تأثیر ارزهای دیجیتال بر بازار فارکس
افزایش محبوبیت ارزهای دیجیتال میتواند منجر به تغییرات قابل توجهی در ساز و کار بسیاری از بازارها از جمله بازار فارکس شود. درک این تأثیرات به معاملهگران کمک میکند تا بتوانند نوسانات را بهتر پیشبینی کنند، استراتژی های خود را اصلاح کنند و فرصتهای معاملاتی جدید را شناسایی کنند.
اما آیا ارز های دیجیتال بر بازار فارکس تاثیر می گذارند؟ در پاسخ باید گفت ارزهای دیجیتال میتوانند بر ارزش ارزهای فیات، حجم معاملات و احساسات سرمایهگذاران تأثیر بگذارند. از همین رو اطلاع از اثر ارز های دیجیتال بر فارکس برای معاملهگران ضروری است.
در مقاله امروز از مجموعه مقالات معاملهگر ایرانی، به بررسی کامل تاثیر ارزهای دیجیتال بر بازار فارکس خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
چگونه این دو بازار به هم مرتبط هستند؟
بازار فارکس و بازار ارز دیجیتال گرچه هر دو بسترهایی برای معامله ارز هستند، اما ساز و کار و اصول متفاوتی دارند. فارکس یک بازار جهانی غیرمتمرکز برای معامله ارز کشورها است. ویژگی مهم این بازار وجود نقدینگی عظیم، وجود رگولهها و چارچوب های نظارتی مشخص و سابقه طولانی فعالیت است. در مقابل، بازار ارزهای دیجیتال شامل معامله ارزهای دیجیتال همچون بیت کوین و اتریوم است که این بازار نیز غیرمتمرکز بوده و چندان تحت نظارت نیست.
هر دو بازار تحت تأثیر عوامل کلان اقتصادی همچون نرخ بهره، نرخ تورم، شاخص PMI ترکیبی و رویدادهای ژئوپلیتیکی قرار دارند. علاوه بر این، معاملهگران در هر دو بازار ممکن است از تحلیلهای تکنیکال و استراتژیهای معاملاتی مبتنی بر هوش مصنوعی مشابهی استفاده کنند. ظهور ارزهای دیجیتال منجر به این شده است که معاملهگران فارکس برای تنوع هم که شده به بازار ارز دیجیتال علاقمند شوند.
علاوه بر این، به نظر میرسد این کوچ فعالان دو بازار به سمت یکدیگر رو به افزایش است. معاملهگران فارکس برای کسب بازدهی بالاتر و تست استراتژی های خود به سمت ارزهای دیجیتال میروند و معاملهگران حاضر در بازار ارز دیجیتال نیز ممکن است روندهای موجود در بازار فارکس را برای داشتن اشراف بیشتر به معاملات تحلیل کنند.
اساسا هر چند دو بازار فارکس و ارز دیجیتال ماهیت متفاوتی دارند، اما به واسطه مشارکتکنندگان و فعالان مشترک میتوان گفت تأثیر ارزهای دیجیتال بر بازار فارکس تقریبا زیاد است.
نقدینگی ارزهای دیجیتال و تأثیر آن بر بازار فارکس
نقدینگی بالا در بازار ارز دیجیتال معمولا معاملهگرانی که به دنبال نوسان و هیجان بیشتر و بازده بالاتر هستند را به خود جذب میکند. این خود میتواند منجر به افزایش فعالیتهای معاملاتی شود. در همین حین که معاملهگران سرمایههای خود را بین بازار ارزهای دیجیتال و فارکس جابجا میکنند، عرضه و تقاضا در بازار فارکس نیز از این تحولات تأثیر میگیرد.
برای مثال، اگر حجم عظیمی از سرمایه از بازار فارکس به بازار ارزهای دیجیتال جریان یابد، ممکن است تقاضا برای برخی ارزهای فیات کاهش یافته و بالقوه ارزش آنها را کم کند. برعکس، اگر معاملهگران به جهت نوسانگیری روی یک الگوی خوب، ارزهای دیجیتال را دوباره به ارز فیات تبدیل کنند، این هجوم سرمایه میتواند ارزش ارز فیات مذکور را بالاتر برد.
تأثیر ارزهای دیجیتال بر بازار فارکس
علاوه بر این، ممکن است بین ارزهای دیجیتال مهم و برخی ارزهای فیات (به ویژه موارد مرتبط با کشورهایی که روی آنها تبلیغات میکنند و نظارت دارند)، همبستگی ایجاد شود. جو بازار که روند ارزهای دیجیتال آن را هدایت میکند، میتواند به معاملات فارکس نیز سرایت کند. باید توجه داشت که معامله گران به اخبار یا رویدادهایی که بر فضای بازار ارز دیجیتال تاثیر میگذارد، واکنش نشان میدهند.
