irtrader-logo.png

آیا این بروکر فارکس دارای پروانه بوده و تحت رگوله است؟

382 بازدید

بروکر تحت رگوله

آیا این بروکر فارکس دارای مجوز بوده و تحت رگوله است؟

آیا این شرکت دارای مجوز فعالیت به عنوان یک بروکر فارکس در جایی که شما زندگی می کنید است؟

دقت کردید که تاکید کردیم “جایی که شما زندگی می کنید”؟

اینکه تنها بررسی کنیم که آیا بروکر دارای رگوله است یا خیر کافی نیست، شما باید بدانید که بروکر در کدام آژانس نظارتی یا رگوله ثبت شده است و اینکه آیا مرجع قضایی و آژانس نظارتی، کشور محل زندگی شما را پوشش می دهد یا خیر!

بروکر دارای مجوز

منظور از رگوله بازار فارکس، قوانین و مقرراتی است که شرکت های فعال در صنعت فارکس باید از آنها پیروی کنند.

هدف از رگوله و نظارت این است که از شما در برابر ریسک های افشا نشده، اقدامات سو استفاده آمیز مانند دستکاری قیمت و سفارش و کلاهبرداری محافظت کند.

به عبارت دیگر، رگوله تلاش دارد از شما در برابر بروکر های مشکوک که کارهای مشکوک انجام می‌دهند، محافظت کند.

هیچ نهاد واحدی در جهان وجود ندارد که بازار فارکس را مدیریت و بازار عظیم 24 ساعته فارکس را پایش کند.

در واقع، مسئولیت این کار بیشتر بصورت کشور به کشور است. اکثر کشورها دارای یک مرجع نظارتی هستند که چارچوبی از قوانین و استانداردها که باید توسط بروکرهای خرد فارکس رعایت شوند را تعیین می کند.

این قوانین عبارتند از: کسب مجوز فعالیت در نهاد نظارتی یا همان رگوله، انجام منظم انواع ممیزی ها برای اطمینان از اینکه شرکت ها با الزامات نظارتی مطابقت دارند.

هر نهاد نظارتی فارکس در محدوده صلاحیت قضایی خود عمل می کند و رگوله ها و اجرای آن از کشوری به کشور دیگر کاملا متفاوت است.

القصه، الزامات قانونی و نظارتی یعنی اینکه همه بروکرهای فارکس باید از قوانین و مقررات آن پیروی کنند.

اگر یک بروکر فارکس پیروی نکرده و مقررات را رعایت نکند، نهاد نظارتی یا همان رگوله قدرت صدور جریمه و در نظر گرفتن اقدامات تنبیهی را دارد. این جریمه ها می تواند سنگین باشد و انگیزه خوبی برای سایر شرکت ها ایجاد کند تا در چارچوب قانون فعالیت کنند.

و اگر جریمه ها موثر واقع نشد، نهاد نظارتی در نهایت می تواند مجوز یا پروانه فعالیت آن شرکت را لغو کند (البته در صورتی که تخلفات نظارتی شدید باشد و شرکت نیز برای جلوگیری از تخلفات بعدی کار خاصی صورت ندهد).

عدم رعایت مقررات

اگر مجوز فعالیت بروکر لغو شود، بروکر فارکس دیگر نمی تواند در این حوزه به کسب و کار بپردازد زیرا در این حالت دارد بدون مجوز و به صورت غیرقانونی فعالیت می کند.

قوانین و مقررات نظارتی فارکس از کشوری به کشور دیگر متفاوت است. این بدان معناست که همه آژانس‌های نظارتی و رگوله ها دارای مقررات مشابه هم نبوده و به طور مشابه خدمات حمایتی مالی ارائه نمی دهند.

هر آژانس نظارتی و رگوله، الزامات نظارتی خود و صلاحیت های خود را دارد.

نه تنها الزامات نظارتی متفاوت است، بلکه اجرای این الزامات نیز از کشوری به کشور دیگر متفاوت است!

شما می توانید تمام قوانینی که می خواهید را ایجاد کنید، اما اگر آنها را اجرا نکنید، سازمان نظارتی یا نهاد رگوله اساساً طبل توخالی است.

از طرفی اینطور هم نیست که همه آژانس های نظارتی یا رگوله ها معتبر باشند. برخی از سازمان‌های نظارتی در حوزه‌های به اصطلاح «آف شور» اساساً چیزی بیش از دفاتر «فورمالیته» یا آلت دست نیستند.

