جنگ بین تکنیکالیست ها و فاندامنتالیست ها همیشه بوده و خواهد بود اما در لزوم استفاده از تقویم اقتصادی فارکس هیچ جنگی وجود ندارد. می توان به قطع گفت که تریدرها به خصوص کوتاه مدت هایشان باید زمان انتشار اخبار اقتصادی را بدانند. حداقل اخبار فارکس امروز و فردا را باید چک کنید. افزایش اسپردها در زمان انتشار اخبار و همچنین اسلیپیج در نوسانات شدید دلیل این موضوع است. ما در این مقاله به 5 سایت شامل تقویم فارکس خواهیم پرداخت. اگر مایلید اطلاعات بیشتری در مورد اخبار مهم و تاثیرات آنها داشته باشید به مقالات آموزش فارکس سایت ما مراجعه کنید. همچنین در مقاله مقایسه بهترین بروکر فارکس می توانید بروکر با کمترین اسپرد و کمترین اسلیپیج را بیابید.
تقویم زیر که اختصاصی تریدر ایرانی است ترکیبی از تقویم فارکس فکتوری و Investing می باشد. به عبارتی این تقویم فارکس فکتوری فارسی است.
لطفا تا بارگذاری کامل تقویم چند ثانیه صبر کنید…
تاریخ و زمان | زمان | ارز | تاثیر | عنوان | عنوان انگلیسی | قبلی | پیش بینی | فعلی | تاریخ | rowcolor | datef | accl | prevcl |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
ارز | تاثیر | datef |
فهرست مطالب
1- تقویم اقتصادی فارکس فکتوری فارسی
از فارکس فکتوری شروع می کنم. نه به این دلیل که بهترین تقویم اقتصادی فارکس هست! بلکه به این خاطر که با آن خاطرات خوش و ناخوش زیادی دارم (حداقل 10 سال بود که تخصصی نیوز تریدینگ می کردم). سایت فارکس فکتوری در سال 2004 با یک تالار گفتمان فارکس کار خود را شروع کرد. یک سال بعد تقویم فارکس را اضافه کرد که به خاطر کاربرپسند بودن و دقتش به سرعت محبوب شد. من در سال 2006 در این سایت عضو شدم و واقعا در آن سال ها یکه تازی می کرد.
و اما بپردازیم به مزایا و معایب این تقویم:
رابط کاربری
فارکس فکتوری به نظر من خیلی کاربر پسند و در عین حال مینیمال هست. البته یکمقدار این حسی سلیقه ای هست و شاید بر می گردد به اینکه 16 سال است که با آن کار کردم.
اطلاعات اخبار و اعداد و ارقام منتشر شده دقیق و قابل اتکاست. عدد قبلی، پیش بینی و عدد واقعی را می توانید در جدول ببینید. همچنین اگر بازبینی در عدد قبلی شده باشد آن را هم خواهید دید. برای راحتی کاربر اگر عدد واقعی بهتر از پیشبینی اعلام شود با رنگ سیز و اگر بدتر از پیشبینی اعلام شود با رنگ قرمز مشخص می شود. می توانید تنظیم کنید که فقط اخبار فارکس امروز یا کل هفته را ببینید.
ساعت تقویم
برای راحتی کاربر با ساعت مرورگر سینک می شود. برای تایید این مورد به ساعتی که در اولین ردیف تقویم نمایش داده شده است دقت کنید، اگر با ساعت شما یکی بود به این معناست که کل تقویم با ساعت محلی شما تنظیم شده است. اگر اختلاف داشت کافی است روی ساعت کلیک کنید و آن را تنظیم کنید.
آپدیت خودکار
متاسفانه فارکس فکتوری به صورت خودکار آپدیت نمی شود و برای دیدن نتیجه خبر باید صفحه را رفرش کنید. در تایم خبر یک دکمه در قسمت عدد واقعی ظاهر می شود که به جای رفرش کردن کل صفحه می توانید روی آن کلیک کنید تا به محض اینکه نتیجه خبر دریافت شد برای شما نمایش داده شود.
امکان ست کردن آلارم
این امکان را دارید که انتخاب کنید برای خبر مورد نظرتان آلارم دریافت کنید. که به صورت ایمیل و نوتیفیکشن در مرورگر ارسال می شود. برای دریافت ایمیل باید آدرس ایمیل خود را تایید کرده باشید. برای دریافت نوتیفیکیشن هم باید مجوز آن را بدهید.
فارکس فکتوری فارسی
متاسفانه فارکس فکتوری از زبان فارسی پشتیبانی نمی کند. البته به نظر نمی آید که موضوع مهمی هم باشد. ما در قسمت ابتدایی همین مقاله تقویمی در اختیار شما قرار دادیم که به نوعی تقویم فارکس فکتوری فارسی محسوب می شود. در انتهای مقاله نیز روش استفاده از آن را توضیح دادیم.
