irtrader-logo.png

3 آمار معاملاتی که باید در دفترچه معاملاتی خود ثبت کنید

296 بازدید

آمار معاملات

هر معامله‌گر خوبی به شما خواهد گفت که ثبت معاملات در یک دفترچه معاملاتی شاید به حد پوشیدن شلوار مهم باشد! البته اگر مهم‌تر نباشد. اما چیزی که برخی از دوستان تازه کار درک نمی کنند این است که این تازه آغاز راه است.

منظور ما از ثبت و رصد عملکرد معاملاتی بسیار فراتر از این است که به صورت سود و زیان که در پایین تب “account” متاتریدر درج می شود نگاه کنید و بگویید: “دارم خوب معامله می زنم.”

همچنین به این معنی است که با ثبت و رصد مراحل رشد خود به عنوان یک معامله گر، به جزئیات دقیق و جنبه های گوناگون نگاه کنید تا روند توسعه مهارت های معاملاتی خود را بهتر بفهمید.

همانطور که در گذشته نیز گفته شد، همیشه باید با کسب و کار فارکسی خود مثل یک کسب و کار حرفه ای برخورد کنید. به هرحال، دارید پول خود (که حاصل از دسترنج شما نیز هست) را وسط می گذارید.

دقیقاً مثل هر صاحب کسب و کاری، شما نه تنها نگران کاسبی خود هستید، بلکه به این فکر می کنید که دقیقاً چگونه سود می کنید و چه کاری می توانید برای بهبود و افزایش درآمد خود انجام دهید.

حساب و کتاب

به عنوان مثال یک رستوران را در نظر بگیرید. یک مدیر رستوران خوب می خواهد ببیند شلوغ ترین زمان رستوران چه ساعاتی است تا پیشخدمت بیشتری استخدام کند تا بتواند از پس حجم کار برآید. او این نکته را نیز یادداشت می کند که کدام اقلام در منو پرفروش تر از بقیه هستند.

تحلیل و بررسی جزئیات ریز مانند این می تواند به مدیر رستوران کمک کند تا با یک برنامه ریزی موثر در استخدام کارکنان، رستوران خود را بهتر مدیریت کرده و بتواند بخوبی غذاها را قیمت گذاری کند، و اینگونه سبب افزایش سودآوری خود شود.

خب حال ببینیم آمار فارکسی که باید آنها را یادداشت کنیم چه مواردی هستند؟

 

نسبت ریوارد به ریسک

 

همانطور که از نام آن پیداست، نسبت ریوارد به ریسک یا R:R میزان سود شما در یک معامله را نسبت به مقدار پولی که وسط می گذارید مقایسه می کند.

نسبت های ایده آل پاداش به ریسک به معامله گر و شانس موفقیت الگوی معاملاتی بستگی دارد، و می تواند از 1:1 تا 2:1 و یا حتی تا 10:1 باشد.

شما باید اطمینان حاصل کنید که پاداش بالقوه شما در بدترین حالت با مقدار پولی که روی آن معامله دارید به خطر می اندازید برابر است تا معامله ارزش پوزیشن گرفتن را داشته باشد. اینگونه می توانید با یک برد دو یا سه باخت را از بین ببرید اما برعکس آن ممکن نیست.

 

درصد برد

 

یک آمار خوب دیگر که می توان آن را ثبت و رصد کرد، درصد برد شماست، این مورد نشان می دهد که آیا هنگام معامله زدن واقعاً شانس و احتمال به نفع شماست و احتمال کسب برد بیشتر از باخت است یا خیر.

هدف گذاری درصد برد برای بالای 50 درصد می تواند به شما یادآوری کند که حتما روی الگوهای تکنیکال با شانس موفقیت بالا پوزیشن بگیرید و می تواند شما را از گرفتن تعداد پوزیشن زیاد که سبب پایین آمدن این آمار می شود، بازدارد.

البته اینگونه می توانید مطمئن شوید که بردهای شما بیشتر از باخت های شما هستند. حتی اگر معاملات برنده شما بیشتر از معاملات بازنده شما باشند، اگر در هر معامله برد فقط 0.05% سود کنید و در هر باخت 1% کامل از حساب خود را از دست بدهید، باز هم درصد برد بالا مشکلی را چندان حل نخواهد کرد!

