جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو

استراتژی سه پوش واگرایی: دقت بالا

فهرست مطالب
استراتژی سه پوش واگرایی: دقت بالا

استراتژی سه پوش واگرایی: دقت بالا

استراتژی سه پوش واگرایی یکی از الگوهای تکنیکالی خوب برای شناسایی نقاط احتمالی برگشت بازار است. تمرکز این استراتژی بر رفتار قیمت است. در این استراتژی سه حرکت متوالی (درایو یا پوش) بر روی نمودار قیمت شکل گرفته که از سوی اسیلاتور تایید نمی‌شود و نشان دهنده ضعیف شدن حرکت است. از همین رو روند با برخورد با سطح مقاومت (در روند صعودی) یا برخورد با سطح حمایت (در روند نزولی) اقدام به برگشت می‌کند.

در مقاله امروز از مجموعه مقالات معامله‌گر ایرانی، به معرفی و بررسی کامل استراتژی سه پوش واگرایی (استراتژی سه پوش) همراه با ذکر مثال‌هایی خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

مفهوم و اصول استراتژی سه پوش واگرایی در فارکس

قوانین اصلی استراتژی سه پوش واگرایی در فارکس به شرح زیر می‌باشد:

  1. شناسایی سه حرکت: به دنبال پیدا کردن سه حرکت (پیشرانه) متوالی قیمت در یک جهت باشید: یا سه سقف بالاتر (روند صعودی) یا سه کف پایین تر (روند نزولی).
استراتژی سه پوش واگرایی

استراتژی سه پوش واگرایی

  1. بررسی واگرایی: از یک اندیکاتور مومنتوم (هم‌چون RSI، MACD یا Stochastic) برای شناسایی واگرایی استفاده کنید. برای واگرایی صعودی، اندیکاتور باید سقف‌های پایین‌تر را علامت دهد در حالی که نمودار قیمت سقف‌های جدیدی را می‌سازد. برای واگرایی نزولی، اندیکاتور باید کف‌های بالاتر را نشان دهد در حالی که نمودار قیمت کف‌های جدید را ایجاد می‌کند.
  2. سیگنال تایید: منتظر یک سیگنال تایید، مانند الگوهای کندلستیک (پین بار ​​یا کندل پوششی) در حرکت سوم باشید تا این‌گونه بتوانید سیگنال برگشت قیمت را تایید کنید.
  3. نقطه ورود: پس از تایید سیگنال برگشت، می‌توانید پوزیشن خود را باز کنید.
  4. حد ضرر: حد ضرر خود را بالای سقف اخیر برای پوزیشن‌های فروش یا زیر کف اخیر برای پوزیشن‌های خرید تنظیم کنید.
  5. حد سود: حد سود را بر اساس نسبت ریسک به پاداش یا سطوح حمایت/مقاومت کلیدی تعریف کنید.

نقش واگرایی در تحلیل تکنیکال و شناسایی نقاط ورود و خروج

در استراتژی سه پوش واگرایی در فارکس، واگرایی نقش مهمی‌ در سیگنال دهی برگشت‌های احتمالی قیمت ایفا می‌کند. واگرایی زمانی اتفاق می‌افتد که اندیکاتور مومنتوم و نمودار قیمت (مانند RSI یا MACD) در جهت مخالف هم حرکت کنند.

در چارچوب استراتژی سه پوش واگرایی، معامله‌گران به دنبال سه حرکت متوالی قیمت هستند. بعبارتی سه سقف بالاتر در یک سناریوی صعودی یا سه کف پایین تر در یک سناریوی نزولی.

در صورتیکه با مفاهیم پایه بازار فارکس هم‌چون مبحث مهم واگرایی آشنایی ندارید، به صفحه آموزش فارکس مراجعه فرمایید.

در یک سیگنال صعودی، هرچند قیمت به بالاترین حد خود می‌رسد، اما اندیکاتور مومنتوم باید سقف‌های پایین‌تری را نشان دهد، که نشان دهنده ضعیف شدن فشار خرید است. برعکس، در یک ستاپ نزولی، از آنجایی که قیمت سطح کف را تشکیل می‌دهد، اندیکاتور مومنتوم باید کف بالاتر را نشان دهد، که نشان‌دهنده کاهش فشار فروش است.

یک نمونه از استراتژی 3 پوش

یک نمونه از استراتژی 3 پوش

این واگرایی، از بین رفتن قدرت در روند حاکم را نشان می‌دهد و حاکی از این است که برگشت قیمت ممکن است قریب الوقوع باشد. بنابراین، استراتژی 3 پوش به عنوان یک ابزار تأیید بسیار قوی برای معامله‌گران عمل می‌کند تا با اطمینان بیشتری بتوانند پوزیشن‌های خود را باز کنند.

