چگونه استرس می تواند برای معامله گران فارکس مفید باشد؟

361 بازدید

استرس فارکس

در مقاله امروز از مجموعه مقالات آموزش روانشناسی معاملات، قصد داریم ببینیم که چگونه استرس در معاملات می تواند نکته مثبتی باشد!

تحت هر شرایطی، معاملات فارکس، مستلزم این است که ریسک کنید و هر روز به سراغ موارد غیرقابل پیش بینی و جهان نامعلوم روید.

به دلیل عدم وجود قطعیت در فارکس، به احتمال زیاد با اتفاقات و رویدادهایی روبرو خواهید شد که ممکن است سطح راحتی شما را برهم زنند! (بخوانید به شما استرس دهند).

استرس در معاملات امری طبیعی است.

اما… آیا استرس همیشه بد است؟! تنها چیزی که در مورد استرس شاید خوب باشد این است که نوعی دسر یا پس غذا است!

کنترل احساسات

استرس، زمانی که کار به جایی می رسد که باید آماده فرار از تهدید یا خطر شد، می تواند خوب باشد. بعبارتی در چنین شرایطی است که هوشیاری بیشتر شده و به لحاظ روانی آماده مقابله با چالش ها می شوید.

شبیه ترشح آدرنالین در مغز است که به ذهن و بدن شما می گوید واکنش نشان داده و جابجا شوید. در این حالت، استرس می تواند در حافظت از شما و بهبود عملکرد کمک کند.

از سوی دیگر، معامله گری که به استرس واکنش مثبتی نشان نمی دهد، ممکن است عملکرد معاملاتی وی دچار اختلال شود. اینجاست که درک شما از یک رویداد، تبدیل به یک تهدید می شود.

به جای حس هوشیاری و آمادگی برای واکنش در برابر یک چالش، دچار ترس از ناشناخته ها شده، مضطرب می شوید یا به لحاظ ذهنی قفل می شوید. این نوع استرس می تواند برای تصمیمات خوب فلج کننده باشد زیرا توانایی حفظ آرامش و تمرکز خود را از دست می دهید.

تصور کنید که در حال عبور از خیابان هستید و یک کامیون هجده چرخ با سرعت زیاد جلوی شما ظاهر می شود. واکنش شما چه خواهد بود؟

طبیعتا، استرس شروع می شود. اگر توانایی واکنش مثبت نسبت به استرس را در خود تمرین کرده باشید یا حتی بتوانید کلا آن را نادیده بگیرید، بدن شما بلافاصله واکنش نشان داده و شما به سمت یک محل امن فرار می کنید. اگر نه، شما در وسط خیابان قفل می کنید و از ترس سر جای خود خشکتان می زند… فقط خدا می داند چه صحنه ای رقم خواهد خورد..

خلاصه مطلب اینکه، برداشت شما از رویدادها است که تعیین کننده واکنش خوب یا بد شما در موقعیت های استرس زا است. و نحوه کنترل و مدیریت استرس در این شرایط بحرانی است که تعیین می کند باید غرق شوید یا شنا کنید.

چگونه می توانیم از این پدیده ی درک استرس در معاملات استفاده کنیم؟

در گام اول باید بدانید ضرر جزیی طبیعی از معاملات بوده و با یک تک معامله، یا چند ضرر پشت سرهم، دنیا به آخر نمی رسد – البته با رعایت مبانی مدیریت ریسک!

پس از آنکه این حقیقت را درک کردید، می توانید ذهن خود را بر آنچه می توانید انجام دهید متمرکز کنید و نه آنچه نمی توانید!

ثانیاً، شما باید بدانید که در موقعیت های بالقوه استرس زا، باید قادر باشید به خوبی واکنش نشان دهید (با حفظ آرامش، تمرکز خود را حفظ کرده و منطقی باشید) و از هر گونه واکنش منفی بپرهیزید (مثلا قفل نکنید و/یا بی فکر عمل نکنید).

به عبارت دیگر، هنگامی که با استرس روبرو می شوید، ابتدا باید تمرین کنید تا بتوانید تشخیص دهد و سپس بتوانید همانند یک بدل کار سینما از مسیر هجده چرخ با یک بدل کاری به سرعت خارج شوید. در غیر اینصورت از ترس قفل می کنید و مثل یک سوسک وسط خیابان لهیده می شوید!

بپذیرید که ضرر کردن بخشی طبیعی از معاملات است و پاسخ مثبت به رویدادها و اخبار و فعالیت های معاملاتی تنها از یک طریق امکان پذیر است: تمرین عامدانه.

از طریق تمرین عامدانه (معامله زدن در حساب های دمو به مدت طولانی و سپس مشاهده و بررسی و اصلاح پاسخ های روانی/جسمی)، پاسخ منفی به استرس معاملاتی را می توان تا میزان قابل توجهی کاهش داد یا حتی از آن به عنوان ابزاری برای باز کردن چشم و گوش و حواس خود استفاده کرد چراکه با اطلاعات جدید می توان فورا اصلاحات بهتری در پوزیشن ها انجام داد.

یاد بگیرید که موقعیت های استرس زا را بپذیرید. به استقبال آنها روید … و خب، هنگامی که بر ذهن و بدن خود بخوبی تسلط یافتید، حتی ممکن است آن را دوست داشته باشید!

5/5 - (2 امتیاز)
https://irtrader.net/?p=5506
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوک
امیر پورتیمور
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

0 نظر در مورد چگونه استرس می تواند برای معامله گران فارکس مفید باشد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.

رتبه بندی بهترین بروکرهای فارکس در سال 1402