جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو

شاخص نزدک در فارکس چیست؟ روش‌های معامله Nasdaq در فارکس

فهرست مطالب
روش‌های معامله Nasdaq در فارکس

روش‌های معامله Nasdaq در فارکس

شاخص نزدک که معمولاً به آن NASDAQ Composite نیز گویند، یک شاخص بازار سهام است که بیش از 3000 سهام در آن فهرست شده‌اند. عملکرد سهام فناوری و شرکت‌های بزرگ پذیرفته شده در بورس نزدک امریکا بر جو بازار جهانی و ارزش ارزها تأثیرگذار است. این موضوع به ویژه برای ارزهای مرتبط با اقتصادهایی که به شدت تحت تأثیر بخش های فناوری هستند مهم است،: یعنی دلار آمریکا. علاوه بر این، رصد آمار اقتصادی و گزارش‌ سود شرکت‌های فهرست شده در نزدک نیز می‌تواند بستر ارزشمندی را برای تصمیم‌گیری‌های معاملاتی و مدیریت ریسک در بازار فارکس فراهم کند.

در مقاله امروز از مجموعه مقالات معامله‌گر ایرانی، به معرفی و بررسی شاخص نزدک در فارکس، روش‌های معامله و روش‌های تحلیل نزدک خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

شاخص نزدک (Nasdaq) چیست؟

اما شاخص نزدک در فارکس چیست؟ شاخص نزدک، یک شاخص بازار سهام است که شامل بیش از 3000 سهام موجود در بورس اوراق بهادار NASDAQ است. شاخص نزدک که در سال 1971 تأسیس شد، به دلیل تمرکز بالای آن بر فناوری و شرکت‌های مبتنی بر اینترنت شناخته شده است. همین موضوع کافیست تا آن را به یک نماگر کلیدی برای عملکرد بخش فناوری و کسب‌وکارهای رشد محور تبدیل کند.

شرکت‌های بزرگتر تأثیر بیشتری بر عملکرد کلی شاخص نزدک دارند. نکته اینکه این ویژگی می‌تواند منجر به نوسانات شدید در شاخص نزدک بر اساس عملکرد چند شرکت بزرگ مانند اپل، مایکروسافت و آمازون شود.

شاخص نزدک در فارکس همچنین معیاری برای صندوق‌های سرمایه‌گذاری و صندوق‌های قابل معامله (ETF) است که بر روی فناوری و سهام رشدی (Growth) تمرکز دارند.

اگرچه کفه شرکت‌های مبتنی بر فناوری و اینترنت به شدت روی این شاخص سنگینی می‌کند، اما صنایع مختلفی مانند بیوتکنولوژی، بهداشت و سلامت و خرده‌فروشی و مالی را نیز در بر می‌گیرد.

چرا معامله‌گران فارکس به شاخص Nasdaq علاقه دارند؟

شاخص نزدک در فارکس معیار خوبی برای سنجش سلامت کلی اقتصاد جهانی و عملکرد بخش فناوری است. این بخش محرک خوبی برای رشد اقتصادی است. بسیاری از شرکت‌های بزرگ فناوری که در شاخص نزدک فهرست شده اند (مانند اپل، آمازون و گوگل)، تأثیر بسزایی بر جو بازارها دارند.

نماد شاخص نزدک در فارکس

نماد شاخص نزدک در فارکس

نوسانات شاخص نزدک معمولا نشان دهنده تغییر در اعتماد سرمایه گذار است و متعاقباً بر ارزش دلار امریکا تأثیر می‌گذارد. مثلا، عملکرد قوی شاخص نزدک ممکن است منجر به افزایش سرمایه‌گذاری در امریکا شود و تقاضا برای دلار آمریکا در برابر سایر ارزها را افزایش دهد.

