اگر در کلاس چهارم، زنگ روش علمی، ساکت می نشستید و به معلم خود گوش می دادید، دم شما گرم!
داشتن طرز فکر علمی می تواند در معاملات به شما دست بالا را دهد.
روش علمی: مبانی
دانشمندان همیشه کار خود را با مشاهده آغاز می کنند.
مشاهده عبارتست از فرآیند استفاده از حواس برای جمع آوری داده ها در مورد روابط منطقی در محیط. اینجاست که ما به الگوها، رخدادهای تکرار شونده یا حوادث تصادفی توجه می کنیم.
هنگامی که یک دانشمند به مقدار کافی داده جمع آوری کرد، پس از آن کار صورت بندی و فرمول سازی آغاز می شود.
انسان ها موجوداتی کنجکاو هستند، بنابراین ما اغلب تلاش داریم از آنچه که در اطرافمان می گذرد سر در بیاوریم. ما سعی می کنیم مشاهدات خود را با حدس زنی یا فرضیه سازی توضیح دهیم.
اما مطمئناً، فرضیه هیچ معنایی نخواهد داشت مگر اینکه تست شود. اگر تست ها و آزمایش های تجربی فرضیههای ما را تأیید کردند، میتوان گفت که به نظریههایی تبدیل میشوند که از آنها برای ایجاد مشاهدات آتی استفاده میشود.
زیبایی روش علمی در این است که می تواند فروتن بودن را به ما بیاموزد.
چطور؟
از آنجاییکه دانشمندان همیشه پذیرای مشاهدات جدید و تازه هستند، این واقعیت را دارند اعتراف می کنند که نظریه های آنها حقیقت مطلق نیست.
متعصب نبودن و داشتن یک ذهن باز به آنها این اجازه را می دهد تا این واقعیت را بپذیرند که بشر همیشه از درک پیچیدگی های طبیعت ناتوان است و همین باعث می شود تا گوش بزنگ شواهد جدیدی باشد که می تواند نظریه های فعلی را به چالش بکشد.
برای معامله گران، داشتن چنین ذهن بازی می تواند همچون پادزهری برای اعتماد به نفس بیش از حد و اورتریدینگ باشد و اینگونه می توانیم درک کنیم که اشکالی ندارد اگر همیشه حق با ما نباشد.
پس دقیقاً چگونه می توان مانند یک دانشمند معامله کرد؟ در مقاله امروز چند گام برای این منظور معرفی می شود:
بازارها را به دقت مشاهده کنید و به دنبال الگوها باشید.
بهعنوان یک معاملهگر، پیشاپیش باید درک اولیهای از عوامل بنیادی و تکنیکال که معمولاً بازارها را به حرکت در می آورند، داشته باشید.
احتمالاً برای خود دیدی دارید که یک خبر اقتصادی خاص، مانند تصمیمگیری نرخ بهره یا انتشار آمار تولید ناخالص داخلی، چگونه ممکن است بر پرایس اکشن قیمت تأثیر بگذارد یا اینکه چگونه برخی الگوهای کندل استیک علامت می دهند که ممکن است برگشت قیمت در دستور کار باشد.
برای داشتن دست بالا در بازارها، می توانید با داشتن مشاهدات دقیق و یادداشت الگوهای تکرار شونده به دیتابیس خود از بازار اضافه کنید.
به عنوان مثال، جدیدا مشاهده می کنید که انتشار آمار CPI وزن بیشتری بر بازار دارد، زیرا معامله گران فارکس مایلند ببینند افت قیمت نفت چگونه بر قیمت ها برای مصرف کننده تأثیر می گذارد. می توانید این اخبار را در تقویم خود علامت گذاری کنید تا ببینید بازار معمولاً چگونه به این اخبار واکنش نشان می دهد.
از این مشاهدات جهت فرضیه سازی برای پرایس اکشن استفاده کنید.
فرض کنید پی برده اید که هر وقت که بانک مرکزی درباره افزودن محرک های پولی صحبت می کند، سرمایه گذاران برای ریسک بیشتری تشنه تر می شوند.
