جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو

شاخص داوجونز چیست؟ | چرا داوجونز در فارکس مهم است؟

فهرست مطالب
شاخص داوجونز چیست؟ | چرا داوجونز در فارکس مهم است؟

شاخص داوجونز چیست؟ | چرا داوجونز در فارکس مهم است؟

معروف‌ترین شاخص بازار بورس سهام امریکا داوجونز نام دارد. شاید بتوان گفت داوجونز هم‌چون دماسنجی است برای ارزیابی سلامت اقتصاد امریکا و بر ارزش دلار آمریکا (USD) بسیار تأثیرگذار است. زمانی که شاخص داوجونز بالا می‌رود، معمولاً نشان‌دهنده اعتماد سرمایه‌گذاران و رشد اقتصادی است که منجر به قوی‌تر شدن دلار می‌شود. در مقابل، کاهش شاخص داوجونز نشان دهنده عدم اطمینان در میان فعالان اقتصادی بوده و دلار را تضعیف می‌کند.

در مقاله امروز از مجموعه مقالات معامله‌گر ایرانی، خواهیم گفت شاخص داوجونز چیست، نماد شاخص داوجونز حاکی از چیست و نحوه معامله و تاثیر این شاخص در فارکس چگونه است. با ما همراه باشید.

شاخص داوجونز (Dow Jones) چیست؟

شاخص میانگین صنعتی داوجونز (DJIA)، که معمولاً از آن با نام داوجونز یا اصطلاحا داو یاد می‌شود، یک شاخص بازار سهام است که عملکرد 30 شرکت بزرگ و سهامی‌ عام در امریکا را اندازه‌گیری می‌کند.

شاخص بورس داوجونز که در سال 1896 توسط چارلز داو و ادوارد جونز تأسیس شد، همچون دماسنج سلامت اقتصاد و بازار سهام امریکا عمل می‌کند.

باید توجه داشتن که داو یک شاخص وزنی قیمتی است. به عبارتی شرکت‌هایی که قیمت سهام بالاتری دارند نسبت به شرکت‌هایی که قیمت پایین‌تری دارند، تأثیر بیشتری بر شاخص دارند.

این شاخص طیف متنوعی از صنایع را در بر می‌گیرد، از شرکت‌های فناوری گرفته تا کالاهای مصرفی.

چرا شاخص داوجونز برای معامله‌گران فارکس مهم است؟

شاخص داو جونز (DJIA) به عنوان یک عامل کلیدی برای ارزیابی جو بازار و سلامت اقتصادی امریکا عمل می‌کند که اثر آن در ارزش ارز امریکا یعنی دلار تجلی می‌یابد. عملکرد قوی داو منعکس کننده اعتماد سرمایه‌گذاران به اقتصاد امریکا است که منجر به تقویت دلار آمریکا با سرازیر شدن سرمایه به این کشور می‌شود.

از سویی دیگر، کاهش داو نشان دهنده نگرانی‌های اقتصادی است و معامله‌گران را ترغیب می‌کند تا دلار را بفروشند و سراغ سایر ارزها بروند.

شاخص داوجونز چيست

شاخص داوجونز چيست

شایان ذکر است، نوسانات شاخص داوجونز بر انتظارات از نرخ بهره و تصمیمات سیاست پولی فدرال رزرو نیز تأثیر می‌گذارد.

نحوه تحلیل شاخص داوجونز در بازار فارکس

برای تحلیل شاخص داو جونز در بازار فارکس، معامله‌گران باید عملکرد آن را در کنار شاخص‌های کلیدی اقتصادی، همچون رشد تولید ناخالص داخلی، آمار اشتغال، و نرخ تورم بررسی کنند. کلیه این عوامل بر احساسات سرمایه‌گذاران، جو بازار و قدرت ارز تأثیر گذار هستند.

همچنین، معامله‌گران باید به همبستگی بین شاخص بورس داوجونز و جفت ارزهای اصلی، به ویژه دلار امریکا توجه کنند، زیرا نوسانات در شاخص داوجونز می‌تواند بر تقاضای دلار تأثیر می‌گذارد.

توجه به رویدادهای اقتصادی جهانی و تحولات ژئوپلیتیکی که می‌تواند بر اعتماد بازار تأثیر بگذارد نیز ضروری است. چراکه منجر به نوسانات شدید در شاخص داو جونز و فارکس می‌شوند.