مهم‌ترین نکات برای استفاده از استراتژی سه پوش واگرایی در بازارهای مالی

در این بخش نکاتی کلیدی برای استفاده از تکنیک استراتژی سه پوش واگرایی در فارکس ارایه می‌شود:

  1. عدم پیش بینی واگرایی: همیشه مطمعن باشید که واگرایی بین قیمت و اندیکاتور مومنتوم (مانند RSI یا MACD) رخ داده است و بعد پوزیشن خود را باز کنید. هرگز پیش‌بینی نکنید که با توجه به سیگنال از سمت سایر روش‌های معاملاتی احتمالا واگرایی رخ خواهد داد! بارها دیده شده که نه تنها واگرایی رخ نداده بلکه قیمت با شتاب بسیار زیاد ادامه یافته و سقف‌های جدید (روند صعودی) و کف‌های جدید (در روند نزولی) تشکیل داده است.
  2. استفاده از چند تایم فریم: تایم فریم‌های بالاتر را نیز برای تایید روند و واگرایی تحلیل کنید. یک سیگنال قوی در یک تایم فریم بالا معمولا منجر به شانس موفقیت بالاتر می‌شود.
  3. مدیریت ریسک: حد ضررهای خود را بالای سقف/کف اخیر حرکت سوم تنظیم کنید تا اسیر شکست‌های کاذب نشوید.
  4. به دنبال تأیید حجم باشید: حجم معاملات بالاتر در طول حرکت (پوش) سوم نشان دهنده اعتبار بیشتر سیگنال برگشتی است.

مزایا و معایب استراتژی سه پوش واگرایی در معاملات فارکس و ارز دیجیتال

در این بخش مروری خواهیم داشت بر مزایا و معایب استراتژی سه پوش واگرایی.

مزایای استراتژی سه پوش واگرایی

  1. سیگنال‌های واضح از برگشت قیمت: استراتژی سه پوش واگرایی نشانه‌های واضحی مبنی بر برگشت بازار را ارائه و شناسایی نقاط ورود و خروج را برای معامله‌گران آسان‌تر می‌کند.
  2. پرایس اکشن و مومنتوم را با هم ترکیب می‌کند: با تحلیل هم رفتار قیمت و هم اندیکاتورهای مومنتوم (مانند RSI یا MACD)، معامله‌گران می‌توانند درک جامع تری از بازار به دست آورند.
  3. پاسخگو در تایم فریم‌های پایین: می‌توان استراتژی سه پوش واگرایی را در تایم فریم‌های پایین نیز اعمال کرد. با این تکنیک معامله‌گران اسکالپر می توانند تا استراتژی خود را با سبک معاملاتی خود تطبیق دهند.
  4. پتانسیل پاداش بالا: معاملات موفقیت‌آمیز مبتنی بر استراتژی سه پوش واگرایی معمولا سود قابل توجهی را به همراه دارد، به خصوص زمانی که با مدیریت ریسک همراه شود.

معایب استراتژی سه پوش واگرایی

  1. سیگنال‌های کاذب: استراتژی سه پوش واگرایی نیز مانند هر استراتژی دیگری سیگنال‌های نادرست ارایه می‌کند، به ویژه در بازارهای متلاطم و بی‌ثبات.
  2. نیاز به تجربه: شناسایی واگرایی و تفسیر صحیح آن برای معامله گران تازه کار چالش برانگیز است. بنابراین داشتن اشراف به مبحث واگرایی‌ها یکی از نکات کلیدی و مهم در استراتژی سه پوش واگرایی است.
  3. اندیکاتور تاخیری: اندیکاتورهای مومنتوم اغلب از پرایس اکشن عقب می‌مانند، که ممکن است منجر به از دست رفتن فرصت‌های ورود یا سیگنال دهی همراه با تاخیر شود.
  4. شرایط بازار: کارایی استراتژی سه پوش واگرایی در بازارهای روند دار که قیمت ممکن است از الگوهای واگرایی مورد انتظار تبعیت نکند، معمولا کم می شود.

آموزش گام‌به‌گام اجرای استراتژی سه پوش واگرایی برای ترید موفق

برای اجرای استراتژی سه پوش به ترتیب زیر عمل کنید:

  1. ابتدا به دنبال یک روند بزرگ باشید.
  2. در جایی که متوجه شدید قدرت روند رو به ضعیف شدن است به دنبال شناسایی سه حرکت (پوش) به سمت بالا (برای روند صعودی) یا سه پوش Push به سمت پایین (برای روند نزولی) کنید.
  3. به دنبال مشاهده واگرایی روی اندیکاتور باشید.
  4. دقت کنید که بعد از 3 بار پوش کردن و برگشت قیمت، پرایس اکشن به سطح حمایت یا مقاومت برخورد کرده باشید.

