جستجو
irtrader-logo.png

چرا معاملات انتقام جویانه یک بازی دو سر باخت است

فهرست مطالب

معاملات انتقامجویانه

در مقاله امروز از سری مقالات آموزش فارکس، به شما خواهیم گفت که چرا انجام معاملات انتقام جویانه یک بازی باخت-باخت است.

تجربه باخت یا ضرر بخشی از معاملات فارکس است، همچون تجربه برد و سود. متأسفانه، بسیاری از معامله گران ضررها را به خود می گیرند و واکنش آنها به ضرر انجام معاملات انتقام جویانه است.

انگیزه معاملات انتقام جویانه عمدتا ناشی از ترس اشتباه کردن است. و معمولاً زمانی رخ می دهد که یک معامله گر، در پی یک ضرر ناامیدکننده، تصمیم می گیرد از طریق هجومی تر بودن از قبل در معاملات بعدی خود، ضرر های خود را جبران کند.

چنین چیزی به دو دلیل مهم برای حساب شما خطرناک است. اول اینکه، بدانید از هر دری که معاملات انتقام جویانه وارد سیستم شما شود، از در دیگر انضباط معاملاتی شما خارج می شود. تمرکز شما را از روی معاملات و مدیریت ریسک برداشته و شما را به سمت و سویی می برد که برای سودزنی و جبران ضرر، به انجام معاملات نسنجیده روی آورید.

تریدر عصبانی

معامله احساسی و شانسی، معامله نیست. قمار است. تنها یک معامله بدون داشتن طرح و برنامه برای مدیریت ریسک، کافیست که کل حساب شما را به نابودی کشاند.

چنین حالتی یک بازی باخت-باخت نیز است. از طرفی، اگر در معامله انتقام جویانه خود ضرر کنید (معامله ای که برای آن برنامه ریزی خاصی هم نداشتید)، دراوداون خود را بیشتر می کنید! از طرفی دیگر، اگر برنده شوید، اینطور به شما القا می شود که معامله بر اساس دل و جرات و احساسات بهتر جواب می دهد! پس وسوسه می شوید که دوباره این کار را انجام دهید.

معاملات انتقام جویانه به شکل های مختلفی ظهور می کند، اما متداول ترین آنها زمانی است که معامله گران پس از یک ضرر بسیار ناامید کننده به امید زنده کردن پول از دست رفته خود، اقدام به انجام معاملات نسنجیده (و معمولاً با سایز بزرگتر) می کنند. در زیر مثال های دیگری از معاملات انتقام جویانه ارائه می گردد:

یزدان 97 دلار از 100 دلاری که روی USD/JPY فروش گرفته بود را دارد از دست می دهد. او می بیند که این جفت ارز همچنان در حال بالا رفتن و قد علم کردن است، اما همچنان به ایده معاملاتی که در ذهن خود دارد اصرار دارد. او حد ضررهای خود را اصلاح می کند و منتظر برگشت می شود. دو ساعت بعد حد ضررهای اصلاح شده اش هم می خورند. نتیجه عملکرد او این است که به جای ریسک 100 دلاری خود در ابتدا، 250 دلار این بار از دست داد.

مانی لحظاتی پیش 50 دلار در معامله ای از دست داد که جالب است بدانید تنها چند دقیقه پس از اینکه حد ضررهای وی خورد، قیمت به جهت مورد نظر او برگشت. ناامیدانه، او تصمیم می گیرد مبلغ را دو برابر کرده و 100 دلار برای معامله بعدی اختصاص دهد، بعبارتی دو برابر ریسکی که در حالت همیشگی می کند. از آنجا که او نمی خواهد باخت و ضرر دیگری را در کارنامه خود ثبت کند، به محض “زنده شدن” همان 50 دلار خود، معامله برنده خود را می بندد.