روش‌های معامله داوجونز در فارکس (CFD، فیوچرز و ETF)

توجه داشت باشید که معامله‌گران فارکس نمی‌توانند شاخص داوجونز را به معنای سنتی آن خریداری کنند. این شاخص به خودی خود برای معامله و سرمایه‌گذاری در دسترس نیست، فقط مشتقات آن همچون CFD‌ها، معاملات آتی و اختیار معامله (آپشن) جهت معامله در دسترس است.

YM CFD

YM CFD یکی از مشتقه های شاخص داوجونز است. CFD یک قرارداد برای تفاوت است که مشابه قرارداد آتی است.

این ابزار 23 ساعت در طول روز معامله می‌شود. نمودار CFD داوجونز معادل نمودار همان دارایی است.

آپشن‌ها

آپشن ها در شکل کلاسیک خود، شرط‌بندی روی نوسان قیمت در آینده هستند: آپشن‌های خرید برای شرط‌بندی روی رشد هستند، و آپشن‌های فروش برای شرط‌بندی روی کاهش هستند.

اگر قیمت بالاتر از مقدار تعیین شده در نقطه خاصی در آینده باشد که در شرایط آپشن تعیین شده است، می‌توانید در یک اختیار خرید درآمد کسب کنید. برعکس، یک اختیار فروش (آپشن فروش) در شرایط مخالف سود می‌دهد: اگر قیمت پس از یک زمان معین کمتر از مقدار معین باشد.

معاملات آتی

قراردادهای آتی به معامله‌گران اجازه می‌دهند معاملات خرید و فروش انجام دهند. از آن‌جا که این قراردادها در بازار سهام معامله می‌شوند، معامله‌گران و سرمایه‌گذاران به اطلاعات مربوط به حجم معاملات دسترسی دارند. معاملات آتی شاخص هم برای معاملات بلندمدت و هم برای معاملات کوتاه مدت مناسب است.

شاخص بورس داوجونز

شاخص بورس داوجونز

عوامل مؤثر بر نوسانات شاخص داوجونز در فارکس

شاخص داوجونز هم تحت تأثیر عوامل کلان اقتصادی و هم وضعیت اقتصاد امریکا است. معاملات بلندمدت باید بیشتر مبتنی بر تحلیل وضعیت اقتصاد جهانی باشد، در حالی که معاملات کوتاه‌مدت باید متکی بر تغییرات اقتصادی کشور باشد.

رویدادهای اقتصادی

شاخص داوجونز آمریکا به وضعیت موجود در عرصه اقتصاد جهانی حساس است. همکاری اقتصادی ثمربخش بین امریکا و سایر اقتصادهای بزرگ جهان و وضعیت سیاسی باثبات، به پویایی و مثبت بودن شاخص داوجونز کمک می‌کند.

وضعیت داخل کشور امریکا نیز مهم است: نشانه‌هایی از اقتصاد سالم امریکا چون نرخ بهره پایین، تورم پایین، بهره‌وری بالای نیروی کار به رشد داوجونز کمک می‌کنند.

نرخ تبدیل دلار آمریکا

معمولا با قدرت گرفتن شاخص داو جونز، ارزش دلار آمریکا نیز قوی می‌شود.

اخبار

ارزش آتی شاخص داوجونز بیشتر تحت تأثیر اخبار مهم مربوط به اقتصاد امریکا است، از جمله جلسات کمیته بازار آزاد فدرال امریکا (FOMC)، آمار بیکاری و صورت دستمزد بخش غیر کشاورزی (NFP)، شاخص قیمت مصرف کننده (CPI).

انتشار چنین اخباری در کوتاه مدت باعث افزایش نوسان شاخص داو می‌شود. در میان مدت، اگر مقادیر واقعی برابر یا بهتر از پیش بینی‌ها باشد، تأثیر مثبتی بر داو جونز خواهد داشت.

گزارش درآمد شرکتها

شرکت‌های فهرست شده در شاخص داوجونز آمریکا گزارش‌های سود فصلی را منتشر می‌کنند. بسته به گزارش شرکت‌های مهم (مثبت یا منفی بودن)، شاخص داو می‌تواند نوساناتی را تجربه کند.

بهترین بروکرها برای معامله شاخص داوجونز در فارکس

اما ای بسا بهترین بروکر های فارکس، در زمینه معامله شاخص‌های بورس امریکا نباشند! در زیر به بروکرهای مناسب برای معامله روی شاخص داو اشاره شده است:

Pepperstone

بروکر پپرستون را شاید بتوان یکی بهترین بروکرها برای برای معامله روی شاخص داوجونز دانست. بروکر Pepperstone یک محیط معاملاتی عالی برای شاخص داوجونز با اسپردهای پایین و سرعت اجرای بالا فراهم می‌کند. بروکر Pepperstone که ابزارهای معاملاتی پیشرفته و پلتفرم قابل اعتماد آن شهره است، همواره یک انتخاب خوب برای معامله‌گران باتجربه و جدید است که تمرکز آنها بر روی معامله شاخص داوجونز در متاتریدر است.

