irtrader-logo.png

تحلیل فاندامنتال در فارکس چیست؟

4079 بازدید

تحلیل فاندانتال یا بنیادی در فارکس

برای آشنایی با تحلیل فاندامنتال مقاله حاضر از مقالات آموزش فارکس را مطالعه فرمایید. در درس گذشته دانستیم که تحلیل تکنیکال چیست؟ تحلیل تکنیکال شامل مطالعه دقیق نمودارها برای تشخیص الگوها یا روندها است. برخلاف آن تحلیل فاندامنتال یا تحلیل بنیادی به نمودار کار ندارد. تحلیل بنیادی شامل مطالعه بر روی گزارش‎های داده‌های اقتصادی و عناوین خبری است (و در حال حاضر توئیت‎های تصادفی ترامپ 😉 ).

تحلیل بنیادی راهی برای سیر در بازار فارکس از طریق تجزیه و تحلیل نیروهای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی است که ممکن است بر قیمت‌های ارز اثر بگذارند.

این عرضه و تقاضا است که قیمت را تعیین می‌کند یا در مورد مبحث ما، نرخ ارز را تعیین می‎کند. در تحلیل بنیادی همانطور که اسمش نشان می دهد، عوامل ریشه ای و اساسی تاثیرگذار بر عرضه و تقاضا را بررسی می کنیم.

استفاده از عرضه و تقاضا به عنوان شاخصی جهت تعیین قیمت آسان است. بخش سخت آن، تجزیه و تحلیل تمامی عوامل موثر بر عرضه و تقاضا است. به عبارت دیگر, شما باید عوامل مختلفی را مورد بررسی قرار دهید تا مشخص شود کدام اقتصاد شبیه یک ساعت سوئیسی، عالی و کدام اقتصاد وضعیت خرابی دارد..

شما باید پی ببرید که چرا و چگونه حوادث و عوامل خاصی نظیر افزایش نرخ بیکاری بر اقتصاد و سیاست پولی کشور تاثیر می‎گذارد و در نهایت میزان تقاضای ارز در آن کشور را تحت تاثیر قرار می‎دهد.

ایده پشت این نوع تحلیل این است که اگر چشم‌انداز اقتصادی فعلی یا آینده کشور خوب باشد، باید واحد پول آن افزایش یابد.

هرچه وضعیت اقتصادی کشور بهتر باشد، کسب و کارها و سرمایه‎گذاران خارجی بیشتری در آن کشور سرمایه‌گذاری خواهند کرد. این امر مستلزم خرید واحد پول آن کشور جهت سرمایه گذاری در آن کشور و در نتیجه تقاضای بیشتر برای پول آن کشور خواهد شد.

تحلیل بنیادی به طور خلاصه:

تحلیل فاندامنتال به طور خلاصه

اقتصاد بد یعنی ارزش پول کمتر و اقتصاد خوب یعنی ارزش پول بیشتر.

برای مثال، اجازه دهید بگوییم که ارزش دلار آمریکا در حال افزایش است؛ چرا که اقتصادش در حال پیشرفت است.

با بهتر شدن اقتصاد، ممکن است جهت کنترل رشد و تورم نیاز باشد که نرخ بهره افزایش یابد. نرخ‌های بهره بالاتر، دارایی‌های مالی بر حسب دلار را جذاب‌تر می‌سازد.

برای رسیدن به این دارایی‌های دوست‌داشتنی، تجار و سرمایه‎گذاران باید ابتدا دلار خریداری کنند. این امر، تقاضا برای واحد پول آن کشور را افزایش می‌دهد. در نتیجه، ارزش دلار آمریکا احتمالاً در مقایسه با سایر ارزها با تقاضای کمتر، افزایش خواهد یافت.

در درسهای آینده یاد می‌گیرید که کدام نقاط داده اقتصادی باعث افزایش قیمت ارز می‎شود و دلیل آن چیست؟

شما خواهید فهمید که رئیس فدرال رزرو آمریکا کیست و چگونه داده‌های خرده‌فروشی، وضعیت اقتصاد را منعکس می‌کند. شما باید نرخ‌های بهره جهانی را مانند متن ترانه مورد علاقه تان زمزمه کنید.

برای استفاده و بهره بردن از تحلیل بنیادی در فارکس، درک چگونگی تاثیر اخبار اقتصادی، مالی و سیاسی بر نرخ ارز نیاز است. این امر نیازمند درک خوبی از اقتصاد کلان و ژئوپلیتیک است.

