جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو

اندیکاتور اسمارت مانی (Smart Mony)

فهرست مطالب
اندیکاتور اسمارت مانی (Smart Mony)

اندیکاتور اسمارت مانی (Smart Mony)

اندیکاتور اسمارت مانی با هدف شناسایی حرکات سرمایه‌گذاران حرفه‌ای و تحلیل جریان ورود و خروج پول هوشمند، می‌تواند ابزاری کلیدی در درک روند بازار باشد. این شاخص با تمرکز بر نوسانات ابتدایی و انتهایی بازار، به معامله‌گران کمک می‌کند تا واگرایی‌های مهم را شناسایی کرده و استراتژی‌های دقیق‌تری تدوین کنند. با این حال، استفاده ترکیبی از این اندیکاتور با سایر ابزارهای تحلیلی برای کاهش ریسک و افزایش دقت تحلیل توصیه می‌شود.

در مقاله امروز از مجموعه مقالات معامله‌گر ایرانی، به معرفی و بررسی اندیکاتور اسمارت مانی یا شاخص پول هوشمند خواهیم پرداخت و نیز مزایا و محدودیت های این شاخص را برخواهیم شمرد. با ما همراه باشید.

تعریف اندیکاتور اسمارت مانی در تحلیل تکنیکال

در بازار پویا و پیچیده فارکس که جفت ارزها هر دم به رقص در می‌آیند، اندیکاتور اسمارت مانی (Smart Mony) چراغ راهی است برای سرمایه‌گذاران زیرک. این ابزار معتبر، که گاهی از با نام شاخص پول هوشمند نیز یاد می‌شود، معاملات اشخاص حقیقی و حقوقی یا همان «پول هوشمند» را از هم متمایز می‌کند. اما چگونه می‌توان فرق بین اندیکاتور اسمارت مانی برای خرید و اندیکاتور اسمارت مانی برای فروش را تشخیص داد؟ چقدر می‌توان برای پیش بینی بازار به اندیکاتور اسمارت مانی اعتماد کرد؟

این موضوع ریشه در این فرض دارد که در آغاز بازار معامله‌گران به خبرهای شبانه واکنش نشان می‌دهند و تصمیمات عجولانه می‌گیرند. از سوی دیگر، سرمایه گذاران باتجربه اغلب معاملات خود را در ساعات پایانی سشن معاملاتی انجام می‌دهند (به عبارتی پس از تحلیل و پردازش رویدادهای روز). و اینجاست که اندیکاتور اسمارت مانی شکل می‌گیرد.

اندیکاتور اسمارت مانی (Smart Mony) یکی از ابزارهایی است که درک ارزشمندی را در مورد شاخص‌های واگرایی بین پول هوشمند و جو غالب بازار به دست می‌دهد.

نحوه محاسبه و پارامترهای کلیدی اندیکاتور اسمارت مانی

سرمایه‌گذارانی که به دنبال بهترین اندیکاتور اسمارت مانی هستند، اغلب به شاخص پول هوشمند (SMI) مراجعه می‌کنند. این اندیکاتور بازتابی است از معاملات با تجربه‌ترین معامله‌گران بازار. درک محاسبات این شاخص بینش عمیق‌تری از نقش اندیکاتور Smart Money در تحلیل‌ها ارائه می‌دهد.

استراتژی‌های نیم ساعت اول بازار و یک ساعت پایانی

رویکرد عرف برای محاسبه شاخص جریان پول هوشمند یا همان اندیکاتور اسمارت مانی (Smart Mony) نیاز به توجه دقیق به نوسانات بازار در زمان‌های مشخص دارد: نیم ساعت اول معاملات و یک ساعت آخر قبل از بسته شدن. اندیکاتور اسمارت مانی (Smart Mony) تغییر اسمی‌ بازار برای مثال در شاخص S&P 500 در بازه زمانی 9:30 صبح تا 10:00 صبح را (که عمدتاً تحت تأثیر سرمایه گذاران خرد است) را می‌گیرد و آن را از ارزش اندیکاتور اسمارت مانی (Smart Mony) روز قبل کم می‌کند. برعکس، تغییر در ساعت 3:00 بعد از ظهر الی ساعت 16:00 (زمانی که معمولا اشخاص حقوقی فعال‌ تر هستند) به اندیکاتور اسمارت مانی (Smart Mony) اضافه می‌شود. اینگونه بازتابی از تصمیمات استراتژیک اتخاذ شده توسط پول هوشمند یا اسمارت مانی به دست می‌آید. از دیگر استراتژی‌های مرتبط با نهادهای حقوقی بازار می‌توان به استراتژی ICT نیز اشاره کرد.