در خصوص حوزه های قضایی، سطوح مختلف «دقت و نظارت» وجود دارد.

به عنوان مثال، امریکا و ژاپن سختگیرترین سازمان های نظارتی یا رگوله ها را دارند.

اساساً، هر چه حوزه قضایی و صلاحیت ها «دقیق تر و سخت‌گیرانه تر» باشد، حمایت‌های بیشتری از معامله گران خرد خواهد شد، اما از طرفی کار برای بروکر در آن حوزه صلاحیت بسیار پر هزینه خواهد بود.

چنین چیزی به دلیل الزامات سختگیرانه تر همچون مواردی از قبیل زیر است:

  • نیاز به داشتن دفتر فیزیکی و پرسنل.
  • نیاز به مقدار سرمایه یا نقدینگی زیاد برای راه اندازی کسب و کار.
  • تخصیص پول بیشتر یا مازاد برای پیشگیری از هر گونه ورشکستگی و داشتن استطاعت برای پرداخت سود مشتریان.
  • ارسال منظم گزارشات برای تأیید انطباق با تمام الزامات و مقررات.

نه تنها سرمایه و هزینه اولیه معمولاً زیاد است، بلکه هزینه های صدور مجوز نیز باید سالانه پرداخت شود.

حتی با وجود پرداخت تمام هزینه‌ها و دردسرهای اضافی، بروکرهای معتبر همچنان تصمیم می گیرند که در صلاحیت های قضایی سخت‌گیرانه‌تر ثبت نام کنند و تحت نظارت باشند، زیرا اعتبار آنها را بهبود می‌بخشد و سبب اعتماد هر چه بیشتر مشتریان می گردد.

با این حال اجازه دهید صراحتا عرض کنیم. بروکری که تحت نظارت بوده و رگوله است به این معنی نیست که می توانید بطور خودکار و چشم بسته به آن اعتماد کنید!

 

صلاحیت های “سخت گیرانه” فارکس

 

در زیر نقشه‌ای ارائه می گردد که حوزه های قضایی سازمان‌های نظارتی را نشان می‌دهد (عموماً این نهادها و سازمان ها قوانین سخت‌گیرانه دارند):

نظارت در فارکس

جدول رگوله ها

بیشتر بروکرهای فارکس که در حوزه های قضایی سخت گیرانه رگوله می شوند، کمتر در معرض کلاهبرداری قرار می گیرند.

 

حوزه های قضایی “سوال برانگیز و مشکوک” فارکس

 

نقشه زیر حوزه های قضایی که در “حمایت کافی از مشتری” مشکوک هستند را نشان می دهد. رنگ قرمز، حوزه قضایی تحت نظارت یک رگوله را نشان می دهد که با حداقل الزامات تا حدودی نظارت می شود و رنگ مشکی عدم وجود نظارت تحت هیچ شرایطی را نشان می دهد. در چنین حالتی خود بروکرها خودشان را رگوله می کنند.

مناطق ریسکی

جدول رگوله

همانطور که در نقشه بالا می بینید، جزایر کوچک گرمسیری زیادی که بیشتر به عنوان مقاصد گردشگری گران قیمت با استراحتگاه های ساحلی شناخته می شوند، به چشم می خورند.

فراساحلی

این جزایر به‌عنوان «حوزه‌های قضایی آف شور» شناخته می‌شوند که داشتن شرکت در آنها مستلزم پرداخت مالیات کم بوده و یا کلا از آنها مالیات اخذ نمی شود. در چنین کشورهایی قوانین بصورتی است که مالکیت خصوصی را به حداکثر می‌رسانند و دخالت ها و نظارت ها را هم برای افراد و هم برای شرکت‌ها به حداقل می‌رسانند.

چرا بروکرهای فارکس دوست دارند به “آف شور” یا مناطق فراساحلی بروند؟

  • راه اندازی سریع و ارزان یک کسب و کار
  • سرمایه مورد نیاز حداقلی
  • مالیات حداقلی یا عدم پرداخت مالیات
  • نیازی به گزارش فعالیت ها به مقامات و مسئولان ندارد
  • نیازی به داشتن دفتر فیزیکی و پرسنل ندارد

بروکرهای فارکس دوست دارند دکان خود را در این حوزه‌های قضایی فراساحلی یا آف شور راه‌اندازی کنند تا مقررات بیش از حد محدودکننده و هزینه‌های بالای انطباق در کشورهای خود، را دور بزنند.