Alpari

دیگر انتخاب برتر برای معاملات شاخص داوجونز بروکر مطرح آلپاری است. بروکر آلپاری شرایط معاملاتی خوبی را برای شاخص داوجونز فراهم می‌کند. این بروکر دارای اسپردهای نسبتا پایین، لوریج انعطاف‌پذیر و پلتفرم‌های معاملاتی معتبر است. معامله شاخص داوجونز در آلپاری ایده‌آل برای معامله‌گرانی است که به دنبال معامله شاخص داوجونز امریکا هستند.

Plus500

دیگر بروکر مطرح در زمینه ارایه خدمات معامله شاخص های بورسی بروکر Plus500 است که حتما تبلیغات آن را اینجا و آنجا دیده ید. این بروکر دارای یک پلت فرم امن و کاربرپسند برای معامله قراردادهای داوجونز است. Plus500 با مجوزهای نظارتی قوی و اقدامات قوی جهت حفاظت از سرمایه گذار، برای معامله‌گرانی که به دنبال بروکر قابل اعتماد برای معامله روی این شاخص داوجونز هستند، ایده آل است.

تبلیغات بروکر Plus500

تبلیغات بروکر Plus500

XM

بروکر XM که از دیرباز معرف حضور معامله‌گران ایرانی است. این بروکر که همیشه منابع آموزش فارکس و وبینارهای آنلاین مفیدی برای حمایت از معامله‌گران در دستور کار دارد، در زمینه خدمات شاخص ها هم خوب عمل کرده است. رابط کاربر پسند و پشتیبانی جامع پلتفرم، این بروکر را به انتخابی عالی برای مبتدیان تبدیل کرده است.

مقایسه شاخص داوجونز با S&P 500 و نزدک در بازار فارکس

شاخص داو جونز، S&P500 و نزدک سه شاخص اصلی بازار سهام امریکا هستند که هر یک صنعت متفاوتی از بازار را نشان می‌دهند. داوجونز، متشکل از 30 شرکت بزرگ است، که اغلب عملکرد صنایع قدیمی‌ را منعکس می‌کند، این در حالی است که S&P500، با داشتن یک مجموعه گسترده تر مشتمل بر 500 سهام، دیدی جامع‌تر از اقتصاد امریکا را به تصویر می‌کشد و معیاری برای سلامت بازار در نظر گرفته می‌شود. شاخص نزدک، که متمرکز بر شرکت‌های مبتنی بر فناوری و رشد است، نسبت به تغییرات در بخش فناوری حساس‌تر است.

شاخص داوجونز

شاخص داوجونز

معمولا هر گونه افزایش نزدک معمولا منجر به افزایش تقاضا برای دلار امریکا می‌شود زیرا سرمایه‌گذاران به دنبال سرمایه گذاری بر روی بخش فناوری هستند، در حالی که تغییرات در شاخص بورس داوجونز یا S&P500 می‌تواند بر نحوه مدیریت ریسک تأثیر بگذارد و سرمایه‌ها را به سمت ارزهای امن مانند ین ژاپن یا فرانک سوئیس هدایت کند.

معامله‌گران در بازار فارکس به دقت این شاخص‌ها را تحت رصد دارند، زیرا آنها بر احساسات سرمایه گذار، جو بازار و قدرت ارز تأثیر می‌گذارد.

سوالات متداول درباره ی شاخص داوجونز

شاخص داوجونز در چه سالی و توسط چه کسی تاسیس شد؟

شاخص داوجونر که در سال 1896 توسط چارلز داو و ادوارد جونز تأسیس شد.

چه نوع شرکت‌هایی در داوجونز گنجانده شده‌اند؟

داوجونز شامل شرکت‌های بزرگ و با سابقه از صنایع مختلف از فناوری و خدمات مالی گرفته تا بهداشت و سلامت و کالاهای مصرفی است.

چرا داوجونز برای سرمایه‌گذاران مهم است؟

شاخص داوجونز همچون یک شاخص کلیدی برای ارزیابی سلامت بازار سهام و اقتصاد امریکا عمل می‌کند.

5/5 - (1 امتیاز)

نظرات

0 نظر در مورد شاخص داوجونز چیست؟ | چرا داوجونز در فارکس مهم است؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.