در 6 گام سیستم معاملاتی خود را طراحی کنید

1626 بازدید

6 گام

در مقاله امروز از مجموعه مقالات آموزش فارکس، نحوه طراحی یک سیستم معاملاتی را گام به گام برای شما توضیح خواهیم داد.

هدف اصلی این درس این است که شما را در فرآیند طراحی یک سیستم معاملاتی راهنمایی کند.

هرچند طراحی و ساخت یک سیستم زمان زیادی نمی برد، اما تست کلی و جامع آن مدتی طول می کشد.

پس صبور باشید؛ چراکه در بلندمدت، در دل یک سیستم معاملاتی خوب می تواند سود زیادی نهفته باشد.

طراحی سیستم

 

مرحله 1: تایم فریم

 

نخستین چیزی که هنگام ساخت و طراحی یک سیستم معاملاتی باید در نظر داشته باشید این است که شما چه نوع معامله گری هستید.

آیا یک معامله گر ساعتی هستید یا یک معامله گر سویینگ؟

آیا دوست دارید هر روز، یا هر هفته، یا هر ماه یا هر سال به نمودارها نگاه کنید؟ تا چه مدت می خواهید پوزیشن خود را باز نگه دارید؟

پاسخ به این پرسش ها به تعیین اینکه از چه تایم فریمی باید برای معامله استفاده کنید کمک شایانی می کند. حتی اگر برای انجام معاملات به چند تایم فریم هم نگاه کنید، باز هم برای کشف سیگنال معاملاتی باید از یک تایم فریم اصلی استفاده کنید.

 

مرحله 2: اندیکاتورهایی را پیدا کنید که به شما کمک می کنند بتوانید روند جدید را شناسایی کنید.

 

از آنجایی که یکی از اهداف ما شناسایی هر چه زودتر روندها است، باید از اندیکاتورهایی استفاده کنیم که برای این کار طراحی شده اند.

میانگین‌های متحرک یکی از محبوب‌ترین اندیکاتورهایی هستند که معامله گران از آنها برای شناسایی روند استفاده می‌کنند.

به بیان دقیق تر، آنها از دو میانگین متحرک (یکی کند و یکی تند) استفاده می‌کنند و صبر می کنند تا میانگین متحرک تند، میانگین کند را قطع کرده و به زیر یا بالای آن رود.

کلیت فلسفه سیستم “تقاطع میانگین متحرک” همین است.

مثال میانگین متحرک

در ساده ترین شکل خود، تقاطع میانگین های متحرک نه تنها سریعترین بلکه راحت ترین راه برای شناسایی یک روند جدید است.

البته، راه‌های زیادی وجود دارد که معامله‌گران فارکس با استفاده از آنها روندها را شناسایی می کنند، اما میانگین‌های متحرک یکی از راحت ترین روش‌ها است.

 

مرحله 3: اندیکاتورهایی را پیدا کنید که به کمک آنها می توانید روند را تایید کنید.

 

دومین هدف ما برای طراحی سیستم این است که قادر باشیم در دام الگوهای کاذب یا شادو های قیمتی نیفتیم، بعبارتی در دام یک روند “جعلی” گرفتار شویم.

برای انجام این کار باید اطمینان حاصل کنیم که وقتی سیگنال آغاز یک روند جدید را می بینیم، می توانیم با استفاده از اندیکاتورهای دیگر آن را تأیید کنیم.

اندیکاتورهای تکنیکال خوبی برای تایید روند وجود دارند. از آن جمله می توان به MACD، Stochastic و RSI اشاره کرد.

سیستم و چارت

در طول مسیر یادگیری بتدریج با اندیکاتورهای بیشتری آشنا خواهید شد، و خواهید دید که می‌توانید آن‌ها را نیز در سیستم خود بگنجانید.

 

مرحله 4: ریسک خود را مشخص کنید

 

در زمان طراحی و ساخت سیستم معاملاتی فارکس، بسیار مهم است که مشخص کنید چقدر در هر معامله قادرید ضرر دهید.