تغییرات شاخص پول هوشمند برای افزایش دقت

برای افزایش دقت شاخص پول هوشمند، مدل‌ متفاوت و جدیدی برای محاسبه اندیکاتور اسمارت مانی در سال 1997 نیز طراحی و معرفی شد. در روش جدید تلاش برای فیلتر کردن تصمیمات هیجانی و عجولانه‌ای بود که ممکن است عملکرد برای مثال شاخص S&P 500 را به ویژه در نیم ساعت اول معاملات تحت تاثیر قرار داده و آن را منحرف کند. معرفی این مدل نشان می‌دهد که مدل اصلی اندیکاتور اسمارت مانی (Smart Mony)، اگرچه سودمند است، اما هم‌چنان می‌تواند برای ارائه تصویر واضح‌تری از روند شاخص پول هوشمند هر چه بیشتر بهینه شود.

اندیکاتور اسمارت مانی

اندیکاتور اسمارت مانی

در هر حال هم‌چنان تلاش‌ها برای رسیدن به دقیق‌ترین بازتاب رفتار پول هوشمند برای هر چه بهتر کردن کیفیت محاسبات اندیکاتور Smart Money ادامه دارد.

کاربردهای اصلی اندیکاتور اسمارت مانی در تحلیل رفتار سرمایه‌گذاران حرفه‌ای

معامله‌گرانی که به دنبال داشتن دست بالا در بازارها هستند، اغلب اندیکاتور اسمارت مانی (Smart Mony) را هم‍‌چون ابزاری حیاتی برای جهت‌یابی در دورنمای اقتصادی خود می‌بینند. با درک معیارهای پشت اندیکاتور اسمارت مانی، افراد می‌توانند از آن برای تنظیم بهتر استراتژی‌های معاملاتی خود استفاده کنند که مستلزم رعایت تایید شدن روند و نیز واگرایی‌ها از سوی سایر اندیکاتورها است.

تایید روند بازار با استفاده از اندیکاتور اسمارت مانی (Smart Mony)

هنگامی‌که جهت اندیکاتور اسمارت مانی با روند بازار بزرگ همسو می‌شود، اعتبار بیشتری به آن می‌بخشد. افزایش مداوم اندیکاتور اسمارت مانی در کنار سایر شاخص‌های بازار را می‌توان به‌ عنوان تأییدی بر ادامه فاز صعودی تلقی کرد. این در حالی است که کاهش‌های موازی اندیکاتورها با هم نشان‌دهنده فشار نزولی است که ممکن است به زودی هم پایان نیابد!

درک واگرایی‌های صعودی و نزولی

تفاوت بین اندیکاتور اسمارت مانی (Smart Mony) و جهت کلی بازار دید خوبی را به معامله‌گر ارائه می‌دهد. واگرایی صعودی زمانی اتفاق می‌افتد که بازار در یک روند نزولی قرار دارد، اما اندیکاتور اسمارت مانی روند صعودی دارد، که حکایت از بازگشت احتمالی به سمت صعودی شدن دارد. از طرف دیگر، زمانی که بازارها در حال صعود هستند، اما اندیکاتور اسمارت مانی شروع به نزول می‌کند، واگرایی نزولی مشاهده می‌شود که احتمالاً نشانه سقوط قریب الوقوع است.

سرمایه گذاران زیرک این اختلافات را رصد می‌کنند، زیرا معمولا پیش از برگشت بازار این اندیکاتور سیگنال آن را می‌دهد، اگرچه زمان‌بندی دقیق متغیر است و تضمینی روی آن نیست.

مزایای استفاده از اندیکاتور اسمارت مانی در معاملات

در زیر به صورت اجمالی به مزایای استفاده از اندیکاتور اسمارت مانی در فارکس اشاره داریم:

  1. دید بهتر از بازار: اندیکاتور اسمارت مانی (Smart Mony) به تریدر کمک می‌کند تا فعالیت سرمایه گذاران حقوقی یا “پول هوشمند” را شناسایی کند و بینش خوبی در مورد روند حاکم بازار و نقاط برگشت‌ احتمالی ارایه می‌دهد.
  2. بهبود مدیریت ریسک: درک حرکات پول هوشمند به معامله‌گران اجازه می‌دهد تا جو بازار و نوسانات بازار را بهتر ارزیابی و ریسک‌ها را بهتر مدیریت کنند.
  3. تأیید روند: اندیکاتور اسمارت مانی یکی از بهترین ابزارها برای تأیید روند موجود است و به معامله‌گران این امکان را می‌دهد تا وقتی ورود و خروج پول هوشمند را با تحلیل خود انطباق می‌دهند، با اعتماد به نفس بیشتری وارد بازار شوند.
  4. زمان بندی ورود و خروج: اندیکاتور اسمارت مانی با برجسته کردن الگوهای موجود در خرید یا فروش بازیگران حقوقی، به مشخص کردن نقاط ورودی و خروج بهینه کمک کند.

تفسیر سیگنال‌های خرید و فروش در اندیکاتور اسمارت مانی

اما چگونه باید سیگنال‌های خرید و فروش در اندیکاتور اسمارت مانی را تفسیر کرد؟ پیش از هر چیز نباید از یاد برد که این سیگنال‌ها بر اساس معاملات اشخاص حقوقی است.