به طور کلی، تغییر نقدینگی در بازار ارزهای دیجیتال میتواند مهمترین تأثیر ارزهای دیجیتال بر بازار فارکس باشد.
نوسانات ارزهای دیجیتال فرصتی برای معاملهگران فارکس یا یک تهدید؟
نوسان قیمت در بازار ارزهای دیجیتال برای معامله گران فارکس هم تهدید است و هم فرصت. در زیر به هر یک از این دو اشاره داریم:
فرصتها
نوسانات شدید قیمت در بازار ارز دیجیتال میتواند معاملهگران بازار فارکس را به سمت خود جذب کند چراکه فعالان بازار فارکس به ویژه اسکالپرها به تغییرات سریع قیمت علاقمندند. معاملهگران میتوانند پرتفوی خود را تنوع بخشی کنند و از همبستگی موجود بین ارزهای فیات و ارزهای دیجیتال برای افزایش بازدهی خود استفاده کنند. علاوه بر این، استراتژیهای معاملاتی را نیز میتوان برای استفاده از پویایی منحصر به فرد بازار ارزهای دیجیتال براحتی اصلاح و تعدیل کرد.
تهدیدها
با این حال اما، نوسانات بالا و غیرقابل پیش بینی بودن ارزهای دیجیتال میتواند ریسکهایی را نیز در پی داشته باشد. کاهش یا افزایش ناگهانی قیمت ممکن است منجر به ضرر قابل توجه برای معامله گران فارکس شود که ریسک خود را هج نمیکنند یا سیگنال های بازار را اشتباه تفسیر میکنند. علاوه بر این، افزایش جریان سرمایه به بازار ارز دیجیتال میتواند نقدینگی را از بازارهای فارکس دور کند و به طور بالقوه بر ارزشگذاری ارز تأثیر گذاشته و شرایط پیشبینی نشدهای را ایجاد کند. این نیز یک اثر ارزهای دیجیتال بر فارکس است.
تأثیر استیبل کوینها بر نقش ارزهای فیات در بازار فارکس
استیبل کوینهایی که به ارزهای فیات یا کالاها اصطلاحا پگ شده اند و به پشتوانه آنها هستند، میتوانند از طریق ایجاد پلی بین بخش مالی و اقتصادی عرف و اکوسیستم رمزارز، به طور قابل توجهی بر بازار فارکس تأثیر بگذارند. ثبات آنها به معاملهگران اجازه میدهد تا وجوه خود را بین بازار ارز دیجیتال و فارکس بدون ایجاد تلاطم قیمت و تسهیل استراتژیهای معاملاتی، جابه جا کنند.
با توجه به مقبولیت روز افزون استیبلکوینها، ممکن است تقاضا برای ارزهای فیات در بازار فارکس در برخی معاملات، به ویژه کشورهای با اقتصادهای ناپایدار کاهش یابد. همین امر میتواند منجر به کاهش حجم معاملات روی برخی از ارزهای فیات شده و بالقوه بر ارزش آنها تأثیر بگذارد. این در واقع تاثیر ارز بر بازار فارکس است.
علاوه بر این، استیبل کوینها میتوانند انتقال وجه برون مرزی را سریعتر انجام دهند و نقش سیستمهای بانکی مرسوم و خدمات حواله را به چالش بکشند. از آنجایی که کاربران به طور فزاینده ای از استیبل کوین ها به جای ارزهای فیات برای نقل و انتقالات بینالمللی استفاده میکنند، ممکن است بانک های مرکزی را وادار سازد تا ارزهای دیجیتال را در نظر بگیرند یا سیاستهای پولی مرتبط وضع کنند.
چالشهای نظارتی ارزهای دیجیتال و پیامدهای آن برای بازار فارکس
اما بازار ارزهای دیجیتال دارای چالشهای مربوط به رگولاتوری و قوانین نظارت نیز هست. این چالشها عبارتند از فقدان مقررات روشن، رویکردهای متفاوت کشورهای مختلف نسبت به موضوع ارز دیجیتال، نگرانی در مورد حمایت از مصرفکننده، قوانین پولشویی و رعایت پرداخت مالیات.
بسیاری از حوزههای قضایی در پی ایجاد قوانین دست و پا گیر برای ارزهای دیجیتال هستند، که منجر به عدم اطمینان برای کسبوکارها و سرمایهگذاران میشود. علاوه بر این، مسائلی مانند دستکاری بازار، کلک زدن و هک نیز این نگرانیهای نظارتی را بیشتر میکند.