اگرچه نتایج هر یک از آنها متفاوت بود، اما یزدان و مانی متهم هستند که معاملات انتقام جویانه انجام داده اند. یزدان بیش از دو برابر ریسک اولیه خود را ضرر کرد تا به خودش بقبولاند که ایده معاملاتی او درست بوده است. این درحالیست که مانی اقدام به انجام معامله هجومی تر نسبت به حالت عادی کرد و با بستن پوزیشن برنده خود سود بالقوه خوبی را از دست داد. هر دو معامله گر برای جلوگیری از ضرر، به استراتژی های معمول خود پشت کرده اند.

خوشبختانه راه هایی برای بیرون آمدن از دور باطل معاملات انتقام جویانه وجود دارد. بیایید نگاهی به برخی از آنها بیندازیم:

 

پس از یک ضرر ناامید کننده از بازار بیرون آمده و ذهن خود را پاک کنید.

 

فعالیت هایی که ارتباطی با معاملات ندارند انجام دهید و فقط زمانی به بازار برگردید که پذیرفته باشید شکست و ضرر، بخشی از این بازی است.

 

دلایل شکست معامله خود را ثبت کنید.

 

اینکه پی ببرید مشکل کار معاملات شما کجا بوده است و نیز بر بهبود عملکرد معاملاتی خود تمرکز کنید، به شما کمک می کند تا بتوانید این احساس که بازار مخالف شماست یا با شما لج است را تسکین دهید.

 

به الگوها و توضیحات در دفترچه ثبت معاملات روزانه خود توجه کنید.

 

آیا این کار را زمانی انجام می دهید که پوزیشن های بزرگی می گیرید یا وقتی انجام می دهید که رویدادهای خبری غیر منتظره باعث می شوند سرتان کلاه رود؟ آیا معمولاً پیش از انجام این کار شروع به جویدن ناخن های خود می کنید، یا یک تند و آتشین بر بدن می زنید یا بر سر گربه خود فریاد می زنید؟! اینکه بدانید پیش از اقدام به انجام معامله انتقام جویانه چه کاری انجام می دهید، می تواند به شما در پیشگیری از آن کمک کند.

 

به سیستم خود اعتماد کنید!

 

اگر سیستم خود را تست کرده اید و صفر تا صدِ برنامه معاملاتی خود را رعایت کرده اید، در اینصورت ضررها اهمیت چندانی برای شما نخواهند داشت زیرا می دانید که اعداد نهایی در پایان به سود شما خواهند بود.

 

مدیریت ریسک را تمرین کنید.

 

اگر مدیریت ریسک را تبدیل به یک عادت کنید، در اینصورت در معاملات انضباط بهتری خواهید داشت و احتمال کمتری وجود دارد که نسنجیده معامله کنید. با این حال اگر هنوز به آن عادت نکرده اید، می توانید کار را با رعایت قوانین سختگیرانه در خصوص سایز پوزیشن و مدت معامله شروع کنید.

به یاد داشته باشید که حتی سودآورترین معامله گران هم روزهای معاملاتی بد دارند. بالاخره همه اینها بخشی از بازی است.

برداشت شما از ضررها نباید این باشد که بازار مخالف شماست. بازار اهمیتی به احساسات شما یا اینکه ایده های معاملاتی شما چقدر خفن است، نمی دهد. در حقیقت، وظیفه ما به عنوان تریدر این است که آنچه می بینیم را معامله کنیم و نه آنچه را که فکر می کنیم. باد خود را خالی کرده و بر این تمرکز کنید که چگونه می توانید معاملات خوبی را یکی پس از دیگری با موفقیت به انجام رسانید.

دیگر مقلات ما

الپاری

روبو فارکس

اموزش فارکس

امارکتس

ارانته

فیبوگروپ

فارکس فکتوری

2.3/5 - (3 امتیاز)

نظرات

0 نظر در مورد چرا معاملات انتقام جویانه یک بازی دو سر باخت است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.

40% تخفیف خرید چالش در پراپ فرافاند با کد تخفیف : IrTrader