چین در مسیر تبدیل شدن به قدرت اول اقتصادی

1428 بازدید

چین

در مقاله امروز از مجموعه مقالات آموزش فارکس، دومین اقتصاد بزرگ جهان را به شما معرفی می کنیم: چین!

اگر تنها چیزی که از چین می دانید این است که دارای بزرگترین جمعیت جهان بوده و یک دیوار بزرگ دارد، حتما این مقاله را بخوانید!

چین اولین بار در سال 221 قبل از میلاد به عنوان یک کشور واحد شناخته شد که سلسله چن آن را حکمرانی می کرد. نه، در آن زمان پانداهای تنبل و چاق استاد کونگ فو نبودند. حداقل ما فکر نمی کنیم چنین بوده باشد.

از آن زمان، تا زمان تأسیس جمهوری خلق چین در سال 1945، شاهد ظهور و سقوط بسیاری از سلسله‌ها و امپراطوری ها در این سرزمین بوده‌ایم.

با این حال، اما همین اواخر بوده است که چین به عنوان یک قدرت موجه جهانی قد علم کرده است. این کشور دارای شهرهای با معماری مدرن بوده، یک عالمه برنده مدال طلای المپیک و انواع و اقسام آسپزی ها را دارد.

چین سومین کشوری است که انسان را به فضا فرستاده است.

از ورزش گرفته تا سفرهای فضایی و موتور اقتصادی، چین به آرامی در حال خزیدن به سوی صدر جدول است!

نقشه چین

 

چین: آمار و ارقام و ویژگی ها

 

همسایگان: کره، مغولستان، هند، ژاپن، روسیه

اندازه: 3,705,407 مایل مربع

جمعیت: 1,350,695,000

تراکم: 373 در هر مایل مربع

پایتخت: پکن (جمعیت: 11,716,000)

رئیس دولت: شی جین پینگ

واحد پول: رنمینبی چین / یوان (CNY)

واردات اصلی: نفت، مس، آهن، فولاد، ماشین آلات، پلاستیک، تجهیزات پزشکی، مواد شیمیایی آلی

صادرات اصلی: برنج، منسوجات، پوشاک، ماشین های اداری، کالاهای الکترونیکی، ماشین آلات، فولاد، یائو مینگ، جکی چان، آی پد اپل، ماشین چری

شرکای واردات: کره جنوبی 9.4٪، ژاپن 8.3٪، تایوان 8٪، امریکا 7.8٪، استرالیا 5٪، آلمان 4.8٪

شرکای صادراتی: هنگ کنگ 17.4 درصد، امریکا 16.7 درصد، ژاپن 6.8 درصد، کره جنوبی 4.1 درصد

منطقه زمانی: GMT+8، GMT+7، GMT +6، GMT +5، GMT+4

وب سایت: https://www.gov.cn/english/

 

بررسی اجمالی اقتصاد

 

در اواخر سال 2009، چین به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان از ژاپن پیشی گرفت و امروز، تولید ناخالص داخلی چین به رقم عظیم 14 تریلیون دلار رسیده و پیوسته در حال رشد است.

هرچند همیشه اوضاع اینطور نبوده است. مدت ها، اقتصاد چین منزوی بوده و از بقیه جهان جدا بوده است.

پرچم چین

تنها در زمان رسمی شدن دولت مدرن، یعنی جمهوری خلق چین بود که چین درهای خود را به روی جهان باز کرد.

چین در دهه های 1990 و 2000 با یک جهش اقتصادی مواجه شد و رشد عجیب دو رقمی را ثبت کرد. همین امر سبب شد تا اقتصاد آینده دار و شکوفای آن در خط مقدم رشد بازارهای نوظهور قرار گیرد.

جالب است بدانید که این رشد، توسط بخش کشاورزی و صنعت که بیش از 60 درصد از کل تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل می دهند، استارت خورده است.

صادرات نیز عامل مهمی بوده است، زیرا ارزش پایین یوان سبب شد تا کالاهای چینی در بازارهای بین المللی جذابیت بیشتری پیدا کنند.

با این حال، در سال گذشته، نگرانی هایی بوجود آمد که تنور اقتصاد چین شاید بیش از حد گرم شده باشد.

برای مقابله با این موضوع، دولت چین سیاست‌های پولی و مالی مختلفی برای تسهیل مرحله گذار به رشد پایدارتر را اعمال کرده است.

 

سیاست پولی و مالی

 

بانک خلق چین (PBoC) که در پکن قرار دارد، مسئول سیاست های پولی چین است.

