به جای باز کردن یک پوزیشن سنگین به یکباره، به صورت پله ای و در فواصل معین و بدون توجه به نوسانات قیمت (برای مثال هفتگی یا هر روز) به وزن پوزیشن خود اضافه کرد.

استراتژی متوسط گیری هزینه دلار

استراتژی متوسط گیری هزینه دلار

با استفاده از این رویکرد به ویژه در دوره‌های عدم اطمینان که بازار چالش‌برانگیز است معامله‌گران با خرید مداوم، میانگین قیمت ورودی خود را کاهش و بالقوه شانس سودآوری خود را افزایش می‌دهند.

علاوه بر این، استراتژی DCA مشوق انضباط نیز هست و تصمیم گیری احساسی را نیز کاهش می‌دهد زیرا در چنین حالتی معامله گران به نوسانات کوتاه مدت بازار واکنش هیجانی نشان نمی‌دهند. در ایام بحران اقتصادی که ترس و وحشت می‌تواند قیمت‌ها را افراطی کاهش دهد، DCA به معامله گران اجازه می‌دهد تا از قیمت‌های پایین‌تر استفاده کرده و میانگین خرید خود را پایین‌تر آورند.

تنوع‌بخشی به سبد سرمایه‌گذاری برای کاهش ریسک کلی

یکی دیگر از استراتژی‌های معاملاتی در بازارهای نامطمئن و بحران‌های اقتصادی، پخش کردن پوزیشن‌ها در چندین جفت ارز به جای تمرکز روی یک جفت ارز است. معامله‌گران اینگونه می‌توانند ریسک‌های مرتبط با نوسانات و تلاطم بازار را کاهش دهند.

وقتی اقتصاد جهانی بی ثبات است، برخی ارزها تقویت و برخی دیگر ضعیف می‌شوند. با داشتن یک سرمایه‌گذاری متنوع معامله‌گران می‌توانند از تمام فرصت‌های بازارهای مختلف استفاده و تأثیر منفی نوسانات نامطلوب ارزها را کم کنند. برای مثال، اگر یک معامله گر هم روی ارزهای اصطلاحا مامن یا سیف هیون (مانند USD یا JPY) و هم ارزهای پرریسک (مانند ارز اقتصادهای نوظهور) پوزیشن بگیرد، می‌تواند ضرر احتمالی در دوران بحران اقتصادی را با سود حاصل از ارزهای پایدارتر خنثی کند.

در کل تنوع‌بخشی و داشتن سبدی از سرمایه گذاری‌ها به مدیریت ریسک کمک شایانی می‌کند. باید توجه داشت که ارزهای مختلف ممکن است واکنش متفاوتی به رویدادهای اقتصادی نشان دهند. با تنوع بخشی می‌توان انعطاف‌پذیری سرمایه خود را افزایش داد تا در بحران‌های اقتصادی دچار آسیب جدی نشد.

سوالات متداول درباره ی استراتژی‌های ترید در بحران اقتصادی

در طول دوران بحران اقتصادی بهتر است از تحلیل تکنیکال استفاده کرد یا تحلیل بنیادی؟

بهتر است در بحران‌های اقتصادی، سرمایه گذاری خود را با تمرکز بر تحلیل بنیادی انجام داد.

استراتژی میانگین گیری هزینه دلار یا DCA چیست؟

این استراتژی به سنگین کردن یک پوزیشن به صورت پله ای و در فواصل زمانی مشخص اطلاق می‌گردد.

آیا استفاده از تنوع‌بخشی در دوران بحران اقتصادی بهتر است یا رونق اقتصادی؟

استفاده از تنوع‌بخشی به دلیل اینکه اساسا در چهت پایین آوردن ریسک است در دوران بحرن اقتصادی بیشتر توصیه می‌شود.

لطفا به این مطلب امتیاز دهید

نظرات

0 نظر در مورد استراتژی‌های ترید در بحران اقتصادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.