کاری که می توانید انجام دهید این است که توجه کنید واقعاً در بازار چه اتفاقی افتاده است، جفت ارزها چگونه واکنش نشان دادند و کدام الگوها و ستاپ های معاملاتی، شما را قادر می سازند بخشی از این نوسان قیمتی را شکار کنید.
میتوانید این مشاهدات را در دفترچه معاملاتی خود ثبت کنید تا زمانی که مطمئن می شوید فرضیهتان آماده تست کردن است.
به یاد داشته باشید که گزارش لحظه به لحظه نیز در مورد پرایس اکشن مفید خواهد بود. این حالت می تواند شامل پرایس اکشن پیش از خبر، واکنش اولیه قیمت به خبر و جهت کلی که جفت ارز پس از خبر به آن سو سرازیر می شود باشد.
زمانی که الگوهای مشابه رخ می دهند، این فرضیه را با گرفتن پوزیشن تست کنید.
هنگامی که دادههای کافی در اختیار دارید که الگوی خاصی که مشاهده کردهاید را تایید می کند، گام بعدی این است که این فرضیه را با پوزیشن گیری در زمان رخ دادن فرصت ها، تست کنید.
به مثال قبلی در مورد سیاست های تسهیلی بانک مرکزی و اشتهای معامله گران برای ریسک بیشتر برگردیم، در این حالت زمانی که انتظار می رود سیاست گذاران به سمت سیاست های پولی شل تر می روند، می توانید پیش از اعلام خبر در باب سیاست پولی، بدنبال گرفتن پوزیشن باشید.
البته تمرین عامدانه نیز در این زمینه بسیار مفید خواهد بود. همینطور که بمرور معاملات خود را بر اساس این الگوها انجام می دهید، باید مشاهدات جدید خود را نیز ثبت کنید و ببینید که آیا باید در فرضیه خود اصلاحاتی صورت دهید یا خیر.
فکر خود را باز نگه دارید.
به یاد داشته باشید که بازارها بی ثبات هستند و فرضیه های شما حقیقت مطلق نیستند.
همانطور که احتمالاً به مرور زمان تجربه و مشاهده کرده اید، محیط و فضای بازار بسیار پویا است و جو بازار و تمایلات معامله گران همیشه می تواند آنی تغییر کنند.
با توجه به این مهم، شما همیشه باید به استقبال اصلاحات احتمالی در رابطه با الگوهای جدید و تازه شکل گرفته بازار روید. درست مانند یک دانشمند خوب، یک معامله گر خوب نیز باید به استقبال داده های جدید رود.
به عنوان مثال، تغییرات در کلیت فضای حاکم بر بازارها، عموما بر نحوه واکنش برخی از جفت ارزها به برخی اخبار و گزارش ها تأثیر می گذارد. حتی مواقعی وجود دارد که یک جفت ارز به هیچ وجه به گزارشی با تاثیر بالا واکنش نشان نمی دهد زیرا عوامل بزرگتری هستند که فعلا برای بازار آنها مطرح تر هستند!
عدم تعصب و فکر باز داشتن همچنین می تواند شما قادر سازد که فرضیه خود را برای تطبیق با سایر عواملی که می توانند بر پرایس اکشن تأثیر بگذارند شاخ و برگ دهید. طوری فکر کنید که پیوسته می خواهید نظریه ها و برنامه های معاملاتی خود را اصلاح و میزان کنید.
با پوزیشن گرفتن روی برنامههای معاملاتی که بر اساس مشاهدات و فرضیههای شما هستند، میتوانید اعتماد به نفس خود را برای پوزیشن گیری روی این الگوها و ستاپ های معاملاتی بالاتر برید. چنین کاری به نوبه خود میتواند به شما در مدیریت ریسک نیز کمک کند (می دانید چه زمانی ریسک خود را بالاتر برید و چه زمانی نباید ریسک کنید).
همچنین، با داشتن طرز فکر یک دانشمند در زمان معامله زدن، قادرید هر معامله را همچون یک منبع اطلاعات جدید در نظر بگیرید که می تواند نظریه های پیشین شما را تقویت یا رد کند.
اینگونه میتوانید حتی از ضررهای معاملاتی نیز درس بگیرید و از معاملات سودده خود نیز برای درک بهتر بازارها، استفاده کنید.
نظرات
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.