ترس یکی از رایج ترین احساساتی است که معامله گران در بازار فارکس با آن روبرو می شوند. اما آیا ترس همیشه بد است؟
در این مقاله از معامله گر ایرانی به بررسی نقش ترس در آموزش فارکس می پردازیم و میفهمیم که ترس یک احساس طبیعی است که می تواند بر تصمیم گیری های ما تاثیر بگذارد. اما با شناسایی منابع ترس، یادگیری مدیریت آن و تبدیل ترس به یک ابزار قدرتمند، می توانیم از آن برای بهبود عملکرد معاملاتی خود استفاده کنیم. به یاد داشته باشید که ترس تنها زمانی مشکل ساز می شود که اجازه دهیم بر تصمیمات ما غلبه کند. با داشتن یک برنامه معاملاتی دقیق، مدیریت ریسک مناسب و دانش کافی از بازار، می توانید بر ترس غلبه کرده و به یک معامله گر موفق تبدیل شوید.
ترس در فارکس، ناشی از احتمال ضرر کردن و از دست دادن پول است، که می تواند در هر لحظه برای معامله گر اتفاق بیفتد. ترس داشتن طبیعی است. ترس یک مکانیسم پایه برای بقا است. بدون ترس داشتن، ما نمی توانیم خطر را تشخیص دهیم و درست و به تناسب واکنش نشان دهیم. مشکل ترس زمانی است که ما اجازه میدهیم خطر استاپ اوت شدن یا ضرر کردن، ما را در هنگام تصمیمگیری بترساند و سبب شود که تصمیم هایی خلاف عادتهای معاملاتی خوبمان و برنامه معاملاتی (به برنامه معاملاتی خود پایبند باشید!) از پیش تعیینشده بگیریم.
فرض کنید شما یک پوزیشن خرید روی EUR/USD دارید. آن را روی 1.0850 باز کرده اید و قیمت در حال حاضر 1.0835 است، بنابراین شما 15 پیپ (پیپ در فارکس چیست) در ضررید.
استاپ شما روی 1.0790 است، یعنی درست زیر سطح حمایت که برابر است با 1.0800. در این مرحله، شما بسیار عصبی هستید و بسیار ترسیده اید، به خصوص که معامله قبلی شما نیز با ضرر بسته شده است. به زبان ساده، ترس در وجود شما هست. با خود می گویید نمیتوانید از پسش برآیید و نمیخواهید دیگر بیشتر از این ضرر کنید. زود پوزیشن را می بندید!
حدس بزنید بعد چه اتفاقی می افتد؟
حمایت نمی شکند و چند ساعت بعد قیمت صعودی می شود. ترس شما باعث شد که یک معامله منطقی و با شانس موفقیت بالا را به طور غیرمنطقی ببندید!
شما باید راهی پیدا کنید تا این احساس منفی را به نفع خودتان استفاده کنید یا همانطور که دکتر برت استین بارگر، نویسنده کتاب The Daily Trading Coach می گوید:
ترس را دوست خود قرار دهید.
چون ترس به شما هشدار می دهد که چیزی در ارتباط با پوزیشنی که گرفته اید درست پیش نمی رود، حال باید سعی کنید بفهمید دقیقا چه چیزی است که اشتباه پیش می رود. این پرسش ها را از خود بپرسید:
- چرا به پوزیشنم حس بدی دارم؟
- آیا صرفاً به این خاطر است که می ترسم ضرر کنم؟
- یا آیا عوامل بنیادی یا تکنیکال وجود دارد که به من می گوید از این معامله خارج شوم؟
پس از آنکه دلایل پشت ترس خود را شناسایی کردید، می توانید از آنها برای داشتن تصمیم گیری بهتر در معاملات استفاده کنید.
اگر بتوانید ریشه ترس خود را تحلیل کنید، خواهید توانست به برنامه معاملاتی خود نگاه مجددی داشته باشید، و این به شما کمک می کند بتوانید تصمیم بگیرید که در آن سناریو چه کاری باید انجام دهید.
بازگردیم به پوزیشن خریدی که روی EUR/USD باز کرده بودیم. فرض کنید اخباری شنیده اید مبنی بر اینکه اعضای بانک مرکزی اروپا از کاهش نرخ بهره (نرخ بهره و تاثیر آن بر بازارهای مالی) طی چند مرحله در سال جاری حمایت کرده اند. این باعث می شود که نسبت به پوزیشن خرید خود روی یورو دلار حس خوبی نگیرید، بنابراین ترس برتان می دارد.
اکنون، چشمانداز بنیادی بازار تغییر کرده است و احتمال اینکه پوزیشن شما وارد ضرر شود افزایش مییابد، بنابراین شاید بهتر باشد حتی قبل از اینکه معامله به استاپ شما برسد، از معامله خود خارج شوید.
وقتی قیمت می ریزد و به زیر سطح حمایت 1.0800 می رود، به جای اینکه معامله خود را صرفاً از روی ترس ببندید، به دلیل پذیرفتن اینکه در فضای بازار تغییر معتبری بوجود آمده است، یک لایک به خود می دهید.
برای دوستانی که دوست دارند فهرست وار اشاره کنیم:
ترس را در آغوش بگیرید
ترس بخشی از طبیعت انسان است و همه ما آن را تجربه می کنیم، بنابراین ترس را در آغوش بگیرید و روی چگونگی برخورد با آن تمرکز کنید.
منبع ترس خود را شناسایی کنید
آیا اینکه دلتان مثل سیر و سرکه می جوشد دلیل معتبری دارد؟ مثلا شکست حمایت و یا تغییر در جو بازار؟ یا فقط به این دلیل بود که شب قبل در باب پوزیشن خود کابوس دیدید؟
یاد بگیرید که ترس خوب را از ترس غیرمنطقی تمایز دهید تا بتوانید تمرکز کنید تا روی آن اقدام کنید.
از ترس برای تصمیم گیری بهتر در معاملات استفاده کنید
وقتی منبع ترس خود را مشخص کردید، تغییرات لازم را در پوزیشن های خود اعمال کنید. به این ترتیب ترس خود را به بستری برای رشد و بهبود تبدیل کرده اید.
همانطور که برت استین بارگر بزرگ می گوید:
« عدم وجود ترس اعتماد به نفس نیست! بلکه اعتماد به نفس علم به این است که شما می توانید بهترین عملکرد خود را در مواجهه با استرس و عدم قطعیت انجام دهید.”
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.