اساساً هزینه و دشواری راه اندازی یک شرکت و فعالیت به عنوان بروکر فارکس بسیار پایین تر است.

 

مراقب بروکرهای فارکس بدون مجوز باشید

 

اگر در گوگل عبارت «بروکر فارکس» را سرچ کنید، احتمالاً با شرکت های زیادی روبرو خواهید شد که بدون هیچ گونه مجوزی به عنوان بروکر فارکس فعالیت می کنند.

استدلالی که بروکرهای فارکس بدون مجوز مطرح می‌کنند این است که به جای صرف هزینه (و زمان) زیاد برای دریافت مجوز و رعایت تمام قوانین و الزامات، با فعالیت بدون مجوز می توانند هزینه‌های عملیاتی خود را به شدت کاهش داده و بودجه خود را بیشتر صرف موارد کارآمدتر نظیر بازاریابی و تبلیغات برای جذب مشتریان جدید کنند.

شما را نمی‌دانم، اما من که به سختی می‌توانم به یک بروکر که با 1000 دلار سرمایه کسب و کار خود را راه اندازی کرده، مجوزی هم ندارد، دفتر فیزیکی و کارمندی هم ندارد، و سیر تا پیازش یک سری عملیات آنلاین است، اعتماد کنم.

یک شرکت بدون مجوز هیچ سازمان نظارتی آن را رگوله نکرده است. این بدان معنی است که این شرکت ملزم به رعایت قوانین حمایت از مصرف کننده مانند حفاظت از وجوه مشتری، ارائه اطلاعات شفاف و افشای نحوه اجرای معاملات، حل مشکلات و شکایات مشتریان نیست!

شاید آنها شرایط معاملاتی بهتری را هم ارائه بدهند، از جمله انواع بونوس ها، اسپرد های “پایین” و لوریج های بسیار بالا.

با این حال، توصیه می کنیم از آنها دوری کنید زیرا احتمال کلاهبرداری این شرکت ها زیاد است.

اگر رفتار و خدمات نادرست را تجربه کردید، مانند دستکاری در معاملات که منجر به ضرر شود یا قادر نبودن به برداشت وجه زدن، بدانید هیچ قانون یا مقررات یا رگوله خاصی از شما حمایت نخواهد کرد.

تریدر تنها

شما تنها خواهید بود. 

به دلیل اینکه شرکت رگوله نشده است، در صورت بروز مشکل، به هیچ گونه طرح شکایت یا برنامه های جبران خسارت دسترسی نخواهید داشت.

هیچ سازمان نظارتی و رگوله ای وجود نخواهد داشت که برای حل و فصل مناقشات بصورت عادلانه، سراغ آن بروید.

 

چرا باید یک بروکر فارکس رگوله شده را انتخاب کنید؟

 

بروکر فارکس رگوله شده به این معنی است که بروکر باید استانداردهای تعیین شده توسط آژانس نظارتی را رعایت کند. اینگونه اطمینان حاصل می شود رویه ای که بروکر فارکس با شما کار می کند درست و عادلانه است.

اگر از سطح خدمات بروکر راضی نیستید، یا اگر فکر می کنید بروکر شما از شما کلاهبرداری می کند، می توانید آن را به آژانس نظارتی آن گزارش کنید (البته بروکر باید دارای رگوله باشد).

هر چند آژانس نظارتی معمولاً خودش مستقیماً در هیچ گونه درگیری بین شرکت و مشتری دخالت نمی کند، اما هر گونه تقلب یا سوء استفاده از مصرف کننده را تحقیق و بررسی می کند.

اگر بروکر مجرم شناخته شود، سازمان نظارتی می تواند جریمه های کلانی برای بروکر در نظر گیرد، مجوز آنها را لغو کند و حتی برای همیشه بروکر را از فعالیت در آن کشور منع کند.

با الزام بروکرهای فارکس به فعالیت در چارچوب مجموعه ای از قوانین که توسط آژانس های نظارتی فارکس تعریف شده اند، معامله گران خرد می توانند اطمینان داشته باشند که هنگام معامله در بروکر فارکس، با آنها به شیوه ای منصفانه و اخلاقی رفتار می شود.