علاوه بر کنترل نرخ بهره و نسبت استلزام ذخیره، بانک خلق چین همچنین وظیفه تنظیم مقررات موسسات مالی در سرزمین اصلی چین را بر عهده دارد.

یک نکته کوچک که شاید ندانید: آیا می دانستید که بانک خلق چین در حال حاضر بیشترین دارایی مالی را در بین تمام مؤسسات مالی در دنیا در اختیار دارد؟

این بانک در حال حاضر بیش از 1.3 تریلیون دلار اوراق خزانه داری دارد، که تازه اوراق قرضه سایر کشورها که در ترازنامه آن هستند را نیز حساب نکردیم!

البته وقتی می بینیم که چگونه چین توانسته بلحاظ اقتصادی از بیشتر کشورها پیشی بگیرد، این موضوع نباید چندان هم تعجب آور باشد!

یک نکته دیگر در مورد بانک خلق چین این است که نرخ بهره آن چند سال قبل به جای 25 بر 9 بخش پذیر بوده است.

دلیل آن این بود که چینی‌ها سیستم نرخ گذاری خود را بر اساس چرتکه، که با مضرب 9 تنظیم شده بود، قرار دادند. می توانید افزایش نرخ 0.18% را تصور کنید؟!

با این حال، اخیراً بانک خلق چین تصمیم گرفت این رویه سنتی را کنار بگذارد و قوانین افزایش یا کاهش نرخ بهره 0.25 درصدی را بپذیرد.

در واقع، بانک خلق چین به اعمال تغییرات شدید نرخ بهره که بسته به وضعیت اقتصاد چین این کار را انجام می دهد، بسیار بدنام است.

جدا از نرخ بهره، بانک خلق چین همچنین اجازه اصلاح نسبت استلزام ذخیره (RRR) برای بانک ها را در زرادخانه سیاست پولی خود در اختیار دارد.

در واقع RRR به مقدار پول نقدی که بانک‌های چینی باید در خزانه‌های خود نگهداری کنند، گفته می شود. با تغییر این نسبت، بانک خلق چین قادر است میزان پول در گردش را کنترل کرده و تورم را در سطوح هدف خود نگه دارد.

 

آشنایی با یوان

 

یوان یا رنمینبی واحد پول چین مدرن است. اگر یوان و رنمینبی را اشتباه می گیرید، مثل دوستانی که هنگام صبحانه خوردن شکر را با نمک اشتباه می‌گیرند، کافیست به خاطر داشته باشید که اصطلاح رنمینبی نام رسمی واحد پول چین است در حالی که یوان به هر واحد آن اشاره دارد.

اگرچه چین در وسط برنامه اصلاح سیاست های نرخ ارز خود است، اما امروزه یوان همچنان به دم دلار آمریکا وصل است.

این بدان معناست که اگر ارزش دلار آمریکا بالا رفته یا پایین آید، یوان نیز دنبال آن می رود. به این ترتیب، باید توجه داشته باشید که یوان ارز پرمعامله در بازار فارکس محسوب نمی شود.

یکی از مشکلات این وصل بودن این است که باعث تنش بین چین و امریکا شده است، بطوریکه سبب شده چین به عنوان یک کشور دستکاری کننده نرخ ارز تلقی گردد.

از آنجایی که ارزش یوان پایین است، بدخواهان چین ادعا می کنند که این امر مزیت تجاری در اختیار چین قرار می دهد و همین نکته عامل اصلی رشد اقتصادی چین بوده است.

با این حال، در سال‌های اخیر این وصل بودن یوان کمی سست تر شده است. آنها بمرور با معرفی اوراق قرضه به یوان در هنگ کنگ موفق به انجام این کار شده اند.

شایعه ای که وجود دارد این است که بازیگران بزرگ مالی نمی توانند بیش از این برای تبدیل پول نقد خود به یوان و سرمایه گذاری در دارایی های یوان صبر کنند.

 

شاخص های اقتصادی مهم برای یوان

 

تولید ناخالص داخلی – این رقم به عنوان گزارش اقتصادی چین عمل می کند زیرا نشان می دهد که اقتصاد آنها در این دوره چقدر رشد کرده یا در این مدت چقدر کوچک شده است. این گزارش معمولا به صورت فصلی و در مقایسه با فصل مشابه سال قبل گزارش می شود.