 

اشتباهات معاملاتی

 

آخرین مورد در فهرست من، اشتباهات معاملاتی است که مرتکب شده اید. بله، می‌دانم، اعتراف به این که اشتباهاتی مرتکب شده‌اید یا گاهی اوقات از برنامه معاملاتی خود منحرف شده‌اید، کار آسانی نیست، اما ثبت و رصد این اشتباهات به شما کمک می‌کند بتوانید به یک معامله‌گر منضبط‌تر تبدیل شوید.

به یاد داشته باشید که یک معامله برنده بسته به نحوه بازی کردن شما می تواند خوب یا بد باشد. اگر به جای پایبند ماندن به برنامه معاملاتی خود، با بستن بسیار زودتر از موعد پوزیشن، معامله را برنده شدید، ای بسا این به عنوان یک اشتباه حساب شود (اگر در ادامه قیمت حد سود شما را بزند، به نوعی سود خود را روی میز جا گذاشته اید).

به همین ترتیب، اگر شما مدیریت ریسک را به درستی انجام داده باشید و زمانی که پرایس اکشن علیه شماست جلوی ضرر بیشتر خود را گرفتید، در این حالت یک معامله زیانده می تواند معامله خوبی در نظر گرفته شود.

نگرفتن پوزیشن روی یک الگوی تکنیکالی معتبر که با برنامه معاملاتی شما همخوانی دارد نیز می‌تواند یک اشتباه تلقی شود، بویژه اگر روی تحلیل خود تردید کرده باشید یا در آن لحظه حواستان پرت شده باشد. اگر بتوانید تعداد معاملات سودآوری که از کف داده‌اید را ثبت و رصد کنید، می‌توانید از آن به عنوان یک یادآور استفاده کنید تا بتوانید دفعه بعد تمرکز و اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید.

اگر نحوه اخذ تصمیم گیری معاملاتی خود را ثبت کنید اینگونه بینش بهتری در خصوص چگونگی واکنش به نوسانات بازار و گام هایی که می توانید برای مدیریت بهتر هیجانات خود بردارید، خواهید داشت.

نه تنها می‌توانید از داده‌هایی که جمع‌آوری کرده‌اید برای ارزیابی عملکرد معاملاتی خود استفاده کنید، بلکه می‌توانید از آنها برای شناسایی هرگونه مشکل روانشناسی در معاملات و همچنین ایجاد تغییر مناسب در سبک معاملاتی خود استفاده کنید.

به عنوان مثال، اگر متوجه شده اید که بیشتر اشتباهات معاملاتی خود را در زمان معامله خبر انجام می دهید، می توانید تغییراتی در استراتژی خود ایجاد کرده و برنامه ای برای خود طراحی کنید که به شما اجازه می دهد به جای واکنش اولیه به خبر، روند ایجاد شده را دنبال کنید.

یا اگر متوجه شده‌اید که بیشتر ضررهای شما ناشی از گرفتن پوزیشن روی بریک اوت ها است، می‌توانید به خود یادآوری کنید که بخش کوچک‌تری از حساب را برای گرفتن پوزیشن روی اینگونه الگوهای معاملاتی ریسک کنید یا بیشتر بر روی روند ها تمرکز کنید یا بیشتر تلاش کنید در بازارهای رنج معامله بزنید.

اگر می خواهید بصورت جدی فارکس را دنبال کنید، حساب دفعات کسب سود خود را داشته باشید. هر چه در مورد کاری که انجام می دهید و روند انجام آن بیشتر بدانید، رفع نقاط ضعف و اصلاح مواردی که در آنها مهارت ندارید برای شما آسان تر خواهد بود.

4/5 - (1 امتیاز)
https://irtrader.net/?p=10524
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوک
امیر پورتیمور
از سال 1385 معامله زدن در بازارهای مالی بین الملل و فارکس را شروع کردم. در سال های ابتدایی با سرمایه کمی وارد بازار شدم و همانطور که پیش بینی می شد سرمایه را از دست دادم. ابتدا فکر کردم این صنعت چیزی جز قمار نیست اما به مرور متوجه شدم که با مطالعه، استفاده از فرصت ها، طمع نکردن و اندکی شانس می توان در فارکس به موفقیت رسید.
مطالب بیشتر

نظرات

0 نظر در مورد 3 آمار معاملاتی که باید در دفترچه معاملاتی خود ثبت کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.