لزومی ندارد که از چنین کلماتی وحشت کنید. در حال حاضر، فقط کافی است بدانید که تحلیل بنیادی راهی برای تجزیه و تحلیل حرکت‌های بالقوه یک واحد پول (منظور افزایش یا کاهش ارزش واحد پول) بواسطه چشم‎انداز اقتصادی قوی یا ضعیف یک کشور است. قول می‎دهیم که بسیار جذاب خواهد بود.

تحلیل بنیادی در بورس

گفتیم که عرضه و تقاضا است که قیمت را تعیین می کند. تحلیل بنیادی نیز راهی است برای تجزیه و تحلیل عوامل تاثیرگذار بر عرضه و تقاضا.

این نوع تحلیل در بازار بورس ایران نیز بسیار کاربردی است. شما باید سهمی که مایلید آن را بخرید از دید فاندامنتالی نیز بررسی کنید تا دریابید آیا این سهم مناسب خرید هست یا خیر.

عوامل بنیادی می تواند شامل مسائل درونی شرکت، مسایل مرتبط با صنعت آن شرکت و یا حتی شایعات اطراف شرکت نیز باشد.

فرض کنید در گزارش یک شرکت افزایش پیش بینی نشده فروش محصولات را می بینید. طبق تحلیل شما این یعنی افزایش سود آوری شرکت و در نتیجه تقاضای بیشتر برای این سهم. تقاضای بیشتر نیز لاجرم منجر به رشد قیمت سهم خواهد شد.

همانطور که می بینید دانستن تحلیل بنیادی حتی برای معامله بورس ایران نیست ضرروی است.

4.4/5 - (50 امتیاز)
https://irtrader.net/?p=1729
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوک
سید محمد تبادکانی وبسایت شخصی
از سال 1384 وارد دنیای فارکس شدم. در طول این 18 سال سبکهای مختلف ترید رو بررسی کردم و معامله کردم. در نهایت نیوز تریدینگ رو به صورت حرفه ای به عنوان سبک معاملاتیم انتخاب کردم. به خاطر این سبک معاملاتی با بیش از صد بروکر فارکس در طی این سالها کار کردم و شناخت خوبی نسبت به بروکرها دارم. معتقدم که معامله گری بدون داشتن دانش کافی قماری بیش نیست.
مطالب بیشتر

باکس دانلود

نظرات

5 نظر در مورد تحلیل فاندامنتال در فارکس چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. سلام
    ممنون از مطالب مفیدتون
    شما کلاس حضوری هم دارین ؟
    اگه ار می شه تلفن بدین تماس بگیرم
    ممنون

  2. سلام، روزتون بخیر.
    در مورد تحلیل فاندامنتال، با توجه به اینکه هنوز در بخش آموزش فارکس پیشرفته مقاله‌ی در این باره قرار نداده‌اید، میشه محبت کنید این مقاله رو قرار بدین، اگر که امکانش هست درمورد سایت فارکس فاکتوری (مثلا تریدرهای حرفه‌ای هنگام دیدن کدام رویدادها در کلندر اقداماتی مثل خرید و فروش یا عدم فعالیت، انجام می دهند) نیز مقالاتی قرار دهید بازهم متشکرم بابت وقتی که می‌گذارید.

    1. سلام دوست گرامی،
      بله حتما به زودی مطالب مرتبط با تحلیل فاندامنتال رو هم روی سایت قرار خواهیم داد. تا اونموقع فقط مطلبی رو خدمتتون بگم. این روزها تاثیر اخبار اقتصادی روتین مثل گذشته یعنی مثلا 2-3 سال پیش و قبل تر از اون نیست. ما در گذشته روی خبری مثل NFP نوسان 100 پیپی یک امر عادی بود برامون، اما این روزها به ندرت حتی 10-20 پیپ نوسان می کنه. همین امر باعث میشه که تمرکز تریدرها روی اخبار اقتصادی کمتر بشه.
      مطلب دیگه اینکه پیشنهاد می کنیم از سایت fasteconomicnews.com استفاده کنید که رایگان هست. در قسمت Calendar تاریخچه خبرهای مهم و چارت اونها رو برای جفت ارزهای مختلف دارید که می تونید ببینید در اون تایم یک خبر خاص چقدر نوسان ایجاد کرده. در قسمت Free Signal هم اگر خبری که امکان داره در بازار نوسان اعلام کنه رو معرفی می کنه. البته استفاده از این بخش به مقداری تجربه نیاز داره ولی برای زیر نظر گرفتن مناسب هست.