مردم چندان دوست ندارند به ضرر فکر کنند، اما در واقع، یک معامله گر خوب پیش از اینکه فکر کند چقدر می تواند سود کند، به این فکر می کند که چقدر ممکن است ضرر کند.

مقدار پولی که استطاعت از دست دادن آن را دارید با دیگران متفاوت خواهد بود.

شما باید تصمیم بگیرید که چقدر فضای تنفس می توانید برای پوزیشن خود در نظر بگیرید، و در عین حال، روی یک معامله ریسک زیادی هم نکرده باشید.

در درس های بعدی درباره مدیریت سرمایه بیشتر خواهید آموخت. مدیریت سرمایه نقش مهمی در تعیین میزان ریسک شما روی هر معامله دارد.

یک معامله گر پیش از اینکه به سود احتمالی فکر کند باید به ضرر احتمالی فکر کند.

 

مرحله 5: نقاط ورودی و خروجی را مشخص کنید

 

پس از آنکه مشخص کردید چقدر قادرید روی یک معامله ضرر دهید، در گام بعد باید بدانید کجا وارد معامله شوید و کجا از معامله خارج شوید تا بیشترین سود را کسب کنید.

 

نقاط ورودی

 

برخی از افراد دوست دارند به محض اینکه همه اندیکاتورهاشان با هم هماهنگ و ردیف شدند و سیگنال خوبی دادند پوزیشن خود را باز کنند، حتی اگر کندل هنوز بسته نشده باشد!

برخی دیگر دوست دارند صبر کنند تا کندل بسته شود.

یکی از دوستان معامله گر ما معتقد است که پیش از باز کردن پوزیشن خود بهتر است صبر کنید تا کندل بسته شود.

بارها و بارها شده است که کندل هنوز بسته نشده بوده و همه اندیکاتورها با هم هماهنگ بوده اند و سیگنال واحدی داده اند، اما وقتی کندل بسته می شود متوجه می‌شوند که سیگنال دقیقا برعکس شده است!

تمامی اینها در واقع به سبک معاملاتی برمی گردد. برخی افراد هجومی تر از بقیه هستند و شما در طول مسیر خواهید فهمید که چه نوع معامله گری هستید.

به عنوان مثال، در نمودار زیر، نقطه ورود این معامله گر جایی بوده که کندل زیر خط حمایت بسته شده است.

نقطه ورود در سیستم

 

نقاط خروج

 

برای خروج ها، گزینه های مختلفی دارید.

یک راه این است که استاپ خود را تریل کنید، به این معنی که اگر قیمت به مقدار ایکس پیپ به نفع شما حرکت کرد، استاپ خود را به مقدار ایکس پیپ جابجا کنید.

راه دیگر پیدا کردن نقطه خروج این است که یک حد سود از پیش تعیین شده داشته باشید و با رسیدن قیمت به حد سود پوزیشن خود را ببندید. نحوه محاسبه حد سود برعهده خودتان است. به عنوان مثال، برخی از معامله گران از سطوح حمایت و مقاومت به عنوان حد سود خود استفاده می کنند.

در نمودار زیر، نقطه خروج در یک قیمت خاص که نزدیک انتهای کانال نزولی است قرار داده شده است.

نقطه خروج

برخی دیگر نیز فقط با ایکس پیپ جابجایی قیمت تصمیم می گیرند (ریسک ثابت) پوزیشن خود را ببندند.

به هر حال شما هستید که تصمیم می گیرید حد سود خود را چگونه محاسبه کنید، فقط مطمئن شوید که به قوانین خود پایبند هستید. تحت هر شرایطی، هرگز زودتر از قوانین خود از معامله خارج نشوید.

به سیستم معاملاتی خود پایبند باشید!

به هر حال خودتان آن را طراحی کرده اید!

یکی دیگر از راه‌هایی که می‌توانید با استفاده از آن نقطه خروج خود را پیدا کنید، داشتن مجموعه‌ای از معیارها است که در صورت احراز شدن، به شما سیگنال خروج می‌دهند.