  1. سیگنال خرید: به دنبال افزایش محسوس حجم خرید یا واگرایی صعودی باشید. در این حالت قیمت کف‌های جدید می‌سازد در حالی که اندیکاتور اسمارت مانی کف‌های بالاتری را نشان می‌دهد. این نشان می‌دهد که پول هوشمند در حال جمع کردن پوزیشن‌ها است (اصطلاح بورسی: بار زدن پوزیشن ها)، و این نشان دهنده حرکت احتمالی قیمت به سمت بالا است.
  2. سیگنال فروش: سیگنال فروش با افزایش حجم فروش یا واگرایی نزولی نشان داده می‌شود. در این حالت قیمت بالا و بالاتر می‌رود اما اندیکاتور اسمارت مانی سقف‌های پایین‌تری را نشان می‌دهد. این نشان می‌دهد که پول هوشمند در حال عرضه پوزیشن‌ها است و بیانگر آغاز احتمالی روند نزولی است.
بورس امریکا و اندیکاتور اسمارت مانی

بورس امریکا و اندیکاتور اسمارت مانی

محدودیت‌ها و نکات احتیاطی در استفاده از SMI

باید توجه داشت که صندوق‌های قابل معامله (ETF) به بازیگران برجسته بازار تبدیل شده‌اند. این صندوق‌ها اغلب پرتفوی خود را در پایان روز اصلاح می‌کنند و از همین رو است که حجم معاملات در دقایق پایانی سشن افزایش می‌یابد. این بده بستان‌های ساعات پایانی، مرز بین پول هوشمند و معمولی را کمی‌ مخدوش می‌کند و پتانسیل اندیکاتور اسمارت مانی را برای تشخیص ماهیت واقعی این معاملات در ساعت پایانی با چالش مواجه می‌کند.

هرچند جذابیت نظری دستیابی به نتایج و سیگنال‌های اندیکاتور اسمارت مانی قوی است، با این حال سابقه آن تصویر متفاوتی را ترسیم می‌کند. سابقه نشان می‌دهد که نتایج آن در حد شیر یا خط کردن است! گرچه در موارد خاص، نشانه‌هایی برای تغییر قریب الوقوع روند بازار ارائه کرده است، اما به همان اندازه در ارائه اطلاعات قوی و مفید نیز دچار چالش شده است.

اندیکاتور اسمارت مانی نیز همچون سایر اندیکاتورها نباید به عنوان تنها ستونی که استراتژی‌های معاملاتی بر پایه آن بنا می‌شوند، تلقی شود. بلکه باید آن را با سایر شاخص‌ها در هم تنید تا رویکرد دقیق‌تر و جامع‌تری شکل گیرد.

مقایسه اندیکاتور اسمارت مانی با سایر شاخص‌های حجم معاملات

استفاده از اندیکاتور اسمارت مانی در کنار سایر اندیکاتورهای تکنیکال مانند مکدی MACD یا میانگین‌های متحرک، ما را به جایگاهی مستحکم تر می‌رساند. شایان ذکر است هر چند برخی از اندیکاتور اسمارت مانی به عنوان یک اندیکاتور ابتکاری یاد می‌کنند، اما دقت آن باعث می‌شود که اساسا از جمله ابزارهای پیش‌بینی کننده بازار لقب گیرد. در زیر جدولی برای مقایسه اندیکاتور اسمارت مانی با سایر اندیکاتورها ارایه شده است:

اندیکاتور

موفقیت محسوس

مشکل عدم اعتبار

استفاده رایج

اندیکاتور اسمارت مانی

هشدار در خصوص ریزش بازارها در سال 2018

سیگنال خطا در خصوص بازار در سال 2007

واگرایی

مکدی

سیگنال کراس خطوط پیش از رکود 2008

سیگنال با تاخیر که منجر به از دست رفتن فرصت‌های خوبی شد

تایید روند

میانگین متحرک

هشدار در خصوص سقوط در سال 2010

اثرات نویز و شادو که نادیده گرفته شد

مومنتوم بازار

سوالات متداول درباره ی اندیکاتور اسمارت مانی

نام دیگر اندیکاتور اسمارت مانی چیست؟

به اندیکاتور اسمارت مانی، شاخص پول هوشمند نیز گفته می‌شود.

اندیکاتور اسمارت مانی بر پایه معاملات اشخاص حقوقی  محاسبه می‌شود یا اشخاص حقیقی؟

اندیکاتور اسمارت مانی بر اساس معاملات اشخاص حقوقی یا صندوق‌ها محاسبه می‌شود.

جهت مخالف روند اندیکاتور اسمارت مانی و نمودار قیمت حاکی از چه چیز است؟

جهت مخالف روند اندیکاتور اسمارت مانی و نمودار قیمت نسبت به یکدیگر نشانه واگرایی و حاکی از برگشت قریب الوقوع بازار است.

لطفا به این مطلب امتیاز دهید

نظرات

0 نظر در مورد اندیکاتور اسمارت مانی (Smart Mony)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.