علاوه بر این، معامله‌گران اغلب همبستگی بین جفت ارزها و شاخص‌های سهام را برای شناسایی فرصت‌های معاملاتی تحلیل می‌کنند. به عنوان مثال، زمانی که شاخص نزدک صعودی است، با تقویت دلار مرتبط است و معامله‌گران را وادار می‌کند تا پوزیشن خرید روی جفت ارز‌های مرتبط با دلار را در نظر بگیرند. در مقابل، نزول شاخص نزدک نشان‌دهنده ریسک‌گریزی در بین سرمایه گذاران است.

روش‌های معامله شاخص نزدک در فارکس

سرمایه‌گذاری و معامله در نماد شاخص نزدک در فارکس (حتی شاخص نزدک در تریدینگ ویو) می‌تواند به طرق مختلف صورت گیرد. در زیر به 3 مورد از آنها اشاره داریم:

  1. صندوق‌های قابل معامله (ETF): ETF‌ها صندوق‌های سرمایه گذاری هستند که عملکرد یک شاخص خاص را دنبال می‌کنند. سرمایه‌گذاران می‌توانند سهام ETF که شاخص نزدک را دنبال می‌کند را بخرند و بفروشند.
  2. شاخص آتی: سرمایه‌گذاران می‌توانند قراردادهای آتی شاخص نزدک را معامله کنند. این قراردادها، قراردادهایی برای خرید یا فروش شاخص با قیمت از پیش تعیین شده در تاریخ آتی است.
  3. آپشن‌ها: برخی از معامله‌گران نیز روی آپشن‌ها در شاخص نزدک معامله می‌کنند. آپشن‌ها نوعی حق را اعطا می‌کند، (نه تعهدی)، برای خرید یا فروش شاخص یا ETF به قیمت مشخص در یک بازه زمانی معین.

ساعت‌های مناسب برای ترید Nasdaq در بازار فارکس

بسته به استراتژی و دارایی انتخابی شما جهت معامله، ساعات مناسب برای تحلیل نزدک و ترید در شاخص نزدک متفاوت خواهد بود. با این حال، زمانی که نوسانات و تلاطم بازار افزایش می‌یابند معمولا بهترین فرصت‌ها برای سود نیز پیش می‌آیند.

میانگین نوسانات برای معاملات شاخص نزدک 0.32 درصد است. در ساعات بازار شاخص نزدک در امریکا، نوسانات به شدت افزایش می‌یابد: یعنی 14.30 الی 23.30 به وقت تهران (12 تا 20 به وقت گیرینویچ) که نوسانات بالاتر از حد متوسط باقی ​​می‌ماند. این ساعات را می‌توان در نمودار زیر مشاهده کرد.

بهترین ساعات ترید شاخص نزدک

بهترین ساعات ترید شاخص نزدک

مقایسه شاخص نزدک با S&P 500 و داوجونز در معاملات فارکس

شاخص نزدک، SP500 و داوجونز مهمترین شاخص‌های بازار سهام امریکا هستند که هر کدام جنبه خاصی از اقتصاد را نشان می‌دهند.

شاخص نزدک به شدت به سمت شرکت‌های فناوری و رشد محور (Growth) متمایل است و آن را به یک دماسنج برای عملکرد بخش فناوری تبدیل می‌کند. در مقابل، SP500 طیف وسیع تری از صنایع، از جمله بخش بهداشت و سلامت، کالاهای مصرفی، و خدمات مالی را در بر می‌گیرد و آن را به شاخص جامع تری از عملکرد کلی بازار تبدیل می‌کند. داوجونز، با تمرکز بر 30 شرکت با سرمایه سنگین (نهنگ)، سلامت اقتصادی شرکت‌های بزرگ را منعکس کند و اغلب به عنوان معیاری برای عملکرد صنعتی دیده می‌شود.