اصلا چرا با یک بروکر فارکس رگوله شده معامله نمی کنید؟ چرا بروکری را انتخاب می کنید که عامدانه از قرار گرفتن تحت یک آژانس نظارتی اجتناب می کند؟

ما نمی‌گوییم که هر بروکری که رگوله ندارد می‌خواهد شما را فریب دهد و پول شما را بخورد، اما با توجه به اینکه صنعت فارکس سابقه تقلب دارد، چرا چنین ریسکی متحمل شویم؟

 

چگونه رگوله بودن یا نبودن یک بروکر را بررسی کنیم؟

 

هر بروکر فارکس که مجوز و پروانه فعالیت توسط آژانس نظارتی را دارد، یک شماره شناسه یکتا دریافت می کند.

بروکرهای تحت نظارت و دارای رگوله موظفند اطلاعات رگوله خود را به صورت کاملا واضح در تک تک صفحات وب سایت خود درج کنند، بنابراین باید بتوانید به راحتی شماره شناسه آنها را (معمولاً در پایین هر پیج) مشاهده کنید.

بروکری شاید ادعا کند که خارج از یک حوزه قضایی خاص مستقر است اما در واقع دروغ می گوید. این شرکت ممکن است به دروغ شماره شناسه شرکت دیگری را درج کند و یا بدتر از آن کلا یک شماره شناسه جعلی ساخته باشد.

به همین دلیل مهم است که بررسی کنید که این شماره شناسه عینا همان شماره شناسه درج شده در وب سایت آژانس نظارتی باشد.

برای کمک به معامله‌گران، همچون شما، که بتوانند وضعیت رگوله یک بروکر فارکس را براحتی تأیید کنند، اکثر آژانس‌های نظارتی یک دیتابیس آنلاین دارند که می‌توانید به منظور بررسی اینکه آیا یک بروکر واقعاً توسط آژانس خاصی رگوله شده است یا خیر، به آن دسترسی داشته باشید.

وب‌سایت یک آژانس نظارتی باید حاوی اطلاعات زیر باشد: اطلاعات بروکر، مالکان و مدیران شرکت، تاریخچه مختصری از فعالیت‌های آن، و هرگونه اقدام نظارتی علیه بروکر به دلیل عدم رعایت استاندارد ها یا شکایات مشتریان.

به عنوان مثال، یک بروکر فارکس ممکن است با درج یک شماره ثبت FCA ادعا کند که مجوز فعالیت در بریتانیا را دارد.

به جای اینکه چشم بسته آن را باور کنید، باید به وب سایت FCA مراجعه کنید و خودتان مجوز تحت FCA را بررسی کنید.

بررسی را می توان با یک جستجوی سریع در وب سایت FCA انجام داد. می توان با در اختیار داشتن نام یا شماره اقدام به سرچ کنید و ببینید که آیا با اطلاعات رگوله در وب سایت بروکر مطابقت دارد یا خیر.

مجوز بروکر

اگر بروکر در لیست حضور دارد، اطمینان حاصل کنید که اطلاعات تماس قید شده در وبسایت آژانس نظارتی با اطلاعات تماس قید شده در وب سایت شرکت یکی است.

بروکرهای کلاهبرداری وجود دارند که به دروغ وانمود می کنند در وبسایت آژانس های نظارتی فهرست شده اند. به همین دلیل مهم است که پیش از افتتاح حساب، از اطلاعات تماسی که در وبسایت آنها ثبت شده است استفاده کرده و با آنها تماس بگیرید تا معتبر بودن آنها را بررسی کنید.

اگر به رگوله یک بروکر شک دارید، مستقیماً با بروکر تماس بگیرید و وضعیت فعلی رگوله آنها را جویا شوید. اگر پاسخی دریافت نکردید، دورش خط قرمز بکشید.

 

با بروکری کار کنید که دفتر فیزیکی در کشور شما دارد

 

اگر می‌خواهید پولتان در جای امن باشد، با یک بروکر تحت رگوله که در کشوری که در آن زندگی می‌کنید نماینده و دفتر فیزیکی دارد، معامله کنید.

اگر آژانس نظارتی، بروکر و شما همگی در یک حوزه قضایی قرار دارید، اینگونه بهتر از شما محافظت می‌شود زیرا اگر احساس کنید بروکر در حالت فریبکاری است، می‌توانید بروکر خود را به آژانس نظارتی گزارش کنید.