شاخص قیمت مصرف کننده – بانک خلق چین گزارش CPI چین را به دقت زیر نظر دارد زیرا این گزارش نشان می دهد که قیمت ها در یک دوره زمانی خاص چقدر تغییر کرده اند. اگر عدد CPI سالانه از سطوح هدف دولت چین بیشتر یا کمتر شود، بانک خلق چین می‌تواند از ابزارهای سیاست پولی خود برای تصمیم‌گیری در خصوص نرخ بهره استفاده کند.

تراز تجاری – بخش بزرگی از اقتصاد چین از تجارت بین‌المللی تشکیل شده است، به این معنی که تراز تجاری معمولاً به عنوان نماگر اصلی رشد اقتصادی در نظر گرفته می‌شود.

تصمیم گیری در مورد نرخ بهره – همانطور که قبلاً اشاره کردیم، بانک خلق چین به ایجاد تغییرات شدید و غیرمنتظره در سیاست پولی بدنام است، بعبارتی هر زمان که احساس کنند اقتصاد چین بیش از حد داغ شده یا اگر تشخیص دهد اقتصاد به محرک های بیشتری نیاز دارد فورا اقدام می کند.

 

معامله گزارش های اقتصادی چین

 

گرچه یوان یک ارز پرمعامله نیست، اما این بدان معنا نیست که نمی‌توانید از گزارش های اقتصادی چین سودی کسب کنید!

از آنجایی که اقتصاد چین بسیار عظیم است، رویدادهای اقتصادی آن به احتمال زیاد بر کشورهایی که بسیار با آنها مرتبط هستند، تأثیر خواهد گذاشت. یکی از این کشورها استرالیاست.

چین بزرگترین شریک تجاری استرالیا است و این دو کشور سالانه نزدیک به صد میلیارد دلار کالا مبادله می کنند.

با توجه به آن، انتشار آمار اقتصادی چین معمولا بیشترین تأثیر را بر دلار استرالیا در میان جفت ارزهای اصلی دارد.

آمار قوی اقتصادی از سمت چین معمولاً نشان می‌دهد که تقاضای چین برای کالاهای استرالیایی می‌تواند افزایش یابد در حالی که آمار اقتصادی ضعیف چین می‌تواند به کسادی تجارت با استرالیا منجر شود.

البته، از آنجایی که چین در حال حاضر دومین اقتصاد بزرگ جهان بعد از امریکا است، جایگاه اقتصادی آن نیز تأثیر زیادی بر هیجانات و جو ریسک پذیری دارد.

این بدان معناست که کاهش رشد اقتصادی در چین می تواند اشتیاق معامله گران را برای ریسک کردن و رفتن به سمت ارزهای با بازده بالاتر را کاهش دهد زیرا آنها نگران تأثیر بالقوه این رکود بر اقتصاد جهانی هستند.

از سوی دیگر، رونق اقتصادی در چین می تواند برای ریسک یک نکته مثبت باشد زیرا فعالان بازار این را نشانه رشد بیشتر برای اقتصاد جهانی می دانند.

 

تاکتیک های معاملاتی

 

اگر دلار استرالیا را تحت رصد دارید، حتماً تقویم‌های خود را برای ساعت انتشار آمار اقتصادی چین و بیانیه‌های بانک خلق چین  علامت بزنید.

غالبا، آمار اقتصادی بهتر از حد انتظار از سمت چین منجر به بالا رفتن AUD/USD یا AUD/JPY می‌شود، در حالی که آمار اقتصادی ضعیف‌تر از حد انتظار معمولاً باعث سقوط دلار استرالیا می‌شود.

تصمیمات مربوط به نرخ بهره توسط  بانک خلق چین قلق داشته و باید چم و خم کار دستتان بیاید، زیرا بسته به جو غالب بازار متغیر است.

یوان چین

3.9/5 - (10 امتیاز)
https://irtrader.net/?p=6123
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوک
سید محمد تبادکانی
حدود 15 سال است که در بازار فارکس فعالیت دارم و درآمد اول من هست. معامله گری در فارکس یکی از شغلهای پر ریسک و پر خطر هست که بدون علم و دانش فقط یک قمار سراسر ضرر خواهد بود.
مطالب بیشتر
برچسب ها:

باکس دانلود

نظرات

2 نظر در مورد چین در مسیر تبدیل شدن به قدرت اول اقتصادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. سلام ممنون از مطالب عالی، تنها نقدی که میتونم داشته باشم اینه که ایکاش اصطلاحات انگلیسی هم در کنار مخفف ها بگذارید. مثلا عبارت کامل RRR چی میشه؟

    25

رتبه بندی بهترین بروکرهای فارکس در سال 1402