این چالشها میتواند عواقبی را برای بازار فارکس در پی داشته باشد. شدت گرفتن مقررات ممکن است منجر به مقبولیت و ثبات بیشتر در بازار ارزهای دیجیتال شده و سرمایهگذاران سازمانی را به خود جذب کرده و نقدینگی بیشتری به آن سرازیر شود. همینطور مقررات سختگیرانه میتواند نوآوری در این حوزه را خفه کرده و مشارکت فعالان را محدود و اینگونه حجم معاملات در بازار ارزهای دیجیتال و بازار فارکس کاهش یابد.
مقایسه رفتار قیمتی ارزهای دیجیتال با جفتارزهای سنتی در فارکس
پرایس اکشن در بازار ارزهای دیجیتال در مقایسه با جفتهای ارزهای فارکسی، نوسانات و تلاطم بیشتری را نشان میدهد. ارزهای دیجیتال اغلب به دلیل عواملی همچون نوظهور بودن، احساسات بازار، اخبار مربوط به رگولاتوری و تحولات حوزه فناوری، نوسانات قیمتی شدیدی را تجربه میکنند. برای مثال، بیت کوین میتواند براحتی در عرض چند ساعت تغییرات قیمتی 10% یا حتی بیشتر را تجربه کند که ناشی از معاملات سفته بازانه و نفوذ رسانههای اجتماعی است.
تأثیر ارزهای دیجیتال بر بازار فارکس
در مقابل، جفت ارزهای فارکسی، مانند EUR/USD یا USD/JPY، عموماً نوسانات قیمتی پایدارتری را از خود بروز میدهند. این جفت ارزها معمولا تحت تأثیر شاخصهای کلان اقتصادی، نرخ بهره و رویدادهای ژئوپلیتیکی هستند که متحمل تغییرات تدریجی قیمت میشوند. بازار فارکس همچنین از نقدینگی و مشارکت بیشتر بازیگران نهادی (سازمانی) سود میبرد که میتواند نوسانات شدید را کاهش دهد.
علاوه بر این، باید توجه داشت که بازار ارزهای دیجیتال 24 ساعت و 7 روز هفته باز است و معامله میشود، اما معاملات فارکس به 5 روز هفته محدود میشود. این پویایی بیشتر معاملات رمزارز را نشان میدهد.
آیا ارزهای دیجیتال میتوانند جایگزین ارزهای سنتی در معاملات فارکس شوند؟
هرچند رمزارزها محبوبیت خوبی پیدا کرده اند و فرصت های معاملاتی منحصر به فردی را ارائه میدهند، اما بعید است که اثر ارز های دیجیتال بر فارکس به حدی باشد که کاملا جایگزین جفت ارزها در معاملات فارکس شوند. بازارهای فارکس سالهای متمادی است که فعالیت دارد و به خوبی تثبیت شده اند، نقدینگی بالا، اسپردهای پایین و دسترسی به طیف وسیعی از ابزارهای معاملاتی از جمله ویژگی های خوب این بازار است.
از سوی دیگر، ارزهای دیجیتال نوسان و تلاطم بیشتری دارند و به شدت تحت تأثیر عواملی مانند جو بازار و اخبار مربوط به رگولاتوری هستند که میتواند منجر به نوسانات غیرقابل پیشبینی قیمت شود.
همچنین، قوانین نظارتی ارزهای دیجیتال همچنان در حال تغییر است که باعث ایجاد عدم اطمینان برای معاملهگران میشود. هرچند رمزارزها ممکن است با ارائه تنوع و فرصتهای جدید سرمایهگذاری، مکمل معاملات سنتی باشد، اما بعید است که جایگزین نقش اساسی جفت ارزهایی باشند که محور امور مالی جهانی هستند.
امیدوارم از مطالعه این مقاله برای شما مفید بوده باشد. اگر همچنان در مورد تأثیر ارزهای دیجیتال بر بازار فارکس تردید دارید، پیشنهاد میکنیم تجدید نظر کنید.
سوالات متداول درباره ی تاثیر ارزهای دیجیتال بر بازار فارکس
- آیا معامله گران از استراتژی های مشابهی در هر دو بازار استفاده میکنند؟
بله، بسیاری از استراتژیهای معاملاتی به ویژه تحلیل تکنیکال بر هر دو بازار جواب میدهد. - دارایی اصلی معاملاتی در بازار فارکس در مقایسه با بازار ارزهای دیجیتال چیست؟
در بازار فارکس عمدتاً ارزهای فیات (مانند دلار و یورو) معامله میشود، در حالی که در بازار ارزهای دیجیتال داراییهای دیجیتال (مانند بیت کوین و اتریوم) معامله میشود. - آیا ساعات معاملات برای بازارهای فارکس و ارزهای دیجیتال یکسان است؟
خیر، بازار فارکس 24 ساعته 5 روز هفته باز است، در حالی که بازار ارزهای دیجیتال 24 ساعته و 7 روز هفته باز است.
نظرات
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.