نظریه لبخند دلار

1520 بازدید

لبخند دلار

در مقاله امروز از مجموعه مقالات آموزش فارکس، به یکی از مهمترین نظریه های مرتبط با دلار خواهیم پرداخت: نظریه لبخند دلار!

تا به حال به این فکر کرده اید که چرا دلار آمریکا هم در اوضاع بد اقتصادی قوی می شود و هم در مواقعی که اقتصاد رونق دارد؟!

ارزها معمولا، وقتی چشم انداز داخلی کشورشان بد می شود، سقوط می کنند، اما نقش منحصر به فرد دلار آمریکا در جهان آن را خاص و ویژه می سازد، بنابراین وقتی اقتصاد امریکا حال و روز چندان خوشی ندارد، ممکن است ارزش این ارز همچنان بالا رود.

یک راهکار مفید برای بررسی دلیل این امر این است که طوری در نظر بگیرید که گویی دو نوع دلار آمریکا وجود دارد.

  1. یک دلار “داخلی” وجود دارد که مانند هر ارز دیگری رفتار می کند. این دلار با چشم انداز نسبی اقتصاد و بازده بالقوه سرمایه گذاری ها پیوند خورده است.
  2. یک دلار “بین المللی” نیز وجود دارد که به عنوان ارز اصلی در تجارت جهانی (برای انجام پرداخت ها) مورد استفاده قرار می گیرد و همچنین برای خرید اوراق قرضه دولت امریکا که به دلیل بی ریسک بودن آنها پرطرفدار هستند، مورد نیاز است.

وقتی بازارها بی ثبات هستند و رشد جهانی کند می شود، به دلایل مختلف مورد شماره دوم یعنی دلار “بین المللی” قوی می شود.

وقتی یک “شوک” اقتصادی رخ می دهد، چه از سمت امریکا و چه از خارج از مرزهای امریکا، و آنقدر بزرگ است که سرمایه گذاران و معامله گران را به وحشت می اندازد و بازارهای مالی را با کاهش مواجه می سازد، احتمالاً این باعث خواهد شد تا ارزش دلار گستره بالاتر رود.

در حقیقت، یک دوست واقعاً باهوش ما که قبلاً در مورگان استنلی کار می کرده، نظریه ای برای توضیح این پدیده ارائه داد.

استیفن جن، اقتصاددان سابق در صندوق بین المللی پول و مورگان استنلی، که اکنون مدیریت هج فاند و شرکت مشاوره ای به نام Eurizon SLJ Capital در لندن را بر عهده دارد، نظریه ای ارائه داد که آن را “نظریه لبخند دلار” نامید.

 

نظریه لبخند دلار چیست؟

 

نظریه وی سه سناریوی اصلی را به تصویر می کشد که معطوف به رفتار دلار آمریکا است. در زیر یک تصویر ساده از این نظریه ارائه شده است:

لبخند دلار

 

سناریو شماره 1:  دلار امریکا به دلیل ریسک گریزی قوی می شود

 

بخش اول لبخند نشان می دهد که دلار آمریکا از ریسک گریزی سود می برد، اینگونه که باعث فرار سرمایه گذاران شده و آنها را به سمت سرمایه گذاری در ارزهای ” امن” همچون دلار آمریکا و ین ژاپن می کشاند.

وحشت

از آنجا که سرمایه گذاران فکر می کنند که وضعیت اقتصاد جهانی متزلزل است، آنها برای سرمایه گذاری در دارایی های ریسکی مردد هستند و ترجیح می دهند دارایی های “امن تری” همچون اوراق خزانه داری امریکا را صرف نظر از وضعیت اقتصاد کشور، خریداری کنند.

برای خرید اوراق خزانه داری امریکا به دلار نیاز است، از همین رو این افزایش تقاضا برای دلار (جهت خرید خزانه داری امریکا) باعث قوی شدن دلار آمریکا می شود.

 

سناریو شماره 2:  دلار امریکا به دلیل ضعف اقتصاد به پایین ترین سطح کاهش می یابد

 

دلار به پایین ترین سطح سقوط می کند.

گاوی

بخش پایینی لبخند نشان دهنده عملکرد تاریک دلار است جاییکه اقتصاد امریکا با بنیاد ضعیف اقتصادی دست به گریبان می شود.

احتمال کاهش نرخ بهره نیز باعث کاهش دلار آمریکا می شود. (هرچند اگر از سمت سایر کشورها نیز انتظار کاهش نرخ بهره وجود داشته باشد، ممکن است این عامل اهمیت کمتری پیدا کند زیرا بحث ما بر سر انتظارات از مسیر آینده نرخ بهره است).