2- اخبار فارکس در تقویم اقتصادی فارکس FxStreet
یکی از سایت های قدیمی فعال در زمینه اخبار فارکس و تحلیل های بازارهای مالی است که دارای تقویم اقتصادی قویی است.
رابط کاربری
از حیث کاربر پسند بودن شخصا خیلی تمایلی به FxStreet ندارم. شاید به این دلیل که عرض تقویمش کم است و همه چیز تو در تو شده است. احتمالا اگر مدت کوتاهی از آن استفاده کنید به آن عادت کنید.
در تقویم این سایت علاوه بر اطلاعات عدد قبلی، پیش بینی و عدد واقعی یک ستون تحت عنوان Dev هم وجود دارد که اختلاف عدد واقعی با پشبینی را نشان می دهد. این عدد در سرعت تصمیم گیری دوستانی که مایلند بر اساس نتیجه اخبار ترید کنند تاثیرگذار خواهد بود.
ساعت تقویم
ساعت تقویم به طور خودکار با ساعت مرورگر شما ست می شود. البته این مساله برای من کمی زمان برد. زمانی که تقویم سینک شود می توانید بالای جدول آن، ساعت را ببینید و با ساعت محلی خود مطابقت دهید. در صورتی که اختلاف داشت می توانید آن را تنظیم کنید و تغییر دهید.
آپدیت خودکار
یکی از مزیت های تقویم Fx Street این است که اعداد واقعی را به طور خودکار در جدول به روز می کند. همچنین در نزدیکی های تایم خبر، ساعت را به صورت دقیقه ای که مانده تا اعلام خبر نمایش می دهد. مثلا 14 دقیقه به خبر و تا رسیدن به تایم خبر این عدد مرتب آپدیت می شود.
امکان ست کردن آلارم
با کلیک کردن روی زنگوله مقابل هر خبر می توانید آلارم دریافت کنید. این آلارم 30 دقیقه قبل از خبر و بلافاصله در لحظه انتشار خبر برای شما ارسال می شود. امکان ست کردن آلارم فقط برای کاربرانی که درسایت لاگین کردند وجود دارد. همچنین باید اجازه ارسال نوتیفیکیشن را به سایت بدهید.
3- تقویم اقتصادی فارکس DailyFx
یکی دیگر از قدیمی ترین سایت هایی که تقویم اقتصادی فارکس ارائه می دهد DailyFx است. در سال های دور جزو سایتهای پر مراجعه در ایران بود. به همین دلیل هم فیلتر شد و هنوز هم برای استفاده از آن باید آی پی غیر از ایران استفاده کنید.
رابط کاربری
از حیث رابط کاربری DailyFx سعی کرده که متفاوت باشد. البته موفق هم بوده است و رابط کاربری خوبی دارد. البته این به شما بستگی دارد که آیا با آن ارتباط بگیرید یا نه؟! مقدار عدد قبلی، پیش بینی و عدد واقعی در تقویم به راحتی قابل روئیت هست. کشور و منطقه جغرافیایی مربوط به خبر و درجه اهمیت آن به وضوح نمایش داده شده است.
ساعت تقویم
ساعت تقویم در DailyFx به طور خودکار با ساعت مرورگر شما تنظیم می شود. بنابر این شما ساعت اخبار را به تایم محلی خود می بینید. اگر به قسمت بالای تقویم بروید Time Zone تقویم نوشته شده است و اگر به هر دلیلی درست تنظیم نشده بود می توانید آن را تغییر دهید. تایم زون ایران در پاییز و زمستان +3:30 GMT است. در بهار و تابستان +4:30 GMT است.
آپدیت خودکار
در DailyFx نتیجه اخبار به طور خودکار در تقویم آپدیت می شود. اتفاقا در مقایسه ای که من کردم یکی از سریعترین ها هم هست. یک مزیت این تقویم این هست که برای تک تک ردیف ها لیبل Previous , Forecast و Actual قرار دارد که به راحتی می توانید تصمیم گیری کنید.
امکان ست کردن آلارم
متاسفانه در DailyFx امکان ست کردن آلارم روی اخبار وجود ندارد. از طرفی تایم باقی مانده به خبر رو هم نشان نمی دهد. هر چند که اینها خیلی موارد مهمی نیستند ولی خوب به هر حال به نوعی مزیت محسوب می شوند.
