چگونه از تک بعدی شدن در معاملات پیشگیری کنیم؟

455 بازدید

دید تونلی

برای رسیدن به یک ایده معاملاتی باید برای نقاط ورود و خروج از معاملات برنامه داشت.

کار نیکو از خانه

چه معامله زدن بر اساس پیش بینی های بازار و در پی انتشار یک خبر اقتصادی باشد و چه در پی واکنش قیمت به سطوح تکنیکال، ما اغلب برنامه ریزی خود را با کمی دلبستگی و تعلق خاطر به یک سناریوی خاص صورت می دهیم.

چنین چیزی در ظاهر خوب است، به ویژه وقتی می بینیم معامله زدن اساسا چیزی نیست جز سود بردن از الگوهای معاملاتی دارای شانس موفقیت بالا.

اما چنین چیزی گاهی شمشیر دو لبه است..

خطر، آنجاست که دلبستگی بیش از حد به یک طرح و برنامه خاص منجر به دید تونلی یا همان تک بعدی شدن می شود. چنین چیزی می‌تواند قدرت دید معامله‌گران را مخدوش ساخته بگونه ای که آنها نمی توانند احتمالات جایگزین را ببینند و برای آنها برنامه‌ریزی کنند.

یکی از نویسندگان مورد علاقه من آدام گرانت در کتاب خود با نام “دوباره بیندیشید” می نویسد:

«وقتی خودمان را وقف برنامه‌ای می‌کنیم و آن‌طور که می‌خواستیم اوضاع پیش نمی‌رود، معمولاً اولین کاری که بطور غریزی انجام می دهیم تجدیدنظر کردن در مورد برنامه نیست. بلکه، معمولا منابع بیشتری را در همان برنامه ریخته و آن را دوبرابر می کنیم.»

گرانت این الگو را خطای تشدید تعهد می نامد.

چنین چیزی به این دلیل اتفاق می‌افتد که انسان‌ها موجوداتی هستند که مدام به دنبال دلیل تراشی بوده و دائماً در پی توجیه باورهای قبلی به عنوان راهی برای تسکین ضمیر خود و تأیید اعتبار تصمیم‌های گذشته هستند.

احتمالاً چنین چیزی را زمانی که حد ضرر خود را جابجا کرده اید تجربه کرده اید، زمانی که معامله شما دقیقاً مطابق میل شما پیش نمی‌رود! یا زمانی که تلاش می‌کنید سوگیری خود را برگردانید، آن هم در زمانی که بازار علنا روند را دارد به شما می گوید.

خطای تشدید تعهد عامل اصلی شکست هایی است که قابلیت پیشگیری دارند. گرانت خاطرنشان می سازد که اینجاست که سخاوت (ترکیبی از اشتیاق و پشتکار که اغلب به عنوان یکی از عوامل اصلی موفقیت شناخته می شود) می تواند روی تاریک خود را نشان دهد.

افراد سخاوتمند حتی در کارهایی که شکست در آنها اجتناب ناپذیر است، نیز معمولا دلسرد نمی شوند. نکته در اینجا این است که بتوانید مرز باریک بین پشتکار قهرمانانه و لجبازی احمقانه را تشخیص دهید، سپس اقدامات لازم را برای اصلاح مسیر خود انجام دهید.

یکی از راه‌های جلوگیری از تک بعدی شدن و افتادن در دام خطای تشدید تعهد در معاملات، بررسی‌ منظم پوزیشن ها و عوامل تاثیرگذار در بازار است.

سوالات زیر را از خود بپرسید:

  • آیا سناریوی با شانس موفقیت بالا همانطور که انتظار می رفت به اجرا درآمد؟
  • اگر نه، آیا عوامل دیگری وجود دارد که تایید کننده سوگیری اولیه شما باشند؟ یا بستن پوزیشن و جلوگیری از ضرر بیشتر در این مرحله منطقی تر است؟
  • آیا عواملی وجود دارد که می توانند گواه برعکس شدن ایده معاملاتی شما باشد؟
  • کدام رویدادهای خبری می توانند در آینده همچنان بر پوزیشن شما تأثیر بگذارند و چگونه؟

همینطور که بمرور وضعیت را دوباره ارزیابی می کنید و سوگیری هایی را شناسایی می کنید که دیگر با فضای فعلی بازار متناسب نیستند، فکر کردن راجع به اینکه پوزیشن مذکور ارزش باز نگه داشتن دارد یا خیر آسان تر می شود.

5/5 - (1 امتیاز)
https://irtrader.net/?p=10722
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوک
امیر پورتیمور
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

0 نظر در مورد چگونه از تک بعدی شدن در معاملات پیشگیری کنیم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.

رتبه بندی بهترین بروکرهای فارکس در سال 1402