معامله‌گران فارکس باید به دنبال همبستگی بین عملکرد سهام و نوسانات ارزها باشند. به عنوان مثال، رشد شاخص نزدک نشان‌دهنده افزایش اعتماد سرمایه‌گذاران در بخش فناوری است که بالقوه منجر به قوی‌تر شدن دلار آمریکا (با توجه به سرازیر شدن سرمایه گذاری‌های خارجی به سهام آمریکا) می‌شود. برعکس، اگر SP500 بال رود در حالی که داوجونز عقب بماند، نشان دهنده چرخش از بخش‌های سنتی و عرف بازار به سمت سهام رشدی باشد که بر جو بازار و ریسک پذیری معامله‌گران تاثیر گذاشته و آنها را وادار می‌کند تا پوزیشن خود را مطابق با آن تنظیم کنند.

تاثیر اخبار اقتصادی بر نوسانات شاخص نزدک در بازار ارز

زمانی که آمار اقتصادی کلیدی همچون نرخ اشتغال، رشد تولید ناخالص داخلی، نرخ تورم و تمایلات مصرف‌کننده منتشر می‌شوند، به تغییرات فوری در تمایل سرمایه‌گذاران و پویایی بازار منجر می‌شوند.

در صورتی که با مفاهیم پایه و بنیادی بازار فارکس همچون آمار اقتصادی آشنا نیستید به صفحه آموزش فارکس مراجعه نمایید.

مثلا آمار مثبت اقتصادی که نشان دهنده رشد قوی است، ممکن است اعتماد سرمایه گذاران به فناوری و سهام رشدی را افزایش دهد، که به شدت در شاخص نزدک نمود پیدا می‌کنند. همین امر منجر به بالا رفتن قیمت سهام می‌شود و معامله‌گران فارکس را به خرید دلار آمریکا ترغیب می‌کند زیرا آنها بازدهی بالاتری را از سرمایه گذاری‌های مرتبط با اقتصاد پررونق انتظار دارند. برعکس، اخبار منفی اقتصادی می‌تواند منجر به کاهش شاخص نزدک شود و باعث شود معامله‌گران به دنبال دارایی‌ها یا ارزهای امن‌تر مانند ین ژاپن یا فرانک سوئیس باشند و در نتیجه بر ارزش‌گذاری ارز تأثیر بگذارند.

از سویی دیگر، رابطه بین اخبار اقتصادی و شاخص نزدک اثرات موجی در بازار فارکس ایجاد می‌کند. برای مثال، اگر آمار قوی اشتغال منجر به انتظارات افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو شود، می‌تواند دلار آمریکا را تقویت کند زیرا معامله‌گران پیش‌بینی بازدهی بالاتر روی دارایی‌های دلاری دارند. در این حالت،جفت‌ ارزهای فارکس (که شامل دلار آمریکا هستند)، ممکن است شاهد افزایش نوسانات باشند زیرا معامله‌گران به تأثیر فوری بر شاخص نزدک و پیامدهای گسترده‌تر برای سیاست‌های پولی واکنش نشان می‌دهند.

سوالات متداول درباره ی شاخص نزدک در فارکس

  1. چه نوع شرکت‌هایی در شاخص نزدک فهرست شده‌اند؟
    بخش عمده‌ای از شرکت‌های فهرست شده در شاخص نزدک را شرکت‌های فعال در حوزه فناوری تشکیل می‌دهند.
  2. شاخص نزدک در چه سالی تأسیس شد؟
    شاخص نزدک در سال ۱۹۷۱ با ارزش اولیه ۱۰۰ راه‌اندازی شد.
  3. اهمیت شاخص نزدک در بازار سهام چیست؟
    شاخص نزدک به عنوان معیاری برای ارزیابی عملکرد شرکت‌های فناوری و نوآور در بازار سهام آمریکا عمل می‌کند و نشان دهنده سلامت و روند این بخش از اقتصاد است.

5/5 - (1 امتیاز)

نظرات

0 نظر در مورد شاخص نزدک در فارکس چیست؟ روش‌های معامله Nasdaq در فارکس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.