4- اخبار فارکس در تقویم اقتصادی MyFxBook
سایت MyFxBook اولین شبکه اجتماعی برای تریدرهای فارکس با قابلیت اتصال از طریق حساب های معاملاتی را ایجاد کرد. از جمله ابزاری که در این سایت در اختیار کاربران قرار گرفته است تقویم اقتصادی فارکس است. اخبار فارکس امروز و روزهای مختلف هفته را می توانید در این سایت مشاهده کنید. متاسفانه به دلیل فعالیت تخصصی در زمینه فارکس این سایت فیلتر هست.
رابط کاربری
شکل ظاهری تقویم Myfxbook در عین اینکه تا حدودی شبیه سایر سایت هاست ولی سعی شده مقداری متفاوت و کاربر پسند تر باشد. عرض مناسب تقویم باعث می شود که به راحتی خبر، ساعت آن و اعداد قبلی، پیشبینی و واقعی در دسترس باشد. اولین خبر پیش رو با تغییر رنگ به راحتی قابل تشخیص است.
ساعت تقویم
ساعت تقویم در Myfxbook نیز به صورت خودکار با ساعت مرورگر شما سینک می شود. در گوشه بالا سمت راست می توانید ساعت را چک کنید و اگر اختلاف داشت آن را تنظیم کنید. وقتی یاد 10-15 سال پیش می افتم که برای تنظیم ساعت ایران با ساعت تقویم ها چه مشکلاتی داشتیم به حال تریدرهای جدید غبطه می خورم 😉
آپدیت خودکار
در Myfxbook متاسفانه نتیجه اخبار به طور خودکار آپدیت نمی شود. برای اینکه نتیجه خبر را ببینید مجبور هستید که صفحه را رفرش کنید. مشکلی که وجود دارد این است که در این سایت نسبت به بقیه تقویم ها نتیجه دیرتر اعلام می شود.
امکان ست کردن آلارم
شما می توانید با کلیک کردن زنگوله جلوی هر خبر آلارم ست کنید. توجه داشته باشید که مثل سایر تقویم ها باید در سایت ثبت نام کرده باشید تا آلارم عمل کند. البته این ثبت نام رایگان است. در تقویم Myfxbook یک فیلد بیشتر از سایر تقویم ها می بینید که Time Left هست و زمان باقیمانده به خبر را نشان میدهد. یک دقیقه مانده به خبر ردیف مربوط به خبر چشمک زن می شود که جالب و هیجان انگیز است.
5- تقویم اقتصادی فارکس MQL5.com
اگر فارکس کار هستید حتما با متاتریدر آشنا هستید. سایت MQL5.com توسط شرکت متاکوتز که تولید کننده متاست ایجاد شده است. در این سایت خدمات مختلفی از جمله تالار گفتمان ، سیگنال ، انواع اکسپرت و اندیکاتور و همچنین مستندات کدهای MQL5 ارئه می شود. یکی از بخش های آن تقویم اقتصادی فارکس است که اخبار هر روز را می توانید در آن مشاهده کنید. در ادامه به این سایت می پردازیم.
رابط کاربری
شکل ظاهری تقویم MQL5 بسیار ساده و معمولی است. اخبار ارزها و کشورهای متعددی را پوشش می دهد. اعداد قبلی، پیش بینی و عدد واقعی هر خبر در تقویم قابل مشاهد است. علاوه بر این تقویم قابلیت سفارشی سازی خوبی دارد. از جمله اینکه می توانید اخبار اقتصادی یک کشور خاص را دنبال کنید و در کنار آن دورنمایی از شاخص های اقتصادی مربوط به آن کشور را نیز ببینید.
ساعت تقویم
خوشبختانه ساعت تقویم MQL5 هم به صورت خودکار با ساعت مرورگر شما ست می شود. برای اینکه مطمئن شوید ساعت تقویم همان تقویم شماست، بالا سمت چپ کنار Time ساعت را چک کنید. اگر با ساعت محلی شما متفاوت بود می توانید روی آن کلیک کنید و تنظیمش کنید.
آپدیت خودکار
هرچند مثل برخی دیگر از تقویم ها زمان مانده تا اعلام خبر را نشان نمی دهد، اما به طور خودکار نتیجه خبر را در تقویم منعکس می کند. شما نیازی به رفرش کردن صفحه برای دیدن عدد واقعی گزارش اقتصادی ندارید. اتفاقا سرعت آپدیت هم مناسب است و از برخی دیگر تقویم ها بهتر است.
امکان ست کردن آلارم
متاسفانه امکان ست کردن آلارم برای تقویم MQL5 وجود ندارد. اما این سایت اپ موبایلی با عنوان Tradays دارد که با دانلود و نصب آن در گوشی های آیفون و اندروید می توانید 500 شاخص اقتصادی، توضیحات و تاریخچه آنها را داشته باشید. همچنین می توانید برای اخبار پیش رو در این اپلیکیش آلارم تنظیم کنید.