به عنوان مثال، می‌توانید این را بصورت یک قانون برای خود در نظر بگیرید که اگر اندیکاتورهای شما تا یک سطح معینی برگشتند، در این حالت از معامله خارج بشوید.

 

مرحله 6: قوانین سیستم خود را بنویسید و به آن پایبند باشید!

 

قوانین را بنویسید

مهمترین گام در طراحی سیستم معاملاتی همین است. شما باید قوانین سیستم معاملاتی خود را بنویسید و همیشه به آنها پایبند باشید.

انضباط یکی از مهمترین ویژگی هایی است که یک معامله گر فارکس باید داشته باشد، بنابراین به یاد داشته باشید که همیشه باید به سیستم خود پایبند باشید!

اگر به قوانین سیستم پایبند نباشید، هیچ سیستمی برای شما جواب نخواهد داد، بنابراین فراموش نکنید که باید منضبط باشید.

راستی گفتیم که باید همیشه به قوانین خود پایبند باشید؟! باشه.باشه.کافیه.

 

چگونه سیستم معاملاتی خود را تست کنید

 

سریع ترین راه برای تست و آزمایش سیستم شما این است که یک نرم افزار تکنیکال پیدا کنید که در آن بتوانید به گذشته برگشته و کندل ها را یکی یکی روی نمودار برسی کنید و جلو روید.

هنگامی که نمودار خود را با کندل ها یکی یکی جلو می برید، می‌توانید قوانین سیستم معاملاتی خود را تحلیل و مقایسه کرده و به همین ترتیب معاملات خود را مطابق با آن انجام دهید.

نتایج معاملات خود را ثبت و یادداشت کنید و با خود صادق باشید!

لوله ها

سود، ضرر، میانگین سود و میانگین ضرر خود را ثبت کنید. اگر از نتایج خود رضایت دارید، می توانید به مرحله بعدی تست سیستم بروید: یعنی معامله بصورت زنده در یک حساب دمو.

با سیستم جدید خود حداقل به مدت دو ماه روی یک حساب دمو یا آزمایشی به صورت زنده معامله کنید.

چنین چیزی به شما ذهنیتی از اینکه زمانی که قیمت در حال جابجایی است چگونه می توانید با سیستم خود معامله کنید می دهد. به ما اعتماد کنید، معامله بصورت زنده بسیار متفاوت با زمانی است که در حال تست گیری هستید.

پس از دو ماه معامله بصورت زنده در یک حساب دمو، خواهید دید که آیا سیستم شما واقعاً می تواند روی پای خودش بایستد و جواب دهد یا خیر.

اگر همچنان در حال کسب نتایج خوبی بودید، در اینصورت می توانید با استفاده از سیستم خود به صورت زنده در یک حساب واقعی معامله کنید.

در این مرحله، شما باید هنگام کار با سیستم معاملاتی خود خاطرتان جمع باشد و هنگام معامله زدن تردیدی نداشته و کاملا با سیستم راحت باشید.

3.8/5 - (14 امتیاز)
https://irtrader.net/?p=6794
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوک
سید محمد تبادکانی
حدود 15 سال است که در بازار فارکس فعالیت دارم و درآمد اول من هست. معامله گری در فارکس یکی از شغلهای پر ریسک و پر خطر هست که بدون علم و دانش فقط یک قمار سراسر ضرر خواهد بود.
مطالب بیشتر
برچسب ها:

باکس دانلود

نظرات

2 نظر در مورد در 6 گام سیستم معاملاتی خود را طراحی کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    1. سلام دوست گرامی،
      اگر سیستم معاملاتیتون قابلیت اتومات شدن باشه که بهتر هست تبدیل به ربات و اکسپرت بشه و از اون بک تست بگیرید. خود متاتریدر این قابلیت رو داره. ولی اگر استراتزی شما قابلیت ربات شدن رو نداره مجبورید دستی نمودار رو به عقب بکشید و بررسیش کنید.

      18

رتبه بندی بهترین بروکرهای فارکس در سال 1402