اگر بروکر در کشور شما دفتر فیزیکی نداشته باشد و/یا در کشور شما تحت نظارت و رگوله نباشد، در صورت وقوع هر مشکلی، به احتمال زیاد هیچ راه حل قانونی پیدا نخواهید کرد.

مراقب “آربیتراژ رگوله” باشید. این عبارت به بروکرهایی مربوط می شود که تلاش می کنند از تفاوت در مقررات و رگوله ها بین حوزه های قضایی مختلف سود ببرند. به عنوان مثال، یک بروکر فارکس که در یک حوزه قضایی سخت‌گیرانه فعالیت می‌کند، ممکن است یک شرکت (شرکت تابعه) جداگانه را تحت همان نام تجاری در حوزه قضایی فراساحلی (آف شور) تأسیس کند که به نظر او الزامات نظارتی ملایم‌تری دارد. سپس بروکر به مشتریان خود دستور می دهد تا از طریق آن شرکت فرعی معامله کنند. به عنوان مثال، بروکر ممکن است مجوز اتحادیه اروپا یا بریتانیا را در وبسایت خود به نمایش بگذارد تا به شما اطمینان دهد که “امنیت بالایی” دارد اما بعد حساب شما را با شرکت زیر مجموعه خارج از کشور باز کند. اگر در یک بروکر حساب باز می کنید، مطمئن شوید که حساب شما تحت همان حوزه قضایی که شما مشخص کرده اید باز شده است. اجازه ندهید که این مورد را بروکر برای شما انتخاب کند وگرنه ممکن است از اجرا و رعایت الزامات رگوله و نظارتی خود سر باز زند.

 

پیش از معامله دست کم یکبار بروکر را تست کنید

 

خب، شما به یک بروکر فارکس علاقه مند شدید و پیش از افتتاح حساب، تحقیقات خود را انجام داده اید.

بروکر به نظر شما امن می رسد، بنابراین شما یک حساب کاربری زنده باز می کنید.

احتمالاً مبلغ مشخصی را در ذهن دارید که می خواهید به حساب خود واریز کنید.

هنوز این کار را انجام ندهید!

از بروکر یک بار تست بگیرید!

  • ابتدا یک مبلغ کم واریز کنید.
  • چند پوزیشن کوچک باز کنید و ببندید.
  • درخواست برداشت کل موجودی از حساب خود بزنید.
  • ببینید وجوه را دریافت می کنید یا خیر.

اینگونه می توانید میزان آسانی و سهولت فرآیند برداشت و دریافت پول از یک بروکر را تست کنید.

پردازش برداشت وجه چقدر طول کشید؟ نباید بیش از 24-48 ساعت طول بکشد. اگر آنقدر طول کشید که واقعاً مجبور به پیگیری از ساپورت بروکر شدید، یک هشدار است.

اگر همه چیز خوب پیش رفت و از تجربه تست خود راضی هستید، می توانید مبلغ بیشتری را واریز کنید.

ضمنا، اگر بروکر با شما مدام تماس گرفت و سعی کرد شما را تشویق کند (چه قبل و چه بعد از درخواست برداشت) وجوه بیشتری را به حساب معاملاتی خود واریز کنید، چنین چیزی نشانه خوبی نیست.

اگر بروکر با شما تماس بگیرد تا ببیند آیا برای استفاده از پلتفرم معاملاتی خود به کمک نیاز دارید یا خیر، این خوب است، اما اگر آنها سعی دارند شما را وادار کنند که پول بیشتری واریز کنید و بیشتر معامله بزنید، این جای تعجب و نگرانی دارد.

لطفا به این مطلب امتیاز دهید
https://irtrader.net/?p=9301
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوک
امیر پورتیمور
از سال 1385 معامله زدن در بازارهای مالی بین الملل و فارکس را شروع کردم. در سال های ابتدایی با سرمایه کمی وارد بازار شدم و همانطور که پیش بینی می شد سرمایه را از دست دادم. ابتدا فکر کردم این صنعت چیزی جز قمار نیست اما به مرور متوجه شدم که با مطالعه، استفاده از فرصت ها، طمع نکردن و اندکی شانس می توان در فارکس به موفقیت رسید.
مطالب بیشتر

نظرات

0 نظر در مورد آیا این بروکر فارکس دارای پروانه بوده و تحت رگوله است؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.