نحوه استفاده از تقویم اقتصادی فارکس
خوشبختانه سبک و سیاق انتشار اخبار فارکس و نتایج آن در تمام تقویم های اقتصادی فارکس به یک صورت است. به همین خاطر توضیحاتی که اینجا می دهیم در تمام آنها قابل استفاده است.
اطلاعاتی که در تمام تقویم ها وجود دارد:
- ساعت انتشار: که همانطور که مشخص است ساعت انتشار داده را نشان می دهد. حتما دقت کنید که منطقه زمانی ساعت تقویم با شما یکی باشد.
- عنوان خبر و داده اقتصادی سیاسی: مثل آمار اشتغال و یا نرخ بهر
- عدد قبلی: که نشان دهنده این است که در دوره قبلی این گزارش چه عددی اعلام شده است.
- پیشبینی برای عدد فعلی: نشان دهند میانگینی از پیشبینی چند اقتصاد دان برای این گزارش است.
- عدد واقعی: عدد حقیقی مربوط به این داده اقتصادی که بعد از تایم انتشار خبر اعلام می شود.
چیزی که در زمان انتشار خبر تاثیر گذار است دو عدد پیشبینی و عدد واقعی است. هر چه این دو عدد به هم نزدیک باشند نوسان کمتری در نمودار می بینید. اما اگر این دو عدد با هم اخلاف زیادی داشته باشند نوسانات شدیدی در نمودار خواهید دید.
فرض کنید زمان انتشار خبر نرخ بهره بانکی در ایالات متحده آمریکاست. عدد قبلی برای این عدد 1.5 درصد، پیشبینی برای عدد فعلی هم 1.75 درصد است. اگر عدد واقعی 1.75 اعلام شود نوسانات نمودار کم خواهد بود. اما اگر بر خلاف چیزی که انتظار می رود نرخ بهره 2.0 درصد یا 1.5 درصد اعلام شود بازار به شدت پر نوسانی را شاهد خواهیم بود.
اینها اصول اولیه برای استفاده از یک تقویم اقتصادی فارکس است که بدون دانستن اینها عملا چیزی خاصی دستگیر شما نمی شود.
در تقویم اقتصادی فارکس به چه خبرهایی اهمیت دهیم؟
به هر حال تمام ما اقتصاد دان نیستیم و از دانش فاندامنتال اطلاعات کافی نداریم. اما برای اینکه اخبار اقتصادی ما را ضربه فنی نکنند مقدار کمی اطلاعات می تواند کمک حال ما باشد.
در تقویم اقتصادی فارکس دنبال خبرهای زیر به عنوان خبرهای پر اهمیت باشید:
- نرخ بهره یا Interest Rate
- آمار اشتغال یا Employment change که در آمریکا به اسم NFP در اولین جمعه هر ماه اعلام می شود.
- شاخص تولید ناخالص ملی یا GDP
- نرخ تورم یا CPI
- شاخص خرده فروشی یا Retail Sales
اینها چند مورد از شاخص های و داده های مهم اقتصادی هستند که در هر تقویم اقتصادی فارکس چندتایی از اینها را در یک هفته برای کشورهای مختلف دنیا خواهید یافت. هرچند که بیشترین اهمیت را داده های آمریکا دارد اما شاخص های اقتصادی بالا در انگلیس، اروپا، استرالیا ، کانادا و نیوزلند هم اهمیت دارند.
در بین دهها تقویم اقتصادی که وجود دارد سه تقویم فارکس فکتوری ، DailyFx و MQL5 جزو بهترین ها هستند. ظاهرا کاربر پسند و اطلاعات کاملی در این تقویم های اقتصادی می توانید ببینید.
فارکس فکتوری یکی از محبوب ترین تقویم های فارکس است. متاسفانه این سایت از زبان فارسی پشتیبانی نمی کند و فارکس فکتوری فارسی نداریم. ما در این مقاله 5 تقویم اقتصادی برتر دنیا را معرفی می کنیم تا به راحتی بتوانید از آنها استفاده کنید.
خوشبختانه تقویم های امروزی اکثرا قابلیت تنظیم خودکار با ساعت محلی کاربر را دارند. در این مقاله چند مورد از این تقویم ها را معرفی کردیم.
بله در اکثر تقویم ها می توانید تعیین کنید که اخبار اقتصادی مربوط به چه کشور و یا چه ارزی به شما نمایش داده شود. از جمله تقویم MQL5.com و DailyFx این قابلیت را دارند.