این امر منجر به دوری بازار از دلار می شود. شعار دلار آمریکا می شود: “بفروش! بفروش! بفروش! “

عامل دیگر، عملکرد نسبی بین اقتصاد امریکا و سایر کشورها است. اقتصاد امریکا ممکن است لزوماً افتضاح نباشد، اما اگر رشد اقتصادی آن نسبت به سایر کشورها ضعیف تر باشد، در اینصورت سرمایه گذاران ترجیح می دهند دلارهای خود را بفروشند و ارز کشوری که اقتصاد قوی تری دارد را خریداری نمایند.

شبیه این است اگر شما مالک یک تیم در لیگ قهرمانان باشید و برای مثال گریزمن را به عنوان ستاره تیم خود داشته باشید. ناگهان می بینید که امباپه سالم و سرحال در بازار نقل و انتقالات در دسترس است. بدیهی است که شما گریزمن را با امباپه عوض می کنید زیرا، امباپه نسبت به گریزمن بازیکن بهتری است.

نمی گوییم که گریزمن بازیکن بدی است، اما در آن مقطع زمانی گزینه بهتری وجود دارد. حالا اگر این معامله یا انتقال را انجام دهید و ناگهان امباپه دچار مصدومیت شد و اتفاقاً گریزمن نیز در دسترس باشد، در اینصورت می دانید چه کاری باید انجام دهید.

امباپه را باید پایین کشید که وقت گریزمن است. می بنیید، همه چیز نسبی است.

 

سناریوی شماره 3: دلار به دلیل رشد اقتصادی قوی می شود

 

ارزش دلار به دلیل رشد اقتصادی، بالا می رود.

بالا رفتن دلار

سرانجام، هنگامی که اقتصاد امریکا در انتهای تونل نوری می بیند، لبخند شکل می گیرد.

با افزایش خوش بینی و ظهور علائم بهبود اوضاع اقتصادی، تمایلات نسبت به دلار کم کم شروع می شود.

به عبارت دیگر، دلار شروع به بالا رفتن می کند زیرا اقتصاد امریکا از رشد تولید ناخالص داخلی قوی تری برخوردار شده و انتظارات افزایش نرخ بهره (نسبت به سایر کشورها) افزایش می یابد.

بیایید در واقعیت نگاهی به تئوری لبخند دلار بیندازیم …

لبخند 2020

همانطور که می بینید، به دلیل همه گیری جهانی کرونا که باعث لطمه خوردن بسیاری از اقتصادهای سراسر جهان شده است، دلار آمریکا به عنوان یک دارایی امن عمل می کند. اقتصاد همه کشورها، از جمله امریکا، عملکرد چندان خوبی ندارند.

اما اگر اقتصاد سایر کشورها سریع تر از اقتصاد امریکا رشد را شروع کرده و بهبود یابند، در اینصورت انتظار می رود دلار امریکا ضعیف شود.

نکته کلیدی، رشد اقتصاد نسبی است. اگر رشد سایر کشورها در حال شکل گیری است، اما اقتصاد امریکا حتی سریع تر رشد می کند، در اینصورت دلار آمریکا بصورت نوسانی صعودی خواهد بود.

پس آیا تئوری لبخند دلار درست خواهد بود؟

فقط گذر زمان نشان خواهد داد.

در هر صورت، این یک نظریه مهم است که باید آن را بخاطر سپرد. به یاد داشته باشید، همه اقتصادها دوره ای هستند. آنها قوی می شوند، سپس ضعیف می شوند، قوی می شوند، سپس ضعیف می شوند و همینطور تکرار می شود.

نکته کلیدی اینست که تشخیص دهیم اقتصاد امریکا در کدام مرحله یا دوره است و سپس عملکرد آن را با سایر نقاط جهان مقایسه کنیم.

دیگر مقلات ما

الپاری

روبو فارکس

اموزش فارکس

امارکتس

ارانته

فیبوگروپ

فارکس فکتوری

4.9/5 - (15 امتیاز)
https://irtrader.net/?p=4895
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوک
سید محمد تبادکانی
حدود 15 سال است که در بازار فارکس فعالیت دارم و درآمد اول من هست. معامله گری در فارکس یکی از شغلهای پر ریسک و پر خطر هست که بدون علم و دانش فقط یک قمار سراسر ضرر خواهد بود.
مطالب بیشتر
برچسب ها:

باکس دانلود

نظرات

0 نظر در مورد نظریه لبخند دلار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.

رتبه بندی بهترین بروکرهای فارکس در سال 1402