به مثال زیر دقت کنید که چگونه پس از یک روند ممتد صعودی و پس از 3 بار حرکت با برخورد با سطح مقاومت و ایجاد با واگرایی با اندیکاتور قیمت ریخته است:

مثالی از استراتژی 3 پوش

مثالی از استراتژی 3 پوش

اندیکاتورهای کلیدی در استراتژی سه پوش واگرایی

در استراتژی سه پوش واگرایی در فارکس، اندیکاتورهای کلیدی به ترتیب عبارتند از:

  1. اندیکاتور (RSI): این اسیلاتور مومنتوم واگرایی بین قیمت و اندیکاتور را نشان می‌دهد. هر گونه واگرایی بین قیمت و RSI نشانه برگشت احتمالی قیمت است. معمولا استراتژی سه پوش واگرایی rsi را  جزء لاینفک خود می‌بیند.
  2. اندیکاتور (MACD): این اندیکاتور میانگین‌های متحرک را ترکیب می‌کند تا جهت و مومنتوم روند را نشان دهد. واگرایی بین MACD و قیمت نشانه ی ضعیف شدن روند است.
  3. اسیلاتور استوکستیک: هر گونه واگرایی قیمت با اندیکاتور استوکاستیک نیز نشانه ای است از برگشت احتمالی بازار. جهت آشنایی بیشتر با این اسیلاتور به مقاله اندیکاتور استوکاستیک مراجعه نمایید.

لطفا توجه داشته باشید اجرای این استراتژی با استفاده از اکسپرت و اندیکاتور به مراتب راحت‌تر انجام می گیرد.

تایم فریم‌های مناسب برای اجرای استراتژی سه پوش واگرایی

هرچند تایم‌فریم مناسب برای استفاده از این استراتژی محل بحث است و برخی موفقیت آن را در تایم‌فریم‌های بالا، و برخی دیگر موفقیت استراتژی سه‌پوش واگرایی را در تایم‌فریم‌های پایین می‌دانند، با این حال بررسی تیم کارشناسی معامله‌گر ایرانی نشان می‌دهد که استراتژی سه‌پوش واگرایی به‌ویژه روی جفت‌ارزهای اصلی در تایم‌فریم‌های پایین همچون ۱ دقیقه و ۵ دقیقه بهتر عمل می‌کند.

یک نمونه از استراتژی سه پوش واگرایی rsi

یک نمونه از استراتژی سه پوش واگرایی rsi

ترکیب استراتژی سه پوش با سایر روش‌های تحلیل تکنیکال

ترکیب استراتژی سه پوش واگرایی با سایر روش‌های تکنیکال اغلب کارایی و موفقیت معاملات در فارکس را افزایش می‌دهد. در زیر به چند استراتژی مکمل در این باب اشاره داریم:

  1. سطوح حمایت و مقاومت: از استراتژی سه پوش واگرایی در کنار سطوح حمایت و مقاومت کلیدی استفاده کنید. هنگامی‌که واگرایی در نزدیکی این سطوح رخ می‌دهد، مهر تاییدی است بر اعتبار سیگنال این استراتژی، زیرا اغلب در چنین مواردی سیگنال دریافت شده مبنی بر برگشت قیمت قوی‌تر است.
  2. میانگین متحرک: سیگنال‌های واگرایی را با میانگین‌های متحرک نمایی (مثلاً 50 یا 200 EMA) ترکیب کنید تا جهت روند را مشخص کنید. آن سیگنال واگرایی که با کراس روی میانگین متحرک همزمان می‌شود می‌تواند اعتبار معامله را تقویت کند.
  3. الگوهای کندلستیک: الگوهای کندلستیک (پین بار، الگوی پوششی) را در نقاط واگرایی برای تأیید سیگنال برگشت‌ احتمالی با استراتژی سه پوش واگرایی ترکیب کنید.

سوالات متداول درباره ی استراتژی سه پوش واگرایی

در استفاده از استراتژی سه پوش واگرایی از کدام اندیکاتورها بیشتر استفاده می‌شود؟

در استراتژی سه پوش واگرایی به ترتیب از اندیکاتورهای RSI، مکدی و استوکاستیک بیشتر از سایرین استفاده می‌شود.

آیا وین ریت یا شانس موفقیت معامله زدن بر اساس استراتژی سه پوش واگرایی قطعی است؟

خیر. همچون هر استراتژی دیگری، استراتژی سه پوش واگرایی نیز عاری از اشتباه نبوده و می‌تواند منجر به دریافت سیگنال‌های معاملاتی نادرست شود.

سیگنال دریافت شده در استراتژی سه پوش واگرایی نشان دهنده برگشت بازار است یا ادامه روند فعلی بازار؟

سیگنال دریافت شده با استفاده از استراتژی سه پوش واگرایی نشان دهنده برگشت احتمالی روند حاکم بازار است.

1/5 - (1 امتیاز)

نظرات

0 نظر در مورد استراتژی سه پوش واگرایی: دقت بالا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.